Shopify-voor- en nadelen om uw e-commerce website te lanceren

Als u op zoek bent geweest naar het beste e-commerceplatform om uw winkel van stroom te voorzien, komt u waarschijnlijk Shopify tegen. Het is een marktleider en wordt consequent beoordeeld als een van de drie beste platforms.


Hoewel Shopify zeker een indrukwekkend hulpmiddel is, zijn er mogelijk meer keuzes om aan uw behoeften te voldoen. Lees meer over de voor- en nadelen van de eCommerce-software, zodat u de beste aankoopbeslissing kunt nemen.

Voor- en nadelen van Shopify eCommerce-winkelbouwer

SHOPIFY PROS

Het valt niet te ontkennen dat het Shopify eCommerce-platform wordt geleverd met een lange lijst met pro’s. Hier zijn slechts enkele hoogtepunten.

Gebruiksklare oplossing: Shopify is klaar uit de doos. U hoeft zich geen zorgen te maken over het investeren van tijd en geld in het installatieproces. Zodra u zich aanmeldt, kunt u beginnen met het ontwerpen en bouwen van uw winkel.

Snelle en gemakkelijke installatie betekent ook dat u zo snel mogelijk kunt beginnen met het verkopen en verdienen van inkomsten. U hoeft geen maanden of zelfs jaren te besteden aan het bouwen van uw site.

Belangrijke ingebouwde functies

Hosting: Shopify gebruikt hun krachtige servers om uw winkel te runnen. Dat betekent ook dat ze eventuele technische problemen oplossen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het uitvoeren en oplossen van problemen met uw eigen servers. Voor beginners is dit een enorm pluspunt.

Veiligheid: Shopify is Voldoet aan PCI DSS. Dit betekent dat ze voldoen aan de industrienormen voor beveiliging van creditcards en betaalpassen. Uw klanten kunnen erop vertrouwen dat hun financiële informatie wordt beschermd.

Shopify voldoet aan PCI DSS

Bovendien wordt uw winkel geleverd met een gratis SSL-certificaat. Deze beschermingslaag werkt om gevoelige gegevens te versleutelen. Het is een andere manier om shopper-informatie te beschermen. Sommige eCommerce-websitebouwers laten u een certificaat kopen en betalen om het te laten installeren.

SEO: Het is gemakkelijk om een ​​SEO-expert te zijn met Shopify. Hun ingebouwde functies maken eCommerce SEO praktisch onfeilbaar. Het programma maakt automatisch een site, integreert met eventuele aanvullende analyseprogramma’s en laat je metabeschrijvingen en tags updaten. Het enige dat u hoeft te doen, is de lege plekken in te vullen en uw site wordt gestart als zoekmachine vriendelijk.

Shopify-webpagina SEO-schermdetails

Gebruiksvriendelijke interface: Hoge cijfers voor gebruiksgemak gaan verder dan ontwerpkenmerken. Hoewel de editor geweldig is voor beginners, geldt dat ook voor de rest van het dashboard. Iedereen kan gemakkelijk zijn weg vinden. De organisatie is logisch en de opzet is zowel visueel aantrekkelijk als duidelijk bewegwijzerd.

App Winkel: De Shopify-app store heeft duizenden add-ons die u kunt gebruiken om uw sitefuncties uit te breiden. Sommigen van hen hebben een eenmalige vergoeding of een maandelijks abonnement nodig, maar veel ervan zijn helemaal gratis. Nu er steeds nieuwe apps worden toegevoegd, zijn er geen grenzen aan wat u kunt doen.

Shopify App Store

Shopify POS-app: Shopify gaat verder dan online verkoop. Met de POS-app verkoop je eenvoudig producten op live evenementen. Breng uw waren naar markten, beurzen, pop-ups en andere bijeenkomsten. De app maakt het gemakkelijk om on-the-fly transacties uit te voeren.

Snelheid: Snelle laadtijden zijn om verschillende redenen belangrijk.

