39 saker att veta innan du startar en e-handel onlinebutik

Onlinebutiker är ett enkelt sätt att tjäna pengar. Ledande e-handelsplattformar kan hjälpa dig att inrätta en onlinebutik inom några timmar. Du behöver inte vara ett kodande geni.


Teknik gör vissa delar okomplicerade, men det är fortfarande inte lätt. Om du inte har en solid plan kan du misslyckas. Gör den planen innan du går längre. Ställ dig själv dessa 39 frågor om att starta ett e-handelsföretag.

Contents

1. Hur bygger jag en affärsplan för e-handel?

Det finns sex element:

Sammanfattning – Du kommer att skriva den här delen senast. Den sammanfattar de andra sju elementen. Trots det hör det till i början av din planeringsprocess.

Företagsbeskrivning – Det är en översikt på hög nivå över ditt företag. Vilka produkter och tjänster kommer du att erbjuda? Vem är dina kunder? Vilka är din onlinebutiks konkurrensfördelar? Svaren behöver ett djupt dyk för detaljer. Sedan summerar du det i ett stycke eller två. Du kommer att ha en hissplan.

Marknadsanalys – Vad vet du om din bransch och målmarknad? Det kan inte vara magkänslor. Gratis resurser på Internet tar bort alla ursäkter för att du inte ska ha fakta och siffror.

Produkter och tjänster –Vad kommer din webbutik att erbjuda? Anta detta ur ett kundperspektiv. För att göra detta måste du veta och förklara varför du kommer att erbjuda dessa produkter och tjänster.

Marknadsföring och försäljning –Vad är din strategi för att nå kunder? Bara för att du bygger en onlinebutik betyder det inte att de kommer. Eller till och med köpa saker. Utforska “varför” -aspekten med dina strategier. Definiera hur du når din målmarknad.

Finansiella prognoser –Du kan inte hoppas på försäljningsintäkter online. Du måste få det att hända. Om du lyckas ser du vinst? Operativa fakta och siffror är baslinjerna som hjälper dig att förutse. Hur mycket behöver du sälja för att täcka verksamheten? Upprätta mål i stället för att bara se vad som händer.

2. Hur väljer jag en nisch för min onlinebutik?

Svara på den frågan genom att ställa dig själv en fråga. Vad är din passion?

Fads har kort livslängd. Du kommer att ha mycket konkurrens om du skapar en onlinebutik bara för att sälja det som är hett idag. Du kommer också att gå med dem i fel när produkten inte längre är het.

Välj en produkt eller tjänst du brinner för att sälja. Du älskar produkten eftersom du vet allt om den. Folk vill köpa saker från experter. Söker de efter det online? Ta reda på det genom att undersöka sökord med Googles kostnadsfria sökordsverktyg.

Du kan vara passionerad för något och fortfarande inte tjäna pengar på att sälja det. Välj ett marknadssegment med utrymme för tillväxt. Marknaden måste vara tillräckligt stor så att du kan utnyttja och äga en viss sektion. Det är vad en nisch handlar om.

Nischprodukter och tjänster är svåra att hitta i allmänhet. Knapphet skapar värde. Det är ännu bättre om produkten eller tjänsten har höga marginaler. Du kan sälja mindre och fortfarande tjäna.

3. Hur utvärderar jag marknadens efterfrågan på mina produkter?

Nu när du har bestämt din nisch är det dags att ta ett djupare dyk. Du måste ta reda på marknadens potential.

Bestäm potentialen. Använd metoden kedjeförhållande. Börja med en stor grupp och borra ner de egenskaper som matchar din produkt. Växer den marknaden? Kommer de att behöva utbildningen vara mottaglig för din produkt? Att överskatta din marknadspotential är lätt. Du kan bestämma att miljoner människor vill ha din produkt. Men det kan finnas tusentals onlineföretag som redan tävlar med dig. Tänk din konkurrens i potentialen.

Vem är dina konkurrenter, och var är de? Om du inte vet vem tävlingen är måste du ta reda på det. Hur når de kunderna? Undersök deras följare på sociala medier. Det kommer att ge dig inblick i sätt att placera din produkt för att sticker ut från dina konkurrenter.

Använd Google. Använd Googles Sökordsplaneringsverktyg för att bestämma produktbehov. Ange nyckelord som beskriver din produkt eller tjänst. Google kommer att berätta hur många personer som sökte efter dessa sökord. Verktyget visar också konkurrens om detta sökord. Du kan ta reda på hur många andra företag som använder nyckelorden för att locka kunder.

Vad händer om Google säger att ingen söker efter dina sökord? Det är ett starkt tecken att du bör överväga att sälja den produkten eller tjänsten.

4. Hur utvecklar jag ett unikt försäljningsförslag?

Detta hjälper dig att skilja dig från konkurrenterna. Det låter dig fokusera energi på ansträngningar som bara tillgodoser dina ideala kunder. Du måste berätta för dem att du vet hur man gör detta. Det är ditt unika försäljningsförslag.

Tilltala en ideal kund. Det finns en risk att försöka vara allt för alla. Identifiera det perfekta utsikterna genom att ställa dig själv dessa frågor:

 • Vad vill din perfekta kund??
 • Hur kan din produkt eller tjänst lösa deras problem?
 • Vilka faktorer motiverar deras köpbeslut?
 • Varför ska de välja dig istället för någon annan?

När du vet det här kan du skapa förslaget. Det måste förklara hur du kommer att lösa deras problem. Folk köper produkter för att lösa sina problem. Ger ditt unika försäljningsförslag dem en lösning?

5. Hur skaffar jag produkter för min onlinebutik?

Om du inte skapar produkten själv; du behöver leverantörer. Var hittar du dem?

Undersök branschorganisationer relaterade till din produkt. Dessa organisationer har uppdrag för att matcha köpare och säljare. Kolla in dessa resurser för hjälp med att hitta rätt kanaler:

6. Hur identifierar jag min målmarknad?

Din målmarknad samlingen av dina ideala kunder. Du måste förstå deras beteende. Vilka är deras skäl för att du vill ha din produkt eller tjänst? Ta reda på varför genom att ställa dessa frågor:

Vem kommer att använda min produkt? Detta är demografisk information.

När kommer kunder att köpa min produkt? Få människor vill ha en julgran i juli. Har din produkt ett säsongsbetonat fönster av möjligheter? Till och med produkter som inte har höga köpperioder. Du måste veta när det är.

Varför behöver kunder det?? Utveckla en djup förståelse av problemet din produkt eller tjänst löser.

7. Hur hittar jag pålitliga leverantörer för min onlinebutik?

Hur hittar jag pålitliga leverantörer för min onlinebutik?

Det beror på vad du letar efter. Behöver du befintliga märken och produkter som du skickar själv? Eller letar du efter en droppavsändare? De levererar produkter och uppfyller beställningar av befintliga märken och produkter.

