BigCommerce vs. Magento: Vilken e-handelsplattform ska du välja?

Även om Bigcommerce och Magento är helt annorlunda, har båda ett starkt följande i online-butiken för butiker.


Bigcommerce grundades av två australier som Interspire Shopping Cart 2003 och förvandlades till Bigcommerce 2009. Med 50 000+ köpmän idag och 4 miljarder dollar i försäljning kan du avsluta deras popularitet i e-handelsutrymmet.

BigCommerce vs. Magento

Culver City, Kalifornien-baserade, Varian, Inc., utvecklade Magento 2008. Magento har nästan 30% av marknadsandelen bland sina konkurrenter, med 150 000+ köpmän inklusive några detaljhandlare med stora namn och cirka 50 miljarder dollar i bruttovaruhandel som handlas per år.

Som en seriös butiksägare som är beredd att sälja varor och tjänster online, finns det fler alternativ för att utforma din e-handelswebbplats än någonsin tidigare, och Bigcommerce eller Magento kanske två du vill överväga.

Contents

Stora skillnader mellan båda plattformarna

BigCommerce Bigcommerce tillhör en klass e-handelsplattformar som erbjuder en värd, mallbaserad lösning för att ställa in och hantera din butikswebbplats. Den är gjord för nybörjare som snabbt och enkelt vill skapa en butik, hantera produkter och marknadsföra sitt varumärke. Det erbjuder några anpassningsalternativ. Prismodellen för denna typ av plattform är baserad på en månatlig prenumeration och försäljningsvolymer.

Magento Magento är ett robust, self-hosted content management system (CMS) som låter dig (eller din erfarna utvecklare) använda open source-koden för att bygga webbplatsen. Den är gjord för erfarna programmerare eller utvecklare som vill ha hög designflexibilitet. Du laddar ner programvaran gratis och lägger till appar för att skapa en shoppingmiljö, eller så kan du investera i en dyrare företagsplan som är utformad för enorma försäljningsvolymer.

Vem är varje plattform som rekommenderas för

BigCommerce Bigcommerce-plattformen är utformad för stora volymer som säljer varor och tjänster online. De flesta nybörjare kan lära sig att ställa in och hantera en butik på Bigcommerce.

Magento Magento-plattformen är designad för ännu större e-handelsbutiker, med skalbarhet för att passa alla typer av affärer. Det tilltalar avancerade användare med tekniska färdigheter för HTML-programmering.

Det finns några faktorer att tänka på när du väljer den perfekta plattformen: storleken och tillväxtpotentialen för ditt företag, din kompetensnivå, den tid och den ansträngning du vill lägga in den och plattformen själv.

I denna omfattande jämförelse tar vi en titt på både Bigcommerce och Magento när det gäller:

Jämför en butiksinställning

Installation och lagring

Online butik installation jämfört

De flesta användare som tar på sig projektet att designa en e-handelswebbplats vill ha en upplevelse som är kompatibel med deras skillset och ett resultat som inkluderar allt de behöver (eller deras kundbehov) för en framgångsrik försäljningslösning. Installation och installation för Bigcommerce och Magento är olika, men resultaten ger en lika robust onlinebutik och positiva kundupplevelser.

Komma igång

BigCommerce Med denna eCommerce-plattform krävs ingen installation. Du registrerar dig för ett konto på Bigcommerce-webbplatsen med ett användarnamn och ett nytt lösenord. Då uppmanas du att välja en mobil mall och börja bygga din webbplats med hjälp av en redigerare på skärmen. Du måste prenumerera på ett domännamn för din webbplats, antingen från en tredje part eller BigCommerce.

Företaget uppger på sin webbplats att de rekommenderar att du använder ett tredjepartsföretag om du behöver “vidarebefordra eller domänens integritet i framtiden.” Webbhotell ingår i Bigcommerce-prisplanerna.

Magento Denna eCommerce-plattform kräver att du prenumererar med en tredje part för både ett domännamn och webbhotell till att börja med (eHost, iPage, Web.com, etc.) och sedan kan du ladda ner Magento-programvaran gratis och installera den på din värd konto. Du har flera mobila mallalternativ på Magento, och sedan är processen att bygga webbplatsen från början (såvida du inte investerar i Enterprise plan).

