39 dingen die u moet weten voordat u een e-commerce online winkel start

Online winkels zijn een gemakkelijke manier om geld te verdienen. Toonaangevende e-commerceplatforms kunnen u helpen om binnen enkele uren een online winkel op te zetten. Je hoeft geen codeergenie te zijn.


Technologie maakt sommige onderdelen ongecompliceerd, maar het is nog steeds niet eenvoudig. Als je geen solide plan hebt, kun je falen. Maak dat plan voordat je verder gaat. Stel jezelf deze 39 vragen over het starten van een e-commercebedrijf.

Contents

1. Hoe stel ik een eCommerce-bedrijfsplan op?

Er zijn zes elementen:

Managementsamenvatting – Je schrijft dit deel als laatste. Het vat de andere zeven elementen samen. Toch hoort het aan het begin van uw planningsproces.

Bedrijfsomschrijving – Het is een overzicht op hoog niveau van uw bedrijf. Welke producten en diensten biedt u aan? Wie zijn je klanten Wat zijn de concurrentievoordelen van uw online winkel? Antwoorden hebben een diepe duik nodig voor details. Vat het vervolgens samen in een of twee alinea’s. Je hebt een elevator pitch.

Marktanalyse – Wat weet u over uw branche en doelmarkt? Dit kunnen geen onderbuikgevoelens zijn. Gratis bronnen op internet verwijderen elk excuus dat je niet hebt om de feiten en cijfers te hebben.

Producten en diensten –Wat biedt uw online winkel? Benader dit vanuit klantperspectief. Om dit te doen, moet u weten en uitleggen waarom u deze producten en diensten gaat aanbieden.

Marketing en verkoop –Wat is uw benadering om klanten te bereiken? Alleen omdat u een online winkel bouwt, betekent dit niet dat ze komen. Of zelfs dingen kopen. Onderzoek het ‘waarom’-aspect met uw strategieën. Bepaal hoe u uw doelgroep bereikt.

Financiele projecties –Je kunt niet hopen op online verkoopopbrengsten. Je moet het laten gebeuren. Als u succesvol bent, ziet u dan winst? Operationele feiten en cijfers zijn de basislijnen die u helpen bij het voorspellen. Hoeveel moet u verkopen om activiteiten te dekken? Stel doelen in plaats van alleen te zien wat er gebeurt.

2. Hoe kies ik een niche voor mijn online winkel?

Beantwoord die vraag door jezelf een vraag te stellen. Wat is je passie?

Fads hebben een korte levensduur. Je hebt veel concurrentie als je een online winkel maakt om te verkopen wat er vandaag hot is. Je zult ook met hen meedoen als dat product niet meer heet is.

Kies een product of dienst die u graag verkoopt. Je houdt van het product omdat je er alles van weet. Mensen willen dingen kopen van experts. Zoeken ze er online naar? Kom erachter door zoekwoorden te onderzoeken met het gratis Hulpprogramma voor zoekwoorden van Google.

Je kunt ergens gepassioneerd over zijn en nog steeds geen geld verdienen door het te verkopen. Kies een marktsegment met ruimte voor groei. De markt moet groot genoeg zijn zodat u een bepaald gedeelte kunt exploiteren en bezitten. Dat is waar een niche om draait.

Niche-producten en -diensten zijn over het algemeen moeilijk te vinden. Schaarste creëert waarde. Het is nog beter als het product of de service hoge marges heeft. U kunt minder verkopen en toch winst maken.

3. Hoe evalueer ik de marktvraag naar mijn producten?

Nu je je niche hebt bepaald, is het tijd om een ​​diepere duik te nemen. U moet het potentieel van de markt ontdekken.

Bepaal het potentieel. Gebruik de kettingratiemethode. Begin met een grote groep en verdiep u in de kenmerken die bij uw product passen. Groeit die markt? Hebben ze de opleiding nodig om open te staan ​​voor uw product? Het overschatten van uw marktpotentieel is eenvoudig. U kunt bepalen dat miljoenen mensen uw product willen. Maar er kunnen al duizenden online bedrijven met u concurreren. Factor uw concurrentie in het potentieel.

Wie zijn uw concurrenten en waar zijn ze? Als je niet weet wie de concurrentie is, moet je dat weten. Hoe bereiken ze klanten? Onderzoek hun volgers van sociale media. Het geeft u inzicht in manieren om uw product te positioneren om zich te onderscheiden van uw concurrenten.

Gebruik Google. Gebruik Google’s Hulpprogramma voor zoekwoordenplanner om de productvraag te bepalen. Voer trefwoorden in die uw product of dienst beschrijven. Google zal u vertellen hoeveel mensen naar die zoekwoorden hebben gezocht. De tool toont ook concurrentie van dit zoekwoord. U kunt erachter komen hoeveel andere bedrijven de zoekwoorden gebruiken om klanten aan te trekken.

Wat als Google u vertelt dat niemand naar uw zoekwoorden zoekt? Het is een sterk teken dat u moet overwegen om dat product of die dienst te verkopen.

4. Hoe ontwikkel ik een uniek verkoopvoorstel?

Zo kunt u zich onderscheiden van de concurrentie. Hiermee kunt u energie richten op inspanningen die alleen zijn afgestemd op uw ideale klanten. Je moet ze vertellen dat je weet hoe je dit moet doen. Het is uw unieke verkoopvoorstel.

Doe een beroep op een ideale klant. Er is een risico om te proberen alles voor iedereen te zijn. Identificeer de perfecte prospect door jezelf deze vragen te stellen:

 • Wat wil jouw perfecte klant?
 • Hoe kan uw product of dienst hun probleem oplossen?
 • Welke factoren motiveren hun aankoopbeslissingen?
 • Waarom zouden ze jou kiezen in plaats van iemand anders?

Zodra u deze dingen weet, kunt u de propositie maken. Het moet uitleggen hoe je hun probleem gaat oplossen. Mensen kopen producten om hun problemen op te lossen. Biedt uw unieke verkoopvoorstel hen een oplossing??

5. Hoe koop ik producten voor mijn online winkel?

Tenzij je het product zelf maakt; je hebt leveranciers nodig. Waar vind je ze?

Doe onderzoek naar branche- en brancheorganisaties met betrekking tot uw product. Deze organisaties hebben missies om kopers en verkopers op elkaar af te stemmen. Bekijk deze bronnen voor hulp bij het vinden van de juiste kanalen:

6. Hoe identificeer ik mijn doelgroep?

Uw doelgroep de verzameling van uw ideale klanten. Je moet hun gedrag begrijpen. Wat zijn hun redenen om uw product of dienst te willen hebben? Ontdek waarom door deze vragen te stellen:

Wie zal mijn product gebruiken? Dit is demografische informatie.

Wanneer kopen klanten mijn product? Weinig mensen willen in juli een kerstboom. Heeft uw product een seizoenskans? Zelfs producten zonder piekaankoopperiodes. Je moet weten wanneer dit is.

Waarom hebben klanten het nodig?? Ontwikkel een diep begrip van het probleem dat uw product of dienst oplost.

7. Hoe vind ik betrouwbare leveranciers voor mijn online winkel?

Hoe vind ik betrouwbare leveranciers voor mijn online winkel?

Dat hangt af van wat je zoekt. Heeft u bestaande merken en producten nodig die u zelf verzendt? Of ben je op zoek naar een dropshipper? Ze leveren producten en vervullen bestellingen van bestaande merken en producten.

