Shopify-priser: Jämför och välj den bästa planen för din onlinebutik

Medan eCommerce-mjukvarumarknaden kan känna sig lite trångt är en av fördelarna att företagen tvingas prissätta sina produkter konkurrenskraftigt. Till och med industrigiganten Shopify är inte ett undantag.


Detta är goda nyheter för kunder som letar efter en verkligt kraftfull programvara för innehållsskapande och butikshantering, förpackad i ett prisvärt paket.

Shopify prissättningsplaner

Jämför Shopify-prisplaner

Shopify erbjuder flera olika prisplaner som är utformade för att tillgodose behoven hos olika företag.
Kanske viktigast av allt är att de erbjuder en gratis 14-dagars rättegång. Du behöver inte ens ett kreditkort för att registrera dig. Detta är vanligt för mjukvaruföretag idag.

Så var uppmärksam på alla produkter som inte tillåter dig att testa den först. Om en säljare inte låter dig flyga innan du köper, är han inte så säker på kvaliteten på lösningen han erbjuder.

När din 14-dagars provperiod är klar kan du välja rätt prisplan som passar din budget och ditt företag.

Shopify Lite – $ 9 / månad

Även med denna billiga plan med bara ben får du fortfarande njuta av kraften i Shopify. Det gör att du kan sälja på Facebook och lägga till “köp” -knappar på en befintlig webbplats. Du kan snabbt tjäna pengar på en webbplats och börja sälja.

Shopify Light Plan Solution to Sell on Facebook

Funktioner

 • Skapa attraktiva produktutställningar på Facebook
 • Lägg till “köp” -knappar till valfri webbplats
 • Acceptera kreditkort på mässor och andra evenemang
 • Skapa fakturor och fakturakunder
 • Automatiska uppdateringar
 • Marknadsföringsresurser
 • Kundsupport dygnet runt via e-post eller livechatt
 • Obegränsade produktlistor

begränsningar

Den huvudsakliga begränsningen av Shopify Lite är att det inte tillåter dig att bygga en fristående webbplats från grunden. Den är verkligen designad för de som redan har en webbplats och inte vill byta. Du kan tänka på det som att lägga till en PayPal-knapp på din webbplats.

Shopify planer

Basic Shopify – $ 29 / månad

Nästa steg upp är Basic Shopify. Med den här versionen kan du skapa din egen, helt värdiga webbplats. Det kommer med alla verktyg du behöver för att starta en ny verksamhet. I själva verket är det designat och prissatt med entreprenörer i åtanke. Här är några höjdpunkter:

Funktioner

 • Två personalkonton. Dessa kan användas för att begränsa åtkomsten till viss information och är användbara för att hantera din webbplats.
 • Obegränsade produkter och lagringsutrymme
 • SSL-certifikat för säkerhet och säkra betalningar
 • blogg
 • Möjlighet att skapa rabattkoder
 • Manuell ordning

Kundsupportalternativ

En stor del av Shopifis framgång kan tillskrivas deras utmärkta kundservice. Du kan kontakta supporten dygnet runt. Med Grundplanen har du en mängd olika alternativ när det gäller att kontakta hjälp, inklusive:

 • Telefon
 • E-post
 • Live chat
 • Twitter
 • Facebook

Se också till att kolla in deras kunskapsbas, FAQ-avsnitt och handledning. Chansen är stor att du kommer att kunna svara på din egen fråga. De publicerar regelbundet informativa artiklar och verkar alltid angelägna om att förbättra användarupplevelsen.

Shopify avgifter

Förutom månadsavgiften finns det några andra kostnader för att använda Shopify.

Kreditkortspriser och transaktionsavgifter: Med Grundplanen betalar du en kreditkortsats på 2,9% plus en avgift på 30 for för varje onlineköp. Personligen är inköpsräntorna 2,7% och extraavgiften tappas. Om du väljer att använda en extern betalningsport är det en transaktionsavgift på 2,0%.

Priser per månad: Till $ 29 per månad är Shopify Basic konkurrenskraftigt prissatt. Du kommer att upptäcka att de flesta av de andra stora spelarna är i samma ballpark. Men Shopify är en av endast en handfull att erbjuda obegränsad produkt och lagring vid denna prispunkt.

Alternativ för kontraktbesparingar: För att spara pengar kan du betala för ett år eller två på förhand. Köp en årsplan och spara 10% eller 20% på en tvåårsplan.

