BigCommerce vs Magento: Platform eCommerce mana yang Harus Anda Pilih?

Walaupun Bigcommerce dan Magento agak berbeza, kedua-duanya mempunyai pengikut yang kuat dalam komuniti etalase dalam talian.


Bigcommerce diasaskan oleh dua orang Australia sebagai Interspire Shopping Cart pada tahun 2003 dan berubah menjadi Bigcommerce pada tahun 2009. Dengan 50,000+ peniaga hari ini dan $ 4 bilion dalam jualan, anda dapat menyimpulkan populariti mereka di ruang eCommerce.

BigCommerce lwn Magento

Culver City, California, Varian, Inc., mengembangkan Magento pada tahun 2008. Magento mempunyai hampir 30% bahagian pasaran di kalangan pesaingnya, dengan 150,000+ peniaga termasuk beberapa peruncit nama besar, dan sekitar $ 50 bilion dagangan kasar yang ditransaksikan setiap tahun.

Sebagai pemilik kedai yang serius yang bersedia menjual barang dan perkhidmatan dalam talian, terdapat lebih banyak pilihan untuk merancang laman web eCommerce anda daripada sebelumnya, dan Bigcommerce atau Magento mungkin dua yang anda ingin pertimbangkan.

Contents

Perbezaan Utama Antara Kedua-dua Platform

Komersial Besar Bigcommerce tergolong dalam kelas platform eCommerce yang menawarkan penyelesaian berasaskan templat yang dihoskan untuk menyiapkan dan mengurus laman web kedai anda. Ia dibuat untuk pengguna baru yang ingin dengan cepat dan mudah mendirikan kedai, mengurus produk, dan mempromosikan jenama mereka. Ia menawarkan beberapa pilihan penyesuaian. Model harga untuk jenis platform ini berdasarkan jumlah langganan dan penjualan bulanan.

Magento Magento adalah sistem pengurusan kandungan (CMS) yang dihoskan sendiri dan kuat yang membolehkan anda (atau pembangun anda yang berpengalaman) menggunakan kod sumber terbuka untuk membina laman web ini. Ia dibuat untuk pengaturcara berpengalaman atau pembangun yang mahukan fleksibiliti reka bentuk tinggi. Anda memuat turun perisian secara percuma dan menambahkan aplikasi untuk mewujudkan persekitaran membeli-belah, atau anda boleh melabur dalam rancangan perusahaan yang lebih mahal yang dirancang untuk jumlah penjualan yang besar.

Untuk Setiap Platform Disarankan

Komersial Besar Platform Bigcommerce direka untuk perniagaan dengan jumlah tinggi yang menjual barang dan perkhidmatan dalam talian. Sebilangan besar pengguna pemula dapat belajar bagaimana mengatur dan mengurus kedai di Bigcommerce.

Magento Platform Magento direka untuk kedai eCommerce yang lebih besar, dengan skalabilitas untuk menampung skala perniagaan apa pun. Ini menarik bagi pengguna maju dengan kemahiran teknikal untuk pengaturcaraan HTML.

Terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan untuk memilih platform yang sempurna: ukuran dan potensi pertumbuhan perniagaan anda, tahap kemahiran anda, masa dan usaha yang anda ingin masukkan ke dalamnya, dan platform itu sendiri.

Dalam perbandingan komprehensif ini, kami akan melihat Bigcommerce dan Magento dari segi:

Bandingkan persediaan kedai

Pemasangan dan Pemasangan Stor

Pemasangan kedai dalam talian dibandingkan

Sebilangan besar pengguna yang mengambil projek merancang laman web eCommerce menginginkan pengalaman yang sesuai dengan kemahiran mereka dan hasil yang merangkumi semua yang mereka perlukan (atau keperluan pelanggan mereka) untuk penyelesaian penjualan yang berjaya. Pemasangan dan penyediaan untuk Bigcommerce dan Magento tidak sama, tetapi hasilnya menghasilkan kedai dalam talian yang sama kuat dan pengalaman pelanggan yang positif.

Bermula

Komersial Besar Dengan platform eCommerce ini, tidak diperlukan pemasangan. Anda mendaftar untuk akaun di laman web Bigcommerce dengan nama pengguna dan kata laluan baru. Kemudian anda akan diminta untuk memilih templat mudah alih dan mula membina laman web anda menggunakan editor di skrin. Anda perlu melanggan nama domain untuk laman web anda, baik dari pihak ketiga atau BigCommerce.

Syarikat tersebut menyatakan di laman web mereka bahawa mereka mengesyorkan menggunakan syarikat pihak ketiga jika anda memerlukan “penerusan atau privasi domain di masa depan.” Web hosting termasuk dalam rancangan harga Bigcommerce.

Magento Platform eCommerce ini menghendaki anda melanggan pihak ketiga untuk memulakan nama domain dan web hosting (eHost, iPage, Web.com, dll.) Dan kemudian anda boleh memuat turun perisian Magento secara percuma dan memasangnya di akaun dihoskan. Anda mempunyai beberapa pilihan templat mudah alih di Magento, dan kemudian prosesnya adalah untuk membina laman web dari awal (melainkan anda melabur dalam rancangan Perusahaan).

Penyediaan Stor

Syarikat besar

Komersial Besar

 • Kemudahan Antara Muka. Dibuat untuk kesederhanaan, antara muka Bigcommerce menawarkan menu papan pemuka untuk penyediaan dan penyuntingan kedai di skrin, termasuk banyak bawaan dan pilihan untuk pengaya.
 • Alat Seret dan Lepas. Platform ini menawarkan antara muka seret dan lepas separa.
 • Mengedit Komponen (bergerak, mengubah saiz dan menyunting). Mengedit halaman anda sebahagian besarnya berdasarkan templat yang anda pilih, dan banyak templat yang dapat diedit.
 • Senibina / Navigasi Tapak. Pilihan seni bina laman web dan navigasi sekali lagi didasarkan pada templat Bigcommerce yang anda pilih.
 • Akses ke kod HTML / CSS. Anda mempunyai akses terhad ke kod HTML / CSS untuk penyesuaian tertentu.