 • 1. Zoekmachines belonen sites met snellere laadtijden. Trage servers kunnen uw ranglijst zelfs negatief beïnvloeden.
 • 2. Online shoppers zijn ongeduldig. Er is niet veel voor nodig om een ​​potentiële klant uw pagina te laten verlaten. Op uw website moeten wachten, kan ze wegjagen.
 • 3. Het ziet er onprofessioneel uit. Je hebt maar één kans op een goede eerste indruk. Een trage site wekt geen vertrouwen in uw site.

Klantenservice: Als Shopify-klant heb je 24/7 toegang tot klantenondersteuning. U kunt contact met hen opnemen door:

 • Telefoon
 • E-mail
 • Live chat
 • Twitter
 • Facebook

Shopify uitstekende opties voor klantenondersteuning.

Als bedrijfseigenaar heb je ook toegang tot een verscheidenheid aan CRM-tools. U kunt deze gebruiken om een ​​aangename winkelervaring te creëren en bestellingen te beheren. Al deze functies zijn ingebouwd en klaar voor gebruik vanaf de eerste dag.

Essentiële marketingtools: Zodra u een site heeft, is het tijd om uw producten op de markt te brengen. Shopify maakt het gemakkelijk om uw pagina’s te optimaliseren met sitemaps, metatags, beschrijvingen en integratie van sociale media. Andere marketingtools zijn onder meer:

 • Klanten volgen en rapporteren
 • Mogelijkheid om promoties te maken en kortingen aan te bieden
 • Nieuwsbrief- en e-mailsjablonen
 • Blog mogelijkheden
 • Responsive design voor mobiele apparaten
 • Uitgebreide app store

U heeft alles in huis om een ​​uitgebreide marketingcampagne te voeren. Eventuele extra tools kunnen worden toegevoegd via de app store. Er zijn tal van gratis en redelijk geprijsde opties.

Ontwerp

Shopify-sjablonenwinkel

Een van de grootste kosten van het starten van een online winkel is het inhuren van een ontwikkelaar om uw site te ontwerpen. Uurtarieven kunnen beginnen bij $ 100 en gaan veel verder dan $ 200. Het duurt niet lang om een ​​flinke rekening op te halen. Dit maakt aangepast ontwerp buiten de prijsklasse van veel startups.

Gelukkig heb je met Shopify geen professionele ontwikkelaar nodig. Iedereen kan een site maken. De WYSIWYG-editor maakt het gemakkelijk om pagina’s aan te passen. U hoeft niet te weten hoe u moet coderen om wijzigingen aan te brengen.
Als u problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met de klantenondersteuning of hun hulpbronnen gebruiken. Ze bieden:

 • Uitgebreide FAQ-pagina’s
 • Een communityforum
 • Een kennisbank
 • Website gebouw universiteit.

Het platform is perfect voor beginners, maar veelzijdig genoeg voor meer ervaren ondernemers.

Responsief websiteontwerp

Shopify-responsieve sjablonen.

De meeste kopers gebruiken hun mobiele apparaten om te browsen en aankopen te doen. Als uw website niet reageert, zult u moeite hebben om verkopen te converteren. Shopify biedt thema’s met responsief ontwerp, zodat uw website er goed uitziet op telefoons, tablets en laptops. Klanten kunnen uw producten gemakkelijk bekijken en betalen waar ze ook zijn.

Tal van gratis thema’s

E-commerceplatforms variëren behoorlijk sterk in het aantal gratis thema’s dat ze aanbieden. Shopify valt in het midden van het assortiment in deze categorie. Momenteel kun je kiezen uit 10 gratis thema’s. Premium-thema’s variëren in prijs van $ 80 tot $ 150. Hoewel 10 misschien niet veel klinkt, is de kwaliteit van hun gratis thema’s ver boven de concurrentie.

