Shopify Plus: Kajian Perisian E-dagang Perusahaan

Shopify Plus adalah platform eCommerce perusahaan yang dihoskan dan berasaskan awan yang direka untuk peruncit dalam talian dengan jumlah tinggi yang perlu memenuhi permintaan pelanggan mereka. Shopify Plus memberikan skalabilitas dan fleksibilitas dalam pakej yang memungkinkan pelanggannya fokus pada sisi peruncitan perniagaan mereka, bukan pada keperluan teknis menjalankannya. Pelanggan Shopify Plus semasa ini termasuk Red Bull, Budweiser, dan General Electric.


Platform eCommerce Shopify Plus

Gambaran Keseluruhan Platform E-commerce SaaS Dihoskan Sepenuhnya

Sekiranya anda mempunyai atau sedang membina, kedai dalam talian dan anda lebih berminat dengan bahagian kedai daripada bahagian dalam talian; platform SaaS eCommerce yang dihoskan sepenuhnya mungkin sesuai dengan keperluan anda.

SaaS bermaksud Perisian sebagai Perkhidmatan. Dengan ini, anda mendapat akses ke semua perisian yang anda perlukan untuk menjalankan kedai anda dan pelayan komputer yang anda perlukan untuk menjalankan perisian eCommerce.

Ini datang sebagai pakej dengan bayaran bulanan, bersama dengan orang yang memastikan komputer dapat berjalan dengan cekap, keselamatan dikemas kini untuk menjaga keselamatan data anda, dan penyelenggaraan dan kemas kini perisian; secara ringkas, bahagian dalam talian teknikal. Perkhidmatan ini juga dikenali sebagai perkhidmatan langganan kerana anda membayar yuran bulanan.

Anda dibiarkan fokus di bahagian kedai – mendirikan kedai dalam talian, pemasaran, iklan, sokongan pelanggan, kawalan inventori dan segala yang berkaitan dengan runcit. Penglibatan dalam talian anda adalah untuk mengemas kini kandungan laman web di kedai eCommerce anda, semua perkara yang dilihat oleh pelanggan, dan untuk memantau bagaimana perniagaan anda.

ECommerce perusahaan

Perusahaan eCommerce merujuk kepada peruncit yang penjualannya melebihi $ 500,000 setiap tahun. Beberapa syarikat perisian eCommerce meletakkan nilai dolar ini lebih tinggi.

Kunci untuk penetapan peringkat perusahaan adalah trafik bervolume tinggi dan jangkaan pertumbuhan yang kuat. Peruncit ini memerlukan penyelesaian eCommerce yang akan berkembang pesat dengan mereka dan dapat menangani lonjakan perniagaan mereka yang kerap.

Faedah Shopify Plus

Tapak karpet dan Laman Utama berjalan di Shopify Plus

Pembangunan & Kos Penyelenggaraan

Sangat mudah: sebarang kos pembangunan dan penyelenggaraan adalah pilihan. Pasukan Shopify Plus menjaga aspek teknikal menjalankan kedai dalam talian anda – keselamatan, penyelenggaraan, kemas kini, kecekapan sistem, dan penyimpanan maklumat anda semua dijaga dan dioptimumkan.

Kos pengembangan pilihan anda adalah jika anda ingin mengupah seseorang untuk menyiapkan atau menukar kedai dalam talian anda di Shopify Plus untuk anda. Kami mempunyai serangkaian artikel yang mengenal pasti Ahli Shopify Plus yang diakreditasi oleh syarikat yang dapat melakukan ini untuk anda.

Harga yang boleh diramal

Anda tahu berapa banyak perbelanjaan untuk membeli kedai dalam talian Shopify Plus anda setiap bulan. Pelan harga bulanan anda boleh diramalkan dan dirundingkan terlebih dahulu dengan syarikat. Tidak ada harga yang ditetapkan, tetapi berbagai laporan telah menunjukkan bahawa harga mulai sekitar $ 1200 sebulan dan naik dari sana bergantung pada tahap layanan dan lalu lintas yang anda perlukan.

