15 beste bloggplattformer for å lage din nye blogg

Til tross for de pågående ropene om at blogging dør sakte ut av hendene på nye kommunikasjonsmetoder som sosiale medier, er det fremdeles en mengde mennesker som vil starte sine egne blogger eller bytte til en bedre plattform på Internett.


Faktisk kan det ikke være en bedre tid å blogge enn nå! Akkurat som god gammel e-post, er blogging i live og godt. Statusen som en av de mest populære aktivitetene på nettet har ikke endret seg, selv om fakta har fjernet synet om at bloggingens dager er nummerert. Så det er trygt å si at blogging, i en eller annen form, ikke kommer noe sted i lang tid fremover.

Hvilken bloggplattform bør du imidlertid bruke? Med mange tjenester tilgjengelig i dag for å hjelpe deg med å starte og administrere din egen blogg, kan det være ganske skremmende å velge plattformen som er perfekt for deg. Ikke bekymre deg; Vi har undersøkt og listet nedenfor (i ingen spesiell rekkefølge) 15 av de beste bloggplattformene:

1. Spøkelse

Hvis du er minimalist, er Ghost din drøm! Med et ryddig og rent grensesnitt kan du bare hoppe inn og begynne å skrive på alle enheter du bruker. Det betyr ikke nødvendigvis at plattformen ikke er kraftig. Den har en hel markedsplass med spektakulære temaer for bloggen din og en rekke teamsamarbeidsverktøy.

Den syntaksfunksjonen med delt skjermbilde er spesielt interessant. Det eliminerer behovet for å hoppe frem og tilbake kontinuerlig i motsetning til mange andre plattformer der ute. Hvis du har din egen server, kan du være vert for bloggen din gratis. Hvis ikke, starter planene fra $ 8 per måned og går opp til $ 200 per måned.

2. MarketPress

Typepad
En av de tidligste bloggplattformene på Internett, Typepad har eksistert i mer enn et tiår. Hvis du vil sette opp en vakker blogg, uten hodepine ved å håndtere kodingen, hosting eller andre tekniske ting, er denne plattformen bare for deg. Men hvis du elsker programmering, kan du tilpasse CSS etter dine ønsker.

Du kan enkelt skrive innlegg på din mobile enhet, skrivebord og til og med via e-post! Dessuten kan du også bli med i tilknytningsprogrammet ditt eller kjøre annonser for å tjene penger på bloggen din, noe som er de fleste andre bloggplattformer der ikke tilbyr. Hvis du trenger hjelp underveis, har det gode kundesupportteamet du dekket. Planene starter til en rimelig $ 8,95 per måned.

3. WordPress

Det er ingen hemmelighet: WordPress er den mest populære bloggplattformen i verden i dag! WordPress styrker alene rundt 25 prosent av nettstedene på Internett. Mer enn 48 prosent av de mest populære nettstedene bruker også WordPress som sitt Content Management System. Du må innrømme at det er noen ganske imponerende tall!

Det er utrolig enkelt å skrive, legge ut og administrere innholdet ditt med denne plattformen. Du kan også tilpasse bloggen din med en rekke redigerbare temaer og tusenvis av plugins som lar deg gjøre omtrent hva som helst. Det er to versjoner av WordPress du kan velge mellom, og hver tilbyr noe annerledes:

WordPress.org – Det er gratis å bruke og lar deg være vert for din egen blogg.
WordPress.com – Det er gratis for grunnleggende blogging, men hvis du er ute etter noe mer enn det, begynner premiumplaner på $ 99 per år.

4. Anker

En superenkelig bloggplattform, Anchor, er også en av de raskeste. For å begynne å bruke plattformen, last ned og installer den på serveren din. Programmet er lett, så plass er definitivt ikke et problem. Det er ideelt egnet for avanserte bloggere, ettersom du trenger å kjenne Markdown og HTML for å utnytte plattformen optimalt.

Du kan også finne litt dra-og-slipp-funksjonalitet, som vil være nyttig. Det lar deg legge til informasjon, spesielt bilder, uten problemer. Anker har også et enormt open source-samfunn på GitHub, hvis medlemmer aktivt deler arbeidet sitt for å hjelpe andre. Du kan laste ned plattformen gratis, men du kan også gi $ 5 hvis du er i et sjenerøst humør.