Lagra installation

Bigcommerce

BigCommerce

 • Enkel gränssnitt. Bigcommerce-gränssnittet är skapat för enkelhet och erbjuder en instrumentpanelmeny för installation och redigering på skärmen, inklusive massor av inbyggda program och alternativet för tillägg.
 • Dra och släpp verktyg. Denna plattform erbjuder ett partiellt dra och släpp-gränssnitt.
 • Redigera komponenter (flytta, ändra storlek och redigera). Att redigera dina sidor baseras till stor del på den mall du väljer och många av mallarna kan redigeras.
 • Webbplatsarkitektur / navigering. Webbplatsarkitekturen och navigationsalternativen baseras igen till stor del på den Bigcommerce-mall du väljer.
 • Tillgång till HTML / CSS-kod. Du har begränsad tillgång till HTML / CSS-kod för vissa anpassningar.

Magento

Magento

 • Enkel gränssnitt. Magento tillhör inte klassen enkla e-handelsplattformar, såvida du inte är erfaren som utvecklare.
 • Dra och släpp verktyg. Magento är inte en dra-och-släpp-redigerare, utan snarare ett kodbaserat program där du kan flytta innehåll och element på stilark.
 • Redigera komponenter (flytta, ändra storlek och redigera). Redigering av komponenter görs via en instrumentpanel och / eller kod.
 • Webbplatsarkitektur / navigering. Även om webbplatslayouten och navigeringen kan baseras på en mall i Magento, kan de ändras genom kod.
 • Tillgång till HTML / CSS-kod. Magento är en HTML-CSS-kodbaserad plattform med öppen källkod.

Integration med eBay och Amazon

BigCommerce Med denna plattform får du en inbyggd plugin för eBay. App Store Bigcommerce erbjuder dussintals shoppingkanaler. För att integrera med Amazon måste du välja en tredjepartsprodukt som Connector for Bigcommerce, ChannelUnity eller SolidCommerce. Räkna med att betala för något av dessa tillägg du väljer.

Magento En gång ägdes Magento av eBay, så den här integrationen är tillgänglig, eller så kan du besöka Magento Marketplace för att välja bland hundratals andra shoppingkanaler inklusive Amazon. Det finns ingen gräns förutom kostnader och behovet av programmering.

Språkstöd

BigCommerce På den här plattformen kan du göra din butik flerspråkig med en app som heter Transifex Live tillsammans med ett JavaScript-kodavsnitt. Den här processen kan kräva lite mer forskning. Du kan också lägga till språkalternativ som Google Translate.

Magento Det här programmet laddas ner med några språkalternativ, och du kan lägga till några språkverktyg för att stödja flera butiker och många språk. Denna uppgift kommer att kräva flera steg och en del kod.

Säkerhetskopior och webbplatsexport

BigCommerce Om du behöver exportera produkter erbjuder Bigcommerce ”snabb produktimport / export” på alla prissättningsplaner tillsammans med regelbundna säkerhetskopior. När det gäller att exportera en hel webbplats finns det blandade recensioner, eftersom dessa typer av e-handelsplattformar inte är designade för det.

Magento Eftersom detta innehållshanteringssystem (CMS) använder öppen källkod har du extrem flexibilitet för att exportera data nästan var som helst för alla ändamål. Du måste veta hur du gör det eller räkna ut det. Magento stöder ett inbyggt systembackupverktyg som du kan konfigurera.

Yttrande om installation och installation

Att komma igång på någon av dessa e-handelsplattformar är den enkla delen. Bigcommerce finns redan på en värdplattform, så allt du behöver är ett konto. Magento kräver en nedladdning och installation eftersom du är värd för den på din server.

Båda plattformarna hanterar app- och kanalintegration, flerspråkiga alternativ med viss extra konfiguration, säkerhetskopior och export till viss del. Om du vill ha en installationsguide som uppmanar dig tillsammans med intuitiva fält för att ställa in din butik, har du en enklare tid på Bigcommerce.

Att inrätta en butik är mer involverat i Magento om du behöver full funktionalitet och möjligheten att anpassa koden. Bigcommerce passar för små till stora försäljningar, medan Magento är en fantastisk lösning för stor e-handel.

Jämför användarvänlighet

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Att jämföra användarvänligheten för dessa två topppresterande e-handelsplattformar har mycket att göra med din skicklighetsnivå. Vi tänker främst på användarvänlighet när det gäller att komma igång, bygga en butik, lägga till produkter, marknadsföring och SEO och underhålla webbplatsen på lång sikt.

BigCommerce Nybörjare och medelnivåanvändare kommer att klara sig på Bigcommerce och tycker att det är rimligt okomplicerat. Bigcommerce erbjuder användbara mallar, en handledning, verktygstips och ett halvinteraktivt gränssnitt och kontrollpanel för att hjälpa dig bygga en butik.

Produkthanteringsavdelningen är indelad i praktiska flikar. Ju mer tekniska färdigheter du har, desto bättre. Om du kan hantera det har du tillgång till HTML för anpassning. Webbplatsändringar görs inte lätt på en mobil enhet. Det finns många supportresurser, inklusive hjälpstudier, och kundservicen är utmärkt i de betalda planerna. Bigcommerce är relativt enkelt för nya och medelhöga användare.