Ramalan kos bulanan anda berterusan kerana rancangan Shopify Plus tidak mempunyai yuran transaksi penjualan. Sudah tentu, anda masih perlu membayar yuran kad kredit anda, tetapi tidak ada bayaran tambahan yang dikenakan oleh Shopify Plus.

Bandingkan dengan yang tidak dapat diramalkan dari pilihan yang tidak dihoskan, di mana anda membayar yuran hosting ditambah dengan yuran transaksi gerbang pembayaran anda serta yuran pemaju anda yang benar-benar tidak dapat diramalkan yang cuba mengikuti semua perubahan perisian dan pastikan bahawa semuanya masih berfungsi bersama.

Dan berapa harga ketenangan untuk persekitaran teknikal tanpa kebimbangan yang bernilai untuk anda?

Shopify menawarkan percubaan 14 hari percuma anda tidak perlu memberikan nombor kad kredit anda kepada mereka.

Ciri Gred Perusahaan

Shopify mempunyai semua ciri yang anda harapkan dalam platform eCommerce perusahaan. Ini termasuk penghantaran automatik, percetakan pesanan, dan umpan langsung ke dalam perakaunan, inventori, dan sistem pengurusan lain.

Beberapa ciri yang paling terkenal adalah:

 • Waktu operasi pelayan 99.9%; 200 terabait penyimpanan dan lebih daripada 7,000 teras CPU
 • lebar jalur yang tidak terhad, dan jumlah produk dan jualan yang tidak terhad
 • 70 pintu masuk pembayaran, termasuk Bitcoin
 • lebih daripada 1000 aplikasi di App Store
 • keupayaan untuk membuat aplikasi dan peluasan anda sendiri melalui API dan alat pembangunan
 • menyokong enjin Analisis eCommerce Enhanced Google

Pengurusan Akaun

Shopify Plus menghilangkan kekecewaan berurusan dengan beberapa ahli pasukan sokongan pelanggan dengan memberikan anda pengurus akaun khusus anda. Orang ini adalah titik kontak anda untuk semua pertanyaan, kebimbangan dan keperluan anda dengan kedai Shopify Plus anda.

Perkhidmatan Shopify Plus White Glove

Pengurus akaun anda mempelajari perniagaan anda dan mengetahui sejarah kedai anda. Mereka juga akan bekerjasama dengan Anda untuk membuat penyesuaian kedai yang tidak tersedia dalam perisian standard.

Pelanggan Shopify Plus juga memiliki akses ke dukungan telefon 24/7 Shopify bersama dengan nombor telefon dan alamat e-mel sokongan keutamaan Shopify Plus.

Satu titik fokus juga merupakan kelebihan lain menggunakan platform eCommerce yang dihoskan. Pasukan pengembangan hanya mempunyai satu fokus – Shopify Plus pada satu platform. Itu mungkin bukan masalah besar, tetapi banyak syarikat pengembangan web bekerja di pelbagai platform dan bahasa, yang membahagikan masa, tumpuan dan bakat mereka.

Masa pasukan Shopify Plus adalah fokus tunggal, dan mereka sangat berpengalaman dalam apa yang mereka lakukan. Ini menghasilkan penyelesaian dan penyelesaian yang lebih cepat untuk masalah anda.

Platform Boleh Timbang

Inti e-dagang perusahaan adalah untuk menyokong perniagaan yang mempunyai lalu lintas yang tinggi, dan pelayan komputer harus bekerja dengan cekap dan andal untuk menangani hal ini. Anda tidak mahu risau tentang perkara itu; kebimbangan anda adalah sama ada proses dan inventori perniagaan anda dapat menangani semua pelanggan dan transaksi baru tersebut.

Shopify Plus mempunyai perkakasan dan infrastruktur sokongan untuk menangani sejumlah besar transaksi eCommerce dengan selamat untuk semua pelanggan mereka. Mereka dapat menangani beratus-ratus ribu urus niaga sekaligus dan mempunyai nilai kebolehpercayaan 99.9% waktu operasi.

Shopify Plus tidak menetapkan had jumlah penjualan, lebar jalur, atau sejumlah produk yang dapat Anda miliki, sehingga Anda dapat terus berkembang. Dan tidak kira berapa banyak pertumbuhan anda, laman web anda tidak akan rosak.