Magento

Magento

 • Kemudahan Antara Muka. Magento tidak termasuk dalam kelas platform eCommerce yang mudah, melainkan anda berpengalaman sebagai pembangun.
 • Alat Seret dan Lepas. Magento bukan editor drag and drop, melainkan program berasaskan kod di mana anda boleh mengubah semula kandungan dan elemen pada helaian gaya.
 • Mengedit Komponen (bergerak, mengubah saiz dan menyunting). Penyuntingan komponen dilakukan melalui papan pemuka dan / atau kod.
 • Senibina / Navigasi Tapak. Walaupun susun atur dan navigasi laman web dapat berdasarkan templat di Magento, mereka dapat diubah melalui kod.
 • Akses ke kod HTML / CSS. Magento adalah platform berasaskan kod HTML / CSS sumber terbuka.

Integrasi dengan eBay dan Amazon

Komersial Besar Dengan platform ini, anda mendapat pemalam terbina dalam untuk eBay. Kedai aplikasi Bigcommerce menyediakan puluhan saluran membeli-belah. Untuk berintegrasi dengan Amazon, anda perlu memilih produk pihak ketiga seperti Connector for Bigcommerce, ChannelUnity, atau SolidCommerce. Berharap untuk membayar mana-mana tambahan yang anda pilih.

Magento Pada satu masa, Magento dimiliki oleh eBay, jadi integrasi ini tersedia, atau anda boleh mengunjungi Magento Marketplace untuk memilih dari beratus-ratus saluran membeli-belah lain termasuk Amazon. Tidak ada batasan, kecuali untuk biaya dan keperluan untuk pengaturcaraan.

Sokongan Bahasa

Komersial Besar Di platform ini, anda boleh menjadikan kedai anda multibahasa menggunakan aplikasi bernama Transifex Live bersama dengan Cuplikan JavaScript. Proses ini mungkin memerlukan kajian tambahan. Anda juga boleh menambah pilihan bahasa seperti Terjemahan Google.

Magento Program ini memuat turun dengan beberapa pilihan bahasa, dan anda boleh menambahkan beberapa alat bahasa untuk menyokong banyak kedai dan banyak bahasa. Tugas ini memerlukan beberapa langkah dan beberapa kod.

Sandaran dan Eksport Tapak

Komersial Besar Sekiranya anda perlu mengeksport produk, Bigcommerce menawarkan “import / eksport produk cepat” pada semua rancangan harga bersama dengan cadangan biasa. Ketika mengeksport keseluruhan laman web, terdapat pelbagai ulasan, kerana jenis platform eCommerce ini tidak dirancang untuknya.

Magento Kerana sistem pengurusan kandungan (CMS) ini menggunakan kod sumber terbuka, anda mempunyai fleksibiliti yang sangat tinggi untuk mengeksport data di mana sahaja untuk tujuan apa pun. Anda mesti tahu bagaimana melakukannya atau mengetahuinya. Magento menyokong alat Backup Sistem terbina dalam untuk anda konfigurasikan.

Pendapat mengenai Pemasangan dan Persediaan

Bermula di salah satu platform eCommerce ini adalah bahagian yang mudah. Bigcommerce sudah berada di platform yang dihoskan, jadi yang anda perlukan hanyalah akaun. Magento memerlukan muat turun dan pemasangan kerana anda menghoskannya di pelayan anda.

Kedua-dua platform mengendalikan aplikasi dan penyatuan saluran, pilihan berbilang bahasa dengan beberapa konfigurasi tambahan, sandaran, dan eksport ke tahap tertentu. Sekiranya anda mahukan wizard penyediaan yang meminta anda bersama dengan medan intuitif untuk mendirikan kedai anda, anda akan mendapat lebih banyak masa di Bigcommerce.

Menyiapkan kedai lebih berkaitan dengan Magento jika anda memerlukan fungsi penuh dan kemampuan untuk menyesuaikan kod. Bigcommerce sangat sesuai untuk penjualan skala kecil hingga besar, sementara Magento adalah penyelesaian hebat untuk eCommerce besar.

Bandingkan Kemudahan Penggunaan

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Membandingkan kemudahan penggunaan untuk dua platform eCommerce berprestasi terbaik ini banyak berkaitan dengan tahap kemahiran anda. Kami terutama memikirkan kemudahan penggunaan untuk memulakan, membina kedai, menambahkan produk, pemasaran, dan SEO, dan menyelenggara laman web untuk jangka panjang.

Komersial Besar Pemula dan pengguna peringkat pertengahan akan berjaya di Bigcommerce dan menganggapnya tidak rumit. Bigcommerce menawarkan templat yang berguna, tutorial, petua alat, dan antara muka dan panel kawalan interaktif untuk membantu anda membina kedai.

Bahagian pengurusan produk dibahagikan kepada tab berguna. Semakin banyak kemahiran teknikal yang anda miliki, semakin baik. Sekiranya anda dapat menguruskannya, anda mempunyai beberapa akses ke HTML untuk disesuaikan secara khusus. Perubahan laman web tidak mudah dibuat pada peranti mudah alih. Terdapat banyak sumber sokongan, termasuk tutorial bantuan, dan perkhidmatan pelanggan sangat baik dalam rancangan berbayar. Bigcommerce agak mudah untuk pengguna peringkat baru dan pertengahan.