Magento Programmerare och avancerade användare kommer att hitta Magento hanterbar och ganska lätt att använda. Nybörjare kommer inte. När Magento-programvaran laddats ner tar det lite tid och ansträngning att skapa en hel butik med en konfigurationssida, baserad på dina förmågor. Du måste kunna skapa och ändra HTML / CSS-kod, och det tar tid att förstå menyer, alternativ och lager och var du hittar inställningarna du letar efter.

Magento erbjuder en högre grad av designanpassning och obegränsad försäljningskapacitet med en rejäl inlärningskurva. Pågående underhåll kräver också teknisk kunskap, men det finns ett bra supportnätverk. Magento är måttligt till svårt, skapat för programmerare och utvecklare.

Yttrande om användarvänlighet

Användarvänlighet beror på vilken erfarenhet du tar med dig till projektet. Bigcommerce är utformad för att vara enklare genom att använda en mer intuitiv instrumentbräda och onlinehjälp. Magento är en avancerad kodarens dröm, med alternativ för att bygga en butik från grunden och anpassa den till önskad specifikation.

Jämför tillgängliga design- och anpassningsalternativ

Webbdesign och anpassning

Design och anpassning jämfört

Möjligheten att designa och sedan anpassa din webbplats ytterligare är ett måste för stora volymer.

Är du en första gången som kommer att försöka lära dig verktygen på vägen, eller är du en tekniskt kunnig designer? Anställer du en designer? Några av begränsningarna kommer i form av din förmåga, kostnaden och vad plattformen tillåter dig att göra. Låt oss jämföra alternativen för webbdesign och anpassning på dessa två plattformar:

Webbplatsmallar

BigCommerce Du kommer att kunna välja mellan 42 temamallar, varav 16 är gratis. För eCommerce vill du välja ett mobilkänsligt tema som anpassar sig till alla enheter. Du kommer att betala mer för de bättre Bigcommerce-mallarna (mellan $ 129-250), men dessa är mer lämpade att sälja och erbjuds i en mängd olika färger och stilar för att anpassa sig till ditt märke. Mallarna är inte så moderna som vissa användare vill ha.

Magento Skapa ditt malltema, hitta ett som har delats på Magento Theme Marketplace eller köp ett från en tredje part. Räkna med att betala mellan $ 50- $ 100.

Med så många alternativ för att säkra en mall finns det inga begränsningar för färger och stilar om du är tillräckligt skicklig för att ändra koden. Det finns också några förkonstruerade alternativ i Magento Connect Store eller på ThemeForest. Magento tillhandahåller några mallregler på deras webbplats som du inte vill ignorera.

Designanpassning

BigCommerce Du kommer att gilla instrumentpanelen och hjälptexten på skärmen för att anpassa dina butiksidor. En guide guider dig genom designfunktioner och sidelement. Endast specifika Bigcommerce-mallar erbjuder anpassning, och du måste spendera lite tid för att hitta de sidelement du behöver. Du har viss tillgång till HTML / CSS-kod för anpassad design och du kan anpassa dina sidor för att inkludera ditt varumärke.

Magento Förutom en hjälpsam guide för att designa din webbplats, men Magento använder en instrumentbräda. Teman och sidorna är helt anpassningsbara, men du måste veta en sak eller två om hur du använder instrumentpanelmenyn för att anpassa och anpassa ditt innehåll. Det finns inget slut på vad du kan göra om du har valt ett redigerbart tema och du följer några kodbaserade regler.

Specialdesigntjänster

BigCommerce Den här plattformen är avsedd för att bygga din e-handelssajt med vägledning för skärm- och webbplatsresursresurser. Bigcommerce är inte ett designföretag där webbplatsen skapas för dig, men den högre prissättningen på företagsnivå har en extra nivå av support.

Magento Magento är en e-handelsplattform som skapats för att bygga din webbplats från grunden eller få hjälp från en extern webbutvecklare. Onlinesupportgemenskapen är ganska omfattande, men det tar tid att hitta artiklar, videor och inlägg som kommer att leda dig genom processen. Magento är sannolikt en teknisk utmaning för icke-utvecklare.

Yttrande om webbdesign och anpassning

Båda dessa populära e-handelsplattformar erbjuder ett brett utbud av webbdesign- och anpassningsalternativ inklusive mobilmallar och åtkomst till HTML / CSS-kod, men hur du hanterar dina sidor är skillnaden mellan enkelt och avancerat.
HTML / CSS-kodning är valfri för Bigcommerce men nödvändig för Magento. För mindre företagare hittar du massor av flexibla anpassningsalternativ på Bigcommerce för försäljning på mitten till hög nivå.