5. Postach.io

Har du noen gang brukt Evernote? Hvis du elsker det digitale arbeidsområdet har å tilby, er det sannsynlig at du vil føle det på samme måte med Postach.io. Plattformen fungerer feilfritt med arbeidsflyten din på Evernote. Det er enklere enn noen gang å lage blogginnlegg. Bare merk innlegget som “publisert”, så går det live på bloggen din.

Plattformen tilbyr også en rekke temaer å velge mellom, som du kan redigere ved hjelp av en GitHub-konto. Du kan gjøre alt dette helt gratis, men du må abonnere på en plan ($ 24.99 per år eller $ 49.99 per år) for flere alternativer og funksjoner som vil hjelpe deg å være på ditt mest produktive.

6. Bolt

Bolt er et open source content management system, gratis å bruke for både kommersielle og personlige nettsteder. Plattformen er ideell for bloggere som liker å ha et fantastisk grensesnitt å jobbe med mens de leker med nettstedets back-end. Når du har lastet ned Bolt og lastet opp plattformen på serverne dine, kan du endre omtrent hva som helst. Virkelig en utviklers drøm CMS, er det ikke?

På skrivefronten er plattformen full responsiv, noe som er enda de største bloggplattformene ikke tilbyr for øyeblikket. Hvis du har en GitHub-konto, kan du laste ned arbeidet til andre samfunnsmedlemmer uten kostnad. Bolt gjør også redigering grei og enkel for redaktører!

7. Tumblr

Hvis du vil lage en blogg der du enkelt og raskt kan dele videoer, lenker, bilder eller til og med dine tilfeldige tanker, er Tumblr et flott alternativ. Plattformen er enkel å bruke, noe som gjør at du enkelt kan utføre bloggoppgavene dine. Ved hjelp av dets sosiale mediekomponenter kan du eksponere innholdet ditt for massene ved å koble til med millioner av Tumblr-brukere.

Hvis du leter etter en plattform for å integrere deg i det eksisterende forretnings- eller personlige nettstedet ditt, er kanskje ikke Tumblr det beste alternativet som er tilgjengelig. Imidlertid, hvis du vil sette opp en frittstående blogg, er denne plattformen verdt et skudd. Det er en rekke premiummaler tilgjengelig, og det beste av alt er at Tumblr er helt gratis.

8. Hexo

Hvis du vil generere reklame for virksomheten din, er det sannsynlig at du trenger en mer avansert bloggplattform. Hexo er ideell for dette formålet, men krever gode kodingsevner fra din side. Du trenger å gjøre det meste av arbeidet med Markdown, og siden Node.js driver plattformen, kan du dra nytte av lynraske generasjonshastigheter, som lar deg lage hundrevis av filer i løpet av sekunder.

Et annet pluss ved å bruke Hexo er det aktive samfunnet. Medlemmene deler aktivt sine plugins og temaer på GitHub, som du kan laste ned gratis forutsatt at du har en konto. Hvis dette er det du leter etter, hvorfor ikke prøve Hexo? Dessuten, siden plattformen er gratis, har du virkelig ikke noe å tape.

9. Svbtle

En bloggplattform som kanskje er den mest minimalistiske av partiet, omtrent hvem som helst kan bruke Svbtle. Administrasjonsdelen er utmerket fordi utviklerne forsto hvordan bloggere fungerer. På høyre side finner du alle innleggene du har publisert, og til venstre kan du liste opp ideer når de kommer og til slutt begynne å jobbe med dem.

Når det gjelder skrivingen, er plattformens grensesnitt helt tomt, slik at du kan fokusere mens du skriver. Markdown håndterer formateringen av innholdet ditt! Mangelen på mangfoldighet når det gjelder temaer er imidlertid skuffende. Likevel, hvis du vil ha en enkel måte å utføre bloggaktivitetene dine, er Svbtle verdt å prøve siden det koster bare $ 6 per måned.

10. Firkant

Selv om Squarespace er bedre kjent som en nettstedsbygger med ett stopp, tilbyr plattformen bloggefunksjoner og funksjoner som kan gi selv de største bloggplattformene et løp for pengene. Det har et imponerende team-samarbeidssystem, en rekke tiltalende temaer, hosting og analyse.

