Jimdo Review 2016


Jimdo

Посети сайта

9.3


Оценка на AWA

Jimdo

Строителят на уебсайтове Jimdo е роден през 2007 г. от екип от германски разработчици и е прецъфтял в пълноправен създател на уебсайтове със сателитни екипи по целия свят. Платформата е силен избор за малки фирми, които биха искали сами да създадат прост сайт. Това твърдение се отнася особено за тези, които се нуждаят от основна интегрирана функционалност за електронна търговия. Прочетете ревюто на Jimdo по-долу.

Професионалисти

 • Обширен пакет за електронна търговия
 • Добър за блогове
 • Работи с приложенията за iOS и Android
 • Налични са HTML и CSS редактиране
 • Силни SEO опции за платени планове

Против

 • Ограничен акаунт за безплатен план
 • Не е лесно да се движите около редактора
 • Не позволява множество сътрудници
 • Ограничени шаблони
 • Няма опция за експортиране на сайт

Преглед

 • Уеб сайт: www.jimdo.com
 • Централно управление: Хамбург, Германия
 • Година на основаване: 2007
 • Служители: 200
 • Изградени сайтове: 15000000+
 • Категории: Софтуер за уебсайтове
 • Езици: Английски, немски, френски, испански, италиански, японски, руски, холандски 
 • Безплатен пробен период: 30 дни
 • Гарантирано връщане на парите: 30 дни

Специалното предлагане на Jimdo за света на създателите на уебсайтове на DIY се крие в неговите насочени решения за електронна търговия. Платформата предлага безплатни и платени планове, с ограничен избор на шаблони, но със здрав набор от добавки за уебсайтове, които да помогнат за изграждането на вашия сайт. Платените планове предлагат солидна стойност на парите с функции като анализи, SEO и множество имейл адреси.

Редакторът не е чисто плъзгане и пускане, но предлага много персонализиране, след като шаблонът е избран и можете да преодолеете наличните опции.

Какво е най-хубавото в използването на Jimdo?

Jimdo ви позволява да отворите онлайн магазин без никакви познания за предварително кодиране. Дори с плана JimdoFree имате възможност да добавите до пет артикула в магазина си. Не е толкова тежък, колкото играчите като Magento и Gambio, но лесно можете да го направите сами.

За кого е Джимдо?

Jimdo е добър избор за малки фирми с онлайн магазин. Добавете вашите артикули, извършвайте контрол на инвентара, обработвайте плащания чрез PayPal. Това е лесно. Ако сте собственик на магазин Etsy и търсите друга платформа, тогава Jimdo може да бъде отличен избор.

Тъй като Jimdo има изградена сравнително добра платформа за блогове, може да искате да го използвате и за това – особено ако обичате да актуализирате в движение благодарение на мобилните си приложения.

За артисти, дизайнери или творчески типове няма да е най-добрата платформа за вас – инструментът не е толкова креативно конфигурируем, колкото другите в играта. За тези, които продават широко онлайн, може да искате да опитате и друго решение.

Колко мащабируем е уебсайтът на Jimdo?

Технически, уебсайтът на Jimdo може да бъде толкова голям, колкото искате да бъде! Планът Jimdo Professional предлага неограничено количество хранилище, така че може да бъде толкова богат на медии, колкото желаете. Планът JimdoFree започва от 500MB.

Ако търсите да създадете онлайн магазин, който може би някой ден бихте искали да прераснете в мамут, може да е по-добре да потърсите другаде. Други платформи предлагат по-добро управление за големите магазини, плюс Jimdo няма опция за експортиране на вашето съдържание, в случай че трябва да преминете към някъде другаде.

Каква репутация има Джимдо?

Джимдо не е едно от най-големите имена в играта за изграждане на уебсайтове, но вече е около осем години. Платформата премина през няколко забележими подобрения, като направи готовите проекти на хората да изглеждат по-професионални и модерни от предишните итерации на услугата. 15 милиона уебсайта досега са създадени от Jimdo.

Платформата предлага подобна политика за поверителност на другите. Вашите данни за контакт се съхраняват, освен ако не деактивирате акаунта си, той използва бисквитки, регистрира вашия IP. Детайлите никога няма да бъдат продадени. Изображенията или файловете, качени на вашия уебсайт, могат да се съхраняват в облачни услуги на Amazon S3 или Nirvanix. Всички останали данни се съхраняват на сървърите на Jimdo.

