Shopify Plus: An Enterprise Ecommerce Software Review

Shopify Plus is een gehost, cloudgebaseerd e-commerceplatform voor bedrijven dat is ontworpen voor online retailers met een hoog volume die moeten voldoen aan de eisen van hun klanten. Shopify Plus biedt schaalbaarheid en flexibiliteit in een pakket waarmee klanten zich kunnen concentreren op de winkelkant van hun bedrijf, niet op de technische behoeften om het uit te voeren. Tot de huidige klanten van Shopify Plus behoren Red Bull, Budweiser en General Electric.


Shopify Plus eCommerce-platform

Volledig gehost SaaS e-commerceplatformoverzicht

Als je hebt of bouwt, een online winkel en je bent veel meer geïnteresseerd in het winkelgedeelte dan in het online gedeelte; een volledig gehost SaaS eCommerce-platform is misschien precies wat u nodig heeft.

SaaS staat voor Software as a Service. Hiermee krijg je toegang tot alle software die je nodig hebt om je winkel te runnen plus de computerservers die je nodig hebt om de eCommerce-software op te draaien.

Dit wordt geleverd als een pakket voor een maandelijks bedrag, samen met mensen die de computers efficiënt laten draaien, de beveiliging up-to-date houdt om uw gegevens veilig te houden en onderhoud en updates van de software; kortom de technische online kant. Deze service wordt ook wel een abonnementsservice genoemd omdat u een maandelijks bedrag betaalt.

U kunt zich aan de winkelkant concentreren – het opzetten van de online winkel, marketing, reclame, klantenondersteuning, voorraadbeheer en al het andere dat met retail te maken heeft. Uw online betrokkenheid is om de inhoud van de webpagina’s in uw eCommerce-winkel, alles wat de klant ziet, bij te werken en te controleren hoe uw bedrijf het doet.

Enterprise eCommerce

Enterprise eCommerce verwijst naar die retailers met een omzet van meer dan ongeveer $ 500.000 per jaar. Sommige eCommerce-softwarebedrijven plaatsen deze dollarwaarde nog hoger.

De sleutel tot de aanduiding op ondernemingsniveau is verkeer met een hoog volume en verwachte sterke groei. Deze retailers hebben een eCommerce-oplossing nodig die snel met hen meegroeit en de frequente pieken in hun bedrijf aankan.

Voordelen van Shopify Plus

Rug and Home-site draait op Shopify Plus

Ontwikkeling & Onderhoudskosten

Het is eenvoudig: eventuele ontwikkelings- en onderhoudskosten zijn optioneel. Het Shopify Plus-team zorgt voor de technische kant van het runnen van uw online winkel – de beveiliging, onderhoud, updates, systeemefficiëntie en opslag van uw informatie worden allemaal verzorgd en geoptimaliseerd.

Uw optionele ontwikkelingskosten zijn als u iemand wilt inhuren om uw online winkel in Shopify Plus voor u op te zetten of over te zetten. We hebben een reeks artikelen die Shopify Plus-experts identificeren die zijn geaccrediteerd door het bedrijf en die dit voor u kunnen doen.

Voorspelbare prijzen

U weet hoeveel het runnen van uw Shopify Plus-onlinewinkel u per maand gaat kosten. Uw maandelijkse tariefplannen zijn voorspelbaar en vooraf onderhandeld met het bedrijf. Er is geen vaste prijs, maar verschillende rapporten hebben aangegeven dat de startprijs ongeveer $ 1200 per maand is en vanaf daar omhoog gaat, afhankelijk van welke service en verkeersniveaus u nodig heeft.

De voorspelbaarheid van uw maandelijkse kosten gaat door omdat het Shopify Plus-abonnement geen verkooptransactiekosten heeft. Natuurlijk moet je nog steeds je creditcardkosten betalen, maar Shopify Plus brengt geen extra kosten in rekening.

Vergelijk dit met de onvoorspelbaarheid van een niet-gehoste optie, waarbij u de hostingkosten plus de transactiekosten van uw betalingsgateway plus de echt onvoorspelbare kosten van uw ontwikkelaar betaalt, die probeert alle softwarewijzigingen bij te houden en ervoor te zorgen dat alles nog steeds samenwerkt.

En welke prijs is gemoedsrust voor een zorgeloze technische omgeving die u waard is?

Shopify biedt een gratis proefperiode van 14 dagen waarvoor u uw creditcardnummer niet hoeft te geven.