När du bestämt din leverantörstyp måste du bestämma deras plats. Utländska leverantörer tenderar att erbjuda lägre priser. Kostnad bör inte vara din enda avgörande faktor. Tänk också på dessa:

Utländsk sourcing

fördelar

 • Låga tillverkningskostnader
 • Högt val

nackdelar

 • Lägre upplevd kvalitet från kunderna
 • En potential för språk- och kommunikationshinder
 • Längre leveranstid
 • Mindre betalningssäkerhet och användning

Inhemsk sourcing

fördelar

 • Högre tillverkningskvalitetsstandarder
 • Enklare kommunikation utan språkbarriär
 • Lättare att verifiera tillförlitligheten
 • Snabbare leveranstid
 • Större betalningssäkerhet och användning

nackdelar

 • Högre tillverkningskostnader
 • Mindre val

Många onlinebutikägare letar efter sina nätverk för rekommendationer. Underskatta inte kraften hos vänner och familj. De kanske redan känner till en pålitlig källa.

8. Hur undersöker jag min tävling?

Om du vill veta vad din tävling gör, gå till deras onlinebutiker och ta reda på det. Vad du inte kan göra själv är att ta reda på var de marknadsför till kunder. Teknik erbjuder kraftfulla verktyg för att ta reda på detta. Här är några av de mest populära:

AdGooroo

AdGooroo

Övervaka annonser med upp till tio konkurrenter. Se var deras annonser är placerade. Denna betalda tjänst ger djup konkurrenskraftig intelligens. Det kan till och med uppskatta tävlingens marknadsföringsbudgetar.

Vallgrav

Vallgrav

Den första nivån på deras tjänster är gratis. Du kan använda ett annonssökverktyg för att visa senaste annonser från dina konkurrenter. Du ser storleken och platserna som annonser nyligen har sett.

KeywordCompetitor

nyckel

Kolla dina konkurrenters organiska och betalda nyckelord, målsidor och annonser. Du kommer att se sökordspositioner för tusentals specifika sökord. Denna tjänst är gratis under de första 30 dagarna.

Det är inte så högteknologiskt som dessa tre förslag, men fundera på att be vänner och familj att hjälpa dig med konkurrenskraftig forskning. Be dem vidarebefordra marknadsföringsmail som de får. De får mycket av det!

9. Hur bygger jag en e-handelswebbplats?

Du har kommit med din produktlinje och fastställt målmarknaden. Du vet vem dina konkurrenter är och var de letar efter kunder. Nu är det dags att skapa din onlinebutik.

Om du inte är säker på var eller hur du ska börja är du en bra kandidat för en e-handelsplattform. Du kan bygga en onlinebutik med en, även om du inte har några tekniska färdigheter alls.

Men vilken? De flesta skryter med hur lätt det är att skapa en onlinebutik med deras programvara. Det finns två huvudsakliga sätt att bygga en e-handelswebbplats.

 • Hostad eCommerce-programvara (mer användarvänlig)
 • Självhostad öppen källkodsprogram för e-handel (mer avancerad)

Överväg en värd e-handelslösning om du vill fokusera på att sälja din produkt. Det tar bort de tekniska aspekterna av att bygga och driva en onlinebutik. Det här är nyckelfärdiga lösningar som du kan använda. Integrerad produkthanterings- och betalningsprocessor ingår i paketet. Du kan bygga din onlinebutik med enkel dra-och-släpp-teknik. Inga kodningsförmågor är nödvändiga. Fördelarna är många, men du kan stöta på mot flexibilitet.

Självhostad öppen källkodsprogram är meningsfullt om du är en skicklig webbutvecklare. Uppsättningskostnaderna är betydande. Du kommer också att ha pågående utvecklingsunderhåll.

10. Hur väljer jag rätt e-handelsplattform?

Ditt val kräver noggrant övervägande. Välj inte förrän du är säker på att du kommer att stanna kvar med den lösningen. Att byta tankar är dyrt och tar tid.

Teknisk förmåga är en viktig faktor i detta val. Om du tvivlar på dina färdigheter väljer du en plattform som erbjuder verktygen och det stöd du behöver för att lyckas. Detta är lika viktigt för dina kunder som för dig. De förväntar sig en optimal upplevelse.

11. Hur väljer jag en betalningsport?

En betalningsport är ditt onlinekassa. Din onlinebutik kan inte ta emot kontanter. Du måste acceptera kreditkort eller andra typer av online-finansiella transaktioner. Här är några överväganden:

Kosta. Du betalar för en betalningsport. Det finns en initial startkostnad för att täcka installation av ett handelskonto. Det kostar också att konfigurera gatewayen på din webbplats. Andra kostnader pågår. En leverantör av betalningsportar kan debitera dig per transaktion eller som en fast månadsavgift. Det kostar dig pengar att tjäna pengar.

Kompatibilitet med hur dina kunder vill betala dig. Inte alla använder kreditkort. Många använder betalkort eller till och med PayPal. Dessa transaktioner hanteras på ett annat sätt än kreditkort. Se till att din betalningsgrind fungerar för kunderna lika mycket som för dig.

säkerhet. Stölden av betalningsinformation online ökar. Säkerhet ett område där det är omöjligt att vara för försiktig. Be leverantörerna att förklara hur deras betalningsgateway-lösning närmar sig säkerhet och datakryptering.

Kundsupport. I det här fallet är du kunden. Om du har problem med din betalningsgrind kan du inte sälja någonting. Ett krav på support dygnet runt betyder inte att någon kommer att svara på telefonen om du ringer. Det kan betyda mer än ett e-postsvar. Du borde veta detta i förväg.

12. Hur väljer jag ett lönsamt domännamn?

Tänk på de mest populära varumärkena i världen. De är korta, relevanta för vad de säljer, enkla att komma ihåg och lätta att säga. Följ den märkesövningen för ditt domännamn.

Domännamn dos

Använd namnet på ditt företag eller produkt. Det är inte alltid möjligt. Kontrollera om du kan registrera ett domännamn som matchar din webbutik. Gör det här innan du kommer för långt in på några varumärkesövningar.

Bygg ett domännamn från nyckelord om en sökning är din prioritet. paintbrushes.com är inte tillgängligt för din penselbutik. De flesta generiska domännamn är borta. Kunder använder idag mer specifika termer i en sökning. Tänk på din nisch och målmarknad. Det kan vara mer meningsfullt att din onlinebutiks domän är lefthandedpaintbrushes.com. Välj ett domännamn som anger vad du säljer.

Fortsätt med en toppdomän. Om du kan få .com, gör det. Folk kommer ihåg det. Om de vet namnet på ditt företag men inte webbadressen är .com det de kommer att försöka först.

Domännamn gör det inte

Ovanliga stavningar. Du vill ha ett domännamn som är lätt att komma ihåg och vidarebefordra. Om det är lätt att stava fel, kommer folk att göra fel. Du kommer att förlora en försäljning. Eller så kan de hamna på din konkurrents webbplats.

