19 saker att tänka på innan du väljer en e-handelsplattform

Online-köpare förväntar sig snabba, personliga och problemfria upplevelser. Om din onlinebutik inte levererar förlorar du försäljningen som kommer att nå 414 miljarder dollar år 2018. Att förlora försäljningen är bara toppen av isfjället med dåliga nyheter.


Stötta dig själv för effekterna av ogynnsamma recensioner. Eller ännu värre, klagomål på sociala medier som blir virala. “Är det allt jag behöver för att mina kunder ska älska mig?”

Det är det främsta skälet till att du väljer en e-handelsplattform, men du bör också älska den. Innan du bestämmer dig för en webbutiker, se till att det går utöver försäljningen.

Hur man väljer rätt e-handelsprogramvara

Köpare gör shoppinglistor. Det är också ett smart sätt att välja en e-handelsplattform. Vad du behöver beror på vad du säljer, men det finns viktiga funktioner som tillhör överst på listan. Här är vad du bör tänka på innan du väljer:

1. Funktioner

De bästa e-handelsplattformarna erbjuder var och en ett brett utbud av klockor och visselpipor. Endast en handfull är avgörande. Fokusera på dem.

 • Kundvagn Plugins och tillägg. En e-handelsplats utan en kundvagn är som en butik utan kassaapparater.
 • Betalningsalternativ. Kan dina kunder betala som de vill? Vad sägs om utländska kunder?
 • Mallar och teman. Inte bara många av dem, utan bra som passar in på din egen webbplats. Köparens första intryck gör eller bryter försäljningen.
 • Webbplatssäkerhet. Leta efter plattformar som går utöver grunderna. Erbjuder de bedrägeribeskyttelse och övervakning mot hackare?
 • Innehållsskapande. En svag innehållshanteringsplattform (CMS) kan förlora en stark e-handelsplattform. Google marknadsför onlinebutiker med innehåll som hjälper människor att hitta saker.

2. Prissättningsalternativ

En storlek passar inte alla. Inte heller ett pris. Välj en e-handelsplattform som låter dig lägga till eller subtrahera det du behöver. Men hur tar de upp sina priser? De bästa och mest flexibla plattformarna baserar det på detta sätt:

 • Planera, värd och verktyg
 • Shopping och marknadsföringsfunktioner
 • Back Office och säkerhet
 • Hjälp och support

Världen körs på månatliga faktureringscykler, och det gör även de flesta e-handelsplattformar.

3. Mallar (teman)

Du kan designa från grunden, men vill du inte snarare fokusera på att sälja? Leverantörer av e-handelsprogramvara erbjuder mallar för att göra det enkelt.

Fördelen med att använda en mall är att du redan vet att den fungerar med din plattform. Nackdelen är att vissa plattformar har bara några teman.

Kolla in plattformens online-communityforum för att lära dig vad som fungerat för andra. Du hittar gratis eller billiga teman skapade av andra användare. Besök deras webbplatser och se temat i aktion.

Oberoende designers ger ännu fler mallval. De fokuserar ofta på att skapa teman för specifika plattformar.

4. Design Flexibilitet

Rätt e-handelsprogramvara kan vara igång på några timmar. Snabb distribution kan komma med ett offer. Du kan sluta överge designflexibilitet.

Enligt VeoPix kommer 94% av användarens första intryck från din design.

Det är inte alltid målet för en e-handelsplattform. De fokuserar på att göra det enkelt för dig att skapa butiken. Resultatet är att shoppa déjà vu för kunder som frågar sig, “Har jag inte sett det här tidigare?”

Din e-handelsplattform måste kunna integrera din varumärkesidentitets designelement. De flesta mallar är tillräckligt flexibla för det. Fråga om du inte är säker.

5. Funktionalitet

Din onlinebutik är den viktigaste anslutningen kunder har till ditt varumärke. En dålig köpupplevelse kan skada detta.

Kan eCommerce-mjukvarulösningen hantera mängden kunder som kommer till din onlinebutik? Kapacitet är en avgörande funktion.

De bäst designade e-handelsplattformarna erbjuder denna försäkring, men det räcker inte. Kunderna förväntar sig personliga upplevelser. Vill de se produkter baserat på deras geografiska plats? De uppskattar e-postmeddelanden baserat på tidigare köp.

Funktionalitet skapar detta.

Utmana e-handelsplattformen som du funderar på att visa att de kan anpassa kundupplevelsen.