Om du behöver företags e-handel med förväntan på miljarder i försäljning, vill du att kapaciteten kan anpassas på alla sätt på Magento.

Om du har designerfarenhet eller om du kan få hjälp av en utvecklare, är Magento skapad för tillväxt, skalbarhet och framgång. Båda är fantastiska plattformar med massor av resurser för att hjälpa dig på vägen.

Jämför utchecknings- och betalningsfunktioner

Kassa-, betalnings- och leveransnyckelfunktioner

Programutcheckning, betalningar och frakt

När du kommer igång med ditt företag, fånga leads och marknadsföra ditt varumärke betyder kundupplevelse mycket. Sömlös shoppingutcheckning, betalningar och fraktfunktioner är en nödvändighet till ett minimum. Endera av dessa plattformar kan göra jobbet, men installationen, butikshanteringen och appintegrationerna är helt olika på var och en:

Betalningen behandlas

BigCommerce Denna plattform erbjuder det de kallar förintegrerade betalningsalternativ som inkluderar PayPal, Square och Stripe, med specialpriser på de betalda planerna. Du kan också lägga till pluginprogram för andra betalningsportar, men avgifter uppstår baserat på de operatörer du väljer. Det finns rabatterade transaktionsavgifter när du använder de inbyggda Bigcommerce-operatörerna.

Magento Besök Magento Marketplace för att välja bland dussintals gratis eller betalda gateway-lösningar (eller tillägg). Många av dessa appar är rankade och har en popularitetspoäng för din recension. Gratis betalningslösningar inkluderar Skrill (med 20+ betalningsmetoder) WorldPay Extension, ePay och mer.

Shopping Cart Plugins och AddOns

BigCommerce Du kommer att få ganska solida kundvagnsfunktioner med Bigcommerce-värdlösningen och standardmallarna, vilket kan spara kostnaden för att ladda ner appar och plugins. Du får kundrabatter, backendrapportering, betalningsalternativ och mer.

Plugins och tillägg är också ett alternativ, och många av dem är gratis. Det enda problemet är att du måste söka i Bigcommerce app store efter kategori, och det kan ta lite tid att hitta det du letar efter.

Magento Välj bland hundratals utvecklare-teman, tillägg, plugins och tillägg för kundvagnar på Magento Marketplace. Dessa involverar nedladdningar till din värdplats för extra kostnader och innebär vanligtvis viss kodning. Bygg en kundvagn som är anpassad till ditt företag och hitta allt du behöver: detaljhandelslösningar, prisregler, leveransverktyg, kampanjer, diagnostik och mer.

Order- och lagerhantering

BigCommerce Välj från ett stort antal inbyggda lagerhanteringsalternativ under produktfönstret, fliken Varulager. Spåra lager, uppdatera lager och köra rapporter. Du har några anpassningsalternativ. Du kan också lägga till beställnings- och lagerhanteringsappar som Salesforce, ReadyToShip, MinMax ordergränser och massor mer från Bigcommerce app store till en relativt låg kostnad.

Magento Magento Marketplace har dussintals alternativ för orderhantering, och några är gratis. Dessa tillägg inkluderar MagPleasure, ShippingEasy, Amasty och mycket mer. Du kan bädda in ERP-appar för att hjälpa dig med inköp, lager och logistik eller kontrollera produktstatus i realtid.

Övergivna vagnar

BigCommerce Som butiksförare hittar du övergivna vagnsdata som ett mycket nödvändigt verktyg för att nå potentiella kunder och locka dem att gå igenom din webbplats. Uppgifter om kunduppsägning ingår i alla tre av Bigcommerces prissättningsplaner på övre nivå. Använd Abandoned Cart Saver för att automatisera aviseringar och integrera kundkuponger i flera e-postsvar. Du kan också betala för tillhörande appar.

Magento Du kommer att ha många alternativ för att hämta data om kunduppsägning och du kan lägga till plug-ins efter behov för avancerad rapportering. Magento Marketplace erbjuder värdefulla verktyg för övergivande av vagnar för att spåra och rapportera kunddata och automatisera kundsvar. Det finns gratis eller betalda alternativ att välja mellan inkludera övergivna kundvagnsmeddelanden, Mina övergivna vagnar, Listrak Retail Solutions och mer.

PCI-certifiering för betalningskort

BigCommerce Liksom andra e-handelsplattformar i denna klass är Bigcommerce PCI-kompatibel – vilket innebär att de uppfyller kraven för säker kreditkortsbehandling, delad på deras supportcentralsida. Ingen kundinformation lagras eller delas.