Hvis du trenger hjelp underveis, viser det seg at kundeservice 24/7 er nyttig. Selskapet tilbyr også en gratis 14-dagers prøveperiode, slik at du kan bruke plattformen og bestemme om den passer dine behov. Du kan også være sosialt forbundet. Med et sett med kraftige verktøy kan du importere fra, publisere til eller synkronisere med forskjellige sosiale medienettverk. Planene starter fra $ 8 per måned.

11. Silvrback

Silvrback bringer noe nytt til bordet: Plattformen integrerer uanstrengt front- og bakenden av en blogg. Dette betyr at når du velger noen av brukergrensesnittstemaene, vil det ikke bare gjelde det leserne ser, men også det du ser mens du skriver. Selv om endringen ikke er noe fantastisk, induserer den effektivt følelsen av at du skriver til bloggen din.

Tross alt, ikke alle bloggere kan skrive sitt beste ved hjelp av et kjedelig tekstbehandlingsprogram. Hvis du er blant denne gruppen, bør du vurdere denne plattformen. Silvrback tilbyr også noen andre funksjoner, for eksempel et e-postabonnement som sender de siste innleggene dine automatisk, og en tilpassbar forfatter-bioside. Planene starter fra $ 29.99 per år og går opp til $ 49.99 per år.

12. Dropplets

Dropplets er en annen bloggplattform basert på Markdown. Det som skiller denne plattformen fra de andre på denne listen, er kontrollnivået den gir deg over forskjellige sider av bloggen din. Du trenger imidlertid en server for å være vert for bloggen din når du bruker Dropplets. Dette betyr også at du kan bruke denne plattformen gratis.

Programvaren tilbyr også en rekke premiummaler du kan velge mellom, som du kan bruke for å gi bloggen din et elegant, stilig og tiltalende utseende. Faktisk kan du tilpasse malene. Hvis du er en utvikler eller designer, kan du opprette og bruke dine egne maler med Dropplets.

13. Postagon

En enkel og ren plattform, Postagon er ideell for bloggere som ønsker å sette opp en blogg enkelt og raskt. Den er utstyrt med en rekke funksjoner som gir en prisverdig skrive- og leseopplevelse. Plattformen lar deg legge ut via e-post og til og med håndtere e-postabonnenter og kommentere.

Mangelen på tilpasning når det gjelder temaer er kanskje den største ulempen med Postagon. Du har bare et standardtema og ingen alternativer for avansert tilpasning. Den gratis prøveperioden gir deg imidlertid en mulighet til å teste plattformen for å se om den passer dine behov.

14. Posthaven

En annen enkel bloggplattform, Posthaven tilbyr en rekke funksjoner, for eksempel flere forfattere, private nettsteder sikret med passord, e-postabonnement, automatisk posting til Twitter / Facebook, samt kommentarer. Imidlertid er den kanskje mest imponerende funksjonen det at du lar deg legge ut via e-post med dokumenter, bilder, videoer og musikk.

Plattformen har også noen enorme tilbud i rørledningen, inkludert automatisk innlegg til tjenester som App.net, et bokmerke og CSS / HTML-tilpasning. Du kan bruke Posthaven for en rimelig $ 5 per måned, og “er laget for å vare evig,” som det står på nettstedet. Du kan gå gjennom hele pantsettelsen deres her.

15. Middels

Medium er en bloggplattform som kombinerer blogging med sosial journalistikk. Det er ikke bare et ideelt sted å raskt få innholdet ditt til et bredere publikum, men det er også ekstremt nyttig for å hjelpe deg med å finne relevante, og nye artikler andre bloggere publiserer om forskjellige emner. Plattformen er spesielt elsket for sitt fokus på rotfritt innhold og skriving.

Når det er sagt, er mangelen på tilpasningsalternativer en ulempe ved å bruke denne plattformen. Hvis det ikke er noe problem, og du bare planlegger å skrive innholdsrike blogginnlegg, bør du gi Medium et skudd. For ikke å nevne, andre (med lignende interesser) vil raskt oppdage bloggene dine, og hvem i all verden vil ha noe av det? Planene starter på 75 dollar per kvartal.

Og med det kommer vi mot slutten av dette innlegget. Dette er 15 av de beste bloggplattformene du kan vurdere å bruke for å starte bloggen. Forsikre deg om at du tar alle viktige faktorer i betraktning, for eksempel prisplaner og funksjoner før du tar en endelig beslutning, slik at du kan oppnå den bloggesuksessen du ønsker.
Er det andre bloggplattformer du ønsker å bruke? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map