Shopify Plus: En granskning av mjukvaror för företag med e-handel

Shopify Plus är en värd, molnbaserad e-handelsplattform för företag som är utformad för storvolym online-återförsäljare som behöver följa sina kunders krav. Shopify Plus ger skalbarhet och flexibilitet i ett paket som låter sina kunder fokusera på detaljhandelssidan av sin verksamhet, inte på de tekniska behoven för att driva den. Shopify Plus nuvarande kunder inkluderar Red Bull, Budweiser och General Electric.


Shopify Plus e-handelsplattform

Helt värd SaaS e-handelsplattformöversikt

Om du har eller bygger, en onlinebutik och du är mycket mer intresserad av butiksdelen än onlinedelen; en SaaS eCommerce-plattform som är värd helt kan vara precis vad du behöver.

SaaS står för Software as a Service. Med detta får du tillgång till all programvara du behöver för att köra din butik plus de datorservrar som du behöver för att köra eCommerce-programvaran på.

Detta kommer som ett paket för en månadsavgift, tillsammans med personer som håller datorerna igång effektivt, säkerheten uppdaterad för att hålla dina data säkra, och underhåll och uppdateringar av programvaran; kort sagt den tekniska onlinesidan. Denna tjänst är också känd som en prenumerationstjänst eftersom du betalar en månadsavgift.

Du får fokusera på butiksidan – inrätta onlinebutik, marknadsföring, reklam, kundsupport, lagerkontroll och allt annat som hör till detaljhandeln. Ditt engagemang online är att uppdatera innehållet på webbsidorna i din e-handel butik, allt som kunden ser och att övervaka hur ditt företag går.

Enterprise e-handel

Enterprise eCommerce avser de återförsäljare vars försäljning är mer än cirka 500 000 USD per år. Vissa eCommerce-mjukvaruföretag sätter detta dollarvärde ännu högre.

Nyckeln till företagsnivån är högvolymstrafik och förväntad stark tillväxt. Dessa återförsäljare behöver en e-handelslösning som växer snabbt med dem och kan hantera de täta spikarna i sin verksamhet.

Shopify Plus-fördelar

Matta och hemsida som körs på Shopify Plus

Utveckling & Underhållskostnader

Det är enkelt: alla utvecklings- och underhållskostnader är valfria. Shopify Plus-teamet tar hand om den tekniska sidan med att driva din onlinebutik – säkerhet, underhåll, uppdateringar, systemeffektivitet och lagring av din information är alla tagit hand om och optimeras.

Dina valfria utvecklingskostnader är om du vill anställa någon för att installera eller överföra din onlinebutik i Shopify Plus åt dig. Vi har en serie artiklar som identifierar Shopify Plus-experter som är ackrediterade av företaget som kan göra detta åt dig.

Förutsägbar prissättning

Du vet hur mycket att driva din Shopify Plus onlinebutik kommer att kosta dig per månad. Dina månatliga prisplaner är förutsägbara och förhandlas fram med företaget. Det finns inget fast pris, men olika rapporter har indikerat att startpriset är cirka $ 1200 per månad och går upp därifrån beroende på vilken service och trafiknivå du behöver.

Förutsägbarheten för dina månadskostnader fortsätter eftersom Shopify Plus-planen inte har några försäljningstransaktionsavgifter. Naturligtvis kommer du fortfarande att behöva betala dina kreditkortsavgifter, men det finns ingen extra avgift som debiteras av Shopify Plus.

Jämför detta med oförutsägbarheten för ett alternativ som inte är värd, där du betalar värdavgiften plus transaktionsavgifterna för din betalningsportal plus de verkligen oförutsägbara avgifterna för din utvecklare som försöker hålla jämna steg med alla programvaruförändringar och se till att allt fortfarande fungerar tillsammans.

Och vilket pris är sinnesfrid för en bekymmersfri teknisk miljö som är värd för dig?

Shopify erbjuder en gratis 14-dagars provperiod som du inte behöver ge dem ditt kreditkortsnummer.