Långa namn. Är det svårt att komma ihåg och är det lätt att skriva fel? Det kan vara ett roligt namn, men det kommer inte er, kunder. Den översta längden på en domän är 63 tecken. Försök att hålla den under 25.

Bindestreck. Du kan få det domännamn du vill ha, så länge du inkluderar ett bindestreck. Vidarebefordra det. De gör att nyckelord sticker ut, men de är lätt att glömma. Vill du att en bindestreck ska stå mellan dig och dina kunder?

Kör dina domännamnsval av personer du känner. Se vad de tycker. Berätta vad det är. Se om de kan stava det. Det låter dig veta om du är på rätt väg.

13. Hur väljer jag en webbhotell?

Fel webbleverantör av e-handel kan sjunka din butik. Här är några funktioner du kan använda i din utvärderingsprocess.

Stanna inte vid infrastrukturen. De bästa webbhotellleverantörerna erbjuder också verktyg och kundanpassat support. Är de fokuserade på deras tillväxt, eller din? Leta efter ett företag som är villigt att vara partner, inte bara din leverantör.

Hanterade tjänster. Marknadsföring och produktutveckling ökar försäljningen online. Kan din webbhotellleverantör hjälpa dig med detta?

Stöd. Skimpning här är farligt. Invester i att ha garanterad hjälp så fort ett problem uppstår.

14. Hur hanterar jag webbplatsunderhåll och uppdateringar?

Det bästa sättet att hantera dem är att inte göra det själv. En värd eCommerce-plattform tar hand om detta åt dig. Underhåll och uppdateringar sker i bakgrunden. De är osynliga för dig och dina kunder. Ingenting kommer i vägen för att sälja dina produkter och tjänster. Hostade plattformar erbjuder också:

 • Automatiserade dagliga säkerhetskopior av din webbplats
 • Sceningsplatser eller utvecklingsområden för testning
 • Stöd
 • sFTP-åtkomst

Det är några saker du fortfarande kan välja att göra själv. Om du inte har råd att förlora dina data, så har du inte råd att lägga alla dina ägg i en korg. Överväg en sekundär säkerhetskopia. Vad gör det ont? Det är ju ditt företag.

15. Hur skapar jag min onlinebutik för att acceptera kreditkortsbetalningar?

Din onlinebutik behöver ett handelskonto eller ett betalningskontakt. Med ett internethandelskonto kan du behandla kreditkort. Bankerna utfärdar dessa konton. De ser ditt handelskonto som en kredit som utvidgas till dig. Du ansöker om en som du ansöker om ett lån.

Börja med din bank när du söker efter ett handelskonto. Det är ett stort plus om du har en långsiktig relation med din bank. Om de avvisar dig kan du prova andra lokala banker. Erbjud att flytta alla dina konton dit. Det är ofta vägen att snagga ett handelskonto.

Det är det första steget. Du kommer också att behöva ett betalnings-gateway-konto. Porten är hanteraren som ansluter kundernas kreditkort till ditt handelskonto. Det tar hand om verifierings- och överföringsbegäranden.

Som liten handlare bör du överväga att kombinera dessa två krav. Leverantörer kan skapa ett handelskonto för dig och tillhandahålla en betalningsport som ett paket.

16. Hur skyddar jag kundinformation?

Det bästa sättet att hålla hackare borta från kunddata är att inte ha någon information att stjäla i första hand. Låt tredjepartsleverantörer hantera kreditkortsinformation. De har säkerhets- och teknikmuskler för att hantera kunddata på ett säkert sätt.

Använd SSL-kryptering på sidor med kundinformation. Detta inkluderar registreringssidor, kassasidor och kundinloggningssidor. SSL-kryptering förhindrar hackare från att stjäla din webbplats lagrade data. Det extra säkerhetsskiktet ökar dina kunders förtroende. De har lärt sig att associera “https” med hög säkerhet.

Beväpna din webbplats med extra skydd. En webbapplikationsbrandvägg och andra säkerhetslösningar ger förtroende. Ett innehållsleveransnätverk hjälper till att blockera hot. Det påskyndar din webbplats laddningstid för kunder.

Kryptera. Kryptera alltid kundlösenord och annan känslig information. Betrakta all information som dina kunder delar med dig som känslig.

Utbilda dina kunder. Hjälp dem att ta en aktiv roll för att skydda personlig information. Låt dem veta vilken information du samlar in och hur. Be dem rapportera misstänkt beteende på din webbplats.

17. Hur samlar jag in moms?

Det är viktigare att avgöra när och varför först. Hur du gör det är ofta en funktion av den e-handelsplattform du använder.

Bestäm var du har en nexus. Nästan alla stater uppmanar onlinehandlare att samla in en moms från köpare. Du behöver bara samla in moms i dessa stater om du har det som kallas “momsskatt”. Du måste ha en betydande närvaro i det staten. Det innehåller saker som:

 • Att ha ett kontor
 • Att ha en anställd
 • Att ha ett lager
 • Att ha ett dotterbolag
 • Lagring av inventering
 • Dropshipping från en tredjepartsleverantör

Använd den här interaktiva guiden för att avgöra var du har en omsättningsskatt. Din onlinebutik samlar in moms baserat på denna information. Du måste registrera dig i de stater som du kommer att ta ut skatten för.

Din eCommerce-plattformsleverantör är din partner i denna skyldighet. Använd deras resurser för att utbilda dig om grunderna i moms. Be om deras stöd för att bekräfta att du har ett ordentligt och efterlevt skatteinfordringsförfarande från början.

18. Hur skapar jag eCommerce-orderuppfyllelse?

När en kund köper något från din onlinebutik måste du få det till dem. Du kanske inte behöver ett lager för att lagra dina produkter, men du bör behandla uppfyllandet som om du behöver ett. Det ställer in dig för den tid då du kanske behöver det. Eller för när du kommer att behöva samarbeta med ett uppfyllande företag.

Gör dessa saker nu så att du kan skala senare:

Organisera produkter. Märk alla dina produkter med en SKU, streckkod eller UPC. Det är ännu bättre om de kommer så från din tillverkare.

Håll produktidentifieringen enkel. Gör SKU-informationen kort och unik. Det kanske är meningsfullt för dig idag, men vad sägs om ett par år från och med nu? Tänk om du flyttar ditt lager till ett stort lager? Kommer din nuvarande SKU att vara vettig för framtida uppfyllande anställda?

Hantera produktkvantitet. Hur mycket produkt ska lagras? Fokusera på det som kallas magert lager. Men var försiktig så att du inte frustrerar kunder som inte vill vänta för länge på dina produkter. Det är en balansåtgärd.

Håll koll på produktvalet. Det här kanske inte är ett problem för dig om du börjar i det små. När du växer, vill du erbjuda fler val för kunder. Du kan ha begränsat lagringsutrymme. Det är meningsfullt att erbjuda fler val bara för produkter som säljer bra.