Enterprise Grade-functies

Shopify heeft alle functies die u verwacht in een enterprise eCommerce-platform. Deze omvatten geautomatiseerde verzending, afdrukken van bestellingen en directe invoer naar boekhouding, inventaris en andere beheersystemen.

Enkele van de meest opvallende kenmerken zijn:

 • 99,9% server-uptime; 200 terabyte aan opslag en meer dan 7.000 CPU-kernen
 • onbeperkte bandbreedte en onbeperkte producten en verkoopvolumes
 • 70 betalingsgateways, inclusief Bitcoin
 • meer dan 1000 apps in de App Store
 • mogelijkheid om uw eigen apps en extensies te creëren via de API en ontwikkeltools
 • ondersteunt de verbeterde e-commerce analyse-engine van Google

Accountbeheer

Shopify Plus neemt de frustratie weg van het omgaan met meerdere leden van het team voor klantondersteuning door u uw eigen toegewijde accountmanager toe te wijzen. Deze persoon is uw enige contactpunt voor al uw vragen, zorgen en behoeften met uw Shopify Plus-winkel.

Shopify Plus White Glove Service

Uw accountmanager leert uw bedrijf kennen en kent de geschiedenis van uw winkel. Ze zullen ook met u samenwerken om aanpassingen aan de winkel aan te brengen die niet beschikbaar zijn in de standaardsoftware.

Abonnees van Shopify Plus hebben ook toegang tot de 24/7 telefonische ondersteuning van Shopify, samen met het telefoonnummer en e-mailadres met prioriteitsondersteuning van Shopify Plus.

Een enkel aandachtspunt is ook een ander voordeel van het gebruik van een gehost eCommerce-platform. Het ontwikkelingsteam heeft maar één focus: Shopify Plus op één platform. Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar veel webontwikkelingsbedrijven werken op verschillende platforms en talen, wat hun tijd, focus en talenten verdeelt.

De tijd van het Shopify Plus-team is gericht op één persoon en ze zijn zeer ervaren in wat ze doen. Dit resulteert in snellere oplossingen en oplossingen voor uw problemen.

Schaalbaar platform

Het hele punt van enterprise eCommerce is om bedrijven met veel verkeer te ondersteunen, en de computerservers moeten efficiënt en betrouwbaar werken om hiermee om te gaan. Daar wilt u zich geen zorgen over maken; uw zorg zou moeten zijn of uw bedrijfsproces en inventaris al die nieuwe klanten en transacties aankunnen.

Shopify Plus heeft de hardware en ondersteunende infrastructuur om grote aantallen eCommerce-transacties veilig af te handelen voor al hun klanten. Ze kunnen honderdduizenden transacties tegelijk verwerken en hebben een betrouwbaarheid van 99,9% uptime.

Shopify Plus stelt geen limiet aan het verkoopvolume, de bandbreedte of een aantal producten die u kunt hebben, zodat u gewoon kunt blijven groeien. En hoeveel je ook groeit, je site crasht niet.

Geïntegreerd en uiterst aanpasbaar

Shopify Plus-integraties en maatwerk

U hoeft niet naar de voorkant van uw Shopify Plus-winkel te kijken, want u kunt de sjablonen op elke gewenste manier aanpassen. En hetzelfde geldt voor de functionaliteit. Shopify Plus heeft niet elke tool die elke klant nodig zou hebben om erin te worden ingebouwd – dat zou het een extreem onpraktisch platform maken.

Een gerichte e-mailmarketingcampagne of een beloningsprogramma voor klanten nodig? Het is gemakkelijk om Shopify Plus uit te breiden met extensies en integraties van externe leveranciers. NetSuite en SAP bieden bijvoorbeeld eenvoudig te integreren software.

U kunt ook functionaliteit aan uw Shopify Plus-winkel toevoegen via extensies, dit zijn kleine stukjes code die in de hoofdcode zijn geplakt.

Shopify Plus heeft een App Store met een goed gekozen selectie van meer dan 1000 apps om uit te kiezen. Sommige apps en extensies zijn eenvoudig genoeg om zelf te installeren, maar voor andere is mogelijk de hulp van een ontwikkelaar nodig.

Shopify Plus heeft Scripts uitgebracht, waarmee ontwikkelaars hun eigen aanpassingen voor het platform kunnen schrijven. Dus als je het kunt bedenken en een ontwikkelaar kunt vinden, kun je de functionaliteit hebben die je wilt.