Enterprise Grade-funktioner

Shopify har alla funktioner du förväntar dig i en företags e-handelsplattform. Dessa inkluderar automatiserad frakt, orderutskrift och direktflöden till redovisning, lager och andra hanteringssystem.

Några av de mest anmärkningsvärda funktionerna är:

 • 99,9% serverupptid; 200 terabyte lagring och över 7000 CPU-kärnor
 • obegränsad bandbredd och obegränsad produkt och försäljningsvolym
 • 70 betalningsportar, inklusive Bitcoin
 • över 1000 appar i App Store
 • möjlighet att skapa dina egna appar och tillägg via API och utvecklingsverktyg
 • stöder Googles Enhanced eCommerce Analytics-motor

Kontohantering

Shopify Plus tar bort frustrationen över att hantera flera kundtjänstmedlemmar genom att tilldela dig din egen dedikerade kontohanterare. Den här personen är din kontaktpunkt för alla dina frågor, problem och behov med din Shopify Plus-butik.

Shopify Plus White Glove Service

Din kontohanterare lär dig ditt företag och känner till din butiks historia. De kommer också att arbeta med dig för att göra butiksanpassningar som inte är tillgängliga i standardprogramvaran.

Shopify Plus-prenumeranter har också tillgång till Shopifys telefonsupport dygnet runt och Shopify Plus prioriterade telefonnummer och e-postadress.

En enda fokuspunkt är också en annan fördel med att använda en värd eCommerce-plattform. Utvecklingsteamet har bara ett fokus – Shopify Plus på en enda plattform. Det kanske inte verkar som en stor sak, men många webbutvecklingsföretag arbetar på olika plattformar och språk, vilket delar deras tid, fokus och talanger.

Shopify Plus-teamets tid är enfokuserad och de är mycket erfarna med vad de gör. Detta resulterar i snabbare korrigeringar och lösningar på dina problem.

Skalbar plattform

Hela poängen med företagets e-handel är att stödja företag som har hög trafik, och datorservrarna måste arbeta effektivt och pålitligt för att hantera detta. Du vill inte oroa dig för det; din oro bör vara om din affärsprocess och lager kan hantera alla dessa nya kunder och transaktioner.

Shopify Plus har hårdvara och supportinfrastruktur på plats för att hantera ett stort antal e-handelstransaktioner säkert för alla sina kunder. De kan hantera hundratusentals transaktioner åt gången och har en tillförlitlighetstal på 99,9% drifttid.

Shopify Plus sätter ingen gräns för försäljningsvolymen, bandbredden eller ett antal produkter du kan ha, så att du bara kan fortsätta växa. Oavsett hur mycket du växer kommer din webbplats inte att krascha.

Integrerad och extremt anpassningsbar

Shopify Plus-integrationer och anpassning

Du behöver inte ha en cookie-cutter-look till din Shopify Plus-butik-front eftersom du kan anpassa mallarna på vilket sätt du vill. Och detsamma gäller för funktionaliteten. Shopify Plus har inte alla verktyg som varje klient behöver byggas in i – det skulle göra det till en extremt svår plattform.

Behöver du en riktad e-postmarknadsföringskampanj eller ett kunders belöningsprogram? Det är enkelt att utöka Shopify Plus med tillägg och integrationer från tredjepartsleverantörer. NetSuite och SAP tillhandahåller till exempel lätt integrerad mjukvara.

Du kan också lägga till funktionalitet i din Shopify Plus-butik genom tillägg, som är små bitar med kod som klistras in i huvudkoden.

Shopify Plus har en App-butik med ett väl valt urval av över 1000 appar att välja mellan. Vissa appar och tillägg är enkla att installera själv, men andra kan behöva hjälp av en utvecklare.

Shopify Plus har släppt Scripts, som gör det möjligt för utvecklare att skriva sina egna anpassningar för plattformen. Så om du kan drömma det och hitta en utvecklare kan du ha den funktionalitet du vill ha.