Extra kostnader

Glöm inte att du också måste köpa ett domännamn. Detta är en årlig avgift som vanligtvis tar cirka 10 dollar.

Shopify-butiken tillåter att ha en anpassad domän

Du kanske också upptäcker att du vill utöka din butik genom att köpa specifika appar. Även om dessa verkligen inte är nödvändiga, kan de komma till hands från tid till annan. Priserna varierar från en engångsavgift till månatliga prenumerationsplaner.

Vem är basplanen bäst för?

Om du bara startar ditt företag, så erbjuder Basplanen mer än tillräckligt för att hjälpa till. När ditt företag växer kanske du vill uppgradera. Annars tillhandahåller Shopify Basic ett robust och kraftfullt verktyg. Du bör inte möta några verkliga begränsningar när du startar din butik.

Shopify – 79 $ / månad

De Shopify plan är för växande företag som behöver utrymme för att expandera. Det kommer också med några mer avancerade e-handelsfunktioner som hjälper till med kundrelationer och affärshantering.

Funktioner:

Alla Shopify Basic-funktioner, plus

 • Möjlighet att skapa, sälja och acceptera presentkort
 • Professionella rapporter
 • Övergiven vagn återhämtning

Kundsupportalternativ

Kundtjänst dygnet runt är tillgängligt genom:

 • Telefon
 • E-post
 • Live chat
 • Twitter
 • Facebook

Shopify kundtjänstkanaler

avgifter

Kreditkortspriser och transaktionsavgifter: För online-transaktioner debiteras Shopify-kunderna en kreditkortsats på 2,6% + 30 ₵. Om köp görs personligen sjunker den till 2,4% + 0 ₵. Om du använder Shopify-betalningar behöver du inte oroa dig för transaktionsavgifter. Tredje parts gateways kommer dock med en transaktionsavgift på 1,0%.

Priser per månad: För de flesta etablerade företag är $ 79 en nominell avgift. Detta gäller särskilt med tanke på hur mycket du kan göra med den här planen. Det ger mer än tillräckligt för att stödja en polerad, professionell och växande verksamhet.

Alternativ för kontraktbesparingar: För att spara pengar kan du betala för ett år eller två på förhand. Köp en årsplan och spara 10% eller 20% på en tvåårsplan.

Extra kostnader: Potentialen för merkostnader är densamma för alla Shopify-planer. Du behöver inte köpa appar för att ha en fullt fungerande butik. Det kan dock hända att vissa appar kommer att vara till nytta för ditt företag.

App-prissättning varierar ganska mycket. Se till att du gör din forskning så att du kan hitta det bästa erbjudandet som passar dina behov.
Slutligen, glöm inte kostnaden för ett domännamn. Vanligtvis kommer en domän att kosta cirka $ 10 per år.

Vem är Shopify Plan Bäst för?

Shopify-planen passar bäst för etablerade företag som är fokuserade på tillväxt. Planen innehåller alla funktioner du behöver för att snabbt kunna expandera och anpassa dig till förändrade behov.

Advanced Shopify – 299 $ / månad

Även om den avancerade versionen av Shopify inte är helt obegränsad, kommer den ganska nära. Här är de ytterligare funktionerna som följer med avancerad prissättning för Shopify:

Funktioner:

Alla funktioner i Shopify, plus

 • 15 personalkonton
 • Avancerad rapportbyggare
 • Frakt i realtid

Kundsupportalternativ

Som med alla Shopify-planer, har kunderna överlägset service support. Du kan söka igenom kunskapsbasen eller kontakta en representant direkt. Communityforum är också mycket aktiva och hjälpsamma. Slutligen, se till att dra nytta av deras e-handelsuniversitet. Denna gratis tjänst hjälper dig att förbättra din webbplats och dina marknadsföringsstrategier.

Kontakta kundsupport genom:

 • Telefon
 • E-post
 • Live chat
 • Twitter
 • Facebook

avgifter

Kreditkortspriser och transaktionsavgifter: Med Advanced Shopify betalar du en kreditkortsränta på 2,4% + 30 ₵ för köp online. Varje personköp kommer med en avgift på 2,2% + 0 ₵. Som alltid finns det inga transaktionsavgifter när du använder Shopify Betalningar. För externa betalningsportar ska du vara beredd att betala en transaktionsavgift på 0,5%.

Priser per månad: Advanced Shopify kostar 299 USD per månad. Det är helt klart en plan avsedd för etablerade företag som behöver en skalbar lösning.