Има ли Джимдо гаранция за връщане на парите?

За щастие, да, и много неща в това! Jimdo предлага 30-дневни безплатни тестове както на техните планове JimdoPro, така и на JimdoBusiness. Започнете с план на JimdoFree и след това преминете към безплатната пробна версия на JimdoPro или JimdoBusiness, ако нещата изглеждат добре.

Основни функции

 • Мобилно приложение
 • Защита с парола
 • Цялостна платформа за блогове
 • SEO видео уроци
 • Интеграция на шлюз на PayPal
 • Персонализирано име на домейн
 • Социални джаджи
 • Оптимизиран за мобилни устройства
 • Интеграция на Google Maps
 • Интеграция с Google Analytics
 • 500MB до неограничено пространство за съхранение
 • Поддържа 8 различни езика

Присъда на експертите в бранша за Jimdo

Като цяло уебсайтът на строителите, експертите присъждат на Jimdo добра или средна оценка. Джимдо се зае да създаде създател на уебсайт, който ще бъде лесен за използване и критиците със сигурност смятат, че са постигнали тази цел. Дори се добавят нови функции с цел да не се правят нещата твърде сложни. С Jimdo, потребителското изживяване е на първо място и това е ясно както в подхода им към бизнеса, така и към техния продукт.

Най-честата критика е свързана с шаблоните на Джимо. Сред създателите на уебсайтове това е често срещано оплакване. Предизвикателно е да угоди на всички, особено когато всеки потребител има различни вкусове и очаквания. Добрата новина е, че Джимо редовно добавя нови шаблони и предлага солидни, мобилни опции.

В крайна сметка експертите са повече от щастливи да препоръчат Jimdo на всеки, който търси стойност и лекота на използване. Ако това са вашите основни приоритети, няма да останете разочаровани от софтуера.

 • http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2470481,00.asp
 • http://www.sitebuilderreport.com/website-builders/review/jimdo
 • 20 април 2016 г.

Положителни отзиви от потребители и отзиви за Jimdo

Въпреки че безплатната версия на Jimdo със сигурност идва с някои ограничения, имаше много потребители, които бяха доволни от количеството инструменти и функции, които бяха достъпни без заплащане. Това позволява на всеки да създаде уебсайт и да направи име за себе си онлайн. Освен това, със силните инструменти за електронна търговия е лесно да превърнете уебсайт в напълно функционален магазин.

Други високо оценени функции включват:

 • WYSIWYG редактор. Въпреки че може да не се изтегля и пуска, той все още е много лесен за използване и полезен при създаването на уебсайт.
 • Социални интеграции. Няма как да се измъкнете от социалните медии и Jimdo ви помага да се възползвате максимално от тези инструменти.
 • Мобилни сайтове. Клиентите ще могат лесно да преглеждат вашия сайт на всяко устройство.
 • http://www.websitetooltester.com/en/reviews/jimdo-review/#jimdo-cons

Отрицателни потребителски отзиви и оплаквания на Jimdo

Повечето от оплакванията срещу Jimdo са насочени към безплатната версия. Потребителите бяха по-малко впечатлени от избора на шаблони и не са фенове на факта, че Jimdo видно показва логото му като реклама за своите услуги. Това обаче е доста стандартна практика за безплатен софтуер и е трудно да се спори с твърде много, като се има предвид цената.

За тези, които са избрали платената версия, те откриха, че потребителският интерфейс малко липсва. Въпреки че редакторът е сравнително лесен за използване, особено в сравнение с конкурентите, той не е истински инструмент за влачене и пускане. За начинаещи, които търсят абсолютния най-лесен начин за изграждане на уебсайт, това може да бъде истински прекъсвач на сделки.

 • http://www.websitetooltester.com/en/reviews/jimdo-review/#jimdo-cons

Дизайн & персонализиране

Когато посетите уебсайта на Jimdo, те са готови и чакат да започнете с техния план за Jimdo Free. Отпред и от центъра на страницата, той почти ви крещи „СЪЗДАВАЙТЕ БЕЗПЛАТНИЯ си САЙТ.“ Е, добре шефе, ако настоявате!

От там ще бъдете отведени да посетите страницата им с шаблони и тук, за начало, имате 15 от които да избирате. Ограничен, знам, но можете да го промените, след като започнете, тъй като в плана JimdoFree има 40 за избор и повече в платените планове. Можете също така да закупите шаблони от външни доставчици, ако желаете. Има дори празен шаблон, ако ви е добре с CSS и HTML кодиране.