Nadat u het type leverancier heeft bepaald, moet u beslissen over hun locatie. Buitenlandse leveranciers bieden doorgaans lagere prijzen. De kosten mogen niet uw enige doorslaggevende factor zijn. Overweeg ook deze:

Overzeese inkoop

Voordelen

 • Lage productiekosten
 • Hoge keuze

Nadelen

 • Lagere waargenomen kwaliteit van klanten
 • Een potentieel voor taal- en communicatiebarrières
 • Langere levertijd
 • Minder betalingszekerheid en verhaal

Binnenlandse sourcing

Voordelen

 • Hogere productiekwaliteitsnormen
 • Gemakkelijkere communicatie zonder taalbarrière
 • Gemakkelijker om de betrouwbaarheid te verifiëren
 • Snellere levertijd
 • Betere betalingszekerheid en verhaal

Nadelen

 • Hogere productiekosten
 • Minder keuze

Veel eigenaren van online winkels zoeken naar hun netwerk voor aanbevelingen. Onderschat de kracht van vrienden en familie niet. Ze kennen misschien al een betrouwbare bron.

8. Hoe onderzoek ik mijn concurrentie?

Als je wilt weten wat je concurrentie doet, ga dan naar hun online winkels en ontdek het. Wat u zelf niet kunt doen, is achterhalen waar ze marketing aan klanten aanbieden. Technologie biedt krachtige tools om dit te achterhalen. Hier zijn een paar van de meest populaire:

AdGooroo

AdGooroo

Monitor advertenties van maximaal 10 concurrenten. Kijk waar hun advertenties worden geplaatst. Deze betaalde service biedt diepgaande informatie over de concurrentie. Het kan zelfs de marketingbudgetten van de concurrentie schatten.

Gracht

Gracht

Het eerste niveau van hun diensten is gratis. U kunt een zoekfunctie voor advertenties gebruiken om recente advertenties van uw concurrenten weer te geven. U ziet de grootte en plaatsen waar advertenties onlangs zijn gezien.

Sleutelwoord Concurrent

sleutel

Controleer de organische en betaalde zoekwoorden, bestemmingspagina’s en advertenties van uw concurrenten. U ziet de positie van de zoekwoordpositie voor duizend specifieke zoekwoorden. Deze service is de eerste 30 dagen gratis.

Het is niet zo hightech als deze drie suggesties, maar overweeg om vrienden en familie te vragen om je te helpen met competitief onderzoek. Laat ze marketing e-mail doorsturen die ze ontvangen. Ze krijgen er veel van!

9. Hoe bouw ik een eCommerce-website?

U heeft uw productlijn bedacht en de doelmarkt bepaald. U weet wie uw concurrenten zijn en waar ze klanten zoeken. Nu is het tijd om uw online winkel te creëren.

Als u niet zeker weet waar of hoe u moet beginnen, bent u een goede kandidaat voor een e-commerceplatform. Je kunt er een online winkel mee bouwen, zelfs als je helemaal geen technische vaardigheden hebt.

Maar welke? De meesten scheppen op over hoe gemakkelijk het is om met hun software een online winkel op te zetten. Er zijn twee manieren om een ​​e-commerce website te bouwen.

 • Gehoste eCommerce-software (gebruiksvriendelijker)
 • Zelf-gehoste open source eCommerce-software (geavanceerder)

Overweeg een gehoste e-commerceoplossing als u zich wilt concentreren op de verkoop van uw product. Het verwijdert de technische aspecten van het bouwen en runnen van een online winkel. Dit zijn kant-en-klare oplossingen die u kunt gebruiken. Geïntegreerd productbeheer en betalingsverwerkers maken deel uit van het pakket. U kunt uw online winkel bouwen met eenvoudige drag-and-drop-technologie. Er zijn geen codeervaardigheden nodig. De voordelen zijn talrijk, maar u kunt flexibiliteit tegenkomen.

Self-Hosted open source software is logisch als je een ervaren webontwikkelaar bent. De opstartkosten zijn aanzienlijk. U zult ook doorlopend ontwikkelingsonderhoud oplopen.

10. Hoe kies ik het juiste eCommerce-platform?

Uw keuze vereist een zorgvuldige afweging. Maak pas een keuze als u zeker weet dat u bij die oplossing blijft. Van gedachten veranderen is duur en kost tijd.

Technische bekwaamheid is een belangrijke factor bij deze keuze. Als je twijfelt aan je vaardigheden, kies dan een platform met de tools en ondersteuning die je nodig hebt om succesvol te zijn. Dit is voor uw klanten net zo belangrijk als voor u. Ze verwachten een optimale ervaring.

11. Hoe kies ik een betalingsgateway?

Een betalingsgateway is uw online kassa. Uw online winkel accepteert geen contant geld. U moet creditcard of andere vormen van online financiële transacties accepteren. Hier volgen enkele overwegingen:

Kosten. U betaalt voor een betalingsgateway. Er zijn initiële opstartkosten om het opzetten van een verkopersaccount te dekken. Er zijn ook kosten verbonden aan het configureren van de gateway op uw website. Andere kosten lopen nog. Een betalingsgatewayverkoper kan kosten in rekening brengen per transactie of als vast maandelijks bedrag. Het kost je geld om geld te verdienen.

Compatibiliteit met hoe uw klanten u willen betalen. Niet iedereen gebruikt creditcards. Veel mensen gebruiken pinpassen of zelfs PayPal. Deze transacties worden op een andere manier afgehandeld dan creditcards. Zorg ervoor dat uw betalingsgateway net zo goed voor klanten werkt als voor u.

Veiligheid. Diefstal van online betalingsinformatie neemt toe. Beveiliging een gebied waar het onmogelijk is om te voorzichtig te zijn. Vraag leveranciers om uit te leggen hoe hun betalingsgateway-oplossing de beveiliging en gegevensversleuteling benadert.

Klantenservice. In dit geval ben jij de klant. Als u problemen heeft met uw betalingsgateway, kunt u niets verkopen. Een claim van 24/7 ondersteuning betekent niet dat iemand de telefoon opneemt als je belt. Het betekent misschien niets meer dan een e-mailantwoord. U moet dit van tevoren weten.

12. Hoe kies ik een winstgevende domeinnaam?

Denk aan de populairste merknamen ter wereld. Ze zijn kort, relevant voor wat ze verkopen, gemakkelijk te onthouden en gemakkelijk te zeggen. Volg die merkoefening voor uw domeinnaam.

Domeinnaam dos

Gebruik de naam van uw bedrijf of product. Dit is niet altijd mogelijk. Controleer of u een domeinnaam kunt registreren die overeenkomt met de naam van uw online winkel. Doe dit voordat je te ver gaat in branding-oefeningen.

Bouw een domeinnaam op uit trefwoorden als een zoekopdracht uw prioriteit is. paintbrushes.com is niet beschikbaar voor je paintbrush-winkel. De meeste generieke domeinnamen zijn verdwenen. Klanten gebruiken tegenwoordig meer specifieke termen in een zoekopdracht. Denk na over uw niche en doelmarkt. Het is misschien logischer dat het domein van uw online winkel linkshandigverfborstels.com is. Kies een domeinnaam die aangeeft wat u verkoopt.

Blijf bij een domein op het hoogste niveau. Als je .com kunt krijgen, doe het dan. Mensen zullen het onthouden. Als ze de naam van uw bedrijf kennen, maar niet de URL, zullen ze eerst proberen. Com.

Domeinnaam niet

Ongebruikelijke spelling. U wilt een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden en door te geven is. Als het gemakkelijk is om verkeerd te spellen, zullen mensen het verkeerd hebben. U verliest een verkoop. Of ze kunnen op de site van uw concurrent terechtkomen.

Lange namen. Is het moeilijk te onthouden en is het gemakkelijk om het verkeerde in te typen? Het is misschien een leuke naam, maar het zal u, klanten, niet opleveren. De maximale lengte van een domein is 63 tekens. Probeer het onder de 25 te houden.