Shopify-websitesjablonen

Het helpt ook dat de gratis thema’s van Shopify goed zijn ontworpen en gemakkelijk kunnen worden aangepast. Met de WYSIWYG-editor kunt u eenvoudige drag-n-drop-wijzigingen aanbrengen. U kunt ook toegang krijgen tot de thema-code en details aanpassen via HTML of CSS. Pas de grootte aan, verwissel kleuren en voeg eenvoudig afbeeldingen toe.

Add-ons

Een ander voordeel van Shopify-software is dat ze hun app store voortdurend uitbreiden. Als u een bepaalde tool of app niet kunt vinden, is de kans groot dat deze binnenkort beschikbaar is. Ze zijn voortdurend op zoek naar manieren om de behoeften van klanten te verbeteren en te vervullen.

Het flexibele softwareplatform van Shopify blijft groeien met u en de veranderende markt. Momenteel zijn er duizenden plug-ins om uit te kiezen en dat aantal blijft elke dag groeien.

Shopify heeft ook het integratieproces gestroomlijnd. Zodra u een app heeft gekocht of gedownload, kunt u deze direct starten. Meestal is er weinig tot geen installatie nodig. Met slechts een paar klikken breidt u de functionaliteit van uw winkel uit.

SHOPIFY CONS

Prijzen

Je hebt misschien gemerkt dat er nogal wat gratis zelf-gehoste opties op de markt zijn: Magento, Zen Cart, PrestaShop. Hoewel de gratis tag aantrekkelijk klinkt, is er een addertje onder het gras. U moet vloeiend coderen om deze eCommerce-winkelwagentjes te kunnen gebruiken. Anders moet u een ontwikkelaar inhuren om uw winkel te ontwerpen. In dat geval verdwijnen de ‘gratis’ kosten snel.

Bovendien kunnen zelf-gehoste opties ook gepaard gaan met verborgen kosten. Mogelijk moet u extra betalen voor betalingsgateways, beveiligingscertificaten en andere functies die in Shopify zijn ingebouwd.

Eigenlijk zijn zelf-gehoste opties het beste voor mensen met technische kennis. Als je een beginner bent, dan is Shopify nog steeds van grote waarde. Het is het maandelijkse abonnement zeker waard om snel uw eigen site te kunnen ontwerpen.

Maatwerk moeilijkheden

Sommige gebruikers klagen dat Shopify-thema’s moeilijk aan te passen zijn. Shopify heeft hun eigen codeertaal uitgevonden, Liquid genaamd. Als je andere talen gewend bent, zal er een leercurve zijn.

Het voordeel is dat je niet opgesloten zit in het gebruik van Liquid. Gebruikers hebben nog steeds de mogelijkheid om HTML, CSS en JavaScript te gebruiken om wijzigingen aan te brengen. Alleen degenen die op PHP vertrouwen, kunnen mogelijk problemen tegenkomen.

Marketingtools zijn erg eenvoudig

Een andere veel voorkomende klacht is dat de ingebouwde marketingtools te basaal zijn. Dit is echter een moeilijk argument om vast te houden. Shopify-sites zijn ingebouwd met alle tools die je nodig hebt. Als er een gat is, hoef je alleen maar naar de app store te gaan. Elke gebruiker heeft onbeperkt toegang tot de beste beschikbare marketingtools.

Organisatie

Shopify heeft een interessante keuze gemaakt als het gaat om categorienamen. Ze kunnen verwarrend zijn en het moeilijk maken om door de site te navigeren. Dit neemt de gebruikerservaring weg en creëert een onnodige leercurve. Hoewel dit probleem gemakkelijk te overwinnen is, is het nog steeds vervelend.

Migratie

Als u besluit van platform te wisselen, maakt Shopify het migreren niet gemakkelijk. Hoewel dit gebruikelijk is, kan het ook betekenen dat u een deel van uw winkelinformatie verliest. Het beste waarop u kunt hopen, is een CSV-export van uw site. Dit is een goede reden om de tijd te nemen om een ​​eCommerce-platform te kiezen. Profiteer van gratis proefversies, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de migratie onderweg.