Magento Pengaturcara dan pengguna maju akan mendapati Magento dapat dikendalikan dan agak mudah digunakan. Pemula tidak akan. Setelah perisian Magento dimuat turun, memerlukan sedikit masa dan usaha untuk mendirikan seluruh kedai menggunakan halaman konfigurasi, berdasarkan kemampuan anda. Anda mesti dapat membuat dan mengubah kod HTML / CSS, dan memerlukan masa untuk memahami menu, pilihan, dan lapisan dan di mana untuk mencari tetapan yang anda cari.

Magento menawarkan tahap penyesuaian reka bentuk yang lebih tinggi dan kapasiti penjualan tanpa had dengan keluk pembelajaran yang tinggi. Penyelenggaraan berterusan memerlukan pengetahuan teknikal juga, tetapi ada rangkaian sokongan yang baik. Magento sederhana hingga sukar, dibuat untuk pengaturcara dan pembangun.

Pendapat Kemudahan Penggunaan

Kemudahan penggunaan bergantung pada tahap pengalaman yang anda bawa dalam projek ini. Bigcommerce direka untuk menjadi lebih mudah, menggunakan papan pemuka yang lebih intuitif dan bantuan dalam talian. Magento adalah impian pengekod canggih, dengan pilihan untuk membina kedai dari awal dan menyesuaikannya dengan spesifikasi yang diinginkan.

Bandingkan pilihan reka bentuk dan penyesuaian yang ada

Reka Bentuk dan Penyesuaian Web

Reka bentuk dan penyesuaian dibandingkan

Keupayaan untuk merancang dan kemudian menyesuaikan laman web anda dengan lebih jauh adalah mustahak untuk merchandizer dengan jumlah tinggi.

Adakah anda pengguna kali pertama yang akan berusaha mempelajari alat-alat ini, atau adakah anda seorang pereka yang mahir secara teknikal? Adakah anda mengambil pereka? Sebilangan batasan datang dalam bentuk kemampuan anda, kos, dan platform yang membolehkan anda lakukan. Mari bandingkan pilihan reka bentuk dan penyesuaian web di dua platform berikut:

Templat Laman Web

Komersial Besar Anda akan dapat memilih dari 42 templat tema, 16 daripadanya adalah percuma. Untuk eCommerce, anda ingin memilih tema responsif mudah alih yang disesuaikan dengan mana-mana peranti. Anda akan membayar lebih banyak untuk templat Bigcommerce yang lebih baik (antara $ 129-250), tetapi ini lebih sesuai untuk dijual dan ditawarkan dalam pelbagai warna dan gaya agar sesuai dengan jenama anda. Templat tidak begitu moden seperti yang diinginkan oleh beberapa pengguna.

Magento Buat tema templat anda, cari yang telah dikongsi di Magento Theme Marketplace, atau beli satu dari pihak ketiga. Jangka bayar antara $ 50- $ 100.

Dengan begitu banyak pilihan untuk mendapatkan templat, tidak ada batasan warna dan gaya jika anda cukup mahir untuk mengubah kod. Terdapat juga beberapa pilihan yang telah dirancang di Magento Connect Store atau di ThemeForest. Magento memberikan beberapa peraturan templat di laman web mereka yang tidak akan anda abaikan.

Penyesuaian Reka Bentuk

Komersial Besar Anda akan menyukai papan pemuka dan teks bantuan di skrin untuk menyesuaikan halaman kedai anda. Ahli sihir meminta anda melalui ciri reka bentuk dan elemen halaman. Hanya templat Bigcommerce tertentu yang menawarkan penyesuaian, dan anda harus meluangkan masa untuk mencari elemen halaman yang anda perlukan. Anda mempunyai beberapa akses ke kod HTML / CSS untuk reka bentuk khusus, dan anda dapat memperibadikan halaman anda untuk memasukkan penjenamaan anda.

Magento Jangan kecuali ahli sihir yang berguna untuk merancang laman web anda, tetapi Magento memang menggunakan papan pemuka. Tema dan halaman dapat disesuaikan sepenuhnya, tetapi anda mesti mengetahui satu atau dua perkara mengenai cara menggunakan menu papan pemuka untuk menyesuaikan dan memperibadikan kandungan anda. Tidak ada akhir dari apa yang dapat anda lakukan jika anda memilih tema yang dapat diedit, dan anda mengikuti beberapa peraturan berdasarkan kod.

Perkhidmatan Reka Bentuk Custom

Komersial Besar Platform ini adalah untuk membina laman web eCommerce anda dengan panduan sumber sokongan di skrin dan laman web. Bigcommerce bukan firma reka bentuk di mana laman web dibuat untuk anda, tetapi rancangan peringkat perusahaan dengan harga lebih tinggi dilengkapi dengan tahap sokongan tambahan.

Magento Magento adalah platform eCommerce yang dibuat untuk membina laman web anda dari awal atau mendapatkan bantuan daripada pembangun web luar. Komuniti sokongan dalam talian cukup luas, tetapi memerlukan masa untuk mencari artikel, video, dan catatan yang akan membimbing anda melalui prosesnya. Magento kemungkinan akan menjadi cabaran teknikal bagi bukan pemaju.

Pendapat mengenai Reka Bentuk dan Penyesuaian Web

Kedua-dua platform eCommerce yang popular ini menawarkan pelbagai pilihan reka bentuk dan penyesuaian web termasuk templat mudah alih dan akses ke kod HTML / CSS, tetapi cara anda mengurus halaman anda adalah perbezaan antara mudah dan maju.
Pengekodan HTML / CSS adalah pilihan di Bigcommerce tetapi perlu di Magento. Untuk pemilik perniagaan yang lebih kecil, anda akan menemui banyak pilihan penyesuaian fleksibel di Bigcommerce untuk penjualan peringkat pertengahan hingga tinggi.