Koppeltekens. U kunt de gewenste domeinnaam krijgen, zolang u maar een koppelteken opneemt. Geef het door. Ze zorgen ervoor dat zoekwoorden opvallen, maar ze zijn gemakkelijk te vergeten. Wilt u dat er een koppelteken tussen u en uw klanten staat?

Voer uw domeinnaamselecties uit door mensen die u kent. Kijk wat ze denken. Vertel ze wat het is. Kijk of ze het kunnen spellen. Dat laat je weten of je op de goede weg bent.

13. Hoe kies ik een hostingprovider?

De verkeerde eCommerce-hostingprovider kan uw winkel doen zinken. Hier zijn enkele functies die u tijdens uw evaluatieproces kunt gebruiken.

Stop niet bij de infrastructuur. De beste eCommerce-hostingproviders bieden ook tools en ondersteuning op maat. Zijn ze gefocust op hun groei of die van jou? Zoek naar een bedrijf dat partner wil zijn, niet alleen uw provider.

Beheerde services. Marketing en productontwikkeling verhogen de online verkoop. Kan uw eCommerce-hostingprovider u hierbij helpen??

Ondersteuning. Hier beknibbelen is gevaarlijk. Investeer in gegarandeerde hulp zodra zich een probleem voordoet.

14. Hoe beheer ik site-onderhoud en updates?

De beste manier om ze te beheren, is door het niet zelf te doen. Een gehost eCommerce-platform zorgt hiervoor voor u. Onderhoud en updates gebeuren op de achtergrond. Ze zijn onzichtbaar voor jou en je klanten. Niets staat de verkoop van uw producten en diensten in de weg. Gehoste platforms bieden ook:

 • Geautomatiseerde dagelijkse back-ups van uw site
 • Staging sites of ontwikkelgebieden om te testen
 • Ondersteuning
 • sFTP-toegang

Er zijn een aantal dingen die u misschien nog steeds zelf besluit te doen. Als u het zich niet kunt veroorloven uw gegevens te verliezen, kunt u het zich niet veroorloven om al uw eieren in één mand te doen. Overweeg een secundaire back-up. Wat doet het pijn? Het is tenslotte uw zaak.

15. Hoe stel ik mijn online winkel in om creditcardbetalingen te accepteren?

Uw online winkel heeft een verkopersaccount of een betalingsgateway-account nodig. Met een internetverkopersaccount kunt u creditcards verwerken. Banken geven deze rekeningen uit. Ze beschouwen uw verkopersaccount als een kredietlijn die aan u is verstrekt. U vraagt ​​er een aan zoals u een lening aanvraagt.

Begin bij uw bank terwijl u naar een verkopersaccount zoekt. Het is een groot pluspunt als je een langdurige relatie hebt met je bank. Als ze je afwijzen, probeer dan andere lokale banken. Bied aan om al uw accounts daarheen te verplaatsen. Het is vaak de weg naar het vastlopen van een verkopersaccount.

Dat is de eerste stap. U heeft ook een betalingsgateway-account nodig. De gateway is de handler die de creditcards van kopers koppelt aan uw verkopersaccount. Het zorgt voor verificatie en overdrachtsaanvragen.

Als kleine handelaar zou u moeten overwegen om deze twee vereisten te combineren. Leveranciers kunnen voor u een verkopersaccount instellen en een betalingsgateway als pakket aanbieden.

16. Hoe bescherm ik klantgegevens?

De beste manier om hackers uit de buurt van klantgegevens te houden, is om in de eerste plaats geen gegevens te hebben om te stelen. Laat externe providers creditcardgegevens verwerken. Ze hebben de beveiliging en technische spieren om op een veilige manier met klantgegevens om te gaan.

Gebruik SSL-codering op pagina’s met klantgegevens. Dit omvat aanmeldingspagina’s, afrekenpagina’s en inlogpagina’s van klanten. SSL-codering voorkomt dat hackers de opgeslagen gegevens van uw website stelen. De extra beveiligingslaag vergroot het vertrouwen van uw klanten. Ze hebben geleerd de ‘https’ te koppelen aan een hoge beveiliging.

Bescherm uw site met extra bescherming. Een firewall voor webapplicaties en andere security-on-demand-oplossingen bieden vertrouwen. Een netwerk voor inhoudslevering helpt bedreigingen te blokkeren. Het zal de laadtijd van uw website voor kopers versnellen.

Versleutel. Versleutel altijd klantwachtwoorden en andere gevoelige informatie. Beschouw alle informatie die uw klanten met u delen als gevoelig.

Leid uw klanten op. Help hen een actieve rol te spelen bij het veilig houden van persoonlijke informatie. Laat hen weten welke informatie u verzamelt en hoe. Vraag hen om verdacht gedrag op uw site te melden.

17. Hoe verzamel ik omzetbelasting?

Het is belangrijker om te bepalen wanneer en waarom eerst. Hoe u het doet, is vaak een functie van het eCommerce-platform dat u gebruikt.

Bepaal waar je een nexus hebt. Bijna alle staten verplichten online handelaren om omzetbelasting van kopers te innen. U hoeft in deze staten alleen omzetbelasting te innen als u een zogenaamde ‘sales tax nexus’ heeft. U moet in die staat een aanzienlijke zakelijke aanwezigheid hebben. Het bevat zaken als:

 • Een kantoor hebben
 • Een werknemer hebben
 • Een magazijn hebben
 • Een partner hebben
 • Voorraad opslaan
 • Dropshipping van een derde partij

Gebruik deze interactieve gids om te bepalen waar u een btw-nexus heeft. Uw online winkel int btw op basis van deze informatie. U moet zich registreren bij de staten waarvoor u de belasting gaat innen.

Uw eCommerce-platformverkoper is uw partner in deze verplichting. Gebruik hun bronnen om uzelf te informeren over de basisprincipes van de omzetbelasting. Vraag om hun steun om te bevestigen dat u vanaf het begin een goede en conforme belastinginningprocedure heeft.

18. Hoe stel ik eCommerce orderafhandeling in?

Zodra een klant iets koopt in uw online winkel, moet u het bij hen krijgen. U heeft misschien geen magazijn nodig om uw producten op te slaan, maar u moet voldoening behandelen alsof u er een nodig heeft. Het zet je klaar voor de tijd dat je het misschien nodig hebt. Of voor wanneer u moet samenwerken met een uitvoeringsbedrijf.

Doe deze dingen nu, zodat u later kunt schalen:

Producten organiseren. Label al uw producten met een SKU, barcode of UPC. Het is nog beter als ze op die manier van uw fabrikant aankomen.

Houd productidentificatie eenvoudig. Maak SKU-informatie kort en uniek. Het is vandaag misschien logisch voor u, maar hoe zit het met een paar jaar vanaf nu? Wat als u uw inventaris verplaatst naar een enorm magazijn? Zullen uw huidige SKU’s zinvol zijn voor toekomstige vervullingsmedewerkers?

Beheer producthoeveelheid. Hoeveel product op voorraad houden? Focus op wat bekend staat als lean inventory. Maar pas op dat u geen klanten frustreert die niet te lang op uw producten willen wachten. Het is een evenwichtsoefening.

Houd productselectie in de gaten. Dit is misschien geen probleem voor u als u klein begint. Naarmate u groeit, wilt u klanten meer keuzes bieden. Mogelijk hebt u beperkte opslagruimte. Het is logisch om alleen meer keuze te bieden voor producten die goed verkopen.

Houd de verpakkingskosten laag. Apple heeft ons geleerd dat verpakkingen deel uitmaken van het merk. Hoge productprijzen verhogen de verwachting van kwaliteitspresentatie. De meeste mensen die producten van een online winkel kopen, geven er meer om dat ze de beste prijs krijgen. U kunt de verpakking laag houden door de variëteit aan dozen en verpakkingsmateriaal te minimaliseren. Als u merkdozen gebruikt, begrijp dan de kosten en de waarde die het oplevert.

