Pregled omrežnih rešitev 2016


Omrežne rešitve

Obiščite spletno mesto

8.9


Ocena AWA

Omrežne rešitve

Eno najstarejših imen v industriji, Network Solutions, je začelo kot svetovalno podjetje leta 1979, leta 1993 pa je postalo prvi registrator domene. Leta 2005 so začeli ponujati tudi druge izdelke, vključno s spletnim gostovanjem. Kljub temu pa še vedno pridobivajo 45% svojega dobička iz poslovanja z registracijo domen. Network Solutions je leta 2011 pridobil Web.com, vendar še naprej deluje pod imenom Network Solutions.

Pregled

Network Solutions ponuja skupne gostovanja, upravljane WordPress in VPS načrte. Linux in Windows sta na voljo za skupno gostovanje; VPS je samo za Linux. Obstajajo trije načrti v skupni rabi, Essential, Professional in Premium, za Linux in trije podobni načrti za Windows. Vsak paket programov Network Solutions ima dostop do svetovalca, ki bo pomagal pri vzpostavljanju varnosti in prenosu datotek za vaše spletno mesto. Paket Essential je namenjen posameznikom ali malim podjetjem. Večina uporabnikov se bo zaradi svojih lastnosti in cenovnega cenovnega razreda najverjetneje odločila za paket Professional Hosting. Premium s svojo neomejeno količino pasovne širine, shranjevanja in e-poštnih računov bi bila izbira za večja podjetja ali tista z veliko prometa.

Obstajata dva paketa VPS – eden je primeren za majhna ali začetna spletna mesta, eden pa stane dvakrat več, vendar je zasnovan za mesta z velikim prometom. Možnosti za strežnik ni namenjenih, zato če potrebujete svoj strežnik, omrežne rešitve niso za vas.

Network Solutions ima en upravljan načrt WordPress, ki temelji na Linuxu. Upravljani WordPress običajno stane več kot skupno gostovanje z večino spletnih ponudnikov gostovanja in Network Solutions ni izjema. Vendar z višjo ceno prihaja do dodatne varnosti, samodejnih varnostnih kopij, pomoči pri nastavitvi, strokovne podpore za WordPress in optimiziranih strežnikov za hitrejše nalaganje in odzivne čase. Izvedli bodo vse potrebne posodobitve za WordPress in dovoljene vtičnike, s čimer se boste osredotočili na svojo vsebino. Network Solutions ponuja tudi brezplačno SSL potrdilo za prvi mandat storitve.

Network Solutions poleg spletnega gostovanja ponuja še veliko drugih izdelkov. Ponujajo gostovanje samo po e-pošti, možnost spletne trgovine za e-trgovino, SSL certifikate, trženje in SEO storitve, oblikovanje spletnih strani, premijsko podporo in drugo. Za mesečne pristojbine je bila Network Solutions v središču prepirov glede domenskih praks v letih 2008 in 2009. Medtem ko je običajna praksa, da registrarji domen uporabljajo domene, ki so registrirane pri njih kot parkirane strani, dokler jih lastnik ne pokaže na aktivno spletno mesto, je Network Solutions leta 2008 začel postavljati oglase na neaktivne poddomene in jih brez dovoljenja spremenil v parkirane strani, napolnjene z oglasi. od lastnika domene. Konec leta 2009 so začeli objavljati dnevne sezname iskanj po domenah v svojem iskalnem polju domene spletnega mesta. Prav tako so začeli postavljati domene, ki jih iščejo na svojem spletnem mestu, in dejansko preprečili, da bi kdo registriral domeno drugje, potem ko jo je našel na voljo pri iskanju. Takoj, ko so omrežne rešitve po štirih dneh odjavile imena, so bili takoj preizkušeni »degustatorji domen«, ki so imeli naročnino na omrežne rešitve za storitev, da bi lahko kupili domene in jih ponudili za prodajo po višji ceni. Medtem ko se zdi, da so se te prakse ustavile, je še vedno veliko pritožb, kako Network Solutions obravnava zahteve za prenos domene.

Network Solutions ima garancijo 99,99% uptime za Linux in 99,9% za načrte Windows ter industrijsko standardno 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Kot pri večini konkurentov tudi povračilo ne vključuje nobene pristojbine za domeno ali tretje osebe.

Network Solution s svojo ponudbo načrtov in ponudbe izdelkov ponuja paket, primeren za vse, od posameznega osebnega blogerja do malih in srednje velikih podjetij. Večja podjetja ali zelo velika mesta prometa bodo morala iskati drugje, saj ni posebnega načrta strežnika.