Sekiranya anda memerlukan eCommerce perusahaan dengan jangkaan penjualan berjuta-juta dolar, anda mahukan keupayaan untuk menyesuaikan dengan segala cara di Magento.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman reka bentuk atau anda boleh mendapatkan bantuan daripada pemaju, Magento dibuat untuk pertumbuhan, skalabilitas, dan kejayaan. Kedua-duanya adalah platform hebat dengan banyak sumber untuk membantu anda sepanjang perjalanan.

Bandingkan Ciri Pembayaran & Pembayaran

Ciri-ciri Utama Pembayaran, Pembayaran, dan Penghantaran

Pemeriksaan, Pembayaran, dan Penghantaran Perisian

Apabila anda memulakan perniagaan, memperoleh petunjuk, dan mempromosikan jenama anda, pengalaman pelanggan sangat bermakna. Kemudahan pembayaran, pembayaran, dan penghantaran yang lancar adalah keperluan minimum. Salah satu daripada platform ini dapat melakukan tugas, tetapi penyediaan, pengurusan kedai, dan integrasi aplikasi sama sekali berbeza pada setiap:

Proses Pembayaran

Komersial Besar Platform ini menawarkan pilihan pembayaran pra-bersepadu yang merangkumi PayPal, Square, dan Stripe, dengan harga istimewa pada rancangan berbayar. Anda juga boleh menambahkan pemalam untuk gerbang pembayaran lain, tetapi caj dikenakan berdasarkan pembawa yang anda pilih. Terdapat potongan harga transaksi apabila anda menggunakan pembawa bawaan Bigcommerce lalai.

Magento Lawati Magento Marketplace untuk memilih daripada puluhan penyelesaian (atau pelanjutan) jalan masuk pembayaran percuma atau berbayar. Sebilangan besar aplikasi ini dinilai dan termasuk skor populariti untuk ulasan anda. Penyelesaian pembayaran percuma merangkumi Skrill (dengan 20+ kaedah pembayaran) WorldPay Extension, ePay, dan banyak lagi.

Plugin Keranjang Belanja dan AddOns

Komersial Besar Anda akan mendapat ciri keranjang belanja yang cukup mantap dengan penyelesaian dihoskan Bigcommerce dan templat lalai, yang dapat menjimatkan kos memuat turun aplikasi dan pemalam. Anda mendapat diskaun pelanggan, pelaporan backend, pilihan pembayaran dan banyak lagi.

Plugin dan add-on juga menjadi pilihan, dan kebanyakannya percuma. Satu-satunya masalah ialah anda perlu mencari di gedung aplikasi Bigcommerce mengikut kategori, dan memerlukan sedikit masa untuk mencari apa yang anda cari.

Magento Pilih daripada beratus-ratus tema, pelanjutan, pemalam, dan alat tambah pemaju untuk keranjang belanja di Magento Marketplace. Ini melibatkan muat turun ke laman web yang dihoskan untuk kos tambahan dan biasanya melibatkan beberapa pengekodan. Bina keranjang belanja yang sesuai dengan perniagaan anda dan cari semua yang anda perlukan: penyelesaian runcit, peraturan harga, alat penghantaran, promosi, diagnostik dan banyak lagi.

Pengurusan Pesanan dan Inventori

Komersial Besar Pilih dari sebilangan besar pilihan pengurusan inventori bawaan di bawah skrin Produk, tab Inventori. Jejaki stok, kemas kini tahap stok dan jalankan laporan. Anda mempunyai beberapa pilihan penyesuaian. Anda juga boleh menambah aplikasi pengurusan pesanan dan inventori seperti Salesforce, ReadyToShip, Had Pesanan MinMax, dan banyak lagi dari gedung aplikasi Bigcommerce dengan kos yang agak rendah.

Magento Magento Marketplace mempunyai puluhan alternatif pengurusan pesanan, dan ada yang percuma. Sambungan ini merangkumi MagPleasure, ShippingEasy, Amasty, dan banyak lagi. Anda boleh memasukkan aplikasi ERP untuk membantu anda membeli, inventori, dan logistik atau memeriksa status produk dalam masa nyata.

Troli Terbengkalai

Komersial Besar Sebagai penjaga kedai, anda akan mendapati data troli yang ditinggalkan merupakan alat yang sangat diperlukan untuk menjangkau bakal pelanggan dan memikat mereka untuk mengunjungi laman web anda. Data pengabaian troli disertakan dalam ketiga-tiga rancangan harga tingkat atas Bigcommerce. Gunakan Abandoned Cart Saver untuk mengautomasikan pemberitahuan dan memasukkan kupon pelanggan dalam banyak balasan e-mel. Anda juga boleh membayar untuk aplikasi yang berkaitan.

Magento Anda akan mempunyai banyak pilihan untuk mengambil data pengabaian troli, dan anda boleh menambahkan pemalam yang diperlukan untuk pelaporan lanjutan. Magento Marketplace menawarkan alat peninggalan troli berharga untuk mengesan dan melaporkan data pelanggan dan mengautomasikan balasan pelanggan. Terdapat pilihan percuma atau berbayar untuk dipilih termasuk Pemberitahuan Troli Terbengkalai, Keranjang Terbengkalai Saya, Penyelesaian Runcit Listrak, dan banyak lagi.