Alternativ för kontraktbesparingar: Spara pengar genom att betala för ett helt år i förväg. Shopify erbjuder 10% rabatt på ett års plan. Det är en besparing på över $ 350. Om du köper en tvåårsplan kan du spara nästan 1 500 $ med 20% rabatt.

Extra kostnader: Oavsett om du köper ett domännamn via Shopify eller en annan leverantör som BlueHost, kan du räkna med att betala cirka 10 dollar per år.

Du kanske också vill lägga till appar när du utökar din webbplats och kräver mer specifika funktioner. Tänk på att prissättning av apper kan vara en engångsavgift eller ett månadsabonnemang. Se till att du gör din forskning innan du investerar i en app.

Vem är Advanced Shopify Plan Bäst för?

Advanced Shopify passar bäst för stora företag som behöver en skalbar lösning som snabbt kan anpassa sig till deras företag. Det är tänkt att växa med ditt företag och ge dig de verktyg du behöver för att expandera.

Shopify Plus

Shopify Plus är en mjukvarulösning i företagsklass för butiker med en hög volym transaktioner. Några av världens största varumärken använder Shopify Plus för att driva sina onlinebutiker. Det kommer med obegränsad försäljning, produkter och bandbredd.

Shopify Plus Plan

Det primära målet är att tillhandahålla en prisvärd lösning som gör det möjligt för företagen att fokusera på lansering av produkter och inriktning på nya marknader. De robusta verktygen gör det enkelt att hantera din butik och minska IT-kostnaderna. Dedikerat 24/7 support hjälper dig också att starta din butik snabbare

Shopify Plus-begränsningar och krav

Shopify Plus har inga verkliga begränsningar. För att komma igång måste du göra det kontakta Shopify. De kommer att skapa en anpassad plan för dig tillsammans med individualiserade priser.

Vem är Shopify Plus Plan bäst för?

LA Lakers och Dodocase är två Shopify Plus-kunder. De har båda igenkännliga märken och en internationell räckvidd. De är också stora volymhandlare med unika behov. Shopify Plus är idealisk för att hantera deras behov.

Shopify-priser jämfört med deras största konkurrenter

Magento

Magento är ett annat stort namn på e-handelsprogramvaruplattformar. Den stora skillnaden är att Magneto CE är en öppen källkodstjänst. Detta innebär att det är tekniskt gratis. Människor från hela världen bidrar frivilligt till att bygga programmet genom att skapa tillägg och appar.

Tyvärr kommer gratis med en massa strängar bifogade. För det första måste du tillhandahålla hosting på din egen server. Dessutom måste du vara ganska erfaren när det gäller kodning. Om något av dessa krav är för tekniskt för dig att hantera, måste du anställa någon till. Det är när kostnaderna verkligen börjar öka.

Formgivare och utvecklare betalar vanligtvis i intervallet $ 100 – $ 250 per timme. Om du skapar en webbplats från början kan timmarna snabbt läggas till. Dessutom är inte alla tillägg gratis. Priserna för tillägg kan börja vid 99 ₵ och gå upp för att nå upp till $ 8.000.

Magento tillhandahåller också mycket begränsad kundservice. Du kan bläddra i communityforum. I de flesta fall måste du emellertid rådgöra med personen som skapar din webbplats. Detta innebär fler timmar för att lösa problem.

För att sammanfatta, här är bara några av de extra kostnaderna:

 • säkerhet
 • Domän namn
 • värd
 • Designeravgifter
 • Utvecklare avgifter
 • IT-stöd
 • Tillägg och tillägg

Som ni kan se kan den “gratis” kostnaden för Magneto snabbt komma ur handen.

Vem är Magento bäst för?

Trots en rejäl startkostnad erbjuder Magento verkliga positiva effekter. Det är ett sofistikerat och skalbart program som låter dig anpassa din webbplats helt. Prislappen gör den dock bäst lämpad för mer etablerade företag. Framgångsrika företag med en bred publik och hundratals produkter kan dra nytta av Magneto.

BigCommerce

När det gäller prissättningsplaner och tillgängliga funktioner, liknar BigCommerce närmast Shopify. Deras standardplan är $ 29,95 per månad. Liksom Shopify erbjuder det:

 • Installering med ett klick
 • Gratis teman
 • 15-dagars gratis provperiod – inget kreditkort krävs
 • värd
 • säkerhet
 • Obegränsad lagring och bandbredd
 • Snabbbelastningstider
 • Automatiska uppdateringar
 • 10% rabatt när du köper ett års prenumeration på förhand

Vem är BigCommerce bäst för?