6. Användarvänlighet

“ECommerce-plattform” och “kundvagnsprogramvara” är två olika saker. Båda hjälper dig att driva din onlinebutik och bearbeta betalningar, men den ena är en delmängd av den andra. Se till att du vet vilken du behöver.

Om du behöver hela lösningen vill du ha en e-handelsplattform. Det inkluderar värd, mallar för design, betalningsbearbetning, handelsverktyg, marknadsföring, säkerhet och mer.

Om du redan har en webbplats kanske du bara behöver ett sätt att bedriva affärer med dina kunder. Programvara för kundvagn är det bästa valet.

Det finns gott om leverantörer som erbjuder något av alternativen. Basera urvalet på ett ärligt svar på denna fråga. Hur lätt behöver gränssnittet vara för att du ska kunna driva din onlinebutik? Lägg sedan dig själv i kundens skor. Kommer lösningen du väljer vara lätt för dem också?

7. Produktkatalog

Din produktkatalog är onlineförvaret för varje objekt du säljer. Det måste marknadsföra de artiklar du vill driva. Samtidigt måste det hjälpa dina kunder att hitta det de letar efter.

Investera i tid för att titta på de datafält som en e-handelsplattform tillhandahåller. Är de oflexibla? Måste du göra ersättningar? Det är en lösning som kommer att fungera mot dig, inte för dig. Rätt val svarar också på dessa frågor:

 • Kan katalogen representera en produkt med olika attribut? Finns det begränsningar?
 • Hur många produktkategorier och underkategorier kan katalogen stödja?
 • Kan du lägga en produkt eller underkategori i mer än en kategori utan dataduplicering?
 • Kan du koppla tillbehör och skapa paket?

8. Lagra storlek

Tegel- och murbrukaffärer har storleksbegränsningar, men din onlinebutik är det inte?

I teorin, nej. Men du måste fortfarande spåra inventeringen. Det hjälper dig att ta reda på vilken kapacitet du behöver. Det är lite mer komplicerat än du kanske tror.

Om du säljer fem produkter som var och en kommer i 20 olika färger, måste du identifiera och spåra 100 objekt. Du tilldelar varje objekt med en alfanumerisk SKU (lagringsenhet).

De mest populära e-handelsplattformarna har skjutbara priser baserat på butiksstorlek. Exempelvis är den månatliga prisnivån på Shopify 14 $ och erbjuder 25 SKU. Det verkar generöst, men det räcker inte för dina fem produkter i 20 färger.

Kontrollera att plattformen du planerar att använda är skalbar. De flesta erbjuder ett obegränsat antal, så du behöver inte oroa dig för att ta slut.

9. Prestanda

Hastighet är viktig och Aberdeen Group har uppgifterna för att bevisa det. Förseningen av en enda sekund i lasttid betyder:

 • 11% färre sidvisningar
 • 16% minskning av kundnöjdhet
 • 7% förlust i omvandlingar

Onlinebutiker använder många bilder. De tar en tid att ladda. Samarbeta med din eCommerce-plattform för att optimera dessa bilder så att de laddar snabbt. Det börjar med dig, men din partner måste också hjälpa till. Kommer de att öka prestandan med verktyg som CDN (Content Delivery Network)?

Din webbutiks databas kan också vara en flaskhals för prestanda. Särskilt om du har ett stort urval. Fråga en e-handelsplattform hur de närmar sig detta. Och medan du har deras uppmärksamhet, fråga dem om deras stilleståndstid. Det borde vara något de vill skryta med.

10. Open Source vs. Hosted Solution

Open Source kallas också själv värd. Hosted Solutions kallas också SAAS (Software As A Service). Det är ditt val, men som är rätt för dig?

Det beror på tre huvudfaktorer:

 • Din budget
 • Din programmeringstalang
 • Din butiks funktionskrav

Baserat på dessa tre överväganden, här är varför människor väljer en värdlösning:

 • Startkostnad. Det är lågt. Anpassningskostnaderna är måttliga.
 • Kompetens. Du kan starta och underhålla den så länge du har anständiga datorkunskaper.
 • värd. Det ingår i kostnaden.
 • Stöd. Hjälp är ett telefonsamtal bort.
 • uppgraderingar. Inget arbete på ditt slut. Det utvecklas av utvecklaren.

Det är därför folk väljer Open Source:

 • Funktioner. Bättre flexibilitet för anpassning.
 • Tredjeparts programintegration. Du har tillgång till rotfilerna. Du är fri att arbeta med vem du vill.

