6 sätt att öka din e-handelsgrupp och börja tjäna pengar online

Eftersom antalet företag som inrättar en onlinebutik fortsätter att öka beräknar marknadsundersökningsföretaget Forrester det 17% av all detaljhandelsförsäljning kommer att genereras via e-handel senast 2022. Shoppare gör alltmer onlinetransaktioner och tjänster som Shopify, Wix och andra gör det möjligt att snabbt och enkelt skapa en butik. Om du inte har fått ditt företag online ännu, är det troligt att du funderar på det.


Att sätta ditt lager online är inte tillräckligt för att göra din online-verksamhet framgångsrik. Förutom att göra dina produkter attraktiva måste din webbplats vara tilltalande, säker och lätt att navigera.

Tips för att växa e-handelsgrupp src=

Att ha en högkvalitativ webbplats som ger besökarna en trevlig shoppingupplevelse är avgörande för försäljningen via e-handel – det liknar att skapa en tegel- och murbrukaffärsmiljö som gör att människor vill fortsätta handla. Ta en titt på dessa sex tips för att konvertera besökare till köpare och optimera din onlinebutik för bästa avkastning.

1.  Se till att du har en solid e-handelsstiftelse

Det första steget i upprättandet av en onlinebutik är att investera i en e-handelsplattform som gör det enkelt för kunder att hitta och köpa dina produkter. Shopify är ett av de mest erkända namnen i branschen, men det finns många andra e-handelsplattformar som erbjuder jämförbara tjänster. Tänk på dessa egenskaper när du undersöker vilken programvara du vill lita på med din online-verksamhet:

 • Pålitlig webbhotell: Beroende på vilken plattform du väljer kommer eCommerce-butiker i paket med helt värd och egen värd. Fullt värd innebär att företaget kommer att ta hand om alla tekniska aspekter på din webbplats för dig men är vanligtvis dyrare; self-hostade planer ger dig total kontroll men kräver mer tålamod och en vilja att lära dig hur du hanterar ett hosting-konto.
 • Anpassningsbar design: Det finns mer än ett sätt att presentera ditt lager i din onlinebutik. Du kan tänka dig en enkel, elegant design med stora bilder och minimal text, eller kanske du vill att den ska se mer ut som en tryckkatalog. Kolla in designalternativen på plattformen, inklusive gratis och betalda teman, för att se om det kan rymma din vision.
 • Säkerhet: Som onlinehandlare är det ditt ansvar att följa PCI-datasäkerhetsstandarder för att hålla kund- och transaktionsdata säkra. Högsta säkerhet är ett måste. Leta efter plattformar som erbjuder SSL-certifikat – som tillåter en webbläsare att säkert bearbeta transaktioner – samt ytterligare säkerhetsåtgärder som serverövervakning, skadlig programskanning och bedrägerisäkerhet.
 • Support och dokumentation: Speciellt om du är ny inom e-handel kommer frågor om hur du gör vissa saker på plattformen med oundvikligen att komma upp. Du vill se till att det finns tydlig och grundlig dokumentation tillgänglig, såväl som kundsupport som kan leda dig genom de mer utmanande aspekterna av onlinebutikhantering.
 • Rum för tillväxt: En onlinebutik kan starta små, men som alla företag är hoppet att den kommer att växa med tiden. Det är viktigt att välja en plattform som ger dig alternativ för att skala upp eller ner efter behov och lägga till nya funktioner och innehåll utan begränsningar.

Oavsett om du väljer att börja från början med webbhotell och en e-handelsplattform online eller välja ett helt värdsystem förblir många attribut för framgångsrika butiker desamma. Se till att du gör din forskning för att se vilken väg som är mest meningsfull för din butik och budget.