Säkerhet (PCI-kompatibel)

Shopify Plus har samma säkerhetsnivå som bankerna använder – Nivå 1 PCI DSS. Detta är guldstandarden för säkerhet. Shopify Plus genomför kontinuerlig riskbedömning av deras data och årliga bedömningar på plats.

Kunderna känner sig speciella

Standarden Shopify-plattformen leder kunderna till kassan under en Shopify-webbdomän som saknar utseendet på onlinebutiken; det är utan butikens varumärke eller webbplatsnavigering. Detta förhindrar i bästa fall kunderna och i värsta fall skrämmer dem från att slutföra sitt köp.

Shopify Plus-shoppare är å andra sidan kvar i din butik för att kassa, så de har säkerhet och förtroende för att se att de köper från dig.

Ett annat sätt kunden känner sig speciell är hur snabbt du kan lösa eventuella klagomål eller problem de har med din butik. Ditt direkta förhållande till din kontohanterare är en viktig del av detta och kan betydligt hjälpa dig att skapa en positiv kundupplevelse med dina egna kunder.

Multikanals försäljningsfunktionalitet

Med Shopify Plus säljer du överallt

Oavsett om du utökar din tegelbutik till onlineområdet eller övergår från en befintlig onlinebutik, är förmågan att sälja över flera kanaler ofta en nyckel till tillväxten av företag på företagsnivå.

Shopify Plus har en försäljningsfunktion som låter länkar till verkliga butiker så att du kan sälja online i din fysiska butik. Du kan också sälja över sociala medieplattformar, till exempel Facebook och Pinterest, för att utöka din marknadsföring.

De detaljhandlare som överväger global expansion kommer att vara intresserade av de mer än 70 olika betalningsportarna som Shopify Plus erbjuder, inklusive Bitcoin, som gör att du kan sälja i flera geografiska regioner.

Marknadsvänlighet

Du har tillgång till alla Shopify-teman för att skapa din Shopify Plus-butik, och alla teman är mobilkänsliga. Detta innebär att teman upptäcker skärmstorleken på den mobila enheten och justerar sin egen storlek för att matcha. Detta är bra för alla dina kunder och för sökmotorerna som ger sökresultat prioritet till webbplatser med den här funktionen.

Shopify Plus är utformad för att underlätta marknadsförarnas liv. Att skapa och uppdatera den kundvänliga sidan av din butik är enkelt och enkelt och allt ditt behov är tillgängligt från instrumentpanelen.

Bakom kulisserna är det lika lätt att köra analyser för att få statistik över besök och konverteringar samt försäljningssiffror; och du har ett varierat val av rapporter du ska använda.

Internationell distribution

Många e-handelsföretag på företagsnivå går in på den globala marknaden och Shopify Plus gör det enkelt att göra. Inbyggda funktioner för internationell marknadsföring inkluderar geoinriktning, språk- och valutavärktyg.

Shopify Plus-nackdelar

API eller anpassade bakgrundsbegränsningar

Med alla värdplattformar får du alltid begränsningar för vilka förändringar du kan göra. Shopify Plus erbjuder en stor mängd anpassning på den kundvänliga sidan, men begränsad förmåga att modifiera baksidan. Du har inte tillgång till FTP eller databasen – allt måste gå via front-end eller API.

Om du till exempel använder en viss lagerleverantör och programvaran inte enkelt integreras med Shopify Plus, måste du anställa en utvecklare för att arbeta hårt för att integreringen ska fungera.

Inlåsning av plattformen

När du har utvecklat din Shopify Plus-butik, eller migrerat din Shopify-butik dit, är du inlåst, oavsett vad som händer med Shopify som företag. Om du bestämmer dig för att flytta din butik någon annanstans kan du bara ta den information som Shopify Plus låter dig exportera.

Det är faktiskt alla dina data, men det är fortfarande inte detsamma som att ha tillgång till FTP och alla databaser på dina egna servrar.

Du måste också utveckla egen expertis om hur du använder Shopify Plus. Att anpassa din butik och underhålla den kräver någon att lära sig in och outs i Shopify Plus och att utveckla viss plattformspecifik kunskap. Shopify använder sitt eget kodningsspråk, Liquid, så att veta HTML eller CSS hjälper inte här.