Bersepadu dan Sangat Boleh Disesuaikan

Penyepaduan dan penyesuaian Shopify Plus

Anda tidak perlu melihat pemotong cookie ke depan kedai Shopify Plus anda kerana anda dapat menyesuaikan templat dengan cara yang anda mahukan. Begitu juga dengan fungsi. Shopify Plus tidak memiliki setiap alat yang perlu dibuat oleh setiap pelanggan – itu akan menjadikannya platform yang sangat berat.

Perlukan kempen pemasaran e-mel yang disasarkan atau program penghargaan pelanggan? Sangat mudah untuk memperluas Shopify Plus dengan sambungan dan integrasi dari vendor pihak ketiga. NetSuite dan SAP, misalnya, menyediakan perisian bersepadu dengan mudah.

Anda juga dapat menambahkan kefungsian ke kedai Shopify Plus anda melalui peluasan, yang merupakan potongan kecil kod yang disisipkan ke kod utama.

Shopify Plus mempunyai App store dengan pilihan lebih dari 1000 aplikasi yang boleh dipilih. Beberapa aplikasi dan pelanjutan cukup mudah untuk memasang sendiri, tetapi yang lain mungkin memerlukan bantuan pembangun.

Shopify Plus telah mengeluarkan Skrip, yang membolehkan pemaju menulis penyesuaian mereka sendiri untuk platform tersebut. Oleh itu, jika anda dapat memimpikannya dan mencari pembangun, anda boleh mempunyai fungsi yang anda mahukan.

Keselamatan (Patuh PCI)

Shopify Plus mempunyai tahap keselamatan yang sama dengan yang digunakan oleh bank – Level 1 PCI DSS. Ini adalah standard keselamatan emas. Shopify Plus melaksanakan penilaian risiko berterusan terhadap data mereka dan penilaian tahunan di lokasi.

Pelanggan Rasa Istimewa

Platform Shopify standard mengarahkan pelanggan untuk membuat pembayaran di bawah domain web Shopify yang tidak mempunyai penampilan kedai dalam talian; tanpa penjenamaan kedai atau navigasi laman web. Ini, paling tidak, membingungkan pelanggan dan, paling teruk, menakutkan mereka daripada menyelesaikan pembelian mereka.

Pembeli Shopify Plus, sebaliknya, tetap berada di kedai anda untuk melakukan pembayaran, sehingga mereka memiliki keamanan dan keyakinan untuk melihat bahawa mereka membeli dari anda.

Cara lain yang dirasakan pelanggan istimewa ialah kepantasan anda dapat menyelesaikan sebarang aduan atau masalah yang mereka hadapi dengan kedai anda. Hubungan langsung anda dengan pengurus akaun anda adalah bahagian penting dari ini dan dapat membantu anda mewujudkan pengalaman pelanggan yang positif dengan pelanggan anda.

Fungsi Penjualan berbilang saluran

Dengan Shopify Plus jual di mana sahaja

Sama ada anda memperluas kedai batu bata anda ke alam dalam talian atau beralih dari kedai dalam talian yang ada, kemampuan menjual di pelbagai saluran sering kali menjadi kunci pertumbuhan perniagaan peringkat perusahaan.

Shopify Plus mempunyai fitur tempat penjualan yang membolehkan pautan ke kedai dunia nyata sehingga anda dapat menjual secara dalam talian di kedai fizikal anda. Anda juga boleh menjual di platform media sosial, seperti Facebook dan Pinterest, untuk memperluas jangkauan pemasaran anda.

Peruncit yang mempertimbangkan pengembangan global akan berminat dengan lebih dari 70 gerbang pembayaran yang berbeza yang ditawarkan oleh Shopify Plus, termasuk Bitcoin, yang membolehkan anda menjual di beberapa wilayah geografi.

Keramahan Pemasaran

Anda mempunyai akses ke semua tema Shopify untuk membuat kedai Shopify Plus, dan semua tema responsif mudah alih. Ini bermaksud tema mengesan ukuran skrin peranti mudah alih dan menyesuaikan ukurannya sendiri agar sesuai. Ini bagus untuk semua pelanggan anda dan untuk mesin pencari, yang mengutamakan hasil carian kepada laman web dengan ciri ini.