Beveiliging (PCI-compatibel)

Shopify Plus heeft hetzelfde beveiligingsniveau als dat van banken – niveau 1 PCI DSS. Dit is de gouden standaard voor beveiliging. Shopify Plus voert een continue risicobeoordeling uit van hun gegevens en jaarlijkse beoordelingen ter plaatse.

Klanten voelen zich speciaal

Het standaard Shopify-platform leidt klanten naar afrekenen onder een Shopify-webdomein dat het uiterlijk van de online winkel mist; zonder de branding of websitenavigatie van de winkel. Dit brengt op zijn best klanten in verwarring en in het slechtste geval maakt het hen bang om hun aankoop te voltooien.

Shopify Plus-kopers blijven daarentegen in uw winkel om af te rekenen, zodat ze er zeker van zijn dat ze bij u kopen.

Een andere manier waarop klanten zich speciaal voelen, is de snelheid waarmee u eventuele klachten of problemen met uw winkel kunt oplossen. Uw directe relatie met uw accountmanager is een essentieel onderdeel hiervan en kan u aanzienlijk helpen bij het creëren van een positieve klantervaring met uw eigen klanten.

Multi-channel verkoopfunctionaliteit

Met Shopify Plus verkoop je overal

Of u nu uw fysieke winkel uitbreidt naar het online rijk of overstapt van een bestaande online winkel, de mogelijkheid om via meerdere kanalen te verkopen is vaak een sleutel tot de groei van ondernemingen op ondernemingsniveau.

Shopify Plus heeft een verkooppuntfunctie waarmee u koppelingen kunt maken met echte winkels, zodat u online kunt verkopen in uw fysieke winkel. U kunt ook verkopen op sociale mediaplatforms, zoals Facebook en Pinterest, om uw marketingbereik te vergroten.

Die retailers die wereldwijde expansie overwegen, zullen geïnteresseerd zijn in de meer dan 70 verschillende betalingsgateways die Shopify Plus biedt, inclusief Bitcoin, waarmee u in meerdere geografische regio’s kunt verkopen.

Marketingvriendelijkheid

Je hebt toegang tot alle Shopify-thema’s om je Shopify Plus-winkel te maken en alle thema’s zijn mobielgevoelig. Dit betekent dat de thema’s de schermgrootte van het mobiele apparaat detecteren en hun eigen grootte aanpassen om deze aan te passen. Dit is goed voor al uw klanten en voor de zoekmachines, die zoekresultaten prioriteit geven aan websites met deze functie.

Shopify Plus is ontworpen om het leven van marketeers gemakkelijk te maken. Het creëren en bijwerken van de klantgerichte kant van uw winkel is eenvoudig en ongecompliceerd en alles wat u nodig heeft, is toegankelijk via het dashboard.

Achter de schermen is het net zo eenvoudig om analyses uit te voeren om de statistieken van bezoeken en conversies en verkoopcijfers te kraken; en u kunt kiezen uit diverse rapporten.

Internationale inzet

Veel e-commercebedrijven op ondernemingsniveau betreden de wereldmarkt en Shopify Plus maakt dit gemakkelijk te doen. Ingebouwde functies voor internationale marketing zijn onder meer geografische targeting, taal- en valutahulpmiddelen.

Shopify Plus-nadelen

API of aangepaste back-endbeperkingen

Bij elk gehost platform loop je altijd tegen beperkingen op wat voor veranderingen je kunt aanbrengen. Shopify Plus biedt een grote hoeveelheid maatwerk aan de klantgerichte kant, maar beperkte mogelijkheid om de back-end te wijzigen. Je hebt geen toegang tot FTP of de database – alles moet via de front-end of de API.

Als u bijvoorbeeld een bepaalde voorraadprovider gebruikt en de software niet gemakkelijk met Shopify Plus kan worden geïntegreerd, moet u een ontwikkelaar inhuren om hard te werken om de integratie te laten werken.

Platformvergrendeling

Zodra je je Shopify Plus-winkel hebt ontwikkeld of je Shopify-winkel daarheen hebt gemigreerd, ben je opgesloten, wat er ook gebeurt met Shopify als bedrijf. Als u besluit uw winkel ergens anders te verplaatsen, kunt u alleen de informatie meenemen die Shopify Plus u laat exporteren.

Het zijn eigenlijk al uw gegevens, maar het is nog steeds niet hetzelfde als toegang hebben tot FTP en alle databases op uw eigen servers.

Je moet ook wat expertise in huis ontwikkelen over het gebruik van Shopify Plus. Het aanpassen van uw winkel en het onderhouden ervan vereist dat iemand de ins en outs van Shopify Plus leert en wat platformspecifieke kennis ontwikkelt. Shopify gebruikt zijn eigen codeertaal, Liquid, dus het kennen van HTML of CSS helpt hier niet.