Pensijilan Industri Kad Pembayaran (PCI)

Komersial Besar Seperti platform eCommerce lain di kelas ini, Bigcommerce mematuhi PCI — yang bermaksud memenuhi syarat untuk pemprosesan kad kredit yang selamat, seperti yang dikongsi di halaman pusat sokongan mereka. Tidak ada data pelanggan yang disimpan atau dikongsi.

Magento Pematuhan PCI Magento bergantung pada pembawa pembayaran bersepadu dalam dua kaedah yang berbeza: Pos Langsung dan Dihoskan, keduanya melalui pintu pembayaran. Data disimpan di luar pelayan Magento, supaya maklumat pelanggan tidak disimpan atau dikongsi. Terdapat juga banyak aplikasi untuk menyokong pematuhan PCI.

Kira Cukai dan Penghantaran

Komersial Besar Di bawah Pengurus Penghantaran Panel Kawalan, terdapat sebut harga penghantaran masa nyata untuk kaedah penghantaran yang berbeza, termasuk syarikat FedEx, UPS, dan Antarabangsa. Bigcommerce menawarkan tetapan cukai termasuk, dan anda mendapat laporan cukai dan ciri lain yang berkaitan. Video berguna menerangkan cara menyediakan ciri-ciri ini.

Magento Cukai dan penghantaran automatik dapat dicapai melalui salah satu daripada banyak tambahan di Magento Marketplace, dan kemudian anda boleh mengkonfigurasinya untuk keranjang belanja pelanggan. Pilih dari aplikasi seperti SwipeZoom Global Payments and Shipping, Premius Simple Shipping, dan banyak lagi.

Penjejakan Penghantaran

Komersial Besar Mengandalkan penjejakan penghantaran standard di bawah menu Checkout Settings, Order Settings di Bigcommerce. Terdapat 12 pemberitahuan e-mel pelanggan antara tetapan lain yang dapat dipilih berdasarkan pelbagai status pesanan. Kemudian gunakan Analisis Bigcommerce untuk pelaporan pesanan.

Magento Platform ini menyatukan banyak aplikasi untuk menawarkan penjejakan pesanan dan penghantaran. Dari Magento Marketplace, cari penjejakan penghantaran dan cari pilihan percuma percuma dan tinggi seperti Packpin, Status Pesanan & Penjejakan Penghantaran dengan Plumrocket, AfterShip, dan banyak lagi. Terdapat banyak pilihan berbayar dengan lebih banyak ciri.

Keupayaan POS

Komersial Besar Anda boleh bergantung pada sistem titik penjualan (POS) bawaan yang berintegrasi dengan Square, PayPal, dan Stripe, atau anda boleh memasang alat tambah lain. Bigcommerce memerlukan akaun dengan pembawa untuk menyegerakkan inventori produk antara platform dan pembawa.

Magento Anda memilih peluasan POS untuk Magento seperti Point of Sales (POS) atau myPOS Virtual, dan anda boleh menyesuaikannya untuk hasil. Terdapat banyak pilihan berbayar juga, tetapi ada yang mahal. Aplikasi ini sering dimuat dengan alat pengurusan POS tambahan, analisis penjualan, dan kemampuan pelaporan.

Pendapat mengenai Ciri Pembayaran, Pembayaran, dan Penghantaran

Anda akan mendapati kedua-dua platform ini kuat untuk ciri eCommerce wajib ini. Di Bigcommerce, prosesnya akan lebih intuitif tetapi masih memerlukan masa untuk belajar dan mengkonfigurasi. Di Magento, rancang untuk meluangkan masa memuat turun aplikasi yang betul.

Tidak ada batasan untuk jumlah add-on dan plugin yang boleh anda beli, terutamanya di Magento. Bigcommerce keluar dari kotak dengan banyak plugin, tetapi Magento akan memberi anda, lebih banyak lagi, pilihan dan anda boleh menyesuaikannya.

Faktor penentu mungkin dalam penjualan yang anda harapkan untuk perniagaan anda. Untuk penjualan bersaiz sederhana hingga besar, Bigcommerce senang dan lengkap. Magento mungkin diinginkan untuk eCommerce besar dalam jangka masa panjang.

Bandingkan Ciri Pemasaran

Ciri Pemasaran

Pemasaran digital

Ciri pemasaran dan ramalan untuk kedai dalam talian anda lebih kritikal dan dapat dicapai berbanding sebelumnya. Apabila anda mempertimbangkan kehebatan media sosial, blogging, promosi pelanggan, dan analitik, kemungkinan menjangkau bakal pelanggan anda hampir pasti. Mari kita lihat sejauh mana kedua platform ini saling bertentangan:

SEO

Komersial Besar Produk ini mendapat ulasan hebat untuk alat dan aplikasi SEO terbina dalam yang membantu anda menjangkau bakal pelanggan. Walaupun anda dapat mengoptimumkan kandungan anda dengan bantuan Panduan Bigcommerce untuk SEO, terdapat pilihan untuk mengubahsuai metadata, pautan carian, halaman produk, keterangan gambar, dan banyak lagi. Anda boleh membayar lebih banyak untuk fitur HTTPS untuk meningkatkan keyakinan pembeli / SEO dalam rancangan Bigcommerce Pro.

Magento Platform ini membolehkan lebih banyak kawalan mengenai SEO jika anda mempunyai pengalaman teknikal. Muat turun aplikasi percuma atau berbayar dari Magento Marketplace seperti CreareSEO, Layered Navigation SEO, atau Kategori URL SEO PERCUMA, dan kemudian ubah kod untuk meningkatkan hasil enjin carian. Anda akan dapat mengedit metadata dari panel pentadbir, dan Magento dapat menyatu dengan blog WordPress anda untuk lebih banyak faedah SEO.