I slutändan tävlar BigCommerce och Shopify om samma publik. De är båda väl lämpade för företagare som startar sin första webbplats. Valet kan komma till personliga preferenser. Du kanske tycker att det tema du gillar bäst bara finns på Shopify. Eller kanske en speciell funktion som är unik för BigCommerce.

Lyckligtvis erbjuder de båda gratis försök. Ta dem båda för en snurrning innan du fattar ditt slutliga beslut.

Volusion

Volusion är ännu en topprankad plattform. För bara 15 dollar per månad för miniplanen kan det se ut som en hel del. Men det kommer med många begränsningar. Du kan bara lägga till upp till 100 produkter, och bandbreddskåpan är 1 GB. Dessutom har du bara tillgång till onlinesupport.

Även nybörjare kommer förmodligen att vilja uppgradera till Plus-planen för $ 35 per månad. Plus Plan-funktioner inkluderar:

 • Obegränsad lagring
 • 1 000 produkter
 • 3 GB bandbredd
 • Telefonstöd
 • nyhetsbrev
 • CRM
 • Övergiven vagn återhämtning

Tänk på att de flesta planer inom $ 30-serien har obegränsad bandbredd.

Det överlägset största klagomålet mot Volusion är deras prissättningsrutiner. Medan de annonserar månatliga prenumerationspriser listas de inte alla dolda avgifter. Här är en kort lista med priser att förvänta dig:

 • SSL-certifikat – 149 $
 • SSL Certificate Installation (Du kan inte installera på egen hand) – $ 99
 • Ny domän – $ 11.99
 • Bandbredd överskrider – 7 dollar per GB
 • Avgiftsbehandlingsavgifter för tredje part – 2,0-3,0% per transaktion
 • PCI-serviceavgift $ 1,83 – $ 3 per månad
 • Ta bort länken “Powered by Volusion” – $ 25
 • Avslutningsavgift – 99 dollar
 • Månadsavgiftsavgift – $ 10

Observera att kostnaden för premiumteman och tillägg inte ens nämns. Volusion är en solid plattform, men deras prissättning är inte transparent eller konkurrenskraftig.

Vem är Volusion Bäst för?

I ett nötskal: erfarna kodare som är medvetna om extra avgifter. Plattformen innehåller ingen WYSIWYG-redigerare. Du måste känna till en viss mängd kod för att anpassa din webbplats. Även då är det kanske inte värt priset. Oväntade avgifter kan snabbt läggas till. Jämfört med Volusion är Shopify det bättre valet för de flesta människor.

Vanliga frågor om Shopify-planer

 • Kan jag uppgradera eller nedgradera min plan när som helst?
 • ja! Du kan ändra din plan när som helst. Oavsett om du vill sänka kostnaderna eller uppgradera för fler funktioner, är du fritt att byta plan.
 • Kan jag avbryta min prenumeration när som helst? Vad är påföljderna?
 • Du kan antingen stänga eller pausa din butik. Om du väljer att sätta den på paus kommer butiken fortfarande att vara uppe, men kunder kan inte göra inköp. Det kommer också att sänka driftskostnaderna. Shopify håller din butik live och pausar för $ 14 / månad.
 • Det är lika enkelt att stänga din butik. Allt det tar några klick, och du kan avbryta ditt konto. Det finns inga påföljder för att stänga eller pausa din butik.
 • Måste jag ange kreditkortsinformation för en kostnadsfri prövning?
 • Nej. Du kan starta din kostnadsfria testversion på bara några minuter utan att behöva ange någon betalningsinformation.
 • Hur faktureras jag?
 • Shopify debiterar automatiskt ditt kreditkort var 30: e dag. Du kommer att få en faktura, men du behöver inte vidta några åtgärder. Din faktura inkluderar din månadsavgift tillsammans med alla transaktions- och appavgifter.

Slutsats om Shopify-prissättning

Shopify är den överlägset mest populära Hosted eCommerce-plattformen. Det ger en robust lösning och prisvärda prisplaner. Även förstahandsföretagare kan utnyttja kraften hos Shopify till ett rimligt pris.

Att välja rätt plan beror på var du är med ditt företag och hur snabbt du vill växa. Den goda nyheten är att du kan uppgradera och nedgradera planer efter behov. Det finns helt enkelt inte många plattformar där ute som erbjuder samma kombination av kostnader, mångsidighet och flexibilitet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map