Beperkte kortingsopties

Dit is een beperking voor het instellen van kortingen in uw online winkel. U kunt een korting slechts op één voorwaarde tegelijk instellen: op een collectie of een product of een prijs. U kunt bijvoorbeeld niet alle items met een korting van meer dan $ 20 met 10% korting geven. Afhankelijk van hoeveel bezuinigingen u van plan bent aan te bieden en hoe u ze wilt structureren, kan dit een ernstige zorg zijn.

Shopify Plus-concurrenten

Shopify Plus versus Magento Enterprise

Shopify Plus en Magento Enterprise Edition zijn directe concurrenten op het gebied van zakelijke e-commerce. Het belangrijkste verschil is dat Shopify Plus een gehoste oplossing is en Magento Enterprise zelf-gehost is, dus u moet een webhostingservice vinden om de software voor u uit te voeren.

Upgrade naar Shopify Plus eCommerce Platform

Magento biedt ook een gehoste versie, Magento Enterprise Cloud Edition. Dit platform gebruikt dezelfde codebase en biedt dezelfde flexibiliteit als Magento.

Zowel Shopify Plus als Magento Enterprise voldoen aan PCI-beveiliging, met Level 1 PCI DSS-certificering. Het belangrijkste verschil is dat het Shopify Plus-team als gehost platform voor u zorgt voor de beveiliging.

Met Magento bent u verantwoordelijk voor het handhaven van de gegevensbeveiliging en eventuele inbreuken daarin zijn uw zorg en verantwoordelijkheid. Het kost tijd en moeite om deze te bewaken en op te lossen, om nog maar te zwijgen van alle zorgen.

Het updaten van uw online winkel moet eenvoudig en duidelijk zijn. Productbeschrijvingen, het bewerken van de website-kopie, het toevoegen van klantformulieren en alle andere klantgerichte inhoud moeten correct en actueel zijn.

Daarnaast heeft u analyses nodig om bij te houden hoe uw verkopen verlopen, wat uw conversiepercentages zijn, hoe uw campagnes op sociale media presteren en een massa andere marketinginformatie.

Met Shopify Plus hebt u toegang tot de functionaliteiten voor dit alles vanuit uw administratiepaneel. Magento Enterprise heeft geen van deze functies als standaard, hoewel u ze kunt toevoegen via extensies of uw eigen kunt maken. Wat Magento Enterprise wel heeft, zijn uitbreidingen om verwijzingen of affiliates-marketing af te handelen.

Zoekmachineoptimalisatie is een vaak over het hoofd gezien onderdeel van online detailhandel. Meer dan een derde van alle aankopen wordt gedaan via de eerste zoekopdrachten op internet. Met de introductie van versie 2, en nu versie 2.1, staat Magento Enterprise op hetzelfde niveau als Shopify Plus, met SEO.

Beide platforms bieden voldoende tools voor meer dan voldoende SEO en inclusief de mogelijkheid om een ​​geïntegreerde blog en knoppen voor sociaal delen te hebben.

Verzending is de sleutel voor elk online bedrijf en zowel Shopify Plus als Magento Enterprise kunnen worden geïntegreerd met de meeste grote verzendingsproblemen, waaronder USPS. Shopify Plus sluit echter niet aan bij DHL.

Aangezien Magento Enterprise een door uzelf gehost platform is, zijn ondersteuning en apps essentieel voor het succes van zijn gebruikers. Er is een sterke wereldwijde gemeenschap van forummoderators en -bijdragers, evenals ontwikkelaars die apps en extensies schrijven.

Shopify Plus heeft een app store met meer dan 1000 apps van derden en een zeer sterk klantenserviceteam tot wie u voorrang heeft.

Shopify Plus versus BigCommerce Enterprise

Migreer uw bestaande BigCommerce-winkel naar Shopify Plus

BigCommerce is een van de belangrijkste concurrenten van Shopify op het gebied van gehoste, cloudgebaseerde e-commerce. BigCommerce Enterprise identificeert zichzelf met retailbedrijven die jaarlijks $ 1 miljoen of meer aan omzet verdienen. Hun klanten zijn onder meer Toyota, Gibson en Payless Shoesource.

De dashboards van zowel Shopify Plus als BigCommerce Enterprise zijn gebaseerd op hun respectieve standaard eCommerce-platforms – en beide zijn gemakkelijk te gebruiken. (Zie onze Shopify- en BigCommerce-beoordelingen.)

