Shopify-prijzen: vergelijk en kies het beste plan voor uw online winkel

Hoewel de eCommerce-softwaremarkt een beetje druk kan zijn, is een van de voordelen dat bedrijven gedwongen worden hun producten concurrerend te prijzen. Zelfs de branchegigant Shopify is geen uitzondering.


Dit is goed nieuws voor klanten die op zoek zijn naar echt krachtige contentcreatie- en winkelbeheersoftware, verpakt in één betaalbare bundel.

Shopify-prijsplannen

Shopify-prijsplannen vergelijken

Shopify biedt verschillende tariefplannen die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van bedrijven van verschillende grootte.
Misschien wel het belangrijkste is dat ze een gratis proefperiode van 14 dagen aanbieden. U heeft zelfs geen creditcard nodig om u aan te melden. Dit is tegenwoordig een gangbare praktijk bij softwarebedrijven.

Pas dus op voor elk product waarmee u het niet eerst kunt uitproberen. Als een verkoper u niet laat vliegen voordat u koopt, heeft hij niet zoveel vertrouwen in de kwaliteit van de oplossing die hij aanbiedt.

Zodra uw proefperiode van 14 dagen is verstreken, kunt u het juiste prijsplan kiezen dat bij uw budget en uw bedrijf past.

Shopify Lite – $ 9 / maand

Zelfs met dit goedkope, kale plan kun je nog steeds genieten van de kracht van Shopify. Hiermee kunt u verkopen op Facebook en “koop” -knoppen toevoegen aan elke bestaande website. U kunt snel inkomsten genereren met een site en beginnen met verkopen.

Shopify Light Plan-oplossing om op Facebook te verkopen

Kenmerken

 • Maak aantrekkelijke productshowcases op Facebook
 • Voeg ‘koop’-knoppen toe aan elke site
 • Accepteer creditcards op beurzen en andere evenementen
 • Maak facturen en factureer klanten
 • Automatische updates
 • Marketingmiddelen
 • 24/7 klantenondersteuning via e-mail of livechat
 • Onbeperkte productvermeldingen

Beperkingen

De belangrijkste beperking van Shopify Lite is dat het u niet toestaat om vanaf het begin een stand-alone site te bouwen. Het is echt ontworpen voor degenen die al een site hebben en niet willen overschakelen. U kunt het beschouwen als vergelijkbaar met het toevoegen van een PayPal-knop aan uw site.

Shopify-plannen

Basic Shopify – $ 29 / maand

De volgende stap is Basic Shopify. Met deze versie kunt u uw eigen, volledig gehoste website maken. Het wordt geleverd met alle tools die u nodig heeft om een ​​nieuw bedrijf te starten. Het is zelfs ontworpen en geprijsd met het oog op ondernemers. Enkele hoogtepunten:

Kenmerken

 • Twee personeelsaccounts. Deze kunnen worden gebruikt om de toegang tot bepaalde informatie te beperken en zijn handig bij het beheren van uw site.
 • Onbeperkte producten en opslagruimte
 • SSL-certificaat voor beveiliging en veilige betalingen
 • Blog
 • Mogelijkheid om kortingscodes te maken
 • Handmatige ordercreatie

Opties voor klantenondersteuning

Een groot deel van het succes van Shopify kan worden toegeschreven aan hun uitstekende klantenservice. U kunt 24/7 contact opnemen met support. Met het basisabonnement heb je verschillende opties als het gaat om contact opnemen met hulp, waaronder:

 • Telefoon
 • E-mail
 • Live chat
 • Twitter
 • Facebook

Bekijk ook hun kennisbank, FAQ-sectie en tutorials. De kans is groot dat u uw eigen vraag kunt beantwoorden. Ze plaatsen regelmatig informatieve artikelen en lijken altijd enthousiast om de gebruikerservaring te verbeteren.

Shopify-kosten

Naast het maandelijkse tarief zijn er nog enkele andere kosten verbonden aan het gebruik van Shopify.

