Bagaimana Mengubah Blog Anda menjadi E-commerce E-commerce

Sekiranya anda seorang blogger, kemungkinan anda sudah berusaha keras untuk membina khalayak anda.


Sekiranya anda mengepos secara berkala dan kandungan anda berguna, lucu, bermaklumat atau berwawasan, kemungkinan anda sudah mempunyai yang berikut, yang merupakan posisi yang tepat untuk dilancarkan semasa melancarkan usaha eCommerce.

Sama ada anda ingin menjual produk, dan digital, atau fizikal, inilah cara menukar pembaca anda menjadi pelanggan masa depan anda.

Ubah blog anda menjadi platform eCommerce untuk menjual produk.

Kerana anda tahu pasaran sasaran anda, anda sudah selangkah lebih maju. Anda boleh menyiasat bagaimana orang yang membaca blog anda, dan jenis produk dan perkhidmatan yang boleh anda tawarkan yang menarik bagi mereka.

Tetap setia kepada khalayak anda

Tetap setia kepada pengikut anda dan layani mereka dengan produk dan perkhidmatan yang sangat mereka perlukan.

Pilihan pertama dan paling jelas untuk mengewangkan blog anda adalah menjual produk yang berkaitan dengan niche anda, sama ada hiasan rumah, memasak, teknologi, haiwan kesayangan atau apa sahaja.

Mulakan dengan memikirkan jenis kedai yang ingin anda jalankan dan produk atau perkhidmatan apa yang anda ingin jual, kerana ini akan memberi tahu penyelesaian eCommerce mana yang merupakan pilihan terbaik untuk anda dan bagaimana anda akhirnya mahu menjalankan kedai anda.

Pertimbangkan idea anda dan tanyakan kepada khalayak anda tentang jenis produk yang ingin mereka lihat dan mengapa. Menjual secara dalam talian sangat diterajui oleh pasaran – bergantung pada pengetahuan penonton anda untuk berjaya.

Eksperimen dan lihat apa yang berkesan

Bahagian yang menyeronokkan ialah anda boleh menjual hampir apa sahaja – dengan anggapan ia tentu saja sah dan relevan dengan pembaca blog anda. (Sebagai contoh, akan kelihatan agak pelik jika blog ulasan buku mula mengetahui tentang perhiasan atau penjualan kopi).

Gunakan imaginasi anda dan cuba menjadi inventif dengan penawaran produk atau perkhidmatan baru anda – jangan hanya fokus pada item ‘jelas’ yang dapat diperoleh orang dari laman web peniaga besar.

 • Pilih produk atau perkhidmatan yang mewakili anda dan kepakaran anda dengan tepat – sesuatu yang anda dan penonton anda minat. Dapatkan pengetahuan dan pengkhususan pakar yang mendalam terhadap bidang penjualan yang dangkal.
 • Ketika datang ke sumber produk, mungkin anda membelinya dari pemborong atau anda mungkin ingin membuat produk anda sendiri jika itu barang anda. Jangan biarkan kekurangan dana atau ruang menghalang anda – anda boleh memulakan perniagaan penghantaran drop dengan anggaran yang paling kecil dalam masa beberapa hari.
 • Perlu dilihat apa yang dijual oleh blogger serupa lain dalam talian untuk membantu anda menjana idea.
 • Dan jangan takut untuk bereksperimen – cubalah beberapa perkara dan lihat apa yang popular dan apa yang tidak dapat membantu menyempurnakan penawaran produk anda.

Cari jalan penyelesaian yang tepat

Memilih penyelesaian eCommerce yang betul adalah penting. Anda harus mempertimbangkan bagaimana anda ingin menerima pesanan dan menerima pembayaran dengan cara yang mudah untuk anda dan pelanggan anda.

Anda boleh memilih platform eCommerce perkhidmatan penuh yang dibina sepenuhnya dengan sokongan pelanggan, atau anda hanya boleh menambahkan pelanjutan eCommerce ke laman web anda yang ada, yang membolehkan anda meletakkan ciri e-store secara strategik di seluruh blog anda tanpa mengubah tampilannya. Inilah yang dianggap oleh American Webmaster Association sebagai platform perisian eCommerce terbaik.

Semasa anda membuat keputusan, fikirkan tentang pengalaman pengguna setiap platform dan adakah mereka membuat proses pembelian sehalus mungkin bagi pelanggan anda. Pengalaman pengguna yang baik akhirnya akan meningkatkan kadar penukaran dan kesetiaan pelanggan anda.

Tunjukkan bahawa anda boleh dipercayai

Anda perlu mendapatkan pelanggan mempercayai anda – melaburkan masa dan wang ke dalam kandungan, reka bentuk dan pengalaman pengguna yang berkualiti untuk memastikan orang kembali.

 • Sekiranya anda ingin menjadikan e-store anda kelihatan lebih dipercayai, maka pertimbangkan untuk bergabung dengan Kedai Dipercayai Google program. Kedai yang secara konsisten memberikan tahap perkhidmatan pelanggan yang tinggi diberi lencana yang akan memberitahu pembeli bahawa anda adalah kedai dalam talian yang disahkan dan boleh dipercayai – dan yang akan menawarkan perlindungan seumur hidup kepada mereka $ 1000.
 • Paparkan isyarat kepercayaan di seluruh kedai anda, terutama di dekat halaman pembayaran untuk membantu membina kepercayaan dan kredibiliti.
 • Mempunyai syarat terperinci & syarat dan maklumat penghantaran dan pengembalian di laman web anda, dan selalu memudahkan anda menghubungi anda.

Permudahkan pembayaran

Menawarkan pelbagai pilihan pembayaran adalah cara yang baik untuk menanamkan keyakinan pada pelanggan anda ketika mereka mendaftar keluar.

Menyiapkan kedai anda dengan Gerbang pembayaran PayPal adalah suatu keharusan, kerana ini adalah salah satu kaedah pembayaran dalam talian selamat yang paling popular di luar sana. Ia juga dapat menyediakan ciri membeli-belah yang berguna untuk laman web anda, seperti butang ‘beli sekarang’ dan pilihan pembayaran yang dipermudahkan.

Di samping itu, benarkan pelanggan anda melakukan pembayaran kad selamat bukan PayPal dan pastikan anda mempunyai fungsi untuk mereka membuat pembelian dengan mudah, tanpa mengira peranti apa yang mereka gunakan.

Dapatkan barang teknikal dengan betul

Menjalankan kedai eCommerce berbeza dengan menjalankan blog – anda mungkin perlu memberikan peningkatan teknikal keseluruhan kepada laman web anda.

 • Lihat penyedia hosting semasa anda. Ada rancangan untuk memasang plugin WooCommerce di blog WordPress anda? Anda mungkin perlu melabur dalam penyelesaian hosting WordPress yang lebih hebat seperti WP Engine agar laman web anda tidak perlahan (ulasan WPEngine di sini).
 • Rangkak URL laman web anda dengan alat SEO seperti Katak Menjerit untuk mengatasi sebarang kemungkinan masalah pengindeksan.
 • Kedai besar dengan produk yang masuk dan kehabisan stok? Sentiasa ubah semula halaman produk individu ke halaman kategori yang berkaitan untuk mengelakkan kehilangan penjualan kerana 404 halaman yang mengganggu.

Adakah anda pernah cuba menukar blog anda menjadi kedai eCommerce? Apa pelajaran yang anda pelajari di sepanjang jalan? Beritahu kami dalam komen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map