24 av de bästa webbplatserna för att ladda ner gratis e-böcker

Om du är en gammal skolmask som har blivit digital, är det troligt att du tycker om bekvämligheten med att ha dina böcker med dig vart du än går. Oavsett om du läser på din mobila enhet eller använder en eBook-läsare, som Amazons Kindle, har det blivit enkelt att köpa de böcker du är intresserad av att läsa.


Men skulle det inte vara trevligt om du kunde ladda ner boken gratis och ta den med dig? Gissa vad? Det finns olika juridiska fria resurser på Internet där du kan få böcker utan att spendera en krona! Dessa webbplatser är inte bara 100 procent gratis utan de erbjuder också ett stort urval av böcker att välja mellan oavsett vilken genre du föredrar.

Så letar du efter din nästa fantastiska läsning? Eller har du redan en viss bok eller författare i åtanke? Hursomhelst, spänn upp; Vi har satt upp en lista över de 25 bästa webbplatserna (i ingen särskild ordning) där du kan hitta och ladda ner en mängd e-böcker helt gratis.

1. Projekt Gutenberg

De flesta har redan hört talas om Projekt Gutenberg eftersom det antagligen är ett av de äldsta tillgängliga digitala biblioteken. Frivilliga driver webbplatsen och den innehåller mer än 50 000 gratis e-böcker för nedladdning. Dessa finns i många format, från epub till Kindle-vänlig till vanlig text. Den har också ett urval av ljudböcker som tillgodoser alla typer av läsare, allt från de som frivilliga läser högt till de som en dator läser.

Webbplatsen kan dock förvirra lite eftersom e-böcker bo bakom flera navigationslager. Men ändå är det kanske fortfarande en av de mest omfattande gratis resurserna för e-böcker online.

2. Öppna biblioteket

Öppna biblioteket har ett stort urval av e-böcker att välja mellan, med mer än 3 miljoner gratis e-böcker att ladda ner. Du kan skapa dina egna listor över e-böcker, som andra också kan visa, och enkelt hitta e-böcker om ditt intresseämne med sitt praktiska ämnesökningsverktyg. På webbplatsen kan du läsa e-böcker online i din webbläsare, eller så kan du ladda ner dem och läsa dem på vilken enhet som helst.

Eftersom det digitala biblioteket är ett öppet online-projekt tillåter det användare att bidra med att lägga till e-böcker. Du kan också söka efter e-böcker efter ämne, titel och författare i sökfältet. Men den mest intressanta funktionen på denna webbplats är att det hjälper dig att hitta de e-böcker du vill ha i ett offentligt bibliotek, så att du enkelt kan få en tryckt kopia.

3. Baen Free Library

Baen Free Library är en webbplats som främst fokuserar på fantasi och science fictionskrivning. Dess eBook-butik är känd av många för sina rimliga priser och konsumentvänliga funktioner, till exempel finns det ingen DRM. Användare kan kopiera e-böcker till andra enheter utan några begränsningar. Den amerikanska förläggaren har ett stort urval av kända författare, inklusive Michael A. Stackpole, Lois McMaster och John Scalzi, bland andra. Det är emellertid verk av mindre kända författare som du hittar mest tillgängliga för nedladdning på denna webbplats gratis sektion.

En intressant sak med sajten är att allt i katalogen passerar professionell redigering innan den blir tillgänglig på webbplatsen. Så oavsett vilken eBook du väljer, kan du vara säker på att skrivningen är av högsta möjliga kvalitet. Dessutom, om militär science fiction är din genre, är Baen Free Library en webbplats du definitivt inte bör missa!

4. Gratis e-böcker

De lämpligt namngivna Gratis e-böcker är en annan fantastisk webbplats där du kan ladda ner e-böcker gratis. I själva verket kan du till och med registrera dig för att få gratis e-böcker för livet! Oavsett om du gillar drama, romantik, fiktion, sci-fi eller mysterium, kommer du säkert att hitta något intressant här; webbplatsens bibliotek innehåller tusentals e-böcker av olika genrer.

För att göra det lättare för dig listar webbplatsen de 10 bästa e-böckerna i varje kategori. Inte bara detta, utan du kan också gå igenom betyg och recensioner för varje e-bok. Allt detta hjälper dig att få ett attraktivt perspektiv på vad andra användare läser. Eller så kan du bara plocka upp en och se själv. En resa till det okända är alltid spännande!