Creditcardtarieven en transactiekosten: Bij het basisabonnement betaalt u een creditcardtarief van 2,9% plus een vergoeding van 30 for voor elke online aankoop. Persoonlijk zijn de aankooptarieven 2,7% en de extra kosten worden verlaagd. Als u ervoor kiest om een ​​externe betalingsgateway te gebruiken, zijn er transactiekosten van 2,0%.

Maandelijkse prijzen: Voor $ 29 per maand is Shopify Basic scherp geprijsd. Je zult merken dat de meeste andere grote spelers zich in hetzelfde stadion bevinden. Shopify is echter een van de weinige die een onbeperkt product en opslag biedt voor deze prijs.

Contractbesparende opties: Om geld te besparen, kunt u vooraf een jaar of twee betalen. Koop een jaarabonnement en bespaar 10% of 20% op een abonnement van twee jaar.

Extra kosten

Vergeet niet dat je ook een domeinnaam moet kopen. Dit is een jaarlijkse vergoeding die gewoonlijk ongeveer $ 10 bedraagt.

Shopify-winkel maakt het mogelijk om een ​​aangepast domein te hebben

Mogelijk merkt u ook dat u uw winkel wilt uitbreiden door specifieke apps te kopen. Hoewel deze zeker niet nodig zijn, kunnen ze van tijd tot tijd van pas komen. De prijzen variëren van een eenmalige vergoeding tot maandelijkse abonnementen.

Voor wie is Basic Plan het beste?

Als u net met uw bedrijf begint, biedt het basisplan meer dan genoeg om u te helpen. Naarmate uw bedrijf groeit, wilt u misschien upgraden. Anders biedt Shopify Basic een robuuste en krachtige tool. U mag geen echte beperkingen tegenkomen als u uw winkel in gebruik neemt.

Shopify – $ 79 / maand

De Shopify-plan is voor groeiende bedrijven die ruimte nodig hebben om uit te breiden. Het wordt ook geleverd met enkele meer geavanceerde eCommerce-functies die zullen helpen bij klantrelaties en bedrijfsbeheer.

Kenmerken:

Alle Shopify Basic-functies, plus

 • Mogelijkheid om cadeaubonnen te maken, verkopen en accepteren
 • Professionele rapporten
 • Verlaten winkelwagenherstel

Opties voor klantenondersteuning

24/7 klantenondersteuning is beschikbaar via:

 • Telefoon
 • E-mail
 • Live chat
 • Twitter
 • Facebook

Kanalen voor klantenondersteuning van Shopify

Vergoedingen

Creditcardtarieven en transactiekosten: Voor online transacties betalen Shopify-klanten een creditcardtarief van 2,6% + 30 ₵. Als aankopen persoonlijk worden gedaan, daalt dat tarief tot 2,4% + 0 ₵. Als u Shopify-betalingen gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over transactiekosten. Gateways van derden hebben echter transactiekosten van 1,0%.

Maandelijkse prijzen: Voor de meeste gevestigde bedrijven is $ 79 een nominale vergoeding. Dit geldt vooral als je bedenkt hoeveel je met dit plan kunt doen. Het biedt meer dan genoeg om een ​​gepolijst, professioneel en groeiend bedrijf te ondersteunen.

Contractbesparende opties: Om geld te besparen, kunt u vooraf een jaar of twee betalen. Koop een jaarabonnement en bespaar 10% of 20% op een abonnement van twee jaar.

Extra kosten: Het potentieel voor extra kosten is hetzelfde voor alle Shopify-abonnementen. Je hoeft geen apps te kopen om een ​​volledig functionele winkel te hebben. Het kan echter zijn dat bepaalde apps uw bedrijf ten goede komen.

App-prijzen variëren behoorlijk sterk. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet, zodat u de beste deal kunt vinden die bij uw behoeften past.
Vergeet ten slotte de kosten van een domeinnaam niet. Normaal gesproken kost een domein ongeveer $ 10 per jaar.