Blogging

Komersial Besar Anda akan menerima keseluruhan laman blog dengan sebarang rancangan harga Bigcommerce. Blog lalai tidak luas, tetapi anda boleh mengunjungi gedung aplikasi Bigcommerce dan memilih platform blog yang lebih berdedikasi jika anda mahu. Blogger atau WordPress merangkumi banyak penyesuaian, sokongan untuk pelbagai bahasa, dan ciri automatik untuk mendorong lalu lintas.

Magento Pelanjutan Blog Magento akan membolehkan anda membuat dan berkomunikasi di laman blog buatan sendiri. Walaupun tidak ada blog dengan muat turun Magento, terdapat banyak pilihan di Magento Marketplace.

Blogging adalah bahagian penting dalam pemasaran kandungan. Blog Magento – Edisi Komuniti adalah sambungan percuma, atau anda mungkin mahu memuat turunnya. Pertimbangkan Blog Better percuma. Anda juga boleh berintegrasi dengan blog mewah WordPress, tetapi berharap dapat membayar lebih banyak.

Pilihan Promosi terbina dalam

Komersial Besar Manfaatkan promosi yang dihadapi pelanggan Bigcommerce, termasuk kod kupon, diskaun, harga pukal, dan tawaran lain. Bigcommerce menyediakan beberapa pilihan di bawah menu Pemasaran untuk menyokong kesetiaan pelanggan. Sekiranya anda tidak menemui semua yang anda perlukan, gedung aplikasinya lengkap dengan beratus-ratus pilihan percuma atau berbayar seperti Bar Promosi, Gabungan, Upsell, dan puluhan yang lain.

Magento Anda tidak akan menemui promosi terbina dalam, tetapi Magento Marketplace merangkumi setiap promosi yang anda perlukan untuk mewujudkan kesetiaan pelanggan. Cari kupon, tawaran, dan diskaun dengan pelanjutan Magento Multiple Coupons di antara banyak yang lain.

Keindahan di Magento adalah anda boleh mengakses panel pentadbir dan menetapkan peraturan bagaimana promosi anda berfungsi. Terdapat beratus-ratus peluasan untuk setiap jenis hadiah, kupon, tawaran, iklan, hadiah dan banyak lagi. Pertimbangkan aplikasi percuma ini: Promosi Sosial, Promosi Seterusnya, dan Promosi Pendaftaran, untuk menamakan beberapa.

Statistik dan Analisis Laman web

Komersial Besar Semua rancangan harga Bigcommerce merangkumi analisis dan statistik untuk membantu anda mengembangkan perniagaan, atau anda boleh menambahkan alat analisis luaran. Bigcommerce bergantung pada Jirafe untuk alat pelaporan dalaman, statistik pelawat, tren pesanan, dan data strategi pemasaran. Sekiranya anda tidak berpuas hati, kunjungi gedung apl dan muat turun Analitis Google, salah satu alat paling popular di pasaran.

Magento Alat Pentadbir di papan pemuka Magento merangkumi penambahan Analitis Google, atau anda dapat melihat di Magento Marketplace untuk memilih aplikasi analisis pilihan, yang kebanyakannya percuma. Anda memerlukan beberapa alat untuk mengesan eCommerce, mengenal pasti trend pembelian pelanggan, mengkaji transaksi dan pendapatan, menguruskan komunikasi pelanggan, dan banyak lagi.

Pendapat Tentang Ciri Pemasaran

Sebagai aspek penting dalam eCommerce, kedua platform ini menawarkan setiap pilihan untuk pemasaran dan ramalan yang produktif. Ini adalah salah satu ciri yang mesti ditawarkan oleh platform ini agar perniagaan dapat berdaya saing.

Perbezaan antara platform ini mengenai pemasaran sekali lagi dikurangkan menjadi “sederhana dan intuitif” atau “maju dan komprehensif.” Sekiranya anda ingin mendirikan kedai yang pantas dan mudah, anda akan menyukai fungsi Bigcommerce yang sudah ada. Sekiranya anda ingin mengawal setiap ciri dan anda mempunyai kemampuan pengaturcaraan, Magento lebih mudah disesuaikan.

Bandingkan rancangan dan harga

Bandingkan Pelan & Harga

Pelan harga dibandingkan

Harga antara Bigcommerce dan Magento tidak dapat dibandingkan dengan tepat. Dengan Bigcommerce, anda memilih dari rancangan harga terstruktur yang menentukan ciri yang anda terima. Di Magento, anda memuat turun perisian secara percuma dan mengembangkan laman web anda dengan tambahan dan pemalam yang menanggung kos, atau anda boleh memilih rancangan eCommerce tambahan dengan kos yang besar.

Semakin besar perniagaan anda, semakin besar kemungkinan anda membayar pelbagai ciri di kedua-dua platform tersebut.

Kos Persediaan

Komersial Besar Anda bermula dengan salah satu daripada empat rancangan harga yang adil, yang ditagih setiap bulan. Pelan ini berdasarkan jualan anda setiap tahun. Sekiranya anda memutuskan untuk membayar setiap tahun, anda boleh menjimatkan 10%. Berharap untuk membayar yuran pihak ketiga untuk gerbang pembayaran, saluran membeli-belah, nama domain, dll. Gerbang lalai Bigcommerce dikenakan 2.9% ditambah 30 sen setiap transaksi pada pelan berbayar terendah, untuk beberapa penjimatan kos.

Magento Anda memilih untuk memuat turun Magento secara percuma dan membayar add-on dan plugin. Berharap untuk membayar yuran pihak ketiga untuk pembawa pembayaran, saluran membeli-belah lain, nama domain pihak ketiga, dan hosting. Anda mempunyai pilihan untuk menggunakan penyelesaian eCommerce Enterprise Magento dengan bayaran tahunan yang besar.