Magento Magentos PCI-överensstämmelse är beroende av integrerade betalningsföretag på två olika sätt: Direct Post och Hosted, båda går genom betalningsporten. Data lagras utanför Magento-servern, så att kundinformation inte lagras eller delas. Det finns också många appar som stöder PCI-efterlevnad.

Skatt- och fraktkalkylatorer

BigCommerce Under Kontrollpanelens leveranschef finns det realtidsförsäljningskurser för olika leveransmetoder, inklusive FedEx, UPS och internationella företag. Bigcommerce erbjuder inkluderande skatteinställningar, och du får skatterapporter och andra relaterade funktioner. Användbara videor beskriver hur du ställer in dessa funktioner.

Magento Automatiserad skatt och frakt kan uppnås genom ett av många tillägg på Magento Marketplace, och sedan kan du konfigurera dem för kundens kundvagn. Välj bland appar gillade SwipeZoom Globala betalningar och frakt, Premius Simple Shipping och mer.

Spårning av försändelse

BigCommerce Räkna med standardförsändelsespårning under Checkout-inställningarna, menyn Orderinställningar i Bigcommerce Det finns 12 kundmeddelanden bland andra inställningar som kan väljas baserat på olika orderstatus. Använd sedan Bigcommerce Analytics för orderrapportering.

Magento Denna plattform integrerar många appar för att erbjuda spårning av beställningar och leveranser. Från Magento Marketplace kan du söka efter spårning av leveranser och leta efter gratis och högt rankade gratisalternativ som Packpin, Order Status & Fraktspårning med plumrocket, AfterShip och mycket mer. Det finns gott om betalda alternativ med fler funktioner.

POS-kapacitet

BigCommerce Du kan lita något på ett inbyggt försäljningssystem (POS) som integreras med Square, PayPal och Stripe, eller så kan du installera andra tillägg. Bigcommerce kräver ett konto med operatören för att synkronisera produktinventar mellan plattformen och transportören.

Magento Du väljer en POS-förlängning för Magento, till exempel Point of Sales (POS) eller myPOS Virtual, och du kan anpassa dessa för resultat. Det finns många betalda alternativ också, men vissa är dyr. Dessa appar laddas ofta med ytterligare POS-hanteringsverktyg, försäljningsanalys och rapporteringsfunktioner.

Yttrande om utchecknings-, betalnings- och leveransfunktioner

Du hittar båda plattformarna robusta för dessa obligatoriska e-handelsfunktioner. På Bigcommerce kommer processen att vara mer intuitiv men tar fortfarande tid att lära sig och konfigurera. På Magento, planera att spendera lite tid på att ladda ner rätt appar.

Det finns ingen begränsning för antalet tillägg och plugins du kan köpa, särskilt på Magento. Bigcommerce kommer ur lådan med många plugins, men Magento ger dig, ännu fler, alternativ och du kan anpassa dem.

En avgörande faktor kan vara i den försäljning du förväntar dig för ditt företag. För medelstora till stora storlekar är Bigcommerce enkelt och fullständigt. Magento kan vara önskvärt för stor e-handel på lång sikt.

Jämför marknadsföringsfunktioner

Marknadsfunktioner

Digital marknadsföring

Marknads- och prognosfunktionerna för din onlinebutik är mer kritiska och mer uppnåeliga än någonsin tidigare. När du överväger kraften i sociala medier, bloggning, kundkampanjer och analyser är möjligheten att nå dina potentiella kunder nästan säker. Låt oss se hur väl dessa två plattformar står emot varandra:

SEO

BigCommerce Den här produkten får bra recensioner för inbyggda SEO-verktyg och appar som hjälper dig att nå potentiella kunder. Medan du kan optimera ditt innehåll med hjälp av Bigcommerce Guide to SEO finns det alternativ för att ändra metadata, söklänkar, produktsidor, bildbeskrivningar och mer. Du kan betala mer för en HTTPS-funktion för att förbättra kundernas förtroende / SEO i Bigcommerce Pro-planen.

Magento Denna plattform tillåter mer kontroll när det gäller SEO om du har teknisk erfarenhet. Ladda ner gratis eller betalda appar från Magento Marketplace som CreareSEO, Layered Navigation SEO eller Category URL SEO FREE, och ändra sedan koden för att öka sökmotorns resultat. Du kommer att kunna redigera metadata från adminpanelen, och Magento kan integreras med din WordPress-blogg för mer SEO-fördelar.

blogga

BigCommerce Du kommer att få en hel bloggsida med någon av Bigcommerces prissättningsplaner. Standardbloggen är inte omfattande, men du kan besöka Bigcommerce app store och välja en mer dedikerad bloggplattform om du vill. Blogger eller WordPress innehåller massor av anpassning, stöd för flera språk och automatiska funktioner för att driva trafik.

