15 bästa bloggplattformar för att skapa din nya blogg

Trots de pågående skriken att bloggning dör långsamt ut i händerna på nya kommunikationsmetoder som sociala medier, finns det fortfarande massor av människor som vill starta sina egna bloggar eller byta till en bättre plattform på Internet.


I själva verket kunde det inte vara en bättre tid att blogga än nu! Precis som god gammal e-post, är bloggning levande och bra. Dess status som en av de mest populära onlineaktiviteterna har inte förändrats även om fakta har fördrivit åsikten att bloggningens dagar är numrerade. Så det är säkert att säga att blogga, i någon eller annan form, inte kommer någonstans under lång tid framöver.

Men vilken bloggplattform ska du använda? Med många tillgängliga tjänster idag för att hjälpa dig starta och hantera din egen blogg kan det vara ganska skrämmande att välja den plattform som är perfekt för dig. Oroa dig dock inte; vi har undersökt och listat nedan (i ingen särskild ordning) 15 av de bästa bloggplattformarna:

1. Spöke

Om du är minimalist är Ghost din dröm! Med ett fritt och rent gränssnitt kan du bara hoppa in och börja skriva på alla enheter du använder. Det betyder dock inte nödvändigtvis att plattformen inte är kraftfull. Den har en hel marknadsplats med spektakulära teman för din blogg och ett antal teamsamarbetsverktyg.

Den delade syntaxfunktionen med delad skärm är särskilt intressant. Det eliminerar behovet av att hoppa fram och tillbaka kontinuerligt till skillnad från många andra plattformar där ute. Om du har din egen server kan du vara värd för din blogg gratis. Men om inte, börjar planerna från $ 8 per månad och går upp till $ 200 per månad.

2. MarketPress

Typepad
En av de tidigaste bloggplattformarna på Internet, Typepad har funnits i mer än ett decennium. Om du vill skapa en vacker blogg, utan huvudvärk att hantera kodningen, värden eller andra tekniska grejer, är denna plattform bara för dig. Men om du älskar programmering kan du anpassa CSS enligt dina önskemål.

Du kan enkelt skriva inlägg på din mobila enhet, skrivbord och till och med via e-post! Dessutom kan du också gå med i dess affiliate-program eller visa annonser för att tjäna pengar på din blogg, vilket är något som de flesta andra bloggplattformar där inte erbjuder. Om du behöver någon hjälp på vägen har det stora kundtjänstteamet du täckt. Planerna börjar med en rimlig $ 8,95 per månad.

3. WordPress

Det är ingen hemlighet: WordPress är den mest populära bloggplattformen i världen idag! WordPress ensam driver cirka 25 procent av webbplatserna på webben. Mer än 48 procent av de mest populära webbplatserna använder WordPress som sitt innehållshanteringssystem. Du måste erkänna att det är några ganska imponerande siffror!

Att skriva, posta och hantera ditt innehåll är oerhört enkelt med den här plattformen. Du kan också anpassa din blogg med en rad redigerbara teman och tusentals plugins som gör att du kan göra vad som helst. Det finns två versioner av WordPress du kan välja mellan, var och en erbjuder något annat:

WordPress.org – Det är gratis att använda och låter dig vara värd för din egen blogg.
WordPress.com – Det är gratis för grundläggande bloggningar, men om du letar efter något mer än så börjar premiumplaner på 99 dollar per år.

4. Ankare

En super-enkel bloggplattform, Anchor, är också en av de snabbaste. För att börja använda plattformen, ladda ner och installera den på din server. Programmet är lätt, så utrymme är definitivt inte en fråga. Det är idealiskt lämpligt för avancerade bloggare eftersom du måste känna till Markdown och HTML för att utnyttja plattformen optimalt.

Du kan också hitta lite dra-och-släpp-funktionalitet, som kommer att vara praktiskt. Det låter dig lägga till information, särskilt bilder, utan krångel. Anchor har också en enorm öppen källkodssamhälle på GitHub vars medlemmar aktivt delar sitt arbete för att hjälpa andra. Du kan ladda ner plattformen gratis, men du kan också donera $ 5 om du är generös.