19. Hoe bepaal ik de verzendkosten?

Uw verzendstrategie moet zo min mogelijk in uw marges snijden. Het moet nog steeds aantrekkelijk blijven voor klanten. Studies tonen aan dat verzend- en administratiekosten ertoe leiden dat het winkelwagentje wordt verlaten. Overweeg deze opties:

Geen verzendkosten. Het trekt de aandacht van een klant. Het kan echter uw winst verminderen. Gratis verzending is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van concurrenten die het niet aanbieden. Bepaal of een groter verkoopvolume de winst behaalt.

Bied gratis verzending aan bij een minimale bestelling. Het verhoogt uw gemiddelde bestelwaarde. U kunt dat tegen de verzendkosten toepassen. Kostbare artikelen hebben extra behandeling nodig. Klanten verwachten dat. Concurrerende, goedkope merchandise is een ander verhaal.

Laad op wat u in rekening wordt gebracht. Uw klanten betalen min of meer wat u zou betalen om uw producten te verzenden. Het heeft niet dezelfde impact als gratis verzending. Het voorkomt wel dat u uw winst binnenkrijgt. Slimme klanten begrijpen dat ze de best mogelijke deal krijgen.

Vaste tarieven. Deze optie vereist voorbereiding. U moet van tevoren de gemiddelde kosten berekenen om een ​​pakket te verzenden. Het is belangrijk om te weten, zodat u uw klanten niet te weinig of te veel betaalt. Gewapend met het scala aan kosten kunt u gelaagde, aantrekkelijke opties instellen. De levertijd bepaalt de prijs.

20. Hoe beheer ik de inventaris?

Hoeveel heb je nodig? Voorraad is een pluspunt, maar het bindt geld totdat het wordt verkocht. Uw eCommerce-winkel moet de voorraad optimaliseren door deze slank te houden. Het moet dit doen zonder de teleurstelling van de klant te riskeren.

Dit zijn manieren om te jongleren:

Blijf georganiseerd. Huh? Is dat niet duidelijk? Dat is het misschien niet. Zorg ervoor dat je inventaris duidelijk is. Is het georganiseerd, dus het is gemakkelijk om te weten wat waar is geplaatst?

Kies een systeem op maat. Zoek naar een winkelwagenoplossing die voorraadbeheer integreert met boekhouddiensten. Kan het verkochte items aftrekken elke keer dat er een uitverkoop is? Kan het e-mails pushen wanneer een voorraad laag is?

Wees waakzaam. Je bent nu misschien klein, maar is je doel niet om te schalen? Behandel vandaag alsof het de toekomst is. Houd te allen tijde nauwkeurige gegevens bij en houd de inventaris bij. Investeer in software voor voorraadbeheer die u op dit moment kan helpen, en wanneer u zo groot bent als Amazon.

21. Hoe bouw ik vertrouwen op met mijn online winkel?

Phishing-zwendel, malware en een slechte klantenservice maken online shoppers op hun hoede. Vertrouwensindicatoren op uw website zijn cruciaal. Hier zijn vijf dingen die u kunt doen om vertrouwen op te bouwen:

Maak het persoonlijk. Mensen vertrouwen pagina’s of websites niet. Ze vertrouwen mensen. Heeft uw website de menselijke factor? Ze willen gezichten en namen zien. Gebruik uw pagina Over ons om uw team te laten zien. Geef namen weer en geef contactgegevens op.

Zie er professioneel uit. Het zit allemaal in je presentatie. Je bent niet virtueel. Je bent echt. Bewijs het. Maak van de klantenservice een robuust onderdeel van uw website. Leg uw retourbeleid en andere ondersteuning uit in gewoon Engels.

Deel dat anderen je vertrouwen. Geef getuigenissen van klanten weer. Tekstgebaseerd is oké. Een video is zelfs nog beter. Schep op over de pers. Geef de logo’s weer van de media-aandacht die u heeft.

Bewijs dat uw website veilig is. Dat hangslotsymbool is waardevol. Geeft uw eCommerce-oplossing een melding weer dat klanten een beveiligde server gebruiken? Zelfs als dat zo is, ga dan nog een stap verder en herinner ze eraan.

Beperk risico’s. Wat staat er op het spel voor uw klanten? Ze zijn bezorgd dat ze vast zullen zitten aan je product als ze het niet leuk vinden. Vergroot uw geloofwaardigheid. Spreek hun bezorgdheid van tevoren aan. Beschrijf het verzend- en retourbeleid. Dit gaat over het managen van verwachtingen.

Uw klanten beoordelen u zodra ze op uw indexpagina terechtkomen. Ze beslissen binnen een paar seconden of ze je willen vertrouwen. Het is aan jou om hun vertrouwen te winnen.

22. Hoe trek ik kopers naar mijn online winkel?

Er komt geen einde aan het online advies over SEO en het laten verschijnen van uw online winkel in zoekopdrachten. Maar robots winkelen niet op uw site. Mensen zijn.

Het enige dat online winkels het meest vergeten, is dat we allemaal een menselijke verbinding willen. Het klinkt misschien als een grammaticale les, maar het begint met het juiste gebruik van voornaamwoorden. Stel de klant centraal. Dat betekent dat je het voornaamwoord ‘jij’ moet gebruiken. Vermijd een focus op jezelf. Maak weinig gebruik van het voornaamwoord ‘wij’.

Voeg een blog toe aan uw website. Denk eraan, klanten komen naar u toe voor een oplossing voor een probleem. De producten en services die u verkoopt, zijn die oplossingen. Praat over die dingen. Prijs en product zijn niet de enige dingen die verkopen.

23. Hoe trek ik kopers naar mijn online winkel?

Hier zijn enkele ontnuchterende statistieken.

 • 78% van de consumenten annuleert een transactie vanwege een slechte klantenservice.
 • Amerikanen vertellen gemiddeld negen mensen over goede ervaringen. Ze vertellen zestien mensen over arme mensen.
 • Er zijn 12 positieve beoordelingen nodig om een ​​onopgeloste negatieve beoordeling goed te maken.
 • 59% van de Amerikaanse kopers zou een nieuw merk proberen voor een betere service-ervaring.

Sociale media versterken dit. Het is ook je beste tool. Het maakt van klantenservice een gezamenlijke inspanning. Sociale media bieden online communitytools waarmee klanten antwoorden kunnen vinden en anderen kunnen helpen. Gebruik zelfhulp en communityforums op uw website. Vergeet niet de kracht van directe betrokkenheid om klantenserviceproblemen op te lossen.

Hier zijn manieren waarop uw online winkel klantenondersteuning kan gebruiken om de tevredenheid te verhogen:

Wees behulpzaam. Dat is niet zo duidelijk als het klinkt. Beschikbaar zijn is niet hetzelfde als behulpzaam zijn. Het gaat verder dan het hebben van iemand die een livechat of telefoongesprek voert. De kwaliteit van de hulp is je doel. Geeft u uw klantenondersteuning de bevoegdheid om problemen op te lossen?

Wees eerlijk. Klanten verwachten niet dat je perfect bent, maar ze verwachten wel dat je een fout begaat. Uw klantenondersteuning moet zich daarbij op uw gemak voelen. Niemand verwacht dat je alle antwoorden weet. Online shoppers die klantenservice nodig hebben, zullen verwachten dat u een antwoord voor hen zult vinden. En “nee” is een passend antwoord als het betekent dat je ze te veel belooft en teleurstelt.

Houd het eenvoudig en gemakkelijk. Klantenservice is geen kosten voor zakendoen. Het is een investering. Het versterkt uw relatie met uw kopers en stimuleert herhaalde verkopen. Tevreden klanten delen hun ontdekkingen. Dat is je doel met klantenservice. Maak het gemakkelijk om kritieke informatie te vinden. Stel prijs-, verzend- en retourbeleid in waar ze het kunnen vinden.