Håll förpackningskostnaderna nere. Apple har lärt oss att förpackningar är en del av varumärket. Höga produktpriser ökar förväntningarna på kvalitetspresentation. De flesta som köper produkter från webbutiken bryr sig mer om att få det bästa priset. Du kan hålla förpackningen nere genom att minimera variationen i lådan och förpackningsmaterialet. Om du använder märkeslådor, förstå kostnaderna i förhållande till det värde det ger.

19. Hur bestämmer jag fraktkostnader?

Din leveransstrategi bör minska i dina marginaler så lite som möjligt. Det måste fortfarande vara attraktivt för kunderna. Studier visar att frakt- och hanteringsavgifter orsakar att kundvagnen upphör. Överväg dessa alternativ:

Gratis frakt. Det får kundens uppmärksamhet. Det kan dock skära i dina vinster. Gratis frakt är en betydande fördel jämfört med konkurrenter som inte erbjuder den. Bestäm om ökad försäljningsvolym täcker vinsten.

Erbjud gratis frakt med en minsta beställning. Det ökar ditt genomsnittliga ordervärde. Du kan tillämpa det mot fraktkostnaden. Högkostnadsartiklar behöver extra hantering. Det förväntar sig kunderna. Konkurrenskraftiga lågprisvaror är en annan historia.

Ladda vad du debiteras. Dina kunder betalar mer eller mindre vad du skulle betala för att skicka dina produkter. Det har inte samma inverkan som gratis frakt. Det hindrar dig från att äta i dina vinster. Smarta kunder förstår att de får det bästa erbjudandet.

Fasta priser. Detta alternativ kräver förberedelser. Du måste i förväg räkna ut den genomsnittliga kostnaden för att skicka ett paket. Det är viktigt att veta så att du inte tar ut eller debiterar dina kunder för mycket. Beväpnad med utbudet av kostnader, kan du ställa in nivåer, attraktiva alternativ. Leveranstiden dikterar priset.

20. Hur hanterar jag inventering?

Hur mycket behöver du till hands? Varulager är en tillgång, men det knyter samman pengar tills de säljs. Din eCommerce-butik måste optimera inventeringen genom att hålla den mager. Det måste göra detta utan att riskera kundens besvikelse.

Så här gör du till att jonglera:

Håll dig organiserad. Huh? Är det inte uppenbart? Det kanske inte är det. Se till att ditt lager är uppenbart. Är det organiserat, så det är lätt att veta vad som ligger där?

Välj ett anpassat system. Leta efter en kundvagnslösning som integrerar lagerhantering med bokföringstjänster. Kan det dra av sålda varor varje gång det finns en försäljning? Kan det skjuta ut e-postmeddelanden när en aktie är låg?

Var vaksam. Du kanske är liten nu, men är inte ditt mål att skala? Behandla idag som om det är framtiden. Förvara exakta register och hålla reda på inventeringen hela tiden. Invester i programvara för lagerhantering som kan hjälpa dig just nu och när du är lika stor som Amazon.

21. Hur skapar jag förtroende för min onlinebutik?

Phishing-bedrägerier, skadlig programvara och dålig kundservice gör online-shoppare försiktiga. Förtroendeindikatorer på din webbplats är avgörande. Här är fem saker du kan göra för att bygga förtroende och förtroende:

göra det personligt. Folk litar inte på sidor eller webbplatser. De litar på människor. Har din webbplats den mänskliga faktorn? De vill se ansikten och namnen. Använd din Om oss-sida för att visa ditt team. Lista namn och ge kontaktinformation.

Ser professionell ut. Det är allt i din presentation. Du är inte virtuell. Du är verklig. Bevisa det. Gör kundservice till ett robust område på din webbplats. Förklara din returpolicy och annat stöd på vanligt engelska.

Dela om att andra litar på dig. Innehållsavtal från kunder. Textbaserat är okej. En video är ännu bättre. Skryta med pressen täckning. Visa logotyperna för mediatäckningen du.

Bevisa att din webbplats är säker. Den hänglåssymbolen är värdefull. Visar din e-handelslösning ett meddelande om att kunder använder en säker server? Även om det gör det, ta det ett steg längre och påminn dem.

Minska riskerna. Vad står på spel för dina kunder? De är oroliga för att de kommer att fastna i din produkt om de inte gillar den. Öka din trovärdighet. Ta upp deras oro framåt. Ange frakt- och returrätt. Det handlar om att hantera förväntningarna.

Dina kunder bedömer dig så snart de landar på din indexsida. De bestämmer sig för att lita på dig inom några sekunder. Det är upp till dig att få deras förtroende.

22. Hur lockar jag kunder till min webbutik?

Det finns inget slut på online-råd om SEO och att få din webbutik att dyka upp i sökningar. Men robotar shoppar inte på din webbplats. Människor är det.

En sak som nätbutiker glömmer mest är att vi alla vill ha en mänsklig anslutning. Det kanske låter som en grammatiklektion, men det börjar med korrekt användning av pronomen. Gör fokus på kunden. Det betyder att använda pronomenet “du.” Undvik fokus på dig själv. Använd lite pronomen “vi.”

Inkludera en blogg på din webbplats. Kom ihåg att kunder kommer till dig för en lösning på ett problem. De produkter och tjänster du säljer är dessa lösningar. Prata om de sakerna. Pris och produkt är inte det enda som säljer.

23. Hur lockar jag kunder till min onlinebutik?

Här är några nykter statistik.

 • 78% av konsumenterna avbryter en transaktion på grund av dålig kundservice.
 • Amerikaner berättar i genomsnitt nio personer om goda upplevelser. De berättar 16 personer om fattiga.
 • Det krävs 12 positiva recensioner för att kompensera för en olöst negativ granskning.
 • 59% av amerikanska shoppare skulle testa ett nytt märke för bättre serviceupplevelse.

Sociala medier förstärker detta. Det är också ditt bästa verktyg. Det gör kundservice till ett samarbete. Sociala medier erbjuder verktyg på nätet som ger kunderna möjlighet att hitta svar och hjälpa andra. Använd självhjälp och communityforum på din webbplats. Glöm inte kraften i direkt engagemang för att hantera kundtjänstfrågor.

Så här kan din onlinebutik använda kundsupport för att öka nöjdhetsnivåerna:

Var hjälpsam. Det låter inte så uppenbart när det låter. Att vara tillgänglig är inte samma sak som att vara till hjälp. Det går utöver att ha någon som kommer att chatta eller ringa. Kvaliteten på hjälp är ditt mål. Ger du din kundsupport reps auktoritet att lösa problem?

Var ärlig. Kunder förväntar sig inte att du ska vara perfekt, men de förväntar dig att du äger upp till ett misstag. Din kundsupport bör känna sig bekväm när du gör det. Ingen förväntar dig att du vet alla svaren. Online-handlare som behöver kundservice förväntar sig att höra att du hittar ett svar för dem. Och “nej” är ett lämpligt svar om det innebär att du överlöser dem och besvikar dem.