Voor wie is Shopify Plan het beste?

Het Shopify-plan is het meest geschikt voor gevestigde bedrijven die gericht zijn op groei. Het plan biedt alle functies die u nodig heeft om snel uit te breiden en aan te passen aan veranderende behoeften.

Geavanceerde Shopify – $ 299 / maand

Hoewel de geavanceerde versie van Shopify niet volledig onbeperkt is, komt deze redelijk dichtbij. Dit zijn de extra functies die bij het Advanced Shopify-prijsplan horen:

Kenmerken:

Alle functies van Shopify, plus

 • 15 personeelsaccounts
 • Geavanceerde rapportbouwer
 • Realtime verzending per koerier

Opties voor klantenondersteuning

Zoals met alle Shopify-abonnementen, genieten klanten van superieure serviceondersteuning. U kunt zoeken in de kennisbank of rechtstreeks contact opnemen met een vertegenwoordiger. De communityforums zijn ook erg actief en behulpzaam. Zorg er ten slotte voor dat u profiteert van hun E-commerce University. Deze gratis service helpt u bij het verbeteren van uw site en uw marketingstrategieën.

Neem contact op met klantenondersteuning via:

 • Telefoon
 • E-mail
 • Live chat
 • Twitter
 • Facebook

Vergoedingen

Creditcardtarieven en transactiekosten: Met Advanced Shopify betaalt u een creditcardtarief van 2,4% + 30 ₵ voor online aankopen. Voor persoonlijke aankopen geldt een vergoeding van 2,2% + 0 ₵. Zoals altijd zijn er geen transactiekosten wanneer u Shopify Payments gebruikt. Voor externe betalingsgateways, wees bereid om transactiekosten van 0,5% te betalen.

Maandelijkse prijzen: Geavanceerde Shopify kost $ 299 per maand. Het is duidelijk een plan bedoeld voor gevestigde bedrijven die behoefte hebben aan een schaalbare oplossing.

Contractbesparende opties: Bespaar geld door vooraf een heel jaar te betalen. Shopify biedt 10% korting op een jaarabonnement. Dat is een besparing van meer dan 350 dollar. Als u een abonnement van twee jaar koopt, kunt u bijna $ 1.500 besparen met 20% korting.

Extra kosten: Of je nu een domeinnaam koopt via Shopify of een andere provider zoals BlueHost, je kunt verwachten ongeveer $ 10 per jaar te betalen.

Mogelijk wilt u ook apps toevoegen terwijl u uw website uitbreidt en meer specifieke functies nodig heeft. Houd er rekening mee dat app-prijzen een eenmalige vergoeding of een maandelijks abonnement kunnen zijn. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u in een app investeert.

Voor wie is Advanced Shopify Plan het beste?

Geavanceerd Shopify is het meest geschikt voor grote bedrijven die een schaalbare oplossing nodig hebben die zich snel kan aanpassen aan hun bedrijf. Het is bedoeld om met uw bedrijf mee te groeien en u de tools te bieden die u nodig heeft om uit te breiden.

Shopify Plus

Shopify Plus is een enterprise-grade softwareoplossing voor winkels met een hoog transactievolume. Enkele van ‘s werelds grootste merken gebruiken Shopify Plus om hun online winkels van stroom te voorzien. Het wordt geleverd met onbeperkte verkoop, producten en bandbreedte.

Shopify Plus-abonnement

Het primaire doel is om een ​​betaalbare oplossing te bieden waarmee bedrijven zich kunnen concentreren op het lanceren van producten en het richten op nieuwe markten. De robuuste tools maken het eenvoudig om uw winkel te beheren en de IT-kosten te verlagen. Toegewijde 24/7 ondersteuning helpt u ook om uw winkel sneller te lanceren

Shopify Plus-beperkingen en -vereisten

Shopify Plus heeft geen echte beperkingen. Om te beginnen, moet je neem contact op met Shopify. Ze zullen een aangepast plan voor u samen met individuele prijzen maken.

