7 tips för att förbättra din e-handelsstrategi

Internet förändrar hur människor köper nya saker. Dagarna i tegel- och murbrukaffärerna verkar vara nästan en saga historia. Människor kan officiellt köpa allt online nuförtiden, från livsmedel till medicinska behandlingar. Med så många företag som dyker upp över internet är det svårare än någonsin att börja med din e-handelswebbplats.


Oavsett om du förvandlar din blogg till en e-handelswebbplats eller om du börjar från grunden måste du ses. Det finns mycket buller på internet. Den genomsnittliga internetanvändaren ser att så många lägger till bara genom att bläddra igenom Facebook. Hur märker du dig med så mycket konkurrens? Dessa 7 tips för att förbättra din e-handelsstrategi kommer att förklara hur du får din webbplats sett av rätt publik.

Alternativ för förbättring av e-handelstrategi

1. Känn din målgrupp

Om du inte vet vem du pratar med, hur vet du om någon lyssnar? Den första nyckeln till att förbättra din e-handelsstrategi innebär att du känner till din publik. Det räcker inte med en grov gissning om publikens ålder och intressen. Om du vill ha en verklig förståelse av din publik måste du känna dem på en intim nivå.

Gräva djupare när du tänker på din ideala publik. Föreställ dig den perfekta kunden som en enda person istället för en grupp. Vem är han eller hon? Var handlar han eller hon? Vilka är hans eller hennes vanor? Dela upp olika aspekter av din idealkunds liv, bakgrund och köpvanor. När du har förstått din ideala kund på denna nivå kan du skapa en strategi designad just för dem.

2. Testa användbarhet

Din e-handelswebbplats måste kunna konkurrera med andra webbplatser med stora namn. Vad hindrar människor från att välja ett märke som Amazon framför ditt? Du behöver en webbplats som är lätt att använda för vanliga köpare. När du testar användbarhet kan du inte tänka på en webbplatsägare, du måste tänka som en shoppare. Vad skulle din perfekta kund söka efter? Vilken information vill de veta? Visas allt korrekt på olika skärmstorlekar? Vad sägs om mobila enheter?

Låt dig vana att testa användbarhet regelbundet. Marknadsbloggen Kissmetrics såg att nästan hälften av mobilanvändarna förväntar sig att webbplatser laddas på två sekunder eller mindre! Om din webbplats inte fungerar snabbt kommer du att tappa användare. Detsamma gäller för trasiga länkar eller sidor. Om något inte fungerar rätt kommer användare inte hålla sig kvar förrän det är fixat.

3. Enkla betalningar

Människor fattar känslomässiga köpbeslut. De agerar snabbt, och de kanske kan köpa saker innan logiken fångar upp dem. Detta är goda nyheter för e-handelsföretag som kan snabba igenom kassaprocessen. Om en kund inte snabbt kan betala för sin kundvagn, kan den tappa intresset. För att göra det enkelt som möjligt för kunder att säkert överföra kreditkortsinformation erbjuder du en mängd olika betalningsalternativ. För mer hjälp, läs den här guiden av ExpertSure för att ställa in handelskonton.

4. Inkorporera recensioner

Folk litar på andra människor. Ett bra sätt att förbättra din e-handelswebbplats är att göra det enkelt att läsa och lämna recensioner för produkter och ditt företag. De flesta litar lätt på att köpa från Amazon helt enkelt för att så många andra använder Amazon. Eftersom människor köper saker online som de inte fysiskt kan se personligen måste du hjälpa dem att känna sig säkra i sitt val. Ingenting skrämmer människor från en e-handelswebbplats snabbare än avsaknad av recensioner!

Du bör inte bara göra det enkelt för kunder att läsa recensioner, utan du bör uppmuntra kunder att lämna recensioner efter ett köp. Du kan göra detta via sociala medier eller genom uppföljande e-postmeddelanden. Om du accepterar recensioner, var du villig att gå ur din väg för att rätta till negativa situationer. Negativa e-postmeddelanden kan döda ditt rykte som företag, så gör ditt bästa för att ha positiva interaktioner med kunderna.

5. Kundtjänst

Även om internet är tänkt att ansluta människor, verkar det som om det finns fler väggar än någonsin. Webbplatser med e-handel läser ibland som robot, och det är därför företagare måste fokusera på sin egen mänsklighet. Kundtjänst är ett sätt att bryta igenom denna robotform och visa att det finns en verklig människa bakom webbplatsen.

Kundtjänst kan göra skillnaden mellan ett köp eller en förlust. När människor känner sig hörda är det mer benägna att de rekommenderar ett företag. Zendesk, en av de ledande kundtjänstplattformarna, säger 85% av människorna är villiga att betala mer för en fantastisk kundtjänstupplevelse. Detta är anledning tillräckligt för att göra det till en prioritet!

6. Sociala medier

Det räcker inte bara att ha din e-handelswebbplats. Om du vill vara konkurrenskraftig idag måste du vara aktiv på sociala medier. Sociala medier ger dig en ny chans att interagera med kunder och bygga relationer. När du publicerar på sociala medier, försök att hålla din ton konversation och hjälpsam. Undvik att låta som en säljare. Ingen gillar att känna att någon reciterar en tonhöjd till dem. Håll fokus på användaren, inte på produkterna.

7. Lyssna på feedback

Slutligen är kundåterkoppling ett av de mest värdefulla verktygen för e-handelswebbplatser. Vanliga problem med e-handelswebbplatser är övergivna vagnar, låga konverteringsgrader och tekniska problem. Du kanske inte ens är medveten om ett problem förrän du frågar om det. Clientheartbeat.com delar enkla sätt att faktiskt mäta din kundnöjdhet. Uppmuntra användare att ge feedback om de inte lyckas köpa eller till och med efter ett köp. De är verkligen din bästa informationskälla om vad som fungerar och vad som inte gör det!

Slutsats

Om några år kommer e-handelswebbplatser troligen att vara den nya normalen när det gäller shopping. Fler och fler företagare hoppar på denna trend medan det är varmt. Med ökningen av e-handelswebbplatser under 2018 kommer mer konkurrens. Lyckligtvis kommer rätt strategi att hålla dig skild från mängden. Det viktigaste att komma ihåg är att det inte handlar om ditt företag, det handlar om kunden. Är du redo att ta ditt e-handelsföretag till nästa nivå? Kom igång med de sju tipsen ovan idag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map