Begränsade rabattalternativ

Detta är en begränsning för hur du ställer in rabatter i din onlinebutik. Du kan bara ställa in en rabatt på ett villkor i taget: till en samling eller en produkt eller ett pris. Du kan till exempel inte rabattera alla artiklar över $ 20 med 10%. Beroende på hur många nedskärningar du tänker erbjuda och hur du vill strukturera dem kan det vara ett allvarligt problem.

Shopify Plus-konkurrenter

Shopify Plus mot Magento Enterprise

Shopify Plus och Magento Enterprise Edition är direkta konkurrenter inom företagets e-handelsfält. Huvudskillnaden är att Shopify Plus är en värdlösning och Magento Enterprise är själv värd så att du måste hitta en webbhotell för att köra programvaran åt dig.

Uppgradera till Shopify Plus e-handelsplattform

Magento erbjuder också en värd version, Magento Enterprise Cloud Edition. Denna plattform använder samma kodbas och ger samma flexibilitet som Magento.

Både Shopify Plus och Magento Enterprise är PCI-säkerhetskompatibla med nivå 1 PCI DSS-certifiering. Den största skillnaden är att Shopify Plus-teamet, som en värdplattform, tar hand om säkerheten för dig.

Med Magento är du ansvarig för att upprätthålla datasäkerheten, och alla intrång i det är ditt problem och ditt ansvar. Det tar tid och ansträngning att övervaka och fixa dessa, för att inte tala om all oro.

Att uppdatera din onlinebutik måste vara enkelt och enkelt. Produktbeskrivningar, redigering av webbplatsens kopia, lägg till kundformulär och allt annat kundorienterat innehåll måste vara korrekt och i tid.

Dessutom behöver du analys för att spåra hur din försäljning går, vad dina omvandlingsfrekvenser är, hur dina sociala mediekampanjer presterar och en massa annan marknadsföringsinformation.

Med Shopify Plus kan du komma åt funktioner för allt detta från din administrationspanel. Magento Enterprise har ingen av dessa funktioner som standard, även om du kan lägga till dem genom tillägg eller skapa dina egna. Vad Magento Enterprise har har emellertid förlängningar för att hantera remisser eller marknadsföring av filialer.

Sökmotoroptimering är en ofta förbisett del av online-detaljhandeln. Över en tredjedel av alla inköp görs från inledande webbsökningar. Med introduktionen av version 2 och nu version 2.1 är Magento Enterprise på nivå med Shopify Plus, med SEO.

Båda plattformarna ger tillräckligt med verktyg för mer än adekvat SEO och inkluderar möjligheten att ha en integrerad blogg och sociala delningsknappar.

Frakt är nyckeln till alla onlineföretag, och både Shopify Plus och Magento Enterprise integreras med de flesta stora leveransproblem, inklusive USPS. Shopify Plus går dock inte ihop med DHL.

Eftersom Magento Enterprise är en egen värdplattform är support och appar avgörande för användarnas framgång. Det finns en stark global gemenskap av forummoderatorer och bidragsgivare samt utvecklare som skriver appar och tillägg.

Shopify Plus har en appbutik med över 1000 tredjepartsappar och ett mycket starkt kundsupportteam som du har prioriterad åtkomst till.

Shopify Plus kontra BigCommerce Enterprise

Migrera din befintliga BigCommerce-butik till Shopify Plus

BigCommerce är en av Shopifys främsta konkurrenter inom det värdbaserade, molnbaserade e-handelsfältet. BigCommerce Enterprise identifierar sig med detaljhandelsföretag som omsätter $ 1 miljon eller mer per år. Deras kunder inkluderar Toyota, Gibson och Payless Shoesource.

Instrumentpanelerna för både Shopify Plus och BigCommerce Enterprise är baserade på respektive standard eCommerce-plattformar – och båda dessa är enkla att använda. (Se våra Shopify- och BigCommerce-recensioner.)