24. Hoe maak ik productafbeeldingen en beschrijvingen?

Uw online winkel is een visueel medium aangevuld met woorden. Gebruik beide in uw voordeel.

Grotere afbeeldingen verhogen de verkoop. Maak ze een hoge resolutie en gebruik verschillende hoeken. Laat klanten inzoomen op details.

Beknibbel niet op productbeschrijvingen. Beschrijf het voordeel van het product met behulp van de functies ervan. Zoek het ‘waarom’.

Wees genereus met details. Maak ze beschikbaar. Als uw product 37 volledig natuurlijke ingrediënten bevat, geef dan een link naar afbeeldingen ervan. Klanten waarderen dit. Ze worden vertrouwd met hun aankoopbeslissingen.

25. Hoe ga ik om met ruilen en retourneren?

Moedig ze allereerst aan. Het laat kopers zien dat u toegewijd bent aan klantenservice. Als ze niet tevreden zijn, neem je het terug. Einde van de discussie. Dat gezegd hebbende, kunt u het rendement verminderen met een uitgebreid beleid dat u deelt met klanten. Beheer hun verwachtingen.

Geen enkele verkoop is definitief. Ga achter uw product staan. Maak het hen niet moeilijk dingen terug te sturen. Als je dat doet, zie je ze nooit meer terug.

Beperk teleurstelling.Nauwkeurige productbeschrijvingen en goede productfoto’s verminderen het rendement.

Gebruik duidelijke Engelse acroniemen en jargon regeren onze wereld. Houd ze buiten het dialoogvenster. Maak het gemakkelijk om uw informatie over ruilen en retourneren te vinden. Als het niet gemakkelijk te vinden is, denken uw klanten dat u iets te verbergen heeft.

Voeg geen verborgen kosten toe of verberg tijdsbeperkingen. Laat klanten weten of ze moeten betalen voor retourzending. Maak duidelijk of shoppers een bepaalde hoeveelheid tijd hebben om iets dat ze kopen te retourneren of te ruilen. Niets is erger dan geraakt te worden door verborgen kosten. Verberg niets. Je zult nieuwe klanten moeten vinden.

26. Hoe houd ik de prestaties van mijn winkel bij?

Key Performance Indicators (KPI’s) meten hoe u het doet. Volg deze gegevenspunten en u weet:

Siteverkeer – Het vertelt je hoeveel mensen er komen. Zijn sommige dagen populairder dan andere? Misschien zijn die dagen dat u speciale koopprikkels heeft.

Gemiddelde tijd ter plaatse – Het meet betrokkenheid. Lage tijden betekenen dat klanten niet kunnen vinden wat ze zoeken. Of je hebt niet wat ze willen. Beide zijn slecht nieuws voor jou.

Pagina’s afsluiten –Het laat zien waar je interesse verloren is. Gebruik deze gegevens om uw site te verfijnen en de aandacht van de klant te houden.

Verwijzingen –Hoe hebben nieuwe klanten uw online winkel gevonden? Dit helpt u bij het bevestigen van uw marketingstrategieën.

Conversies – Een bezoek aan uw online winkel is leuk. Iets kopen is beter. Deze conversieratio helpt u te beslissen of u meer verkoopdruk moet uitoefenen.

Retourpercentage – Terugkerende bezoekers zijn geweldig. Terugkopers zijn geweldig. Bekijk uw retourpercentage om te zien hoe u het doet om terugkerende klanten te krijgen.

Gemiddelde bestelwaarde – Dit helpt u om uw bestedingspatroon te begrijpen. Grote uitgaven op uw site verdienen extra aandacht.

27. Hoe bouw ik een merk op voor mijn online winkel?

Elk merk heeft basiselementen. Uw online winkel doet dat ook.

 • Logo
 • Kleuren
 • Typografie
 • Iconen

Laat al deze elementen samenwerken. Ken ze allemaal voordat je begint. Ze zijn onderling afhankelijk. Dit is wat je moet doen om de elementen te maken.

Bepaal wat je bent. Een merkstrategie omvat uw waarden, uw visie. Het geeft weer wat u voor uw klanten wilt en wat u wilt dat mensen van u denken. Zet dit om in zoekwoorden.

Ontwerp naar een doel. Beperk uw kleurenpalet en lettertypen. Kies een lettertype voor koppen en één voor hoofdtekst. Vergeet uw mobiele kopers niet. Zijn de lettertypen leesbaar in kleine formaten?

Begrijp wat uw merk communiceert. Weerspiegelen alle delen van uw winkel hetzelfde thema? Uw merk gaat over sereniteit. Uw zakelijke praktijken lijken meer op een worstelwedstrijd. Dit stuurt gemengde berichten naar klanten. Alles moet versterken wat je besluit dat je bent.

28. Hoe maak ik een loyaliteitsprogramma voor klanten aan?

Wat is de moeite waard bij complicaties? Het verslaat het doel. Complexiteit verwijderen. Verminder het en verander het in de plezierige ervaring die het voor een koper zou moeten zijn. Het is tenslotte een beloning. Het duurt niet lang om erachter te komen. Het zou minder tijd kosten om lid te worden.

Het is geen loyaliteitsprogramma voor klanten als er belemmeringen zijn om lid te worden. Kunt u het net zo eenvoudig maken als een e-mailinvoer? Kunnen ze lid worden van of inloggen op uw site met hun inloggegevens voor sociale media?

Met succesvolle loyaliteitsprogramma’s kunnen klanten zonder moeite beloningen verdienen. Zou het niet genoeg moeten zijn om iets van je te kopen? Als uw loyaliteitsprogramma veel meer vereist dan een login, is het te ingewikkeld. Zijn uw beloningen zo genereus dat u hoopt dat klanten niet deelnemen? Wees niet zo gul.

Aan de andere kant, zijn de beloningen voor uw loyaliteitsprogramma oppervlakkig? Als klanten de waarde niet zien, mislukt het programma.

De meest succesvolle loyaliteitsprogramma’s verhogen de beloningsinzet voor voortdurende activiteit. Het motiveert en genereert herhaalaankopen. Uw meest loyale klanten zijn krachtige marketingagenten voor u. Geef ze manieren om hun ervaringen te delen en moedig anderen aan om ook mee te doen. Sociale pictogrammen moeten overal op uw loyaliteitsprogramma-pagina’s staan.

29. Hoe zorg ik ervoor dat klanten beoordelingen schrijven?

Vraag het hen. Iedereen begrijpt het belang van goede recensies. Die positieve woorden kun je het beste meteen opvragen.

Maak het uw klanten gemakkelijk om beoordelingen voor u op uw site achter te laten. Als het niet duidelijk is, zoeken ze er niet naar. Plaats links naar beoordelingsprofielen op meer dan één plaats. Neem ze op in uw nieuwsbrieven en e-mails.

Geef klanten een reden om te beoordelen. Laat ze je waardering zien met een stimulans. Wees echter duidelijk dat het om een ​​eerlijke beoordeling gaat.

30. Hoe promoot ik mijn online winkel?

Uw beste promotietool is e-mail. Stuur een bericht naar uw database. Zorg ervoor dat er een call-to-action is om de e-mail te delen.

Uw e-maildatabase zal groeien nadat u bent gestart. Gebruik het om wekelijkse berichten te verzenden die uw producten benadrukken. Voeg afbeeldingen en directe links toe om te kopen. Besteed extra tijd aan het formatteren van het bericht, zodat het er goed uitziet op mobiele apparaten. E-mail genereert een normaal verkeer.