5. Postach.io

Har du någonsin använt Evernote? Om du älskar vad det digitala arbetsområdet har att erbjuda, är det troligt att du kommer att känna på samma sätt om Postach.io. Plattformen fungerar felfritt med ditt arbetsflöde på Evernote. Att skapa blogginlägg är enklare än någonsin. Tagga bara inlägget som “publicerat”, och det går live på din blogg.

Plattformen erbjuder också en rad teman att välja mellan, som du kan redigera med ett GitHub-konto. Du kan göra allt detta helt gratis, men du måste prenumerera på en plan ($ 24.99 per år eller $ 49.99 per år) för fler alternativ och funktioner som hjälper dig att vara på ditt mest produktiva.

6. Bult

Bolt är ett öppet källkodssystem för innehåll, gratis att använda för både kommersiella och personliga webbplatser. Plattformen är idealisk för bloggare som gillar att ha ett fantastiskt gränssnitt att arbeta med medan de spelar med webbplatsens back-end. När du har laddat ner Bolt och laddat upp plattformen på dina servrar kan du ändra nästan vad som helst. Verkligen en utvecklare dröm CMS, är det inte?

På skrivfronten är plattformen fullt responsiv, vilket är något som de största bloggplattformarna inte erbjuder för närvarande. Om du har ett GitHub-konto kan du ladda ner andra communitymedlemmars arbete utan kostnad. Bolt gör redigering också enkelt och enkelt för redaktörer!

7. Tumblr

Om du vill skapa en blogg där du enkelt och snabbt kan dela videor, länkar, bilder eller till och med dina slumpmässiga tankar är Tumblr ett bra alternativ. Plattformen är enkel att använda, vilket gör att du enkelt kan utföra dina blogguppgifter. Med hjälp av dess sociala mediekomponenter kan du exponera ditt innehåll för massorna genom att ansluta till miljontals Tumblr-användare.

Om du letar efter en plattform att integrera i din befintliga affärs- eller personliga webbplats är Tumblr kanske inte det bästa alternativet som finns. Men om du vill skapa en fristående blogg är den här plattformen värd ett skott. Det finns en rad premiummallar tillgängliga, och det bästa av allt är att Tumblr är helt gratis.

8. Hexo

Om du vill generera reklam för ditt företag är det troligt att du behöver en mer avancerad bloggplattform. Hexo är idealisk för detta ändamål men kräver god kodningskompetens från din sida. Du måste göra det mesta av arbetet med Markdown, och eftersom Node.js driver plattformen kan du dra nytta av snabba genereringshastigheter som låter dig skapa hundratals filer inom några sekunder.

Ett annat plus med att använda Hexo är dess aktiva community. Medlemmarna delar aktivt sina plugins och teman på GitHub, som du kan ladda ner gratis förutsatt att du har ett konto. Om det här är vad du letar efter, varför inte prova Hexo? Dessutom, eftersom plattformen är gratis, har du verkligen inget att förlora.

9. Svbtle

En bloggplattform som kanske är den mest minimalistiska av partiet, nästan vem som helst som kan använda Svbtle. Dess förvaltningsavdelning är utmärkt eftersom utvecklarna förstod hur bloggar fungerar. På höger sida hittar du alla inlägg du har publicerat och till vänster kan du lista idéer när de kommer och så småningom börja arbeta med dem.

Vad gäller skrivandet är plattformens gränssnitt helt tomt så att du kan fokusera medan du skriver. Markdown hanterar formateringen av ditt innehåll! Bristen på variation när det gäller teman är dock en besvikelse. Trots det, om du vill ha ett enkelt sätt att göra din bloggverksamhet, är Svbtle värt att försöka eftersom det kostar bara $ 6 per månad.

10. Fyrkant

Trots att Squarespace är bättre känd som en one-stop-shop-webbplatsbyggare, erbjuder plattformen bloggfunktioner och funktioner som kan ge även de största bloggplattformarna en körning för sina pengar. Det har ett imponerande teamsamarbetssystem, en rad tilltalande teman och värd samt analys.