Voor wie is Shopify Plus Plan het beste?

De LA Lakers en Dodocase zijn twee Shopify Plus-klanten. Beiden hebben herkenbare merken en een internationaal bereik. Het zijn ook grote handelaren met unieke behoeften. Shopify Plus is ideaal om in hun behoeften te voorzien.

Shopify-prijzen in vergelijking met hun grootste concurrenten

Magento

Magento is een andere grote naam in eCommerce-softwareplatforms. Het grote verschil is dat Magneto CE een open source service is. Dit betekent dat het technisch gratis is. Mensen van over de hele wereld dragen vrijwillig bij aan het bouwen van het programma door add-on en apps te maken.

Helaas wordt gratis geleverd met veel snaren. Ten eerste moet u hosting op uw eigen server aanbieden. Bovendien moet je behoorlijk ervaren zijn als het gaat om coderen. Als een van deze vereisten te technisch voor u is, moet u iemand inhuren. Dan beginnen de kosten echt op te lopen.

Ontwerpers en ontwikkelaars rekenen doorgaans tussen de $ 100 en $ 250 per uur. Als u een site helemaal opnieuw maakt, kunnen de uren snel oplopen. Ook zijn niet alle add-ons gratis. Prijzen voor extensies kunnen beginnen bij 99 ₵ en oplopen tot meer dan $ 8.000.

Magento biedt ook een zeer beperkte klantenservice. U kunt door communityforums bladeren. In de meeste gevallen moet u echter overleggen met de persoon die uw site heeft opgezet. Dit betekent meer persoonsuren om problemen op te lossen.

Samenvattend zijn hier slechts enkele van de extra kosten:

 • Veiligheid
 • Domeinnaam
 • Hosting
 • Ontwerpervergoedingen
 • Kosten voor ontwikkelaars
 • IT ondersteuning
 • Add-ons en extensies

Zoals u kunt zien, kunnen de ‘gratis’ kosten van Magneto snel uit de hand lopen.

Voor wie is Magento Best?

Ondanks de forse opstartkosten biedt Magento een aantal echte pluspunten. Het is een geavanceerd en schaalbaar programma waarmee u uw site volledig kunt aanpassen. Het prijskaartje maakt het echter het meest geschikt voor meer gevestigde bedrijven. Succesvolle bedrijven met een breed publiek en honderden producten kunnen profiteren van Magneto.

BigCommerce

Als het gaat om prijsplannen en beschikbare functies, lijkt BigCommerce het meest op Shopify. Hun standaardplan is $ 29,95 per maand. Net als Shopify biedt het:

 • Installatie met één klik
 • Gratis thema’s
 • Gratis proefperiode van 15 dagen – geen creditcard vereist
 • Hosting
 • Veiligheid
 • Onbeperkte opslag en bandbreedte
 • Snelle laadtijden
 • Automatische updates
 • 10% korting bij aankoop van een jaarabonnement vooraf

Voor wie is BigCommerce het meest geschikt?

Uiteindelijk concurreren BigCommerce en Shopify om hetzelfde publiek. Ze zijn beide zeer geschikt voor ondernemers die hun eerste website starten. De keuze komt misschien neer op persoonlijke voorkeur. Misschien vindt u dat het thema dat u het leukst vindt alleen beschikbaar is in Shopify. Of misschien een specifieke functie die uniek is voor BigCommerce.

Gelukkig bieden ze allebei gratis proefversies. Neem ze allebei mee voordat je je definitieve beslissing neemt.

Volusion

Volusion is nog een ander topplatform. Met slechts $ 15 per maand voor het miniplan, kan het er geweldig uitzien. Het heeft echter veel beperkingen. U kunt maximaal 100 producten toevoegen en de bandbreedtelimiet is 1 GB. Je hebt ook alleen toegang tot online ondersteuning.