Beide platforms worden direct uit de doos geleverd en de implementatie is eenvoudig. Shopify Plus gebruikt zijn eigen codeertaal, Liquid genaamd, en er is een leercurve nodig om dat op te pikken voor de technisch ingestelde. Tot voor kort veroorzaakte het bewerken van de BigCommerce Enterprise-sjablonen klachten, maar de nieuwe Stencil-thema-editor vereenvoudigt het proces.

Shopify Plus en BigCommerce Enterprise hebben vergelijkbare functies met onbeperkte bandbreedte en schaalbaarheid en 99,99% uptime. Beide bieden u de mogelijkheid om via meerdere kanalen te verkopen, en beide bieden toegewijde accountmanagers, maar bij BigCommerce Enterprise zijn er extra kosten voor deze service.

Shopify Plus gaat vooruit met zijn Traffic APP voor een pijnloze overdracht van uw eerdere klanten naar uw nieuwe Shopify Plus-platform zonder dat uw SEO daalt. Beide Enterprise-platforms winnen met hun geïntegreerde checkout van één pagina.

Shopify Plus heeft een vrij mager platform basisplatform, maar je kunt functionaliteit en functies toevoegen via een keuze uit meer dan 1000 apps in de app store. BigCommerce Enterprise biedt een selectie van 265 apps, maar ze omvatten vrijwel alles wat u nodig heeft.

Als je iets nodig hebt dat je niet kunt vinden, bieden beide platforms via hun API toegang voor ontwikkelaars om nieuwe apps te maken.

Alle websitethema’s met Shopify Plus en BigCommerce Enterprise reageren op mobiele apparaten. BigCommerce Enterprise heeft meer thema’s om uit te kiezen als u de verschillende mogelijke variaties voor elk thema telt.

Gateways voor betalingsverwerking kunnen zorgen baren als u wereldwijd gaat. Shopify Plus bestrijkt de wereld met 70 betalingsverwerkers en BigCommerce Enterprise heeft er slechts 38 – maar dat is misschien genoeg voor u.

Conclusie

Voor wie is Shopify Plus aanbevolen?

We raden u aan Shopify Plus te bekijken als u een winkelier bent die een online winkel wil en:

 • heeft een grote en groeiende winkel (fysieke winkel of online)
 • heeft een omzet van minimaal $ 500.000 per jaar
 • verwacht of plant dat uw verkoopvolume zal blijven groeien, met mogelijk geen limiet in zicht
 • heeft periodieke pieken in uw verkopen, misschien wel duizenden bestellingen per minuut
 • wil zich richten op design, marketing en retail, niet op je technische online omgeving
 • wil een unieke, op maat gemaakte winkelgevel, automatisch aangepast voor elk mobiel platform
 • wil toegewijde klantenondersteuning en een langdurige relatie met uw eCommerce-serviceprovider
 • verwacht wereldwijd uit te breiden, in verschillende regio’s en talen
 • gelooft in verkoop via meerdere kanalen om meer klanten te bereiken

Waarom zou u Shopify Plus gebruiken??

Shopify lanceerde Shopify Plus in februari 2014 om zijn grotere klanten tevreden te stellen die het oorspronkelijke e-commerceplatform ontgroeiden. Shopify is erin geslaagd om een ​​aantal grote volumes af te handelen, maar het was niet ontworpen om dit te doen.

Als u al een Shopify-klant bent en u niet zeker weet of u klaar bent om over te stappen naar Shopify Plus, zijn hier de vier belangrijkste extra’s die Shopify Plus heeft:

 • de kassa op uw eigen domein, met uw eigen huisstijl en website
 • een toegewijde accountmanager voor ondersteuning & aangepast wanneer u veel verkeer heeft.
 • integratie op maat met inventaris- en beheerplatforms
 • de mogelijkheid om klonen van uw winkels te maken voor verschillende doellanden

Als je al ergens anders een online winkel hebt en naar een platform op ondernemingsniveau wilt verhuizen, biedt Shopify Plus een kant-en-klare oplossing waar je direct naar toe kunt gaan. Uw accountmanager zal met u samenwerken om ervoor te zorgen dat uw winkel tijdens de overgang uw positie op de zoekpagina niet verliest.

Hoewel het relatief nieuw is, Shopify Plus heeft al een aantal zware klanten en wordt meestal genoemd in de top drie van alle zakelijke e-commerceplatforms. Gebruikersrecensies van deze software zijn overweldigend positief.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map