Håll det enkelt och enkelt. Kundtjänst är inte en kostnad för att göra affärer. Det är en investering. Det stärker din relation med dina köpare och uppmuntrar upprepad försäljning. Nöjda kunder delar sina upptäckter. Det är ditt mål med kundservice. Gör det enkelt att hitta kritisk information. Sätt prissättnings-, frakt- och returpolicyer där de kan hitta den.

24. Hur skapar jag produktbilder och beskrivningar?

Din onlinebutik är ett visuellt medium kompletterat med ord. Använd båda till din fördel.

Större bilder ökar försäljningen. Gör dem med hög upplösning och inkludera olika vinklar. Låt kunder zooma in på detaljer.

Hoppa inte på produktbeskrivningar. Beskriv produktens fördel med hjälp av dess funktioner. Hitta “varför.”

Var generös med detaljer. Gör dem tillgängliga. Om din produkt har 37 naturliga ingredienser, ange en länk till bilder av dem. Kunderna uppskattar detta. De blir bekväma med sina köpbeslut.

25. Hur hanterar jag utbyten och returer?

Först av allt, uppmuntra dem. Det visar köpare du har åtagit dig att kundservice. Om de inte är nöjda, ta tillbaka det. Slutdiskuterat. Som sagt kan du sänka avkastningen med en omfattande policy som du delar med kunderna. Hantera deras förväntningar.

Ingen försäljning är slutgiltig. Stå bakom din produkt. Gör det inte svårt för dem att returnera saker. Om du gör det kommer du aldrig att se dem igen.

Minska besvikelsen.Exakta produktbeskrivningar och bra produktfoton minskar avkastningen.

Använd vanliga engelska akronymer och jargong styr vår värld. Håll dem borta från dialogrutan. Gör det enkelt att hitta din information om utbyten och retur. Om det inte är lätt att hitta, tror dina kunder att du har något att dölja.

Lägg inte till dolda kostnader eller dölj tidsbegränsningar. Låt kunderna veta om de måste betala för returfrakt. Gör det klart om shoppare har en viss tid att returnera eller byta ut något de köper. Ingenting är värre än att drabbas av dolda kostnader. Göm inte någonting. Du måste hitta nya kunder.

26. Hur spårar jag min butiks prestanda?

KPI: er (Key Performance Indicators) mäter hur du har det. Spåra dessa datapunkter, så vet du:

Webbstrafik – Det berättar hur många som besöker. Är vissa dagar mer populära än andra? Kanske de dagar är när du har särskilda inköpsincitament.

Genomsnittlig tid på plats – Det mäter engagemang. Lågtider innebär att kunder inte kan hitta det de vill ha. Eller så har du inte vad de vill ha. Båda är dåliga nyheter för dig.

Avsluta sidor –Det visar var du har tappat intresset. Använd denna information för att förfina din webbplats och hålla kunduppmärksamhet.

Hänvisningar –Hur hittade nya kunder din onlinebutik? Detta hjälper dig att bekräfta dina marknadsföringsstrategier.

Omvandlingar – Att besöka din onlinebutik är trevligt. Att köpa något är bättre. Denna konverteringsfrekvens hjälper dig att avgöra om du behöver tillämpa mer försäljningstryck.

Avkastning – Återvändande besökare är fantastiska. Återvändarköpare är fantastiska. Undersök din avkastningsgrad för att se hur du har det med att få upprepade affärer.

Genomsnittligt ordervärde – Detta hjälper dig att förstå utgifterna. Stora spenders på din webbplats förtjänar extra uppmärksamhet.

27. Hur bygger jag ett märke för min onlinebutik?

Varje varumärke har grundläggande element. Din onlinebutik gör det också.

 • Logotyp
 • Färger
 • Typografi
 • ikoner

Få alla dessa element att fungera tillsammans. Känn dem alla innan du börjar. De är beroende av varandra. Det här är vad du behöver göra för att skapa elementen.

Bestäm vad du är. En varumärkesstrategi inkluderar dina värderingar, ditt vision uttalande. Det uttrycker vad du vill ha för dina kunder och vad du vill att människor ska tänka på dig. Konvertera detta till nyckelord.

Design mot ett syfte. Begränsa din färgpalett och teckensnitt. Välj ett teckensnitt för rubriker och ett för kroppskopia. Glöm inte dina mobilköpare. Är teckensnitten läsbara i små storlekar?

Förstå vad ditt varumärke kommunicerar. Speglar alla delar av din butik samma tema? Ditt varumärke handlar om lugn. Dina affärsmetoder är mer som en brottningsmatch. Detta skickar blandade meddelanden till kunderna. Allt bör förstärka det du bestämmer dig för.

28. Hur skapar jag ett kundlojalitetsprogram?

Vad är givande med komplikationer? Det besegrar syftet. Ta bort komplexiteten. Minska det och förvandla det till en trevlig upplevelse som det borde vara för en köpare. Det är ju en belöning. Det borde inte ta lång tid att ta reda på. Det bör ta mindre tid att gå med.

Det är inte ett kundlojalitetsprogram om det finns hinder för att gå med. Kan du göra det lika enkelt som en e-postadress? Kan de gå med eller logga in på din webbplats med sina sociala medier?

Framgångsrika lojalitetsprogram gör att kunder kan tjäna belöningar utan ansträngning. Borde inte du köpa något från dig? Om ditt lojalitetsprogram kräver mycket mer än en inloggning är det för komplicerat. Är dina belöningar så generösa att du hoppas att kunder inte deltar? Sluta vara så generös.

På baksidan, är belöningarna för ditt lojalitetsprogram ytliga? Om kunderna inte ser värdet misslyckas programmet.

De mest framgångsrika lojalitetsprogrammen ökar belöningen för fortsatt aktivitet. Det motiverar och genererar upprepade köp. Dina mest lojala kunder är kraftfulla marknadsföringsagenter för dig. Ge dem sätt att dela med sig av sina erfarenheter och uppmuntra andra att gå med också. Sociala ikoner bör finnas överallt på dina lojalitetsprogramsidor.

29. Hur får jag kunder att skriva recensioner?

Fråga dem. Alla förstår vikten av bra recensioner. De positiva orden begärs bäst direkt.

Gör det enkelt för dina kunder att lämna recensioner för dig på din webbplats. Om det inte är uppenbart letar de inte efter det. Lägg länkar för att granska profiler på mer än ett ställe. Inkludera dem i dina nyhetsbrev och e-postmeddelanden.

Ge kunder en anledning att granska. Visa dem din uppskattning med ett incitament. Var dock tydlig att det är för en ärlig recension.

30. Hur marknadsför jag min onlinebutik?

Det bästa marknadsföringsverktyget är e-post. Skicka ett meddelande till din databas. Se till att det finns en appell för att dela e-postmeddelandet.

Din e-postdatabas kommer att växa efter att du startat. Använd det för att skicka ut veckomeddelande som markerar dina produkter. Inkludera bilder och direktlänkar att köpa. Spendera den extra tiden för att formatera meddelandet, så det ser bra ut på mobila enheter. E-post genererar en normal tidvattnet av trafik.