След като разберете с кой шаблон искате да работите, се прехвърляте в редактора. Редакторът на Jimdo е безгрижен и модерен. Има малка лента за редактиране от дясната страна на страницата. Кликването върху всеки елемент от оформлението на уеб страницата ви дава опции да го промените, но не можете лесно да движите елементите наоколо. Както сме докоснали преди, това не е точно за влачене и пускане.

Ще трябва да прекарате известно време, играейки се с елементите в редактора, преди да започнете да съставяте сайта си. Това не е най-лесният редактор, с който можете да свикнете, и препоръчваме да проверите някои от онлайн помощта или видеоклипове в YouTube, за да започнете.

След като получите ръката да добавите елементи към оформлението си и да ги персонализирате след това, нещата ще бъдат забележимо по-лесни за навигация. Това не е най-добрият редактор, на който се натъкваме, но сигурен е и не най-лошият. Има много добре обмислени елементи, които да добавите към страницата си.

Снимките могат да се добавят от директорията на вашия компютър или от вашия DropBox акаунт и ще ви трябва връзка към всички видеоклипове, които искате да добавите. За съжаление няма онлайн хранилище на всичките ви файлове, от които да избирате. Също така няма вграден редактор на снимки, така че ще трябва да поправите изображенията си, преди да ги поставите.

Когато задавате фона си, имате опция за фиксирана картина или стил, слайдшоу или видео.

Не се притеснявайте, ако не ви харесва начинът, по който изглежда шаблонът ви, когато сте на половината път или завършите работата. Дизайнът на Jimdo означава, че можете да промените шаблона си по всяко време, без да губите никакви данни.

Характеристика & Инструменти

Нека разгледаме малко от готините неща, които Джимдо може да направи, за да може конкуренцията просто да не стане.

Мобилно развитие

Ако непрекъснато сте в движение или се нуждаете да правите редовни публикации на уебсайта си през цялото време, Джимдо ви покрива. Можете да направите цялата разработка на уебсайта си просто като използвате приложенията за iOS или Android Jimdo. И двете са достъпни в съответните магазини за приложения.

имейли

Ако искате професионален бизнес сайт онлайн, тогава ще искате имейл адреса си – [email protected]. Това не е налично във версията на JimdoFree, но в плановете на JimdoPro и JimdoBusiness получавате един имейл адрес (с до 3 адреса за пренасочване) и 20 имейл адреса (с неограничен адрес за пренасочване) съответно.

Хостинг на сайт

Jimdo предлага собствен хостинг, което означава, че не е нужно да се притеснявате да търсите външен доставчик за съхранение. Това също означава, че може да е трудно да оптимизирате времената си за зареждане, ако тежка за медиите – и няма да имате други опции.

Мобилна оптимизация

Оптимизацията за мобилни устройства е лек за Jimdo – те правят всичко за вас! Можете да проверите как изглежда вашият мобилен сайт, като използвате опцията за предварителен преглед на устройството от дясната си лента с инструменти.

Защита с парола

Jimdo предлага възможност за защита на парола една страница от вашия сайт с план JimdoFree, пет страници с план JimdoPro и неограничени страници с план JimdoBusiness.

Blogging

Има доста обширна платформа за блогове, включена в Jimdo. Това включва възможността за добавяне на GoogleMaps, изтегляне на файлове, секции за коментари, персонализирани HTML джаджи и други. Единственият недостатък на функцията на блоговете е, че не можете да планирате публикации.

SEO

Jimdo има SEO видео уроци от rankingCoach, за да помогне на потребителите на JimdoPro и JimdoBusiness, както и различни степени на разширяемост на SEO за всеки план.

Решение за електронна търговия
Jimdo е отличен вариант за малки фирми. Платформата има отлична основа за изграждане на малък онлайн магазин от. Програмата позволява на потребителите да проследяват инвентара, да автоматизират отговори по имейл до клиентите и да отварят и затварят вашите поръчки.

Единственият шлюз за плащания, който е напълно улеснен от Jimdo, е PayPal. Препоръчително е да използвате акаунт в PayPal Business за транзакциите си. Всички транзакции нямат присъдени такси от страната на Джимо.