Budget är den avgörande faktorn för de flesta. Installationskostnader för Open Source gör det till det dyrare alternativet. Lägg till fler kostnader för pågående utveckling. Det är fortfarande ett bättre val för total flexibilitet.

11. Integrationer från tredje part

Ditt val av eCommerce-programvarulösning kanske inte erbjuder alla funktioner och funktioner du behöver. Om det inte gör det måste du ansluta den till en lösning som någon annan erbjuder. Tredjepartslösningar lägger till eller utökar dessa funktioner:

 • Innehållshanteringssystem. Hantera kundupplevelsen.
 • Företagsledning. Hantera monsterdata.
 • Betalningsleverantörer. Hantera hur kunderna betalar dig.
 • Analys och testning. Hantera hur du marknadsför till dina kunder.
 • Geolocation. Hantera kundupplevelse baserat på plats.
 • Frakt och adressvalidering. Hantera uppfyllande logistik.
 • Skattberäkning. Hantera din lokala eller globala skatteöverensstämmelse.
 • Social delning och recensioner. Hantera hur kunder sprider ordet och betygsätt dig.
 • Sök. Hantera hur människor hittar saker i din webbutik.
 • E-post marknadsföring. Hantera hur du håller kontakten med kunderna.

Det finns inte alltid en perfekt matchning. Du kan göra den perfekt så länge du vet att eCommerce-plattformen du väljer spelar bra med andra.

12. Marknadsföring

ECommerce handlar inte bara om att sälja längre. Framgångsrika onlinebutiker skapar personliga relationer med sina kunder. Din eCommerce-plattform måste hjälpa dig att ge ett djupare värde för kunderna. Det måste hända före, under och efter deras online-upplevelse.

För det behöver du rätt verktyg. Kan din e-handelsplattform locka till mer webbplatstrafik? Kan den också konvertera besökare till kunder och öka upprepade köp? Och kan den analysera hur marknadsföringsdollar bidrar till slutresultatet?

Fokusera på dessa tre områden för att veta med säkerhet:

 • Kundkonvertering. Nio av tio besökare köper inte något vid sitt första besök. Kan din lösning optimera produktsidor eller skicka e-post för en övertygande återupplevelse?
 • Personlig ommarknadsföring. Kan den använda webbplatsens beteende och individuella användardata? Du vill att den här informationen ska anpassa e-postkampanjer. Det hjälper dig också att bekämpa övergivna vagnar.
 • Intäktsspårning och tillskrivning. Kan det koppla punkter mellan marknadsföringsinsatser och faktiska pengar som spenderas?

13. Betalningsportar

Detta är en tjänst som automatiserar betalningstransaktionen mellan dig och dina kunder. Valet passar bra om du är säker på svaren från dessa frågor:

Hur planerar du att be kunderna ange betalningsinformation på din webbplats?

Du har tre alternativ.

 • EN
  Ett betalningsformulär på din webbplats med information publicerat på din server. Det är den smidigaste kassupplevelsen för dina kunder men laddad med nödvändiga säkerhetsåtgärder. Det beror på att det inte är säkert.
 • B
  iFrame eller omdirigering. Det är ett säkert formulär som är inramat på en sida på din webbplats, eller det omdirigerar kunder till en värd betalningssida. Detta är det säkraste alternativet.
 • C
  Ett betalningsformulär som finns på en fjärrplats. Betalningsinformationen skickas från webbläsaren till en säker betalningsport (inte via din server).

Behöver du en betalningstjänstleverantör eller bara en betalningsport och säljarkonto?

Att få ett konto hos en fullserviceleverantör har två fördelar. Det är lättare än att få ett handelskonto. Det finns också färre installations- och månadsavgifter. Transaktionsavgifterna tenderar att vara högre. Gå med detta om du är en liten handlare.

Om du är en större säljare kan du redan ha ett handelskonto. Du behöver tekniken som ligger mellan din onlinebutik och betalningsnätverk. Gå bara för gateway-alternativet.

Förstår du avgifterna?

Betalningsportaler och handelskonton har serviceavgifter. Inte alla är uppenbara. Be om ett fullständigt schema så att du inte blir förvånad.

Gör betalningsporten vad du behöver?

Låt oss säga att du säljer något som kräver återkommande betalningar från kunder. Vissa betalningsportar kan inte hjälpa dig med detta. Se till att betalningsportalen du överväger hjälper dig att hjälpa dina kunder.