5. Google Böcker

Google Böcker är användbart för att skumma genom digitala tidskrifter och böcker men visste du att tjänsten också låter dig ladda ner e-böcker? Det finns miljoner titlar att köpa, men du kan också bläddra och ladda ner allt, från samtida till klassiska e-böcker, från webbplatsens gratis böcker avsnitt.

Förhandsgranskningsfunktionen på sajten är särskilt intressant eftersom den ger dig en smyga till de senaste e-böckerna på marknaden. Och detta kan visa sig vara användbart när du upptäcker din nästa stora sök från sina butiker. Oavsett om du vill att e-böcker ska köpa eller ladda ner gratis är Google Böcker en utmärkt plats för alla typer av läsare.

6. 2020ok

2020ok är en utmärkt webbplats att hitta e-böcker, men webbdesignen är en enorm nackdel. Det är rörigt, så det kan ibland ta mycket tid att hitta den e-bok som du är intresserad av att läsa. Webbplatsen har dock e-böcker om en rad ämnen, såsom historia, lag, medicin, företag och investeringar, samt konst och fotografi.

Du kan också hitta många dator- och internetböcker. Och om du trodde att det är allt så finns det tusentals e-böcker om religion och spiritualitet. Så letar du efter en viss e-bok? Gå över till den här webbplatsen; det täcker nästan alla ämnen.

7. Feedbooks

Feedbooks är en attraktiv webbplats som fungerar lika bra på mobila enheter som de större. Detta gör det enkelt att använda om du läser på din surfplatta eller smartphone och du sparar besväret med att ladda ner e-böcker på din PC. Webbplatsen har en rad e-böcker som kan säljas, men erbjuder också två gratis avsnitt.

Avsnittet public domain har tusentals gratis e-böcker att ladda ner. Och i originalböckerna hittar du gratis e-böcker som till stor del är självpublicerade, så att du kan upptäcka nya författare och deras mästerverk. Samlingen på denna webbplats är organiserad, vilket är ett stort plus!

8. Många böcker

Många böcker är piggy-backed till Project Gutenberg och erbjuder många av samma titlar. Layouten är dock trevligare och sökfunktionen är jämförelsevis lättare att använda. Det som är mer intressant är att till skillnad från andra gratis e-boksajter kan användare ladda ner e-böcker i önskat format. Dessa inkluderar alternativ som PDF, eReader, HTML och mer. Webbplatsen är också aktiv på Facebook, där den uppdaterar nyheter om de senaste e-böckerna regelbundet.

9. FreeBookSpot

En annan gratis e-bokssida, FreeBookSpot, som sträcker sig över 90 kategorier, har tusentals e-böcker att ladda ner. Webbplatsen fungerar mer som en databas; det länkar dig till gratis e-böcker som erbjuds på andra webbplatser. Du kan hitta e-böcker relaterade till programmering, vetenskap, fiktion, konst, schack och biologi, bland olika andra ämnen. Det finns ljudböcker om du föredrar att lyssna på läsning. Att hitta en viss e-bok är också enkelt, tack vare webbplatsens avancerade sökfunktion.

10. GetFreeEbooks

GetFreeEbooks har mer än 100 kategorier att välja mellan, vilket säkerställer att det finns något för alla läsare. Från klassisk litteratur till teknik till till och med böcker om utomjordiska har webbplatsen allt täckt. Författare kan också skicka in sina egna verk på denna webbplats och läsarna kan ladda ner dem gratis. Webbplatsen är väl utformad, så den är lätt att använda. För att inte tala, med en aktiv närvaro på sociala medier kan du följa dem på deras Facebook sida för att få de senaste uppdateringarna.

11. Katalog för e-böcker

E-böcker är en gratis e-bokssida som erbjuder en ständigt växande lista med nedladdningsbara föreläsningsanteckningar, e-böcker och dokument. För närvarande har webbplatsen mer än 9 400 e-böcker att välja mellan, som sträcker sig över 666 kategorier. Topp 20-avsnittet listar de mest populära (och visade) e-böckerna bland det stora samhället av läsare, medan du i det nya avsnittet kommer att stöta på de senaste tilläggena till katalogen. Författare kan också skicka in och marknadsföra sina egna e-böcker.

12. Hundra nollor

Om du är en Kindle-användare, Hundra nollor borde vädja till dig. Webbplatsen har en samling av Kindle-bästsäljare som är gratis att ladda ner. De gratis e-böcker som erbjuds här täcker en rad kategorier, från konst till fiktion till psykologi och många andra ämnen. För att ladda ner och läsa dessa e-böcker på din surfplatta, smartphone eller dator måste du dock använda Kindle reader app. Oroa dig dock inte och appen är gratis.