ОсобеностПреглед
НастройвамОтнема известно време, за да се запознаете със системата
Уеб дизайнИзберете оформления на страници, ощипвайте цветове, добавете текстури и много други. Силно конфигурируем, но не чист влачене и пускане
Персонализирано име на домейнПредлага се с JimdoPro и JimdoBusiness планове
Дълбочина на навигациятаНалични са две нива
Приспособления и приложенияФото галерии, YouTube, социални медии и т.н..
ОсигуряванетоНа разположение на Google AdSense, партньорски връзки, рекламни банери
Статистика за посетителитеПредлага се чрез Google Analytics при платени планове
Снимка, видео и аудиоОграничени опции за формат на мултимедия – вграден код само за аудио
БлогСтандартна платформа за блогове Добавете в Дискусия за по-полезна секция за коментари
Google MapsНаличен елемент на Google Maps
HTML редакторПредлага се HTML редактиране както за настолни, така и за мобилни сайтове
Интеграция на социалните медииДобавете Facebook като бутони, Twitter емисия и т.н..
Форми и проучванияНаличен елемент на формуляр
Място за съхранение500MB за JimdoFree план, 5GB за JimdoPro план, Неограничен за JimdoBusiness план
Инструмент за бюлетинJimdo препоръчва да добавите формуляр за регистрация на MailChimp към вашия уебсайт и да използвате техните услуги
форумСамо функция на книгата за гости
Електронна търговия / Онлайн магазинИзчерпателни решения
Интеграция на шлюзPayPal
SEO приятелскиПлан на JimdoPro – мета описания, URL адреси, маркери с изображения. JimdoBusiness план – изключете страници, 301 пренасочвания
Ограничен достъп до сайта (защита на паролата)Защита с парола на една страница за план JimdoFree, пет страници за план JimdoPro и неограничена за JimdoBusiness план. Няма опция за парола в публикациите в блога
Google® AnalyticsПредлага се на платени планове
Сигурност на уебсайтовеУебсайтовете се съхраняват на защитените сървъри на Jimdo
Няколко езикаПлатформа и форуми на разположение на 8 различни езика
Мобилна оптимизацияАвтоматично оптимизиран за мобилни устройства
CDN технологияНяколко сървъра в различни страни

планове & Ценообразуване

Опитайте да изпробвате плана на JimdoFree, ако смятате, че създателят на уебсайт може да бъде правилният избор за вас. Добавете всичките си елементи и функционалности в и вижте дали работи, а след това, ако сте щастливи, можете да преминете към един от безплатните тестове на Платения план. Безплатните опити продължават 30 дни, така че имате достатъчно време да ги тествате.

План на JimdoFree

JimdoFree ви дава ограничен набор от основни функционалности за работа. Не го препоръчваме за всеки, който се опитва да направи нещо сериозно. По-скоро е от дегустатора да проверите дали платените планове може да са подходящи за вашите нужди.

Планът JimdoFree идва със:

 • 500 MB памет
 • една страница, защитена с парола
 • приложението за iOS или Android – ако решите да го използвате
 • много ограничен SEO – мета заглавие и мета описание на началната страница, проверка на Google за индексиране и визуализация на вашата обява в Google
 • до 5 обяви в магазина
 • максимална сума за доставка
 • възможност за задаване на безплатна доставка за големи поръчки

Безплатната версия ще включва реклами на Jimdo Footer в долната част на вашия уебсайт. Името на уебсайта Ви също ще бъде във формата yourwebsite.jimdo.com. Предимството е, че можете да запазите безплатния си сайт за Jimdo завинаги.

Платени планове

Ако се отнасяте сериозно към уебсайта си, тогава ще искате да се докоснете до един от платените планове на Jimdo. Ценообразуването е много конкурентно в сравнение с останалите производители на онлайн магазини. Плановете са без реклами, за разлика от техния колега. Имате възможност да прехвърлите името на вашия домейн в някой от тези планове или да получите нов персонализиран такъв (също във формата www.yourwebsite.com).