Pelan Harga Bulanan

Syarikat besar

Syarikat besar

Piawai. Terima semua komponen penjualan yang diperlukan, lebar jalur tanpa had, dan produk tanpa had sehingga $ 50k jualan setiap tahun. $ 29.95 / bln

Tambahan. Terima ciri rancangan Standard, maklumat keranjang yang ditinggalkan, dan peraturan kumpulan / harga pelanggan sehingga $ 125 ribu dalam jualan setiap tahun. $ 79.95 / bln

Pro. Terima ciri rancangan Plus, SEO, pemantauan penipuan, dan Google Stores sehingga 3k dalam pesanan setiap tahun. $ 199.95 / jam

Perusahaan. Hubungi syarikat untuk mendapatkan harga pada set ciri khas dan penjualan $ 1 juta atau lebih setiap tahun.

Magento

Magento

Komuniti (CE). Muat turun dan pasang Magento, dan kodkan laman web eCommerce kecil atau sederhana anda sendiri. Percuma untuk memuat turun.

Perusahaan (EE). Penyelesaian eCommerce berskala besar dan menyeluruh untuk peruncit serius yang menjangkakan berjuta-juta penjualan. $ 18,000 / tahun

Percubaan Percuma

Komersial Besar Anda boleh mendaftar untuk percubaan percuma selama 15 hari tanpa kad kredit diperlukan dan mengujinya.

Magento Tiada percubaan percuma ditawarkan kerana muat turun Magento adalah percuma.

Kos Semasa

Komersial Besar Bayaran nama domain hampir selalu berjalan. Bayaran hosting dimasukkan ke dalam rancangan harga. Pembawa gerbang dan saluran membeli-belah menunjukkan bayaran berterusan berdasarkan penjualan produk, atau anda dapat menjimatkan beberapa di gateway pembayaran lalai Bigcommerce.

Magento Nama domain dan yuran hosting hampir selalu berlaku. Seperti pembawa gerbang dan saluran membeli-belah, harapkan untuk membayar yuran berterusan berdasarkan penjualan produk.

Perbezaan Pelan Harga Utama Yang Perlu Dicari

Komersial Besar Platform ini menawarkan rancangan harga berdasarkan penjualan dolar dalam rancangan harga tahap pertama, kedua dan keempat. Pelan peringkat ketiga berdasarkan jumlah pesanan yang dibuat (mengikut jadual harga laman web). Memandangkan penyediaan, set ciri, dan built-in yang mudah, harga bulanan Bigcommerce cukup berpatutan.

Magento Platform ini menawarkan peluang untuk membuat dan menjual hampir secara percuma jika anda mempunyai skillet untuk membina laman web ini. Anda masih perlu mengintegrasikan add-on belanja dan plugin untuk dijual, dan harganya masing-masing. Sekiranya anda melabur dalam rancangan eCommerce Enterprise, harganya tinggi, tetapi anda mendapat apa yang anda perlukan untuk penjualan berskala besar.

Pendapat mengenai Pelan Penetapan Harga

Platform eCommerce yang anda pilih mestilah sesuai dengan keperluan perniagaan dan matlamat jangka panjang anda. Sebagai permulaan, anda mungkin mahukan penyelesaian berskala yang bermula dengan kos rendah, dan anda boleh melabur lebih banyak yang anda perlukan.

Kedua-dua platform ini menawarkan fleksibiliti itu, tetapi dengan cara yang sangat berbeza. Dari segi harga, penyelesaian anda dalam platform eCommerce peringkat pertengahan menjadi dua: biarkan Bigcommerce membimbing anda dalam persediaan kedai anda, melabur dalam add-on jika anda memerlukannya, dan membayar yuran bulanan, atau membina sendiri secara percuma dengan kos tambahan dan keluk pembelajaran di Magento.

Perbandingan Sokongan Pelanggan

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

Sokongan pengguna berbeza secara signifikan untuk kedua platform eCommerce ini kerana mereka berada dalam kelas yang berbeza.

Dalam platform eCommerce yang dihoskan sendiri, sebahagian besar sokongan kebanyakannya dimasukkan ke dalam platform. Anda menerima penyihir langkah demi langkah yang berguna, bantuan penyunting, dan dialog di skrin.

Dengan platform build-it-yourself yang dihoskan sendiri, terdapat lebih banyak cabaran. Bigcommerce dan Magento mempunyai pilihan sokongan pengguna yang sangat baik. Berikut adalah beberapa perbezaan:

Komersial Besar Anda akan memilih dari banyak pilihan sumber berguna, termasuk video latihan di laman web dan juga sokongan telefon langsung. Portal Sokongan merangkumi e-mel, sembang langsung, dan telefon. Di Bigcommerce University, pengguna menyukai video pengajaran mengenai banyak topik. Rancangan Enterprise disertakan dengan pasukan perunding dan sokongan tambahan.

Magento Dalam platform percuma ini, anda tidak mendapat sokongan telefon secara langsung, tetapi terdapat pelbagai tahap pilihan sokongan. Terdapat forum pelanggan, beberapa dokumentasi, dan ratusan video YouTube di web. Langgan Edisi Perusahaan yang lebih mahal untuk sokongan tambahan.

Pendapat mengenai Sokongan Pelanggan

Rangkaian sokongan dalam talian cukup luas untuk Bigcommerce dan Magento. Gunakan laman web mereka, atau Google apa sahaja. Apabila anda membayar rancangan mereka, anda mendapat pilihan sokongan yang meningkat. Sumber dalam talian sama berguna. Anda memerlukan kesabaran dan masa untuk menyelesaikan semuanya, mencari topik yang anda perlukan, dan kemudian memikirkan cara menerapkannya.