Magento Med en Magento-bloggtillägg kan du konfigurera och kommunicera på en självgjord bloggsida. Det finns ingen blogg med Magento-nedladdning, men det finns många alternativ på Magento Marketplace.

Bloggning är en kritisk del av innehållsmarknadsföring. Magento Blog – Community Edition är en gratis förlängning, eller så kan du hämta en. Överväg den gratis Better Blog. Du kan också integrera med WordPress high-end blogg, men förväntar dig att betala mer.

Inbyggda marknadsföringsalternativ

BigCommerce Utnyttja Bigcommerce-kundkampanjer ombord, inklusive kupongkoder, rabatter, bulkpriser och andra erbjudanden. Bigcommerce erbjuder vissa alternativ under Marknads-menyn för att stödja kundlojalitet. Om du inte hittar allt du behöver är appbutiken komplett med hundratals gratis eller betalda alternativ som Promotionsbar, Affiliate, Upsell och dussintals andra.

Magento Du hittar inte inbyggda kampanjer, men Magento Marketplace innehåller alla kampanjer du behöver för att skapa kundlojalitet. Hitta kuponger, erbjudanden och rabatter med Magento Multiple Coupons-förlängningen bland så många andra.

Skönheten i Magento är att du kan komma åt adminpanelen och fastställa regler för hur du vill att dina kampanjer ska fungera. Det finns hundratals tillägg för alla typer av gåvor, kuponger, affärer, reklam, giveaway och mer. Tänk på dessa gratisappar: Sociala kampanjer, NextPromote och registreringsannonsering, för att nämna några.

Webbstatistik och analys

BigCommerce Alla Bigcommerces prissättningsplaner innehåller analys och statistik för att hjälpa dig att växa ditt företag, eller så kan du lägga till ett externt analysverktyg. Bigcommerce förlitar sig på Jirafe för interna rapporteringsverktyg, besökarstatistik, ordertrender och marknadsföringsstrategidata. Om du inte är nöjd kan du besöka app store och ladda ner Google Analytics, ett av de populäraste verktygen på marknaden.

Magento Ett administrationsverktyg på Magentos instrumentpanel inkluderar tillägg av Google Analytics, eller så kan du titta på Magento Marketplace för att välja den valde analysappen, av vilka många är gratis. Du behöver några verktyg för att spåra e-handel, identifiera kundköpstrender, granska transaktioner och intäkter, hantera kundkommunikation och mer.

Yttrande om marknadsföringsfunktioner

Som en viktig aspekt av e-handel erbjuder båda dessa plattformar alla alternativ för produktiv marknadsföring och prognoser. Det är en av funktionerna som dessa plattformar måste erbjuda så att företag kan vara konkurrenskraftiga.

Skillnaderna mellan dessa plattformar när det gäller marknadsföring reduceras återigen till “enkelt och intuitivt” eller “avancerat och omfattande.” Om du vill skapa en snabb och enkel butik kommer du att älska Bigcommerces inbyggda funktionalitet. Om du vill kontrollera alla funktioner och du har programmeringsförmågor kan Magento anpassas mer.

Jämför planer och prissättning

Jämför planer & Prissättning

Prisplaner jämförda

Prissättningen mellan Bigcommerce och Magento är inte exakt jämförbar. Med Bigcommerce väljer du från strukturerade prisplaner som definierar de funktioner du får. På Magento laddar du ner programvaran gratis och utvecklar din webbplats med kostnadsbärande tillägg och plugins, eller så kan du välja en kompletterande e-handelsplan till en betydande kostnad.

Ju större ditt företag, desto mer är det troligt att du betalar för olika funktioner på endera plattformen.

Inställningskostnader

BigCommerce Du börjar med en av fyra planer för rättvisa priser, som faktureras varje månad. Dessa planer baseras på din försäljning per år. Om du väljer att betala årligen kan du spara 10%. Förväntar dig att betala tredjepartsavgifter för betalningsportar, shoppingkanaler, domännamn etc. Bigcommerce-standardportarna har 2,9% plus 30 cent per transaktion på den lägsta betalda planen, för några kostnadsbesparingar.

Magento Du väljer att ladda ner Magento gratis och betala för tillägg och plugins. Räknar med att betala tredjepartsavgifter för betalningsföretag, andra shoppingkanaler, ett tredjeparts domännamn och värd. Du har möjlighet att betala till Magentos Enterprise eCommerce-lösning för en stor årlig avgift.