Shopify Plus direka untuk memudahkan hidup pemasar. Membuat dan mengemas kini bahagian kedai anda yang menghadap pelanggan adalah mudah dan mudah dan semua keperluan anda dapat diakses dari papan pemuka.

Di sebalik tabir, sama mudahnya menjalankan analisis untuk menyusun statistik lawatan dan penukaran serta angka penjualan; dan anda mempunyai pelbagai pilihan laporan untuk digunakan.

Penyebaran Antarabangsa

Banyak perniagaan eCommerce peringkat perusahaan memasuki pasaran global, dan Shopify Plus menjadikan ini mudah dilakukan. Ciri-ciri terpadu untuk pemasaran antarabangsa merangkumi alat geografi, bahasa dan alat mata wang.

Kekurangan Shopify Plus

API atau Batasan Backend Khusus

Dengan mana-mana platform yang dihoskan, anda selalu menghadapi batasan mengenai perubahan yang boleh anda buat. Shopify Plus menawarkan sejumlah besar penyesuaian di sisi pelanggan, tetapi kemampuan terhad untuk mengubah bahagian belakang. Anda tidak mempunyai akses ke FTP atau pangkalan data – semuanya mesti melalui bahagian depan atau API.

Sekiranya anda menggunakan penyedia inventori tertentu, dan perisian tidak mudah disatukan dengan Shopify Plus, anda perlu mengupah pembangun untuk bekerja keras agar integrasi berfungsi.

Lock-in Platform

Setelah anda mengembangkan kedai Shopify Plus anda, atau memindahkan kedai Shopify anda ke sana, anda akan terkunci, apa sahaja yang berlaku pada Shopify sebagai sebuah syarikat. Sekiranya anda memutuskan untuk memindahkan kedai anda ke tempat lain, anda hanya dapat mengambil maklumat yang membolehkan Shopify Plus anda eksport.

Ini sebenarnya semua data anda, tetapi masih tidak sama dengan mempunyai akses ke FTP dan semua pangkalan data di pelayan anda sendiri.

Anda juga harus mengembangkan beberapa kepakaran dalaman mengenai penggunaan Shopify Plus. Menyesuaikan kedai anda dan memeliharanya memerlukan seseorang untuk mempelajari selok-belok Shopify Plus dan mengembangkan beberapa pengetahuan khusus platform. Shopify menggunakan bahasa pengekodannya sendiri, Liquid, jadi mengetahui HTML atau CSS tidak membantu di sini.

Pilihan Potongan Terhad

Ini adalah batasan bagaimana anda menetapkan diskaun di kedai dalam talian anda. Anda hanya dapat menetapkan potongan untuk satu syarat pada satu masa: untuk koleksi atau produk atau harga. Contohnya, anda tidak boleh menolak semua item melebihi $ 20 hingga 10%. Bergantung pada berapa banyak potongan yang anda ingin tawarkan dan bagaimana anda ingin menyusunnya, ini mungkin menjadi perhatian serius.

Pesaing Shopify Plus

Shopify Plus vs Magento Enterprise

Shopify Plus dan Magento Enterprise Edition adalah pesaing langsung dalam bidang eCommerce perusahaan. Perbezaan utama adalah bahawa Shopify Plus adalah penyelesaian yang dihoskan dan Magento Enterprise dihoskan sendiri sehingga anda harus mencari perkhidmatan hosting web untuk menjalankan perisian untuk anda.

Tingkatkan ke Platform eCommerce Shopify Plus

Magento juga menawarkan versi yang dihoskan, Magento Enterprise Cloud Edition. Platform ini menggunakan pangkalan data yang sama dan memberikan fleksibiliti yang sama seperti Magento.

Kedua Shopify Plus dan Magento Enterprise patuh pada keselamatan PCI, dengan perakuan PCI DSS Tahap 1. Perbezaan utama adalah bahawa, sebagai platform yang dihoskan, pasukan Shopify Plus menjaga keselamatan untuk anda.