Båda plattformarna har funktioner rakt ut ur lådan och det är enkelt att implementera dem. Shopify Plus använder sitt eget kodspråk som heter Liquid, och det finns en inlärningskurva involverad i att plocka upp det för det tekniskt lutade. Fram till nyligen har redigering av BigCommerce Enterprise-mallarna väckt klagomål, men den nya Stencil-temredigeraren förenklar processen.

Shopify Plus och BigCommerce Enterprise har liknande funktioner med obegränsad bandbredd och skalbarhet och 99,99% drifttid. Båda ger dig möjlighet att sälja i flera kanaler, och båda tillhandahåller dedikerade kontohanterare, men med BigCommerce Enterprise finns det en extra kostnad för den här tjänsten.

Shopify Plus drar framåt med sin Traffic APP för en smärtfri överföring av dina tidigare kunder till din nya Shopify Plus-plattform utan att din SEO går sänkande. Båda Enterprise-plattformarna vinner med sin integrerade en-sidiga kassa.

Shopify Plus har en ganska mager plattformsplattform, men du kan lägga till funktionalitet och funktioner genom att välja över 1000 appar i app store. BigCommerce Enterprise erbjuder ett urval av 265 appar, men de täcker stort sett allt du behöver.

Om du behöver något du inte hittar ger båda plattformarna åtkomst via deras API för utvecklare att skapa nya appar.

Alla webbplatsens teman med Shopify Plus och BigCommerce Enterprise är mobilkänsliga. BigCommerce Enterprise har fler teman att välja mellan om du räknar de olika variationerna som är möjliga för varje tema.

Betalningsbearbetningsportar kan vara av oro om du går globalt. Shopify Plus täcker världen med 70 betalningsprocessorer, och BigCommerce Enterprise har bara 38 – men det kan vara tillräckligt för dig.

Slutsats

Vem rekommenderas för Shopify Plus?

Vi rekommenderar att du tittar på Shopify Plus om du är en återförsäljare som vill ha en onlinebutik och:

 • har en stor och växande detaljhandel (tegel och murbruk eller online)
 • har en försäljning på minst 500 000 dollar per år
 • förutser eller planerar att din försäljningsvolym kommer att fortsätta växa utan potentiellt någon gräns i sikte
 • har periodiska toppar i din försäljning, kanske upp till tusentals beställningar per minut
 • vill fokusera på design, marknadsföring och detaljhandel, inte på din tekniska onlinemiljö
 • vill ha en unik, anpassad butik-front, automatiskt anpassad för alla mobilplattformar
 • vill ha dedicerad kundsupport och en långsiktig relation med din e-handelsleverantör
 • räknar med att expandera globalt, i olika regioner och språk
 • tror på flerkanalsförsäljning till för att nå fler kunder

Varför skulle du använda Shopify Plus?

Shopify lanserade Shopify Plus i februari 2014 för att tillfredsställa sina större kunder som växte fram sin ursprungliga eCommerce-plattform. Shopify lyckades hantera vissa stora volymer, men det var inte utformat för att göra det.

Om du redan är en Shopify-klient och du inte är säker på om du är redo att flytta till Shopify Plus, här är de fyra kärnutrustningarna som Shopify Plus har:

 • kassan på din egen domän, med ditt eget varumärke och webbplats
 • en dedikerad kontohanterare för support & anpassas när du har mycket höga trafiknivåer.
 • anpassad integration med lager- och hanteringsplattformar
 • möjligheten att skapa kloner i dina butiker för olika målländer

Om du redan har en onlinebutik någon annanstans och vill flytta till en plattform på företagsnivå, ger Shopify Plus en nyckel-lösning du kan flytta direkt till. Din kontohanterare kommer att arbeta med dig för att se till att din butik inte tappar rankningen på din sökningssida vid övergången.

Även om det är relativt nytt, Shopify Plus har redan några tunga klienter och nämns vanligtvis i topp tre av alla e-handelsplattformar för företag. Användarrecensioner av denna programvara har varit överväldigande positiva.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map