Zelfs nieuwkomers zullen waarschijnlijk willen upgraden naar het Plus-abonnement voor $ 35 per maand. Plus Plan-functies zijn onder meer:

 • Onbeperkte opslag
 • 1.000 producten
 • 3 GB bandbreedte
 • Telefonische ondersteuning
 • Nieuwsbrieven
 • CRM
 • Verlaten winkelwagenherstel

Houd er rekening mee dat de meeste abonnementen binnen het bereik van $ 30 onbeperkte bandbreedte hebben.

Veruit de grootste klacht tegen Volusion is hun prijsbeleid. Hoewel de maandelijkse abonnementsprijzen worden geadverteerd, bevatten ze niet alle verborgen kosten. Hier is een korte lijst met te verwachten prijzen:

 • SSL-certificaat – $ 149
 • Installatie SSL-certificaat (u kunt niet zelf installeren) – $ 99
 • Nieuw domein – $ 11,99
 • Overschrijding van bandbreedte – $ 7 per GB
 • Verwerkingskosten voor betalingen door derden – 2,0-3,0% per transactie
 • PCI-servicekosten $ 1,83 – $ 3 per maand
 • “Powered by Volusion” -link verwijderen – $ 25
 • Beëindigingskosten – $ 99
 • Maandelijkse afschrijvingstoeslag – $ 10

Merk op dat de kosten van premium-thema’s en add-ons niet eens worden genoemd. Volusion is een solide platform, maar hun prijzen zijn niet transparant of concurrerend.

Voor wie is Volusion het beste?

In een notendop: ervaren programmeurs die op de hoogte zijn van extra kosten. Het platform biedt geen WYSIWYG-editor. U moet een bepaalde hoeveelheid code kennen om uw site aan te passen. Zelfs dan is het misschien de prijs niet waard. Onverwachte kosten kunnen snel oplopen. In vergelijking met Volusion is Shopify de betere keuze voor de meerderheid van de mensen.

Veelgestelde vragen over Shopify-plannen

 • Kan ik mijn plan op elk moment upgraden of downgraden??
 • Ja! Je kunt je plan op elk moment wijzigen. Of u nu kosten wilt besparen of wilt upgraden voor meer mogelijkheden, u bent vrij om van abonnement te wisselen.
 • Kan ik mijn abonnement op elk moment opzeggen? Wat zijn de sancties?
 • Je kunt je winkel sluiten of pauzeren. Als je ervoor kiest om het te pauzeren, is de winkel nog steeds actief, maar kunnen klanten geen aankopen doen. Het zal ook de bedrijfskosten verlagen. Shopify houdt je winkel levend en pauzeert voor $ 14 / maand.
 • Net zo gemakkelijk sluit u uw winkel. Het duurt maar een paar klikken en u kunt uw account annuleren. Er zijn geen boetes voor het sluiten of pauzeren van uw winkel.
 • Moet ik creditcardgegevens invoeren voor een gratis proefperiode??
 • Nee. U kunt uw gratis proefperiode binnen enkele minuten starten zonder dat u betalingsgegevens hoeft in te voeren.
 • Hoe krijg ik een factuur??
 • Shopify zal elke 30 dagen automatisch van uw creditcard afschrijven. U ontvangt een factuur, maar u hoeft geen actie te ondernemen. Op uw factuur staan ​​uw maandelijkse kosten en eventuele transactie- en app-kosten.

Conclusie over Shopify-prijzen

Shopify is verreweg het populairste Hosted eCommerce-platform. Het biedt een robuuste oplossing en betaalbare prijsplannen. Zelfs beginnende ondernemers kunnen de kracht van Shopify gebruiken voor een redelijke prijs.

Het kiezen van het juiste plan hangt af van waar u met uw bedrijf bent en hoe snel u wilt groeien. Het goede nieuws is dat u plannen naar wens kunt upgraden en downgraden. Er zijn simpelweg niet veel platforms die dezelfde combinatie van kosten, veelzijdigheid en flexibiliteit bieden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me