14. Skalbarhet

Inte alla behöver en e-handelsplattform som stöder tusentals SKU: er. Och kanske skickar du inte ut triggade e-postmeddelanden baserat på vagnsaktivitet. Åtminstone inte idag. Behov förändras. Se till att din e-handelsplattform kan hjälpa dig att växa eftersom den är skalbar.

Det handlar inte alltid om tillväxt. Om du säljer säsongsprodukter, kan du dra ner och betala mindre? Skalbarheten måste fungera i båda riktningarna.

15. Rapportering och analys

Du kan inte fatta välgrundade beslut utan insikt. Du behöver synlighet i vad som händer på din webbplats. Data är din vän. Du vill ha en e-handelsplattform som är generös med rapporter och analysverktyg. De bör ge dig insikter om:

Beställ rapporter

 • Betalning
 • Upprepa köp
 • Försäljningstrender
 • Toppkunder

Produktrapporter

 • Mest sedda
 • Produktivitet
 • Toppkategorier

Trafikrapporter

 • Detalj
 • Sökordsanalys
 • Sidvisningar
 • Källa

16. Säkerhetsöverensstämmelse

Den här är viktig. Kreditkortsdatasäkerhet är en allvarlig fråga. Du vill acceptera betalning på detta sätt och du måste följa strikta regler för efterlevnad. Om PCI-efterlevnad är ett främmande koncept för dig, läs mer här.

Du måste också veta allt om SSL-certifikat. Det är små datafiler som gör det möjligt för webbläsare att behandla känsliga transaktioner som online-köp.

En värd eCommerce-plattform tar hand om PCI-efterlevnad för dig. Det kommer också att ta hand om att säkra ditt SSL-certifikat. Båda blir ditt ansvar om du går Open Source-rutten.

17. SEO-vänlig arkitektur

Du vet redan att sökmotorsfrågor är hur kunderna hittar dina produkter. Sökmotoroptimeringsfunktioner (SEO) varierar med e-handelsplattformslösningar. Det sträcker sig från ingen alls till allt du behöver, och du kan behöva betala extra.

Google rankar nätbutiker högre när nyckelord hjälper kunder att hitta produkter. Din plattform ska göra det enkelt att skapa och lägga till detta innehåll till nya eller befintliga sidor. Generellt SEO-stöd räcker inte. Leta efter dessa specifika funktioner:

 • Oberoende sidadresser
 • Oberoende navigeringslänkar
 • Oberoende sidtitlar
 • Oberoende metabeskrivningar
 • Oberoende bild ALT-taggar
 • Oberoende H1-rubriker

De flesta av de bästa plattformarna erbjuder detta, men inte alla.

18. Mobilvänligt

Google älskar mobil. Dess sökalgoritm inkluderar nu mobilvänlig som en rankingsfaktor. Kommer din eCommerce-plattform att hjälpa dig att välkomna mobila enheter och surfplattor?

Programmerare skapade e-handel för datorens webbläsare. Den strukturen är för rik för mobila webbläsare. Svaret är en lyhörd design. Det optimerar allt från informationsarkitekturen till kassaprocessen.

De stora e-handelsplattformarna erbjuder nu dessa mallar. För att förbli konkurrenskraftiga måste de. När du granskar dessa mallar letar du efter dessa responsiva designmärken:

 • Stora knappar
 • Enkel navigering
 • Strömlinjeformad datainmatning
 • Intuitiv användning av mobilfunktionaliteten

19. Support

Din onlinebutik är öppen dygnet runt. Om något är fel säljer du inte förrän problemet är fixat. Hur snabbt kan du få hjälp?

Bara för att en leverantör säger att de har support dygnet runt betyder det inte att det är live. Och det betyder inte heller att det är live-telefonstöd. Efter öppettider kan det bara betyda chattstöd.

Du kan inte slå omedelbart stöd från en människa, men det är inte den enda resursen. Ta en titt på plattformens kunskapsbaser. Det är en resurs som ofta förbises. Så är bloggar, forum och vanliga frågor. Forum är också där du hittar klagomål och frustrationer. Ett stort område som ägnas åt att stödja frågor kan vara en röd flagga.

Support är en av de saker du kanske inte tänker på förrän du behöver det. Det är inte dags att upptäcka att det inte är tillgängligt efter kl. eller på helger.

Utöver priset

Online shoppare letar inte bara efter pris och produkt längre. De förväntar sig full tjänst. Det är en förväntning du bör spegla när du väljer en e-handelsplattform. Du levererar tillfredsställelse till dina kunder och det är vad som genererar försäljning.

Dela länken med oss ​​när din onlinebutik öppnar för företag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map