Vestig jezelf een leider in je branche met een blog. Het is een krachtige maar indirecte manier om uw online winkel te promoten. Uw blogposts moeten nuttig en informatief zijn. Schrijf vanuit een neutraal standpunt. Verwijs naar zowel collega’s als concurrenten. Houd bloglinks terug naar uw winkel minimaal en relevant.

Neem contact op met andere bloggers over uw online winkel en producten. Het vergt wat onderzoek. Je moet hun berichten lezen om een ​​verbinding te bepalen. Neem dan contact met hen op. Leg uit waarom uw product geschikt is voor een recensie op hun blog. Wees promotiegericht en bied een monster aan voor een weggeefactie.

Gebruik dat onderzoek op blogs om een ​​tweede lijst te maken. Neem contact met hen op en bied aan voor een gastblog. Het wordt geen zelfpromotie. Deze bloggers zullen doordacht commentaar verwachten dat oplossingen biedt die hun lezers kunnen gebruiken. Je beloning is een link naar je winkel in de bio.

Video trekt kijkers aan. Ze kunnen worden gedeeld en voegen diepte toe aan uw online winkel. Toon uw producten in actie. Mensen houden ook van inhoud achter de schermen. Veel plezier en deel wat bloopers! Maak een YouTube-account voor je online winkel en plaats je video’s daar. Cross-promotie van deze twee sites.

Social media zijn essentieel. Effectief gebruik van sociale media om uw online winkel te promoten, kost tijd en moeite. Je hebt een schema met reguliere berichten nodig. Dit betekent dagelijks of zelfs meer, afhankelijk van je aantal volgers. Afbeeldingen trekken de aandacht en worden gedeeld. Voeg een directe link toe om het in uw online winkel te kopen.

Veel sociale mediasites bieden betaalde doelgerichte advertenties aan hun publiek. Facebook en Twitter hebben krachtige interfaces waarmee je specifiek kunt zijn. Zorg ervoor dat de bestemming uw online winkel is en niet uw bedrijfspagina op hun sites.

Optimaliseer de productnamen en beschrijvingen in uw online winkel. Uitgebreide beschrijvingen bieden meer mogelijkheden voor SEO. Doe hetzelfde met je foto’s. Geef ze beschrijvende namen. Voeg uw productfeed toe aan Google Shopping. Deze drie SEO-inspanningen helpen nieuwe klanten u te vinden.

31. Hoe maak ik een effectief marketingplan?

Uw plan begint met te weten aan wie u wilt verkopen en hoe ze willen kopen. Bepaal wie uw klanten zijn en hun winkelgedrag. Die informatie bereidt je voor op de volgende stap.

Maak uw online winkel zichtbaar waar deze klanten naar kijken. Zoekmachines, sociale media en blogs kunnen ze met een directe link naar je sturen. Zorg ervoor dat je er klaar voor bent voordat ze aankomen. Gebruik zoekmachines om uw online winkel te vinden. Deze zoekmachinelinks maken de eerste indruk voor uw klanten. Is het degene die je wilt?

Succesvolle marketing is effectieve communicatie. Controleer uw website. Communiceert elke pagina zijn duidelijke doel? Vind ten minste 10 mensen die overeenkomen met uw doelgroep. Vraag hen om te winkelen in uw online winkel. Kijk hoe ze door het proces gaan. Vraag om hun feedback en onderneem actie om de winkelervaring in uw online winkel te verbeteren.

Waarde is wat marketingcommunicatie moet bieden. Voor online shoppers betekent dit dat ze moeten laten zien dat ze zullen vinden wat ze willen kopen. Verhoog de verkoop van uw product met informatie die gemakkelijk te consumeren is.

Effectieve communicatie is interactief. Concentreer u op uw vermogen om online een tweerichtingsgesprek met klanten te voeren. Marketing gaat ook over het managen van verwachtingen. Ga er niet vanuit dat klanten weten wat ze moeten doen of wat ze kunnen verwachten als ze bij u winkelen. Help ze met aanwijzingen. Dit kunnen calls-to-action zijn die tot verkopen leiden.

32. Hoe wijs ik een e-commerce marketingbudget toe?

Gebruik uw toewijzing voor klantenwerving. Hoewel u een merk heeft, zijn het uw individuele producten of services die inkomsten genereren. Dat is wat je mensen wilt laten zien.

Het lijkt logisch om al je budget in het goedkoopste kanaal te investeren. Mogelijk ziet u een eerste reactie, maar deze kan deze niet ondersteunen. Online gedrag en voorkeuren zijn grillig. Waar mensen vandaag zijn, is niet waar ze morgen zullen zijn. De tarieven van een kanaal kunnen stijgen en onbetaalbaar worden voor jou. De betere strategie is om uw budget over meerdere kanalen te verdelen. Hier is een algemeen overzicht van hoe andere eCommerce-sites de toewijzing benaderen:

Investeer 10% tot 30% in SEO-kanalen. Plan langdurige toepassing voor optimale resultaten. SEO zal stabiel verkeer genereren. Het nadeel is dat het niet een snelle return on investment (ROI) oplevert zoals andere kanalen dat wel zouden kunnen. Het is een langere cyclus.

Investeer 10% tot 20% in social media kanalen. De drie reuzen van het sociale netwerk (Facebook, Twitter en LinkedIn) zijn voor de hand liggende keuzes. Ze hebben een enorm publiek. Targeting is eenvoudig. Sluit andere sociale netwerken niet uit. Uw producten of diensten passen mogelijk goed bij kleinere en meer gespecialiseerde sociale netwerken. Online winkelen is een visuele ervaring. Pinterest en Instagram zijn visuele sociale netwerken.

Investeer 20% tot 40% in SEM. Als uw online winkel nieuw is, is dit misschien de enige manier om zichtbaarheid te krijgen in zoekopdrachten. Meer uitgeven is niet altijd beter. Het resultaat is dat u ervoor zorgt dat uw advertentie relevant is voor de doelgroep die u Google heeft gevraagd te targeten. Als u geen resultaten ziet, helpt meer geld niet. Wijzig uw advertentietekst vaak om te bepalen wat resoneert met zoekopdrachten. Uw zoekwoorden kloppen misschien wel, maar uw exemplaar wordt niet omgezet in een klik.

Investeer 10% tot 20% in retargeting.Als u net een e-commercesite begint; heb je misschien een klein klantenbestand. Ze opnieuw targeten is een beperkte kans. Die klanten zijn naar uw online winkel geweest. Ze opnieuw aanraken met marketing is een manier om ze uit te nodigen om terug te komen en te kopen. Wacht op retargeting totdat uw maandelijkse bezoekersaantal de investering rechtvaardigt.

Investeer 5% tot 25% in prospectie met display-advertenties. Deze vergroten de naamsbekendheid op gerichte websites.

Investeer 5% tot 10% in e-mailmarketing. Het bestaat al heel lang omdat het werkt. Nieuwsbriefcampagnes zijn effectieve aanjagers van siteverkeer en conversies. E-mails over het verlaten van een winkelwagentje kunnen een verloren verkoop doen herleven. Cross-sell e-mails kunnen de uitgaven van bestaande klanten verhogen.

Houd uw toewijzingen vloeiend. Naarmate uw online winkel ouder wordt en het publiek groeit, zullen uw doelstellingen verschuiven. Merkopbouwende kanalen worden belangrijker. Als een kanaal geen resultaten oplevert, geef het dan niet op. Test er eerst verschillende advertenties voor.

33. Hoe ontwikkel ik een SEO-strategie voor mijn online winkel?

Succesvolle SEO-strategieën draaien om zes elementen.