Dengan Magento, anda bertanggungjawab menjaga keselamatan data, dan sebarang pelanggaran di dalamnya adalah keprihatinan dan tanggungjawab anda. Memerlukan masa dan usaha untuk memantau dan memperbaikinya, apatah lagi yang membimbangkan.

Mengemas kini kedai dalam talian anda perlu mudah dan mudah. Penerangan produk, mengedit salinan laman web, menambahkan borang pelanggan dan semua kandungan lain yang dihadapi pelanggan mesti betul dan tepat pada masanya.

Di samping itu, anda memerlukan analitik untuk mengesan bagaimana penjualan anda, berapa kadar penukaran anda, bagaimana performa kempen media sosial anda dan sejumlah besar maklumat pemasaran lain.

Dengan Shopify Plus, anda boleh mengakses fungsi untuk semua ini dari panel pentadbiran anda. Magento Enterprise tidak mempunyai fungsi ini sebagai lalai, walaupun anda boleh menambahkannya melalui sambungan atau boleh membuat sendiri. Apa yang dimiliki oleh Magento Enterprise adalah sambungan untuk menangani rujukan atau pemasaran gabungan.

Pengoptimuman mesin pencari adalah bahagian peruncitan dalam talian yang sering diabaikan. Lebih satu pertiga daripada semua pembelian dibuat dari carian web awal. Dengan pengenalan versi 2, dan sekarang versi 2.1, Magento Enterprise setaraf dengan Shopify Plus, dengan SEO.

Kedua-dua platform menyediakan alat yang cukup untuk SEO yang lebih mencukupi dan termasuk kemampuan untuk memiliki butang perkongsian blog dan sosial yang bersepadu.

Penghantaran adalah kunci untuk perniagaan dalam talian, dan keduanya Shopify Plus, dan Magento Enterprise bergabung dengan kebanyakan masalah penghantaran utama, termasuk USPS. Shopify Plus, bagaimanapun, tidak berkaitan dengan DHL.

Oleh kerana Magento Enterprise adalah platform yang dihoskan sendiri, sokongan dan aplikasi sangat penting untuk kejayaan penggunanya. Terdapat komuniti global penyederhana forum dan penyumbang serta pembangun yang menulis aplikasi dan peluasan.

Shopify Plus mempunyai gedung aplikasi dengan lebih dari 1000 aplikasi pihak ketiga, dan pasukan sokongan pelanggan yang sangat kuat untuk anda akses keutamaan.

Shopify Plus vs BigCommerce Enterprise

Pindahkan kedai BigCommerce anda yang ada ke Shopify Plus

BigCommerce adalah salah satu pesaing utama Shopify dalam bidang eCommerce yang dihoskan, berasaskan awan. BigCommerce Enterprise mengenal pasti dirinya dengan perniagaan runcit yang menghasilkan $ 1 juta atau lebih jualan setiap tahun. Pelanggan mereka termasuk Toyota, Gibson, dan Payless Shoesource.

Papan pemuka kedua Shopify Plus dan BigCommerce Enterprise didasarkan pada platform eCommerce standard masing-masing – dan kedua-duanya mudah digunakan. (Lihat ulasan Shopify dan BigCommerce kami.)

Kedua-dua platform dilengkapi dengan ciri-ciri langsung dan tidak melaksanakannya dengan mudah. Shopify Plus menggunakan bahasa pengekodannya sendiri yang disebut Liquid, dan ada kurva pembelajaran yang terlibat dalam memilihnya untuk cenderung secara teknikal. Sehingga baru-baru ini, mengedit templat BigCommerce Enterprise telah menarik keluhan, tetapi editor tema Stencil yang baru mempermudah prosesnya.

Shopify Plus dan BigCommerce Enterprise mempunyai ciri yang serupa dengan lebar jalur dan skalabiliti yang tidak terhad, dan masa operasi 99,99%. Kedua-duanya membolehkan anda menjual di beberapa saluran, dan keduanya menyediakan pengurus akaun khusus, walaupun dengan BigCommerce Enterprise ada caj tambahan untuk perkhidmatan ini.