2.  Välj en stark webbhotell som betonar hastighet och tillförlitlighet

Den webbhotell du väljer kan bestämma många saker om din webbplats som påverkar din kunders upplevelse, från laddningstiden för dina sidor till transaktionernas säkerhet. Inte alla webbhotellplaner är utformade för att stödja småföretag eller e-handel, så leta efter dessa egenskaper när du handlar efter en värd:

 • Fart: Snabbare webbplatser får och behåller fler kunder – det är så enkelt som det. En webbhotell som är konsekvent snabb är bäst för företag och placering i sökmotorsresultat. Titta på planer som levereras med solid-state-enheter, som ofta har hastigheter upp till 20 gånger snabbare än traditionella hårddiskar.
 • Pålitlighet: För e-handelswebbplatser är det mindre tid på webbplatsen på grund av serverfel, desto bättre. Hitta en webbhotell som kan garantera en drifttid på 99,9% eller högre för att säkerställa att kunder alltid kan komma åt din webbplats och göra inköp.
 • Stöd: Helst kommer en webbhotell för ett litet företag att erbjuda 24/7 support via flera kanaler för att hjälpa dig genom en mängd olika utmaningar. Varje gång det är ett problem, se till att du kan lita på att din värd omedelbart svarar på ditt telefonsamtal, chatt eller e-post – oavsett tid.
 • Lagring: Även för ett litet eller medelstort företag kan begränsa lagringsmängden (allt det som finns på din webbplats, från textfiler till videor) hålla tillbaka ditt företag. Betydande och snabba lagringsenheter ger dig kapacitet att bygga ut ditt företag utan att stötta mot prestandabegränsningar.
 • betalningsförmåga: När du startar ett helt nytt företag är minimering av dina kostnader avgörande för att skapa en inkomst och pålitliga intäkter. Entreprenörer bör dock vara försiktiga med att hoppa över alternativet för källkällare för ett värdpaket som erbjuder mer bra för deras pengar – inte offra funktioner, prestanda eller säkerhet för att spara några dollar i månaden.

De bästa webbhotell och e-handelsbyggare blanda det bästa från båda världar genom att ge användare högprestanda värd med användarvänliga mallar och dra-och-släpp-gränssnitt som gör webbplatsbyggnad smärtfri.

3.  Hitta en användarvänlig design som maximerar omvandlingar

Besökare i ett onlineföretag förväntar sig att allt ska vara tydligt och okomplicerat, från var man hittar produkter till hur man kan kontakta butiken. Tydligt märkta knappar, sticker ut rubriker och intuitiv navigering bidrar alla till en smidig shoppingupplevelse. Många e-handelssajter saknar fortfarande det här märket, men din behöver inte vara en av dem.

Det finns många, många onlinebutiker och du kan förvänta dig att personer som besöker din webbplats redan har besökt flera andra. Det betyder att de redan har en uppfattning om hur en bra online-upplevelse är. Experter på design av användarupplevelse har identifierat dessa egenskaper som några av de viktigaste för användarna:

 • Knappar för uppmaning: Oavsett om du vill att en kund ska köpa en produkt eller registrera sig för ditt nyhetsbrev ska länken eller knappen vara tydligt synlig, vanligtvis högst upp på sidan. Använd en färg som sticker ut för att uppmärksamma dem. När du har klickat ska den resulterande kassaprocessen eller registreringsformuläret inte överväldiga användaren; istället bara ge eller be om grundläggande information.
 • Sökruta: Användare behöver inte leta efter en sökfält. Den kritiskt viktiga funktionen bör vara mycket synlig och kunna snabbt dirigera shoppare till exakt den produkt eller den sida de letar efter. Hitta helst en lösning som automatiskt kompletterar användarfrågor för att effektivisera deras upplevelse ytterligare.
 • Meny och navigering: Gör din navigering lätt att förstå med tydliga rubriker. Du vill balansera enkelhet med effektivitet så att du inte överväldigar kunder eller lämnar dem förlorade. Skapa kategorier och underkategorier som är vettiga för kunderna, även om det skiljer sig från hur du organiserar dina produkter internt. Inkludera brödsmulor så att användare kan komma ihåg den väg de följde.

Fokusera på användarupplevelser och funktionalitet istället för att fastna tummen genom olika webbutiksmallar. Självklart, måste du överväga färgscheman eftersom de hänför sig till ditt varumärke och reaktionen framkallar olika nyanser omedvetet så småningom, men vi rekommenderar att du tar hand om muttrarna och bultarna först.