Upprätta dig själv som ledare i din bransch med en blogg. Det är ett kraftfullt men indirekt sätt att marknadsföra din onlinebutik. Dina blogginlägg bör vara användbara och informativa. Skriv från en neutral synvinkel. Referera både kamrater och konkurrenter. Håll blogglänkar tillbaka till din butik minimal och relevant.

Kontakta andra bloggare om din webbutik och produkter. Det kräver lite forskning. Du måste läsa deras inlägg för att bestämma en anslutning. Kontakta dem sedan. Förklara varför din produkt passar bra för en recension på deras blogg. Var främjande och erbjuda ett prov för en giveaway.

Använd den undersökningen på bloggar för att skapa en andra lista. Kontakta dem och erbjuda gästblogg. Det kommer inte att bli självpromotering. Dessa bloggare förväntar sig tankeväckande kommentarer som ger lösningar som deras läsare kan använda. Din belöning är en länk till din butik i bio.

Video lockar tittare. De är delbara och lägger till djup i din onlinebutik. Visa dina produkter i aktion. Människor älskar också bakom kulisserna innehåll. Ha kul och dela några blommor! Skapa ett YouTube-konto för din onlinebutik och lägg upp dina videoklipp där. Korsfrämja dessa två webbplatser.

Sociala medier är viktiga. Effektiv användning av sociala medier för att marknadsföra din onlinebutik kommer att ta tid och ansträngning. Du behöver ett schema med vanliga inlägg. Detta betyder dagligen eller ännu mer, beroende på ditt antal följare. Bilder fångar uppmärksamhet och delas. Inkludera en direktlänk för att köpa den i din onlinebutik.

Många webbplatser på sociala medier erbjuder betald riktad annonsering till sin publik. Facebook och Twitter har kraftfulla gränssnitt som gör att du kan vara specifik. Se till att ange destinationen är din onlinebutik och inte din företagssida på deras webbplatser.

Optimera produktnamnen och beskrivningarna i din onlinebutik. Omfattande beskrivningar ger större möjligheter för SEO. Gör samma sak med dina foton. Ge dem beskrivande namn. Lägg till ditt produktflöde i Google Shopping. Dessa tre SEO-ansträngningar hjälper nya kunder att hitta dig.

31. Hur skapar jag en effektiv marknadsföringsplan?

Din plan börjar med att veta vem du vill sälja till och hur de vill köpa. Bestäm vem dina kunder är och deras shoppingbeteende. Den informationen förbereder dig för nästa steg.

Gör din onlinebutik synlig där dessa kunder letar. Sökmotorer, sociala medier och bloggar kan skicka dem till dig med en direktlänk. Se till att du är redo för dem innan de kommer. Använd sökmotorer för att hitta din onlinebutik. Dessa sökmotorlänkar gör första intrycket för dina kunder. Är det den du vill ha?

Framgångsrik marknadsföring är effektiv kommunikation. Granska din webbplats. Kommunicerar varje sida sitt tydliga syfte? Hitta minst tio personer som matchar din måldemografi. Be dem att handla i din webbutik. Se när de går igenom processen. Be om deras feedback och vidta åtgärder för att göra upplevelsen av att shoppa i din webbutik bättre.

Värde är vad marknadskommunikation ska ge. För online-shoppare betyder det att visa att de hittar vad de vill köpa. Öka försäljningen av din produkt med information som är lätt att konsumera.

Effektiv kommunikation är interaktiv. Fokusera på din förmåga att ha en tvåvägs konversation med kunder online. Marknadsföring handlar också om att hantera förväntningarna. Anta inte att kunder vet vad de ska göra eller vad de kan förvänta sig när de handlar med dig. Hjälp dem med instruktioner. Detta kan vara uppmaningar som leder till försäljning.

32. Hur fördelar jag en e-handelsmarknadsföringsbudget?

Använd din allokering för kundförvärv. Medan du har ett varumärke är det dina enskilda produkter eller tjänster som ger intäkter. Det är vad du vill komma framför människor.

Det verkar logiskt att investera all din budget i den billigaste kanalen. Du kanske ser ett första svar, men det kan inte upprätthålla det. Onlinebeteende och preferenser är känsliga. Där människor är idag är inte där de är i morgon. En kanals priser kan öka och bli obehöriga för dig. Den bättre strategin är att sprida din budget över många kanaler. Här är en allmän uppdelning av hur andra e-handelssajter närmar sig allokering:

Investera 10% till 30% i SEO-kanaler. Planera hållbar applikation för optimala resultat. SEO kommer att generera stadig trafik. Nackdelen är att det inte kommer att driva en snabb avkastning på investeringen (ROI) som andra kanaler kan. Det är en längre cykel.

Investera 10% till 20% i sociala mediekanaler. De tre jättarna i det sociala nätverket (Facebook, Twitter och LinkedIn) är uppenbara val. De har enorma målgrupper. Inriktning är lätt. Uteslut inte andra sociala nätverk. Dina produkter eller tjänster kan passa bra för mindre och mer specialiserade sociala nätverk. Online shopping är en visuell upplevelse. Pinterest och Instagram är visuella sociala nätverk.

Invester 20 till 40% i SEM. Om din onlinebutik är ny kan det vara det enda sättet att få synlighet i sökningar. Mer utgifter är inte alltid bättre. Resultaten kommer från att se till att din annons är relevant för den publik som du har bett Google att rikta in sig på. Om du inte ser resultat hjälper fler pengar inte. Ändra din annonskopia ofta för att avgöra vad som resonerar med sökningar. Dina nyckelord kan vara rätt, men din kopia konverterar inte till ett klick.

Investera 10% till 20% i ommålning.Om du precis startar en e-handelswebbplats; du kan ha en liten kundbas. Att rikta in dem är en begränsad möjlighet. Dessa kunder har varit i din webbutik. Att beröra dem igen med marknadsföring är ett sätt att bjuda in dem att återvända och köpa. Vänta med att rikta om tills din månatliga besökare räknar motiverar investeringen.

Investera 5 till 25% i prospektering med visningsannonser. Dessa ökar varumärkesmedvetenheten på riktade webbplatser.

Investera 5% till 10% i e-postmarknadsföring. Det har funnits länge eftersom det fungerar. Nyhetsbrevskampanjer är effektiva drivkrafter för webbplatstrafik och konverteringar. E-postmeddelanden om kunduppsägning kan återuppliva en förlorad försäljning. Korsförsäljande e-postmeddelanden kan öka utgifterna för befintliga kunder.

Håll dina tilldelningar flytande. När din onlinebutik mognar och publiken växer kommer dina mål att förändras. Varumärkesbyggande kanaler blir viktigare. Om en kanal inte ger resultat, släpp inte den. Testa först olika kreativa för det.

