Hur du omvandlar din blogg till ett e-handels emporium

Om du är en bloggare, är chansen stor att du redan har lagt mycket hårt arbete för att bygga din publik.


Om du publicerar regelbundet och ditt innehåll är användbart, roligt, informativt eller insiktsfullt, är det troligt att du redan har ett följande, vilket är den perfekta positionen att vara i när du startar i ett e-handelsföretag.

Oavsett om du vill sälja digitala eller fysiska produkter och tjänster – så konverterar du din läsarekonto till dina framtida kunder.

Förvandla din blogg till en e-handelsplattform för att sälja produkter.

Eftersom du känner till din målmarknad är du redan ett steg före. Du kan undersöka hur folk som läser din blogg är och vilken typ av produkter och tjänster du kan erbjuda som skulle tilltala dem.

Var lojal mot din publik

Håll dig lojal mot dina följande och server dem med produkter och tjänster de verkligen behöver.

Det första och mest uppenbara alternativet för tjäna pengar på din blogg är att sälja produkter som är relaterade till din nisch, vare sig det är heminredning, matlagning, teknik, husdjur eller vad som helst.

Börja med att tänka på vilken typ av butik du vill driva och vilka produkter eller tjänster du vill sälja, eftersom det kommer att informera vilken e-handelslösning som är det bästa alternativet för dig och hur du i slutändan vill driva din butik.

Brainstorm runt din nisch och ställa dina publik frågor om vilka typer av produkter de vill se och varför. Att sälja online är otroligt marknadsledat – lutar dig till din kunskap om din publik för att lyckas.

Experimentera och se vad som fungerar

Den roliga delen är att du kan sälja nästan vad som helst – förutsatt att det naturligtvis är lagligt och relevant för din bloggs läsareavtal. (Till exempel skulle det se lite konstigt ut om en bloggbok blogg började trassla om sina smycken eller kaffe försäljning).

Använd din fantasi och försök att vara uppfinningsrik med ditt nya produkt- eller tjänsterbjudande – fokusera inte bara på “uppenbara” saker som folk kan få från stora handelssidor..

 • Välj en produkt eller tjänst som exakt representerar dig och din specialitet – något som du och din publik brinner för. Gå till djup expertkunskap och specialisering över ytliga försäljningsplatser.
 • När det gäller inköpsprodukter kan det vara så att du köper dem från en grossist eller kanske du vill skapa dina egna produkter om det är din sak. Låt inte bristen på medel eller utrymme stoppa dig – det kan du starta en drop shiping-verksamhet på en sköna budget på några dagar.
 • Det är värt att titta på vad andra liknande bloggare säljer online för att hjälpa dig generera idéer.
 • Och var inte rädd att experimentera – prova några saker och se vad som är populärt och vad som inte hjälper till att förfina ditt produktutbud.

Hitta rätt lösning

Att välja rätt e-handelslösning är viktigt. Du bör överväga hur du vill ta order och ta emot betalningar på ett sätt som är enkelt både för dig och dina kunder.

Du kan välja en fullservic e-handelsplattform som är helt byggd med kundsupport, eller så kan du helt enkelt lägga till en eCommerce-tillägg till din befintliga webbplats, så att du kan placera e-butiksfunktioner strategiskt i din blogg utan att ändra hur det ser ut. Här är vad American Webmaster Association anser vara de bästa e-handelsprogramvaruplattformarna.

När du bestämmer, tänk på användarupplevelsen för varje plattform och om de gör köpprocessen så sömlös som möjligt för dina kunder. En bra användarupplevelse kommer i slutändan att öka din konverteringsfrekvens och kundlojalitet.

Visa att du är pålitlig

Du måste få din kunder att lita på dig – investera tid och pengar i kvalitetsinnehåll, design och användarupplevelse för att hålla folk tillbaka.

 • Om du vill göra din e-butik framträdande mer pålitlig, överväg att gå med i Googles betrodda butiker program. Butiker som konsekvent tillhandahåller en hög kundtjänst belönas med ett märke som låter shoppare veta att du är ett verifierat och pålitligt nätverk – och som kommer att erbjuda dem $ 1000 livslängdsskydd.
 • Visa förtroendesignaler i din butik, särskilt nära kassasidorna för att hjälpa till att skapa förtroende och trovärdighet.
 • Har detaljerade villkor & villkor och leverans och returnerar information på din webbplats och gör det enkelt att kontakta dig.

Gör betalningar enkelt

Att erbjuda flera betalningsalternativ är ett bra sätt att öka förtroendet för dina kunder när de kommer att kolla in.

Ställa in din butik med PayPal betalningsport är ett måste, eftersom detta är en av de mest populära säkra betalningsmetoderna där ute. Det kan också ge användbara shoppingfunktioner för din webbplats, till exempel “köp nu” -knappar och förenklade kassalternativ.

Vid sidan av detta, låt dina kunder göra säkra kortbetalningar utan PayPal och se till att du har funktionen för att de enkelt kan göra inköp, oavsett vilken enhet de använder.

Få rätt tekniska grejer

Att driva en eCommerce-butik skiljer sig från att driva en blogg – du kan behöva ge din webbplats en övergripande teknisk uppgradering.

 • Titta på din nuvarande värdleverantör. Planerar du att installera ett WooCommerce-plugin på din WordPress-blogg? Du kan behöva investera i en kraftfullare WordPress-värdlösning som WP Engine för att förhindra att din webbplats går ner (WPEngine review här).
 • Genomsök webbplatsens webbadresser med ett SEO-verktyg som Skrikande groda för att röka ut eventuella indexeringsproblem.
 • Stor butik med produkter som kommer in och slut i lager? Omdirigera alltid enskilda produktsidor till relevanta kategorisidor för att undvika försäljning på grund av irriterande 404 sidor.

Har du någonsin försökt att konvertera din blogg till en e-handel butik? Vilka lektioner lärde du dig på vägen? Låt oss veta i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map