13. FreeComputerBooks

Som namnet antyder, FreeComputerBooks erbjuder en enorm samling gratis e-böcker relaterade till datorer. Du kan också hitta tekniska, matematiska och tekniska e-böcker, såväl som några praktiska lektioner och föreläsningsanteckningar. Även om webbplatsen är grundläggande vad gäller design, är ämnena kategoriserade väl, vilket gör det lättare för användare att hitta vad de vill. Webbplatsen har 13 huvudkategorier och mer än 200 underkategorier.

14. BookBoon

Letar du efter en viss företagsbok eller lärobok? Sedan letar du inte längre än BookBoon! Webbplatsen har mer än 1 000 gratis e-böcker som kan laddas ner och täcker en rad ämnen. Medan läroböckerna är gratis finns det premiumplaner för att få tillgång till affärsrelaterade e-böcker. Men du kan få en 30-dagars kostnadsfri rättegång där du kan få tillgång till de flesta av dem.

15. eBookLobby

eBookLobby har en stor samling gratis e-böcker, allt från utbildning, företag, dator och konst. Samtidigt som samlingen inte är så stor som du kan förvänta dig, utgör webbplatsen underskottet av kvaliteten på e-böcker, som är tillgängliga för nedladdning. Du kan hitta alla kategorier som listas på webbplatsen, med de högsta siffrorna poängsatta av datorerna och Internet-kategorin. Webbplatsen har också en lista över de 10 mest visade e-böckerna, vilket ger dig ett bättre perspektiv på vad andra användare läser.

16. eBook3000

Det är ett intressant namn, det är det inte? eBook3000 är ännu en webbplats som erbjuder tusentals gratis e-böcker att ladda ner. Det finns e-böcker från en rad kategorier, vilket säkerställer att det finns något för alla. Från arkitektur till sport till spel, har webbplatsen allt. Sökfunktionerna är prisvärda; de ger exakta resultat som är relevanta för de sökord du anger. För att göra det lättare listar webbplatsen framträdande de mest populära e-böckerna.

17. KnowFree

KnowFree är en webbportal som gör det möjligt för användare att utbyta videor, rapporter, tidskrifter, vitböcker och e-böcker för egen övning och utbildningsändamål. Dessa material är gratis för yrkesverksamma som kvalificerar sig. Det finns e-böcker tillgängliga för en rad kategorier, t.ex. företag, multimedia, teknik, utbildning, teknik, webbutveckling och mer. Webbplatsen uppdateras dagligen med hundratals gratis e-böcker, så var säker på att du kan hitta det du letar efter!

18. Scribd

Världens största digitala bibliotek, Scribd gör det möjligt för läsarna att upptäcka nya e-böcker, serier, ljudböcker och mer. På webbplatsen finns mer än 1 miljon e-böcker! Du måste betala en prenumerationsavgift för att få tillgång, men du kan använda den 14-dagars gratisversionen till din fördel.

19. Internetarkiv

Ett icke-vinstdrivande bibliotek, Internetarkiv är hem för miljontals gratis programvara, musik, videor och filmer samt e-böcker. Du kan hitta e-böcker i olika format och språk på denna webbplats. Det är faktiskt en av de bästa källorna där ute för akademiska och historiska e-böcker.
Andra gratis e-boksajter som du bör prova!

20. Bokbot

Bok-bot har mer än 14 000 gratis e-böcker. Dessa inkluderar några av de mer kända, liksom verk av mindre kända författare.

21. eBook Junkie

eBook Junkie erbjuder läsare ett antal gratis e-böcker, som spänner över en rad kategorier, för nedladdning.

22. Planet eBook

Hem till e-böcker relaterade till klassisk litteratur, Planet eBook har mer än 80 vintergröna klassiker att ladda ner.

23. Gratis bokcentrum

Gratis bokcentrum är en webbplats som erbjuder tusentals länkar för e-böcker relaterade till datorer, inklusive ämnen som programmering, nätverk och mer.

24. eBokatalogen

Letar du efter högkvalitativa e-böcker? E-katalogen är platsen! Användare kan komma åt tusentals e-böcker genom att bläddra i olika kategorier eller använda sökrutan.

Och med det, folk, kommer vår lista till slut. Vi hoppas att denna lista har låtit dig upptäcka några fantastiska webbplatser för att ladda ner gratis e-böcker. Så finns det några andra webbplatser du använder? Låt oss veta i kommentarrutan nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map