JimdoPro
7,50 щ.д. / месец (годишно)

Планът JimdoPro включва всичко в плана JimdoFree, заедно с:

 • 5 GB памет
 • Пет страници, защитени с парола
 • Един имейл адрес и до 3 адреса за пренасочване
 • подобрена поддръжка на клиенти
 • статистика на сайта
 • вашият долен колонтитул
 • мобилна експресна страница
 • повече SEO – персонализирани URL адреси на страници, заглавия на мета страници, мета описания на страници, XML карта на сайта, rankCoach
 • до 15 обяви в магазина
 • възможност за определяне на списъчна цена

План на JimdoBusiness
20 щ.д. / месец (годишно)

JimdoBusiness предлага пълния набор от съоръжения на Jimdo. Той се основава на функциите, предвидени в плана JimdoPro. Най-полезната полза, според нас, е възможността да добавяте неограничен брой продукти към вашия магазин. Вижте и останалите предимства:

 • неограничено съхранение
 • неограничени страници, защитени с парола
 • 20 имейл адреса и неограничен брой адреси за пренасочване
 • поддръжка на клиентите от най-високо ниво
 • Нов потребителски домейн
 • разширено SEO – роботи, мета тагове и пренасочвания на URL адреси
 • неограничени списъци в магазина
 • кодове за отстъпки
 • персонализирана страница за потвърждение на поръчката
 • доставка на базата на тегло
 • експедиране на базата на етикети
 • Опция за плащане с ивица

Забележка: Има допълнителни добавки като премиум домейни (напр. Оферти,. Доставка), които също можете да закупите.

Поддръжка на клиенти

Има голям форум на общността в Jimdo, и не само това, те се предлагат на осем различни езика! Форумите са място, където потребителите задават въпроси, или отговори на други потребители или модератори на форуми. Разкопаването или задаването на въпрос сами трябва да получите отговора, който търсите.

Можете да проверите онлайн уроци, за да ви преодолеят основите и още по-интересното – някои безплатни уеб семинари на живо, които да ви помогнат в теми като „Основи на SEO“.

Процентът на отговори варира, когато изпращате въпроси до екипа. За платените планове разглеждате между 1 и два работни дни, докато безплатните потребители могат да изчакат малко по-дълго от това.
На уебсайта винаги има и опцията за чат на живо – въпреки това, времето за изчакване може да бъде до 2 часа. Помага, ако имате време да прекарате седнал пред компютъра, докато правите други неща. Услугата е достъпна само в 9:00 до 17:00 PST, така че може да не работи за хора от други части на земното кълбо.

Лесно използване

Jimdo не е най-лесната платформа, за да се закачите в началото. Ще трябва да се установите за няколко часа, за да се запознаете как да го използвате. Редакторът не е толкова интуитивен, колкото другите, на които се натъкваме. След като го овладеете обаче, конфигурирането на уебсайта ви е лесно.

Средностатистическият потребител трябва да може да разшири уебсайта си през уикенда без никакви проблеми. Това включва и функционалността на магазина на платформата Jimdo.

Най-хубавото на Jimdo е, че след като го настроите, добавянето на допълнителни елементи или промяна на дизайна е доста лесно. Ако правите много актуализации на уебсайта си, тогава Jimdo ще бъде добра платформа за използване.

Това не е прекалено адаптивни – но в по-голямата си част потребителите няма да имат нищо против. Ако не сте привързани към дизайна и искате нещо, което все още изглежда добре, но е повече за това функционалност – тогава може да имате късмет. Ако ти правя знайте обаче HTML или CSS, можете да персонализирате съдържанието на сърцето си.
За вас, управление на уебсайтове, платените планове са вградени аналитични данни, а също така предлагат доста добър набор от опции за SEO. Има сайтове, създадени от Jimdo, които се нареждат на върха на резултатите си – но първо трябва да положите малко упорита работа.

заключение

Джимдо има много смисъл да разгледа, ако искате да отворите малкия си магазин онлайн. Той е перфектен за хората, които искат да излязат от платформа като eBay или Etsy и да направят своето нещо вместо това. Платените планове са на добри цени, а структурата на платформата работи с минимален шум, след като я закачите.

Актуализациите са лесни и ако сте доволни от това, че просто използвате PayPal (или Stripe за потребителите на JimdoBusiness), то това е начин без стрес, за да вземете своя парче от мрежата. SEO функциите на Jimdo дори могат да ви направят добре работещ уебсайт с малко практика.

Ако искате да създадете малкия си сайт за електронна търговия, без да се притеснявате да направите крах в кодирането, тогава Jimdo е вероятно за вас.

Блогърите по света също могат да намерят Джимо за правилен избор. Страната на блоговете на платформата е доста обширна и въпреки че не можете да планирате публикации, имате възможност да запазвате чернови за по-късно.

Препоръчваме да проверите Jimdo дали попадате в някоя от тези категории или сте опитвали някои други създатели на уебсайтове за вашия личен проект и все още не сте намерили подходящия.

сравнение

Jimdo

93

Wix

96

Weebly

95

Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map