Trefwoorden – Doe het onderzoek. Begrijp wat mensen zoeken. Jezelf associëren met deze zoekwoorden is waar SEO voor staat. Bekijk hoe de concurrentie eruitziet met behulp van het Google AdWords-hulpprogramma voor zoekwoorden. Sommige zoekwoorden zijn te concurrerend in uw niche. Kies in plaats daarvan long-tail zoekwoorden (tussen twee en vijf woorden). Er zullen minder bedrijven strijden om deze langere zoekwoorden. Ze geven je een hogere plaatsingsrang.

Meta-tags –Ze zijn essentieel. Uw belangrijkste zoekwoorden horen thuis op uw paginatitels. Metatags zijn wat Google zoekt en rangschikt. Hetzelfde geldt voor titels van paginabeschrijvingen.

Inhoud – Kwaliteitsinhoud creëert een positieve gebruikerservaring. Content is de beste plaats voor uw zoekwoorden. Laat uw content schitteren en gebruik deze om uw kopers te informeren.

Backlinks –Deze zijn bijna net zo belangrijk als inhoud. Kwaliteit overtreft echter kwantiteit. Denk na over uw contentstrategie. Structureer het voor relevante links terug naar uw website. Ontwikkel peer blogs om dezelfde reden. Verkoop dingen waar mensen van houden. Ze zullen je hier ook mee helpen.

Sociale media –Dit is niet te omzeilen. Je moet een sterke aanwezigheid op sociale media hebben, anders zul je niet slagen. Sites zoals Facebook hebben zo’n groot publiek dat leden het net als een zoekmachine gebruiken.

Productafbeeldingen –Afbeeldingen spelen een cruciale rol bij SEO. Zoekresultaten leveren zowel afbeeldingen als websites op. U verkoopt producten op uw site. Afbeeldingen van die producten moeten zo goed zijn als je ze kunt maken. Er is echter iets dat net zo belangrijk is. De bestandsnamen van afbeeldingen moeten relevante trefwoorden bevatten. U ziet een hogere positie voor hen in zoekmachines.

Geen enkele SEO-strategie zou compleet zijn zonder concurrentieanalyse. Wat doen andere eCommerce-sites zoals die van u?

34. Hoe gebruik ik sociale media om mijn online winkel op de markt te brengen?

Marketing via sociale media brengt kopers naar uw online winkel. Nummers nodig om het te bewijzen? De eCommerce Shopify beoordeelde gegevens van meer dan 37 miljoen bezoeken aan sociale media. De bezoeken resulteerden in 529.000 bestellingen. Dit is wat u moet doen om aan de slag te gaan.

Maak een Facebook-pagina voor uw online winkel. Gebruik hiervoor niet uw persoonlijke Facebook-pagina. Nodig je Facebook-vrienden uit om je pagina te delen en te liken. Laat meer dan alleen uw gloednieuwe bedrijfspagina van Facebook op hen wachten wanneer ze aankomen. Zorg ervoor dat er inhoud is die ze kunnen gebruiken en delen. Houd een nieuwe inhoud constant bij. Het moet relevant en interessant genoeg zijn om te delen. De call-to-action is een bezoek aan uw online winkel.

Tweet over uw online winkel. Bedenk exclusieve kortingen voor je volgers. Geef ze een prikkel om contact op te nemen met hun volgers. Vergeet deze aanbieding niet op te nemen in uw Facebook-netwerk. Volg uw klanten. Volg je leveranciers. Gebruik Twitter om invloedrijke bloggers, journalisten en branche-analisten te bereiken. Ze hebben veel volgers. Je wilt die aandacht. Betrek ze met afbeeldingen en video’s.

Stel een Google+ bedrijfspagina in. Google-producten werken goed samen. Uw bedrijfsprofiel op Google+ helpt het beter te presteren in Google-zoekopdrachten. Hier kun je een interessante interactie hebben. Maak een Google+ Hangout en maak in realtime contact met je klanten en potentiële klanten. Zoek de relevante Google+ communities en begin met bijdragen.

Maak een YouTube-kanaal. Dit is waar de meeste bedrijven plezier hebben. Het is jouw keuze. Misschien wilt u alleen video’s laten zien over het gebruik van uw producten of services. Of meng het met wat puur entertainment. Wat belangrijk is, is dat je ervoor zorgt dat de videocontent blijft komen.

Maak een LinkedIn-profiel. Op LinkedIn groeit en onderhoudt u professionele netwerken. Voeg links toe aan uw online winkel. Gebruik de updatefunctie om mensen te informeren over de zakelijke aspecten van uw eCommerce-winkel. Vind en volg uw leveranciers. Word lid van hun groepen en neem deel aan de discussies. Vraag uw netwerk om aanbevelingen aan uw profiel toe te voegen.

Stel een Pinterest-profiel in. Bij Pinterest draait alles om afbeeldingen, dus profiteer hier van uw productfotografie. Maak themaborden om uw goederen en / of diensten onder de aandacht te brengen. Uw online winkel moet naast elk product de Pinterest Pin It-knop hebben, zodat bezoekers deze kunnen delen. De video’s die je voor YouTube hebt gemaakt, kunnen hier ook dubbel werk doen.

35. Hoe bouw ik een e-commerce e-maillijst op?

E-mailadressen zijn enkele van de meest waardevolle dingen die klanten u kunnen geven, naast geld. Maak het gemakkelijk om die informatie met u te delen. Gebruik het vervolgens om een ​​dialoogvenster te maken.

E-mailadressen zijn zo waardevol omdat ze laten zien dat iemand wil horen wat je te zeggen hebt. Ze hebben je toestemming gegeven om ze op de markt te brengen. Hier leest u hoe u die e-mailadressen kunt krijgen.

Gebruik advertenties om mensen naar een bestemmingspagina te leiden. Uw bestemmingspagina moet een duidelijk voordeel bieden in ruil voor het e-mailadres. Dit kan een speciale korting zijn of een gratis download. Zelfs als een bezoeker niets koopt, profiteert u nog steeds van de winst van een ander e-mailadres.

Houd wedstrijden en weggeefacties op sociale media. Laat mensen die meedoen weten dat ze hun winkansen kunnen vergroten. Het enige wat ze hoeven te doen is de wedstrijd delen met hun Facebook-netwerk van vrienden. Afbeeldingen krijgen aandacht. Als de prijs een cadeaubon is voor uw online winkel, maak dan een collage van de meest populaire producten waarvoor ze deze kunnen gebruiken.

Plaats overal e-mailaanmeldboxen. Elke plaats die u in uw online winkel plaatst, is een gelegenheid om een ​​e-mailadres te verzamelen. Vergeet je blog niet. Kwalitatieve bloginhoud is een natuurlijke magneet voor e-mailadressen. Mensen abonneren zich om te weten wanneer je iets nieuws moet posten.

36. Hoe stel ik een e-commerce nieuwsbrief in?

Nieuwsbrieven zijn een waardevolle conversiebron. Mensen die zich aanmelden, hebben aangegeven dat ze meer willen weten over uw bedrijf. Nu kunt u ze vaker bereiken en meer redenen geven om te kopen. De inhoud van uw nieuwsbrief moet relevant zijn en waarde bieden.

Je bent een online winkel. Afbeeldingen stimuleren uw verkoop. Houd daar rekening mee bij het plannen van de inhoud van uw nieuwsbrief. Het is nieuws, geen reclame. Uw inhoud moet gaan over wat er in uw online winkel gebeurt. Dit is een kans om je te concentreren op je mensen. Het is moeilijk te verkopen over uw bedrijf, met een zachte verkoop voor uw producten. Uw klanten willen ook van u weten.

Bouw deze relaties op door andere informatie op te nemen die uw klanten waardevol vinden. Heeft u een bezoek gebracht aan een verkoper die op een opwindende plek woont? Schrijf er een kort stukje over en voeg links toe naar attracties in de omgeving. Stel andere bedrijven voor die uw producten of diensten aanvullen. Laat die bedrijven weten. Ze kunnen de gunst teruggeven. Het draagt ​​bij aan uw netwerk van verbindingen.