33. Hur utvecklar jag en SEO-strategi för min onlinebutik?

Framgångsrika SEO-strategier kretsar kring sex sex element.

Nyckelord – Gör forskningen. Förstå vad folk söker efter. Att associera dig själv med dessa sökord är vad SEO handlar om. Se hur tävlingen ser ut med hjälp av Google AdWords sökordsverktyg. Vissa sökord kommer att vara för konkurrenskraftiga i din nisch. Välj nyckelord med lång svans (mellan två och fem ord) istället. Färre företag tävlar om dessa längre sökord. De ger dig en högre placeringsrankning.

Metataggar –De är viktiga. Dina viktigaste nyckelord hör till dina sidtitlar. Metataggar är det som Google letar efter och rangordnar. Detsamma gäller för sidbeskrivningstitlar.

Innehåll – Kvalitetsinnehåll skapar en positiv användarupplevelse. Innehåll är det bästa stället för dina nyckelord att bo i. Få ditt innehåll att lysa och använd det för att utbilda dina köpare.

Baklänkar –Dessa är nästan lika viktiga som innehåll. Kvalitet trumpar dock kvantitet. Tänk igenom din innehållsstrategi. Strukturera det för relevanta länkar tillbaka till din webbplats. Odla peer-bloggar av samma anledning. Sälj saker folk älskar. De hjälper dig också med det här.

Sociala media –Det finns inget att komma runt detta. Du måste skapa en stark närvaro på sociala medier, annars lyckas du inte. Webbplatser som Facebook har en så stor publik att medlemmarna använder den ungefär som en sökmotor.

Produktbilder –Bilder spelar en avgörande roll i SEO. Sökresultaten returnerar bilder såväl som webbplatser. Du säljer produkter på din webbplats. Bilder av dessa produkter måste vara så bra som du kan göra dem. Men det är något lika viktigt. Bildfilens namn måste innehålla relevanta nyckelord. Du ser en högre rankning för dem på sökmotorer.

Ingen SEO-strategi skulle vara komplett utan konkurrensanalys. Vad gör andra e-handelswebbplatser som din?

34. Hur använder jag sociala medier för att marknadsföra min onlinebutik?

Sociala medier marknadsföring kommer köpare till din webbutik. Behöver du nummer för att bevisa det? E-handeln Shopify granskade data från över 37 miljoner besök på sociala medier. Besöken resulterade i 529 000 beställningar. Här är vad du behöver göra för att komma igång.

Skapa en Facebook-sida för din onlinebutik. Använd inte din personliga Facebook-sida för detta ändamål. Bjud in dina Facebook-vänner att dela och gilla din sida. Har mer än bara din helt nya företagssida på Facebook som väntar på dem när de kommer. Se till att det finns innehåll för dem att konsumera och dela. Håll ett nytt innehåll häll hela tiden. Det borde vara relevant och intressant nog att dela. Uppmaningen är ett besök i din onlinebutik.

Tweet om din webbutik. Kom med exklusiva rabatter för dina följare. Ge dem incitament att nå ut till sina följare. Glöm inte att inkludera detta erbjudande i ditt Facebook-nätverk. Följ dina kunder. Följ dina leverantörer. Använd Twitter för att nå ut till inflytelserika bloggare, journalister, branschanalytiker. De har stora följningar. Du vill ha den uppmärksamheten. Engagera dem med bilder och videor.

Ställ in en företagssida på Google+. Googles produkter fungerar bra tillsammans. Din affärsprofil på Google+ hjälper den att prestera bättre i Googles sökningar. Här kan du ha en intressant interaktion. Skapa en Google+ Hangout och kontakta dina kunder och kunder i realtid. Hitta relevanta Google+ gemenskaper och börja bidra.

Skapa en YouTube-kanal. Det är här de flesta företag har kul. Det är ditt val. Du kanske vill ha bara videor om hur du använder dina produkter eller tjänster. Eller blanda det med lite ren underhållning. Det som är viktigt är att du håller videoinnehållet på väg.

Skapa en LinkedIn-profil. LinkedIn är där du ska växa och upprätthålla professionellt nätverk. Lägg till länkar till din onlinebutik. Använd uppdateringsfunktionen för att informera människor om affärsaspekter i din eCommerce-butik. Hitta och följ dina leverantörer. Gå med i deras grupper och delta i diskussionerna. Be ditt nätverk att lägga till rekommendationer till din profil.

Ställ in en Pinterest-profil. Pinterest handlar om bilder, så dra nytta av din produktfotografering här. Skapa tematavlor för att visa upp dina varor och / eller tjänster. Din onlinebutik ska ha Pinterest Pin It-knappen bredvid varje produkt så att besökare kan dela den. De videor du har skapat för YouTube kan också göra dubbeltull här.

35. Hur bygger jag en e-handelslista via e-handel?

E-postadresser är några av de mest värdefulla saker som kunder kan ge dig, förutom pengar. Gör det enkelt att dela den informationen med dig. Använd sedan den för att skapa en dialog.

E-postadresser är så värdefulla beror på att de visar att någon vill höra vad du har att säga. De har gett dig tillåtelse att marknadsföra dem. Så här får du dessa e-postadresser.

Använd reklam för att driva människor till en målsida. Din målsida måste ge en tydlig fördel i utbyte mot e-postadressen. Det kan vara en specialrabatt eller en gratis nedladdning. Även om en besökare inte köper något tjänar du fortfarande på vinsten med en annan e-postadress.

Håll tävlingar och giveaways på sociala medier. Låt människor som kommer in veta att de kan öka sina chanser att vinna. Allt de behöver göra är att dela tävlingen med sitt Facebook-nätverk av vänner. Bilder får uppmärksamhet. Om priset är ett presentkort för din onlinebutik, skapa ett collage av de mest populära produkterna de kan använda det till.

Placera e-postregistreringsrutor överallt. Varje plats du placerar den i din onlinebutik är en möjlighet att samla in en e-postadress. Glöm inte din blogg. Kvalitetsblogginnehåll är en naturlig magnet för e-postadresser. Folk prenumererar för att veta när du måste publicera något nytt.

36. Hur skapar jag ett e-handelsnyhetsbrev?

Nyhetsbrev är en värdefull konverteringskälla. Personer som registrerar sig har angett att de är intresserade av att veta mer om ditt företag. Nu kan du nå dem med frekvens och ge dem fler skäl att köpa. Innehållet i ditt nyhetsbrev måste vara relevant och ge värde.

Du är en webbutik. Bilder driver din försäljning. Tänk på det när du planerar innehållet i ditt nyhetsbrev. Det är nyheter, inte reklam. Ditt innehåll ska handla om vad som händer med din webbutik. Detta är en möjlighet att fokusera på dina människor. Det handlar mycket om ditt företag med en mjuk försäljning för dina produkter. Dina kunder vill också veta om dig.