4.  Skriv tydligt och engagerande innehåll

En e-handelsaffär borde vara mer än bara ett utrymme för att hök dina produkter: det är ett onlineutrymme att ha en pågående konversation med din kundbas om ditt varumärke. Innehållet på din webbplats – vare sig en blogg, produktbeskrivningar eller kundrecensioner – spelar en stor roll i vad köpare tycker om ditt företag. Gör en samlad insats för att förstå vem dina kunder är och vad som motiverar dem att köpa så att du kan skräddarsy ditt innehåll efter deras intressen.

Innehållsmarknadsföring är ett av de mest effektiva sätten att engagera kunder och locka dem till ditt företag. Även om det är viktigt att kontinuerligt uppdatera din blogg och sociala medier, gäller här regeln om kvalitet över kvantitet. Skriv inte bara hundratals ord för att fylla utrymme – se till att dina råd, nyheter eller underhållning är värdefulla för kunderna och stöder både deras mål och din slutraden. En blogg är ett utmärkt sätt att marknadsföra ditt företag och få feedback från kunderna (plus, det hjälper till i sökmotorens ranking – mer om det senare).

När du väljer en eCommerce-plattform, kontrollera att den har ett tillförlitligt innehållshanteringssystem som gör att du enkelt kan uppdatera och lägga till innehåll. Att ha verktygen för att lägga upp text, bilder och till och med videor kommer att ge dig möjlighet att hålla folk intresserade av vad du erbjuder.

5.  Locka fler kunder med stark sökordsundersökning

Förmågan hos din onlinebutik att upptäckas på webben beror till stor del på hur synlig den är i sökresultaten. Nästan 40% av e-handelstrafiken kommer från sökmotorer, vilket gör Google, Bing, Yahoo och liknande kritiskt viktigt för din affärsframgång.

Konsten att optimera sökmotorer, eller SEO, kombinerar taktik för att skapa innehåll som riktar sig till hur människor letar efter dina produkter, tjänster och företag online. En en viktig komponent i SEO är sökordsforskning, vilket innebär att du upptäcker de bästa orden och fraserna för att beskriva dina produkter och företag. Sammanfattningsvis skulle dessa sökord matcha vad folk troligtvis använder en Google-sökning för att hitta dig. Dessa ord och fraser kan användas i något av innehållet på din webbplats, från beskrivningarna av dina produkter till dina blogginlägg.

Bra SEO-nyckelordsanvändning innebär att du gör en första lista med ord och fraser för att driva dina ansträngningar. Gratis verktyg online, som Google Analytics och MozBar, kan hjälpa till att spåra dina framsteg. Var inte rädd för att vara specifik i din forskning – nyckelord med lång svans, som innehåller minst tre ord, utgör huvuddelen av sökningar och är mer benägna att konvertera.

6.  Utforska kompletterande inkomstströmmar

Även om det primära sättet du hoppas att tjäna pengar är genom försäljning av dina produkter, rabattera inte andra sätt att få in på din webbplats. Det är möjligt att generera andra inkomster för att ge ditt onlineföretag ett hoppstart i början och komplettera dina inkomster när du har fått det från marken.

Därefter, till e-handel, är reklam ett av de vanligaste sätten att tjäna pengar online. Att placera annonser för relaterade produkter på din webbplats kommer att få lite extra pengar och kan hjälpa dina kunder att hitta produkter de gillar. På liknande sätt överväga att använda din blogg och innehållsmarknadsförmåga för att acceptera sponsrade gästposter – eller växa ditt nätverk genom att bidra med artiklar till andra butiker.

Förutom direktförsäljning, är två av de bästa strategierna för att öka intäkterna från din butik att placera mervärdeinnehåll eller prenumerationstjänster på din webbplats som ger kunderna extra information relaterad till livsstilen eller kulturen kring dina produkter..

Överväg att erbjuda premiuminnehåll till ett rimligt pris utöver det gratis innehållet på din blogg, vare sig det sker via digital nedladdning eller registreringar. En annan modell som är värd att utforska är att erbjuda en prenumerationstjänst som levererar dina produkter till kunder regelbundet – antingen specifika artiklar de väljer eller ett urval av artiklar som är kuraterade för dem.

Att tjäna pengar online har aldrig varit lättare med alla tillgängliga verktyg idag. Det kräver engagemang och uthållighet, med ständigt arbete för att dra trafik till din webbplats och få följare. Genom att tillämpa de sex strategierna som beskrivs ovan kan du dock ställa in dig själv för framgång.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map