Perbandingan Sokongan Pelanggan

Ulasan Pengguna

Ulasan Positif

Komersial Besar Apa yang disukai pengguna mengenai Bigcommerce adalah ciri SEO terpadu, video dalam talian, forum sokongan laman web, pilihan pembayaran satu halaman, dan kemudahan penggunaan untuk mengatur dan mengurus kedai eCommerce. Positif lain termasuk pemasaran, kawalan HTML / CSS, penjualan mudah alih, keserasian dengan aplikasi luaran, dan pilihan untuk variasi produk.

Pengguna baru mendapati Bigcommerce cukup intuitif, dan pengalaman membeli-belah juga tinggi. Bigcommerce (seperti persaingan, platform Shopify) mendapat penilaian keseluruhan antara 4 hingga lima bintang di kelasnya. Bigcommerce adalah platform eCommerce yang dihoskan yang popular dan mudah untuk pengguna baru.

Magento Komuniti pengguna teknikal menyukai keupayaan Magento untuk penyesuaian lanjutan menggunakan perisian sumber terbuka percuma. Magento Marketplace sangat mengagumkan untuk mencari dan menilai aplikasi untuk dimuat turun, dan terdapat banyak pilihan percuma. Pengguna menyukai pilihan SEO, beberapa laman web, dan pilihan penyediaan domain, dan bantuan untuk mengatur banyak bahasa.

Positif lain termasuk faktor skalabiliti. Pengguna lanjutan menjadikan CMS ini sebagai kelebihan untuk membina laman web eCommerce dan memberikan antara 3 hingga lima bintang secara keseluruhan. Magento adalah platform yang dihoskan sendiri yang tinggi dan memerlukan pengalaman pengaturcaraan, sesuai untuk penyesuaian lanjutan di kedai yang canggih.

Ulasan Negatif

Komersial Besar Walaupun Bigcommerce menawarkan hampir semua yang anda perlukan di sebuah kedai, pengguna mengeluh kerana kurangnya sokongan pelanggan secara langsung dan mencari penyelesaian terhadap masalah mereka. Templatnya tidak semoden dan menarik seperti beberapa platform lain seperti Shopify. Penyesuaian agak membingungkan bagi pemula, dan templat tidak fleksibel seperti yang pengguna mahukan dari segi pengeditan.

Walaupun sebilangan pengguna menganggap pengekodan HTML / CSS positif, ini juga muncul sebagai negatif bagi pengguna bukan pengekod dan pengguna awal. Pilihan berbilang bahasa memerlukan sedikit kerja. Tidak ada medan carian untuk mencari aplikasi atau subjek tertentu di gedung aplikasi Bigcommerce (seperti yang anda dapatkan di Magento Marketplace).

Magento Pemula tanpa pengalaman pengaturcaraan mengadu tentang Magento, tetapi ini bukan platform pemula. Pengguna melaporkan masa muat yang lebih perlahan, dan ada yang tidak menyangka untuk membayar hosting yang berterusan, nama domain, dan bayaran gateway pembayaran.

Percuma tidak betul-betul percuma setelah semua add-on dan aplikasi membina laman web yang berjaya. Mereka merasa kecewa bekerja tanpa sokongan langsung. Ada masalah dalam komuniti pengguna bahawa Magento mesti bergantung pada pintu masuk pihak ketiga untuk pematuhan PCI. Magento memerlukan lebih banyak masa dan usaha untuk membina.

Kesimpulan perbandingan

Platform mana yang sesuai untuk anda: BigCommerce atau Magento?

Memilih platform Terbaik

Perbandingan antara Bigcommerce dan Magento menarik kerana kedua platform ini tidak termasuk dalam kelas yang sama. Walau bagaimanapun, hasilnya mungkin sama.

Sebab untuk Memilih Satu Platform Daripada Yang Lain

Sebab untuk memilih antara dua platform eCommerce yang popular ini harus jelas jika anda telah membaca sejauh ini.

Bigcommerce adalah platform eCommerce mudah dikendalikan yang dihoskan dan dipandu sendiri yang direka untuk perniagaan kecil hingga besar, dengan mempertimbangkan pemula. Magento adalah platform e-dagang yang dihoskan sendiri dan dibina sendiri yang ditujukan untuk syarikat berskala besar, dengan mempertimbangkan pemaju.

Model harga sama sekali berbeza, tetapi kedua-duanya menawarkan alternatif dan skalabiliti dari harga rendah hingga tinggi. Dapatkan kedai dengan semua yang anda perlukan untuk menjual produk dan perkhidmatan anda, tetapi tentukan berapa banyak masa, usaha, dan wang yang anda ingin dedikasikan.

Perbandingan ini akan menjadikan keputusan anda cukup jelas berdasarkan keperluan perniagaan, set kemahiran, dan keinginan anda untuk membina laman web anda berbanding mencari pembangun untuk melakukannya untuk anda. Saiz kedai anda dan pertumbuhan yang diharapkan mungkin juga berperanan.

Bigcommerce memberi peluang kepada individu untuk mendirikan kedai dan menjual produk dalam talian dengan cepat. Sekiranya anda mempunyai pengetahuan atau sumber untuk membantu anda, Magento tidak terhad.

Kami ingin mendengar pendapat anda. Sekiranya anda mempunyai pengalaman atau pertanyaan peribadi mengenai Bigcommerce atau Magento, hantarkannya. Apabila platform ini berubah dan bertambah baik, pandangan kami juga berubah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map