Maak speciale aanbiedingen of kortingen voor nieuwsbriefabonnees. Mensen voelen zich graag exclusief. Breng ze op de hoogte van toekomstige verkoopevenementen voordat ze elders worden aangekondigd.

Sociale links in uw nieuwsbrief helpen abonnees deze met anderen te delen. Het is een manier om de abonnementenlijst samen te stellen. Zorg ervoor dat u uw sociale netwerken nieuw laat wanneer u een ander nummer van de nieuwsbrief publiceert.

Uw eCommerce-nieuwsbrief is geen blog. Ze kunnen wel naar elkaar verwijzen. Gebruik beide om elkaar te promoten.

37. Hoe bescherm ik mijn eCommerce-site tegen hacken?

Beveiliging is vanaf het begin een topprioriteit. Maak er een groot deel van uit van uw overweging bij het selecteren van een eCommerce-platform. Let goed op PCI-compliance en SSL-certificaten. Vraag naar spambescherming als u van plan bent hun e-mailsysteem te gebruiken.

Uw e-commerceplatform biedt bescherming tegen hacking, maar het is niet de exclusieve verantwoordelijkheid van de leverancier. Jullie tweeën zijn partners. Vraag hoe u hen kunt helpen zoeken naar verdachte activiteiten in uw online winkel. Weet op welke tekens je moet letten. Installeer virus- en malwarebescherming op alle computers die communiceren met uw leverancier.

Uw online winkelklanten zullen misschien nooit weten dat u over een eCommerce-platform beschikt. Ze hebben een relatie met jou. U bent wie ze vertrouwen, niet uw platformverkoper. Ze zullen alleen jou de schuld geven als er een inbreuk op de beveiliging is. Zorg ervoor dat u erop kunt vertrouwen dat uw leverancier u zal helpen het vertrouwen van de klant te behouden.

38. Hoe optimaliseer ik mijn online winkel om de conversieratio’s te verhogen?

Conversiepercentages vormen de basis voor een hoog verkoopvolume. Laten we eens kijken naar de wiskunde. Als u uw verkoop met 50% wilt verhogen, hoe zou u dat dan doen? Een verhoging van uw advertentiebudget met 50%?

Dat is een dure investering.

Het is gemakkelijker om een ​​doel in te stellen om uw conversieratio met één percentage te verhogen. Die 1% komt overeen met een stijging van de verkoop met 50%. Hoe doe je dat?

Soms kan slechts een kleine aanpassing leiden tot een aanzienlijke verbetering van de conversieratio’s. Veel kleine aanpassingen gecombineerd kunnen een dramatische toename van uw resultaten opleveren.

Voer A / B-tests uit. Maak twee alternatieve versies van uw productpagina’s. Elk krijgt een andere productbeschrijving of afbeelding. A / B-testsoftware leidt de helft van het inkomende verkeer naar elke pagina. Op één pagina worden meer conversies weergegeven. Dat is degene die je gaat gebruiken. Hogere conversieratio’s zijn het resultaat van constante A / B-tests. Google biedt gratis A / B-tests als onderdeel van zijn Google Analytics-pakket.

Heb een duidelijke en overtuigende waardepropositie. Kunt u uw waardepropositie in 10 woorden of minder aangeven? Ga naar dat punt als je dat niet kunt. Waarom zouden uw klanten bij u kopen? Wanneer u dat duidelijk maakt en communiceert, verhoogt u de conversieratio’s. Uw waardevoorstel mag ook niet worden vrijgesteld van een beetje A / B-testen.

Maak een verkooptrechter. Vraagt ​​u de verkoop te snel aan? Dat kan van invloed zijn op uw conversieratio. Mensen kopen niet als ze er niet klaar voor zijn. Deze tijd neemt toe naarmate producten duurder of ingewikkelder worden. Een verkooptrechter ontwikkelt vertrouwen. Vertraag de zaken om het verkoopritme te verhogen. Verhoog het bewustzijn eerst met waarde. Help klanten de resultaten te begrijpen die ze krijgen. Vraag dan om de verkoop. Als u alleen een e-mailadres krijgt van een nieuwe bezoeker, staan ​​deze in uw verkooptrechter. Je hebt het voorrecht gewonnen om met ze te blijven praten.

Weg met jargon. Gebruik overal in uw online winkel conversatietaal. Voeg een samenvatting toe als u de vereiste juridische disclaimers moet weergeven.

Vergroot het vertrouwen van kopers. Waarom vertrouwen klanten uw online winkel? Stel ze voor aan de betrouwbare mensen achter uw website met personeelsfoto’s en bios. Zorg voor duidelijke en gemakkelijke contactmethoden. Niet zomaar een e-mailadres. Voeg een telefoonnummer en een fysiek locatieadres toe. Bewijs dat u professionals bent met het ontwerp en de lay-out van uw site. Een enkele typfout is voldoende om een ​​verkoop te doden.

Maak het gemakkelijk om bij u te kopen. Het kan een paar bezoeken vergen, maar mensen willen binnen enkele minuten kopen wanneer ze er klaar voor zijn. Weg met onnodige velden. Voeg aanmeldingen toe met behulp van inloggegevens voor sociale netwerken. Voeg filters toe om overtollige opties te verwijderen, zodat ze kunnen afstemmen op wat ze willen vinden. Ga er niet vanuit dat kopers weten wat ze moeten doen. Vertel ze de volgende stap.

Verwijder afleiding. Je wilt dat klanten dingen kopen. Hoe kunt u hen helpen zich hierop te concentreren? Verwijder alles wat niet relevant is voor die actie. Ja, ze willen toegang tot uitgebreide informatie over wat ze kopen. Bied toegang, maar toon het niet allemaal tegelijk. Dit zorgt voor overbelasting van de optie. Het verlaagt de conversieratio’s.

Vergelijk product of dienst met de concurrentie. Dit klinkt contra-intuïtief. Waarom zelfs over de wedstrijd praten? Uw klanten doen het onderzoek voordat ze kopen. Waarom hen de kans geven om te vertrekken en dat te doen? Wanneer u ze de vergelijking geeft, behoudt u de overhand. Is uw prijs hoger? Leg uit waarom. Zet de vergelijkingen in tabellen zodat klanten alles in één keer kunnen zien.

Voeg een incentive toe om nu te kopen. Je hebt dit werk gezien als je naar websites van luchtvaartmaatschappijen bent gegaan. Ze volgen stoelen. Je kunt zien dat er nog een paar over zijn op een vlucht. Je weet dat je een beslissing moet nemen om te kopen of te verliezen. Creëer schaarste. Maak de hoeveelheid beperkt of geef de prijs een beperkte tijd.

39. Ben je klaar om aan een langdurig project te werken?

Als het creëren van een online winkel iets is dat u vandaag wilt doen. Is het iets dat je jezelf over jaren ziet doen? Je kon geen fysieke winkel openen en het een maand of week tegelijk runnen. Zo werkt uw eCommerce-winkel ook niet.

Het kost misschien maar een kleine hoeveelheid geld om uw online winkel te starten. De lanceringsdag is nog maar het begin. Succes vereist groei. Dat komt na verloop van tijd.

Nu bent u klaar om te beginnen! Maak een checklist en werk antwoorden op elke vraag uit. Er zijn geen definitieve antwoorden. De meeste van deze onderwerpen hebben echter best practices. Breng tijd door met online winkelen bij uw favoriete e-commerce winkels.

Wat vind je leuk aan hen? Wat frustreert je? Bedenk betere oplossingen en zet ze aan het werk voor uw online winkel.

Deel graag wat de moeilijkste vraag was om te beantwoorden en waarom?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map