Månatliga prissättningsplaner

Bigcommerce

Bigcommerce

Standard. Få alla nödvändiga säljkomponenter, obegränsad bandbredd och obegränsad produkt för upp till 50 000 USD i försäljning per år. $ 29.95 / mo

Plus. Få standardplanfunktioner, övergivna vagninfo och kundgrupper / prisregler för upp till $ 125 000 i försäljning per år. $ 79.95 / mo

Proffs. Få Plus-planfunktioner, SEO, bedrägeriövervakning och Google Stores för upp till 3 000 order per år. $ 199,95 / hr

Företag. Kontakta företaget för prissättning på en anpassad funktionsuppsättning och $ 1 miljoner i försäljning per år.

Magento

Magento

Gemenskap (CE). Ladda ner och installera Magento och koda din egen lilla eller medelstora e-handelswebbplats. Gratis att ladda ner.

Enterprise (EE). En storskalig, allomfattande e-handelslösning för seriösa detaljhandlare som förväntar sig miljontals försäljning. $ 18.000 / år

Gratis försök

BigCommerce Du kan registrera dig för en 15-dagars gratis provperiod utan kreditkort krävs och testa det.

Magento Ingen kostnadsfri testperiod erbjuds eftersom nedladdningen av Magento är gratis.

Löpande kostnader

BigCommerce Domännamnsavgifter pågår nästan alltid. Hostingavgiften är inbyggd i prisplanerna. Gateway-transportörer och shoppingkanaler presenterar löpande avgifter baserat på produktförsäljning, eller så kan du spara några på Bigcommerce-standardbetalningsportarna.

Magento Domännamnet och hostingavgifterna pågår nästan alltid. Liksom med gateway-transportörer och shoppingkanaler, förväntar dig att betala löpande avgifter baserat på produktförsäljning.

Huvudsakliga prisplanskillnader att leta efter

BigCommerce Denna plattform erbjuder prisplaner baserade på försäljningen i dollar i den första, andra och fjärde nivån prissättning planer. Den tredje nivåplanen baseras på antalet beställningar (enligt webbplatsens prissättningstabell). Med tanke på den enkla installationen, funktionsuppsättningarna och inbyggda insatserna är Bigcommerces månatliga priser ganska rimliga.

Magento Denna plattform erbjuder chansen att sätta upp och sälja nästan gratis om du har skickligheten att bygga webbplatsen. Du måste fortfarande integrera shoppingtillägg och plugins för att sälja, och de kostar individuellt. Om du investerar i Enterprise eCommerce-planen är priset högt, men du får det du behöver för storskalig försäljning.

Yttrande om prissättningsplaner

Den e-handelsplattform du väljer måste vara kompatibel med dina affärsbehov och långsiktiga mål. Som start kan du ha en skalbar lösning som börjar till en låg kostnad och du kan investera mer som du behöver.

Båda dessa plattformar erbjuder den flexibiliteten, men på mycket olika sätt. När det gäller prissättning kommer din lösning i en e-handelsplattform på mitten av nivåer till två: låt Bigcommerce vägleda dig i din butiksuppsättning, investera i tillägg om du behöver dem, och betala en månadsavgift, eller bygg själv gratis med kostnader för tillägg tillsammans med en inlärningskurva i Magento.

Kundtjänstjämförelse

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

Användarsupport varierar avsevärt för dessa två e-handelsplattformar eftersom de är i olika klasser av sig själva.

I en egen värd e-handelsplattform är mycket av stödet främst inbyggt i plattformen. Du får praktiska steg-för-steg-guider, hjälp i redaktören och dialogrutan på skärmen.

Med en self-host-build-it-yourself-plattform finns det fler utmaningar. Både Bigcommerce och Magento har utmärkta alternativ för användarstöd. Här är några skillnader:

BigCommerce Du väljer bland ett stort urval av användbara resurser, inklusive träningsvideor på webbplatsen och live telefonstöd. Supportportalen innehåller e-post, livechatt och telefon. Vid Bigcommerce University älskar användare instruktionsfilmerna i många ämnen. Enterprise planen kommer med ett konsultteam och extra support.

Magento I denna gratis plattform får du inte live telefonstöd, men det finns olika nivåer av supportalternativ. Det finns kundforum, viss dokumentation och hundratals YouTube-videor på webben. Prenumerera på den dyrare Enterprise Edition för extra support.

Yttrande om kundsupport

Onlinesupportnätverket är ganska omfattande för både Bigcommerce och Magento. Använd deras webbplatser eller Google nästan vad som helst. När du betalar in deras planer får du ökade supportalternativ. Online-resurserna är lika användbara. Du behöver tålamod och tid för att sortera igenom allt, hitta ämnet du behöver hjälp med och sedan ta reda på hur du använder det.