Bygg upp dessa relationer genom att inkludera annan information som dina kunder tycker är värdefulla. Besökt du en leverantör som bor på en spännande plats? Skriv en kort bit om det och inkludera länkar till sevärdheter i området. Föreslå andra företag som kompletterar dina produkter eller tjänster. Låt dessa företag veta. De kan komma tillbaka. Det lägger till ditt nätverk av anslutningar.

Skapa specialerbjudanden eller rabatter för prenumeranter på nyhetsbrev. Folk gillar att känna sig exklusiva. Berätta för dem om framtida försäljningsevenemang innan de tillkännages någon annanstans.

Sociala länkar i ditt nyhetsbrev hjälper prenumeranter att dela det med andra. Det är ett sätt att bygga prenumerationslistan. Se till att låta dina sociala nätverk vara nya när du lägger ut en ny utgåva av nyhetsbrevet.

Ditt e-handelsnyhetsbrev är inte en blogg. De kan dock hänvisa till varandra. Använd båda för att korsa marknadsföring.

37. Hur skyddar jag min eCommerce-webbplats från att hacking?

Säkerhet är en viktig fråga redan från början. Gör det till en stor del av ditt övervägande när du väljer en e-handelsplattform. Var uppmärksam på PCI-överensstämmelse och SSL-certifikat. Fråga om skräppostskydd om du planerar att använda deras e-postsystem.

Din eCommerce-plattform erbjuder skydd från hacking, men det är inte leverantörens enda ansvar. Ni är partners. Fråga hur du kan hjälpa dem att se efter misstänksam aktivitet i din onlinebutik. Vet vilka tecken du ska leta efter. Installera virus- och skadlig kodskydd på alla datorer som gränssnittar med din leverantör.

Dina kunder i nätbutiken kanske aldrig vet att du har en e-handelsplattform på plats. De har en relation med dig. Du är den de litar på, inte din plattformsleverantör. De skyller bara på dig om det finns ett säkerhetsbrott. Se till att du kan lita på att din leverantör hjälper dig att behålla det kundförtroendet.

38. Hur optimerar jag min onlinebutik för att öka konverteringsgraden?

Konverteringsgraden är grunden för hög försäljningsvolym. Låt oss titta på matematiken. Om du ville öka din försäljning med 50%, hur skulle du göra det? En ökning med 50% i din annonseringsbudget?

Det är en dyr investering.

Det är lättare att sätta ett mål att öka din konverteringsfrekvens med en enda procentsats. Att 1% motsvarar en försäljningsökning på 50%. Hur gör man det?

Ibland kan bara en liten finjustering leda till en betydande förbättring av konverteringsgraden. Många små tweaks tillsammans kan ge en dramatisk ökning av dina resultat.

Gör A / B-test. Skapa två alternativa versioner av dina produktsidor. Var och en får en annan produktbeskrivning eller -bild. A / B-testprogramvara dirigerar hälften av den inkommande trafiken till varje sida. En sida ser fler konverteringar. Det är den du kommer att använda. Högre konverteringsfrekvenser är resultatet av konstant A / B-test. Google erbjuder gratis A / B-test som en del av sitt Google Analytics-paket.

Ha ett tydligt och övertygande värdeförslag. Kan du ange ditt värdeförslag på 10 ord eller mindre? Kom till den punkten om du inte kan. Varför ska dina kunder köpa av dig? När du gör det klart och kommunicerar kommer du att öka konverteringsgraden. Ditt värdeförslag ska inte heller undantas från lite A / B-test.

Skapa en försäljningstratt. Ber du om försäljningen för snabbt? Det kan påverka din konverteringsfrekvens. Folk köper inte om de inte är redo. Denna tid ökar när produkterna blir dyrare eller komplicerade. En försäljningstratt utvecklar förtroende. Långsamma saker för att öka försäljningstakten. Öka medvetenheten först med värde. Hjälp kunder att förstå de resultat de kommer att få. Be sedan om försäljningen. Om allt du får från en första besökare är en e-postadress finns de i din försäljningstratt. Du har vunnit privilegiet att fortsätta prata med dem.

Bli av med jargong. Använd konversationsspråk överallt i din onlinebutik. Inkludera en sammanfattning om du måste visa nödvändiga juridiska ansvarsfriskrivningar.

Öka köparens förtroende. Varför litar kunder på din onlinebutik? Presentera dem för de pålitliga människorna bakom din webbplats med personalfoton och biografer. Har tydliga och enkla kontaktmetoder. Inte bara en e-postadress. Inkludera ett telefonnummer och en fysisk platsadress. Bevisa att du är professionell med din webbplats design och layout. En enda skrivfel är allt som krävs för att döda en försäljning.

Gör det enkelt att köpa från dig. Det kan ta några besök, men folk vill köpa inom några minuter när de är redo. Bli av med onödiga fält. Lägg till anmälningar med referenser för socialt nätverk. Lägg till filter för att ta bort överskottsalternativ så att de kan nollställa in vad de vill hitta. Anta inte att köpare vet vad de ska göra. Berätta för dem nästa steg.

Ta bort distraktion. Du vill att kunder ska köpa saker. Hur kan du hjälpa dem att fokusera på detta? Ta bort allt som inte är relevant för den åtgärden. Ja, de vill ha tillgång till omfattande information om vad de köper. Ge åtkomst, men visa inte allt på en gång. Detta skapar överbelastning av alternativ. Det minskar konverteringsgraden.

Jämför produkt eller tjänst med tävlingen. Det låter motsatt. Varför till och med prata om tävlingen? Dina kunder kommer att göra forskningen innan de köper. Varför ge dem en möjlighet att lämna och göra det? När du ger dem jämförelsen håller du övertaget. Är ditt pris högre? Förklara varför. Ställ in jämförelser i tabeller så att kunder kan se allt på en gång.

Lägg till ett incitament att köpa just nu. Du har sett det här arbetet om du har besökt flygbolagens webbplatser. De spårar säten. Du kan se att det finns några kvar på en flygning. Du vet att du måste fatta ett beslut att köpa eller förlora. Skapa knapphet. Gör mängden begränsad, eller ge priset en begränsad tid.

39. Är du redo att arbeta med ett långsiktigt projekt?

Om du skapar en onlinebutik är något du vill göra idag. Är det något du ser dig själv göra år från och med nu? Du kunde inte öppna en fysisk butik och köra den i en månad eller vecka i taget. Din eCommerce-butik fungerar inte heller på det sättet.

Det kan ta bara ett litet pengaråtagande att starta din onlinebutik. Lanseringsdag är bara början. Framgång kräver tillväxt. Det kommer över tiden.

Nu är du redo att börja! Skapa en checklista och räkna ut svar på alla frågor. Det finns inga definitiva svar. De flesta av dessa ämnen har dock bästa praxis. Spendera tid på att shoppa online på dina favorit e-handelsbutiker.

Vad tycker du om dem? Vad frustrerar dig? Ta fram bättre lösningar och sätt dem i arbete för din onlinebutik.

Omsorg att dela som var den svåraste frågan att svara och varför?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me