Voor wie is Shopify het beste?

Shopify is eigenlijk heel geschikt voor de meeste mensen die een online winkel willen starten. Het is geschikt voor de overgrote meerderheid van mensen die geen code kennen. Dit betekent een enorme besparing bij het ontwerpen en ontwikkelen van een winkelpui. In principe kan iedereen binnen enkele uren een winkel bouwen en lanceren.

Shopify heeft ook een van de beste prijsplannen op de markt. U kunt indien nodig upgraden en downgraden. Zelfs het basisplan wordt geleverd met alle functies die u nodig heeft en toegang tot de app store. Hoewel er creditcardkosten zijn, zijn deze standaard.

Shopify-alternatieven

Hoewel Shopify een geweldig platform is dat tot een enorm publiek spreekt, zijn er nog andere opties. Volusion, BigCommerce en Magento staan ​​vaak bovenaan met Shopify. En terecht. Al deze platforms concurreren om een ​​aandeel in dezelfde markt. Ze werken allemaal hard om uw bedrijf te verdienen.

Uiteindelijk komt het Shopify-softwareplatform echter om verschillende redenen nog steeds als beste uit de bus:

 • 1. Beste thema’s. Hoewel de andere grote spelers mogelijk meer thema’s hebben, zijn de thema’s van Shopify beter ontworpen en zien ze er professioneler uit. Natuurlijk is dit een kwestie van mening en persoonlijke smaak. Als je het zelf wilt zien, gebruik dan de gratis proefversies om wat rond te kijken.
 • 2. Super gebruiksvriendelijk. Magento is een open source programma dat enige technische kennis vereist. BigCommerce en Volusion bieden editors met slepen en neerzetten, maar Shopify krijgt hoge cijfers voor gebruiksgemak.
 • 3. Onbeperkte functies. Met Shopify hoef je je nooit zorgen te maken over overschotten. U kunt zoveel producten toevoegen als u wilt en genieten van onbeperkte opslag en bandbreedte. U hoeft niet te betalen voor een geüpgraded pakket.
 • 4. Klantenservice. Shopify zet de standaard voor uitstekende klantenservice. Gebruikers hebben een lange lijst met manieren om 24/7 een vertegenwoordiger te bereiken. Bij andere platforms betaalt u meer voor directe toegang.
 • 5. Constante updates. Als je een Google-trend bekijkt, blijft Shopify tractie winnen. Zijn concurrenten zijn ook niet zo goed. Veel hiervan is te danken aan de toewijding van Shopify om de functies te verbeteren. Shopify blijft zich aanpassen aan de markt en voegt zo nodig nieuwe functies toe. U hoeft zich geen zorgen te maken dat het verouderd raakt.

Hoewel Shopify opvalt als de beste keuze voor beginners zonder codeerervaring, betekent dat niet dat dit de beste optie voor iedereen is. Als je codeerervaring hebt, zul je merken dat Magento gemakkelijker aanpasbaar is. Of misschien vindt u het perfecte thema op BigCommerce.

Shopify heeft een grote aantrekkingskracht, maar het is altijd in uw belang om rond te shoppen voordat u zich op een platform begeeft.

Conclusie: wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen?

Zonder twijfel. Veel van de nadelen die gebruikers noemen, hebben niet echt grip. Eventuele nadelen zullen slechts een zeer klein deel van de gebruikers treffen.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest voor de gemiddelde persoon om een ​​online winkel te ontwerpen en te lanceren. Dit is geweldig nieuws voor ondernemers over de hele wereld.

Er zijn geen grote barrières meer als het gaat om technische kennis of budget. Voor ongeveer $ 30 per maand kan iedereen met een computer een professionele website bouwen met Shopify. Het is een goed moment om zelf op pad te gaan en Shopify maakt een groot deel uit van die beweging.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map