Shopify Plus terus maju dengan Traffic Trafficnya untuk pemindahan pelanggan terdahulu anda tanpa rasa sakit ke platform Shopify Plus baru anda tanpa penurunan SEO anda. Kedua-dua platform Enterprise menang dengan pembayaran satu halaman bersepadu.

Shopify Plus mempunyai platform asas platform yang cukup ramping, tetapi anda dapat menambahkan fungsi dan ciri melalui pilihan lebih dari 1000 aplikasi di app store. BigCommerce Enterprise menyediakan pilihan 265 aplikasi, tetapi mereka merangkumi hampir semua yang anda perlukan.

Sekiranya anda memerlukan sesuatu yang tidak dapat anda temui, kedua-dua platform menyediakan akses melalui API mereka untuk pembangun membuat aplikasi baru.

Semua tema laman web dengan Shopify Plus dan BigCommerce Enterprise responsif mudah alih. BigCommerce Enterprise mempunyai lebih banyak tema untuk dipilih jika anda menghitung variasi yang berbeza untuk setiap tema.

Gerbang pemprosesan pembayaran mungkin menjadi perhatian sekiranya anda melangkah ke peringkat global. Shopify Plus merangkumi dunia dengan 70 pemproses pembayaran, dan BigCommerce Enterprise hanya mempunyai 38 – tetapi itu mungkin cukup untuk anda.

Kesimpulannya

Siapa yang disyorkan Shopify Plus?

Kami mengesyorkan agar anda melihat Shopify Plus jika anda adalah peruncit yang mahukan kedai dalam talian dan:

 • mempunyai kedai runcit yang besar dan berkembang (batu bata dan mortar atau dalam talian)
 • mempunyai jualan sekurang-kurangnya $ 500,000 setiap tahun
 • menjangkakan atau merancang bahawa jumlah jualan anda akan terus meningkat, tanpa had yang berpotensi
 • mempunyai lonjakan berkala dalam penjualan anda, mungkin hingga ribuan pesanan per minit
 • ingin memberi tumpuan kepada reka bentuk, pemasaran, dan runcit, bukan pada persekitaran dalam talian teknikal anda
 • mahukan bahagian kedai yang unik dan disesuaikan, disesuaikan secara automatik untuk platform mudah alih mana pun
 • mahukan sokongan pelanggan yang berdedikasi dan hubungan jangka panjang dengan penyedia perkhidmatan eCommerce anda
 • menjangkakan berkembang secara global, di pelbagai wilayah dan bahasa
 • mempercayai penjualan berbilang saluran untuk menjangkau lebih ramai pelanggan

Mengapa anda menggunakan Shopify Plus?

Shopify melancarkan Shopify Plus pada Februari 2014 untuk memuaskan pelanggannya yang lebih besar yang melebihi platform eCommerce asalnya. Shopify berjaya mengendalikan beberapa perniagaan dengan jumlah tinggi, tetapi ia tidak dirancang untuk melakukannya.

Sekiranya anda sudah menjadi pelanggan Shopify dan anda tidak pasti sama ada anda sudah bersedia untuk berpindah ke Shopify Plus, berikut adalah empat tambahan teras yang dimiliki oleh Shopify Plus:

 • pembayaran di domain anda sendiri, dengan jenama dan laman web anda sendiri
 • pengurus akaun khusus untuk sokongan & disesuaikan semasa anda berada di tahap lalu lintas yang sangat tinggi.
 • penyatuan yang disesuaikan dengan platform inventori dan pengurusan
 • keupayaan untuk membuat klon kedai anda untuk negara sasaran yang berbeza

Sekiranya anda sudah mempunyai kedai dalam talian di tempat lain dan ingin berpindah ke platform peringkat perusahaan, Shopify Plus menyediakan penyelesaian giliran yang boleh anda pindah ke kanan. Pengurus akaun anda akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan bahawa kedai anda tidak kehilangan kedudukan halaman carian anda dalam peralihan.

Walaupun agak baru, Shopify Plus sudah mempunyai beberapa pelanggan berat dan biasanya disebutkan dalam tiga teratas mana-mana platform eCommerce perusahaan. Ulasan pengguna terhadap perisian ini sangat positif.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map