Om du behöver hjälp på vägen visar det sig att kundtjänst dygnet runt är användbar. Företaget erbjuder också en gratis 14-dagars rättegång, så att du kan använda plattformen och bestämma om den passar dina behov. Du kan också hålla dig socialt ansluten. Med en uppsättning kraftfulla verktyg kan du importera från, publicera till eller synkronisera med olika sociala medienätverk. Planerna börjar från $ 8 per månad.

11. Silvrback

Silvrback tar med sig något nytt till bordet: Plattformen integrerar enkelt de främre och bakre ändarna av en blogg. Detta betyder att när du väljer något av dess användargränssnitts teman, skulle det inte bara gälla vad dina läsare ser utan också det du ser när du skriver. Även om förändringen inte är något fantastiskt, framkallar det verkligen känslan av att du skriver till din blogg.

När allt kommer omkring kan inte alla bloggare skriva sitt bästa med ett tråkigt ordbehandlingsprogram. Om du är bland den gruppen bör du överväga den här plattformen. Silvrback erbjuder också några andra funktioner, till exempel ett e-postabonnemang som skickar dina senaste inlägg automatiskt och en anpassningsbar bio-sida. Planerna börjar från $ 29,99 per år och går upp till $ 49,99 per år.

12. Dropplets

Dropplets är en annan bloggplattform baserad på Markdown. Det som skiljer denna plattform från de andra på den här listan är kontrollnivån som den ger dig över olika aspekter av din blogg. Du behöver dock en server som är värd för din blogg när du använder Dropplets. Detta betyder också att du kan använda den här plattformen gratis.

Programvaran erbjuder också en rad premiummallar att välja mellan, som du kan använda för att ge din blogg en elegant, snygg och tilltalande look. Faktum är att du kan anpassa mallarna. Om du är en utvecklare eller designer kan du skapa och använda dina egna mallar med Dropplets.

13. Postagon

Postagon är en enkel och ren plattform som är idealisk för bloggare som vill skapa en blogg enkelt och snabbt. Den är utrustad med en rad funktioner som ger en prisvärd skriv- och läsupplevelse. Plattformen låter dig posta via e-post och till och med hanterar dina e-postprenumeranter och kommentera.

Bristen på anpassning när det gäller teman är dock kanske den största nackdelen med Postagon. Du har bara ett standardtema och inga alternativ för avancerad anpassning. Den kostnadsfria prövningen ger dig dock en möjlighet att testa plattformen för att se om den passar dina behov.

14. Posthaven

En annan enkel bloggplattform, Posthaven erbjuder en rad funktioner, som flera författare, privata webbplatser med lösenord, e-postabonnemang, auto-post till Twitter / Facebook, samt kommentarer. Men den kanske mest imponerande funktionen är att du kan posta via e-post med dokument, foton, videor och musik.

Plattformen har också några enorma erbjudanden i pipeline, inklusive automatisk postning till tjänster som App.net, en bokmärke och CSS / HTML-anpassning. Du kan använda Posthaven för en rimlig $ 5 per månad, och “är gjord för att hålla evigt”, som det står på webbplatsen. Du kan gå igenom hela deras löfte här.

15. Medium

Medium är en bloggplattform som kombinerar bloggning med socialjournalistik. Det är inte bara en idealisk plats att snabbt få ditt innehåll till en bredare publik utan det är också extremt användbart för att hjälpa dig hitta relevanta och nya artiklar som andra bloggare publicerar om olika ämnen. Plattformen är särskilt älskad för sitt fokus på rörligt innehåll och skrivande.

Med det sagt är bristen på anpassningsalternativ en nackdel med att använda denna plattform. Om det inte är ett problem och du bara planerar att skriva innehållsrika blogginlägg, bör du ge Medium ett skott. För att inte nämna, kommer andra (med liknande intressen) snabbt att upptäcka dina bloggar, och vem i all världen skulle ha något åt ​​det? Planerna börjar på 75 dollar per kvartal.

Och med det kommer vi till slutet av detta inlägg. Dessa är 15 av de bästa bloggplattformarna du kan överväga att använda för att starta din blogg. Se till att du tar hänsyn till alla viktiga faktorer, till exempel prissättningsplaner och funktioner innan du fattar ett slutligt beslut, så att du kan uppnå den bloggframgång du önskar.
Finns det andra bloggplattformar du vill använda? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map