Kundtjänstjämförelse

Användarrecensioner

Positiva recensioner

BigCommerce Det som användare älskar med Bigcommerce är de inbyggda SEO-funktionerna, onlinevideoerna, supporten för webbplatser, ett kortsalternativ på en sida och användarvänligheten för att ställa in och hantera en e-handelsbutik. Andra positiva faktorer inkluderar marknadsföring, HTML / CSS-kontroll, mobilförsäljning, kompatibilitet med externa appar och alternativ för produktvariationer.

Nya användare tycker att Bigcommerce är relativt intuitivt och shoppingupplevelsen är också hög. Bigcommerce (som det är konkurrens, Shopify-plattformen) får en totalbetyg på mellan 4 och fem stjärnor i sin klass. Bigcommerce är en populär värd e-handelsplattform som är relativt enkel för nybörjare.

Magento Den tekniska användargemenskapen älskar Magentos kapacitet för avancerad anpassning med en gratis open source-programvara. Magento Marketplace är fantastiskt för att söka och betygsätta appar att ladda ner, och det finns många gratis alternativ. Användare gillar SEO-alternativ, flera webbplatser och inställningsalternativ för domäner och hjälper till att ställa in flera språk.

Andra positiva faktorer inkluderar skalbarhetsfaktorn. Avancerade användare tycker att detta CMS är ett plus för att bygga en e-handelswebbplats och ge mellan 3 och fem stjärnor totalt sett. Magento är en högklassig självvärdplattform och kräver programmeringsupplevelse, perfekt för avancerad anpassning i en sofistikerad butik.

Negativa recensioner

BigCommerce Medan Bigcommerce erbjuder stort sett allt du behöver i en butik, klagar användare över bristen på live kundsupport och att hitta en lösning på sina problem. Mallarna är inte lika moderna och attraktiva som vissa andra plattformar som Shopify. Anpassningar är lite förvirrande för nybörjare, och mallarna är inte så flexibla som användarna vill ha när det gäller redigeringar.

Vissa användare tycker att HTML / CSS-kodning är positiv, men det kommer också att vara negativt för icke-kodare och början. Alternativ med flera språk kräver lite arbete. Det finns inget sökfält för att hitta specifika appar eller ämnen i Bigcommerce app store (som du får på Magento Marketplace).

Magento Nybörjare utan programmeringsupplevelse klagar över Magento, men det är inte en nybörjarplattform. Användare rapporterade långsammare belastningstider, och vissa förväntade sig inte att betala för pågående hosting, domännamn och betalnings gatewayavgifter.

Gratis var inte exakt gratis efter alla tillägg och appar för att bygga en framgångsrik webbplats. De tyckte att det var frustrerande att arbeta utan levande stöd. Det var av viss oro i användargemenskapen att Magento måste lita på tredjepartsportar för PCI-efterlevnad. Magento tar mer tid och ansträngning att bygga.

Slutsats om jämförelse

Vilken plattform är rätt för dig: BigCommerce eller Magento?

Att välja den bästa plattformen

Jämförelsen mellan Bigcommerce och Magento är intressant eftersom dessa två plattformar inte faller i samma klass. Resultaten kan dock vara desamma.

Skäl att välja en plattform framför en annan

Anledningen till att välja mellan dessa två populära e-handelsplattformar bör vara tydlig om du har läst hittills.

Bigcommerce är en värd, självstyrd, enkel att hantera e-handelsplattform designad för små till stora företag med nybörjare i åtanke. Magento är en egen värd, bygga-det-själv-e-handelsplattform avsedd för stora företag med tanke på utvecklare.

Prissättningsmodellerna är helt olika, men båda erbjuder låga till högt prissatta alternativ och skalbarhet. Skaffa en butik med allt du behöver för att sälja dina produkter och tjänster, men bestäm hur mycket tid, ansträngning och pengar du vill avsätta.

Denna jämförelse bör göra ditt beslut ganska tydligt baserat på dina affärsbehov, kompetensuppsättningar och önskan att bygga din webbplats jämfört med att hitta en utvecklare som gör det åt dig. Storleken på din butik och förväntad tillväxt kan också spela en roll.

Bigcommerce erbjuder individer möjlighet att starta en butik och sälja produkter online snabbt. Om du har kunskap eller resurser för att hjälpa dig är Magento obegränsat.

Vi vill höra din åsikt. Om du har personliga erfarenheter eller frågor om Bigcommerce eller Magento, posta dem. När dessa plattformar förändras och förbättras förändras våra åsikter också.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map