Ključne funkcije

hitre povezave

Zanesljivost & Občasni čas

Network Solutions zagotavlja 99,99% uptime za svoje strežnike Linux in 99,9% uptime za Windows – čeprav Pogoji storitve ne navajajo, kakšna bi bila nadomestila, če ta ne bi bila izpolnjena. Ni jasno, kje so njihovi podatkovni centri, razen v Severni Ameriki. Njihovi strežniki so narejeni iz rezil HP in IBM, podatkovni centri pa imajo odvečno moč in hlajenje, poleg rezervnih varnostnih kopij tudi dizel. Spremljajo jih tudi na kraju samem, da se zagotovi zanesljivost in varnost. Testiranje spletnega mesta, ki gostuje v omrežnih rešitvah, je imelo povprečne čase – 3,21s za majhno spletno mesto, le hitreje kot 52% vseh preizkušenih mest.

Lastnosti & Orodja

Opomba: Network Solutions ima v več paketih nekaj “neomejenih” funkcij. Zavedati se morate, da “neomejeno” ni tisto, kar bi morda mislili, da je. V resnici to pomeni, da je tisto, kar gostiteljska družba meni, “razumna uporaba.” Pridržujeta si pravico do začasne prekinitve, zaračunavanja nadomestnih pristojbin ali samodejno posodobiti vaš načrt do naslednje stopnje.

ZnačilnostPregled
Nadzorna ploščaNetwork Solutions uporablja lastniško nadzorno ploščo. Je manj zmogljiv kot industrijski standard cPanel, vendar bo opravil to delo, ko se boste navadili na njegovo delovanje. Na svojem spletnem mestu ponujajo vaje, da vas pokažejo po funkcijah. Navigacija je lahko frustrirajoča, saj potrebuje veliko več klikov, da dosežemo enake rezultate, ki jih zagotavlja cPanel z enim klikom.
Več domenSkupni načrti omogočajo do 100 domen.
Brezplačna domenaNetwork Solutions je registrator domene. Prvo leto bodo zagotovili brezplačno registracijo domen z letnim načrtom. Vendar pa je cena podaljšanja domene .com pri Network Solutions 34,99 USD – kar je skoraj trikrat več, kot je zaračunala velika večina registratorjev domen. Znesek lahko znižate na 9,99 USD, če ste domeno kupili 100 let – čeprav je ni mogoče povrniti, če jo prekličete pred tem. Prav tako zahtevajo 9,99 USD zaščitni načrt domenskih pravic za vsako domeno, ki je registrirana prek njih.
Brezplačna domenaSite5 je nenavaden registrator domen, saj morate za nakup domen imeti račun gostovanja. Zajemajo večino večjih TLD-jev, domeno pa lahko iščete in kupite na spletnem mestu Site5 ob nakupu. Site5 ponuja brezplačno leto registracije domen za skupne načrte, ki bodo brezplačno preselili vaše spletno mesto z drugega gostitelja.
Podpora za podatkovne bazeNetwork Solutions podpira od 25 do neomejeno število baz podatkov MySQL za načrte Linux, odvisno od stopnje. Načrti za Windows imajo od 2 do 5 baz podatkov SQL MS. Upravljanje z bazami podatkov poteka prek phpMyAdmin, ki je na voljo v načrtih.
Prostor na diskuProstor na disku v omrežnih rešitvah se razlikuje glede na izbrani načrt in stopnjo. Za deljeno gostovanje obstajajo omejitve: Essential ima 300 GB, Professional omogoča 500 GB, Premium pa neomejeno. Načrt za WordPress ima neomejeno prostora za shranjevanje, dva VPS načrta pa imata 10 GB in 50 GB vsakega.
Pasovna širinaTudi pasovna širina je spet odvisna od načrta in stopnje. Načrti VPS omogočajo 500 GB in 2TB pasovne širine na mesec, upravljana WordPress ima neomejeno pasovno širino, vsi trije načrti v skupni rabi pa so tudi neomejeni..
Varnostne kopije podatkovUpravljane račune WordPress vsakodnevno podpirajo omrežne rešitve. Skupna spletna mesta za gostovanje se dnevno varnostno kopirajo in hranijo 7 dni. Do varnostnih kopij lahko dostopate prek upravitelja računov, do varnostnih kopij pa lahko tudi tam ustvarite ročno.
Namestitev aplikacije z enim klikom Network Solutions ima namestitveni program z enim klikom za približno trideset aplikacij z imenom “Open Source”, ki vam omogoča namestitev aplikacij, kot so WordPress, dnevniki, forumi in wikiji. Vendar pa lahko v upravitelju računov pride do sedem ali osem klikov, da pridete do namestitvenega programa z enim klikom.
E-poštni računiNetwork Solutions postavlja omejitve na 1.000 e-poštnih računov na Essential deljenem načrtu in 2.500 na Professional. Načrt Premium ima lahko neomejeno število e-poštnih računov, čeprav je shranjevanje e-pošte omejeno na 1 GB za vse tri stopnje. Vsi trije imajo neomejeno posredovanje po e-pošti.
Gostovanje varnostiSSL certifikate je mogoče kupiti za omrežne rešitve za skupne načrte. Upravljano spletno mesto WordPress vključuje eno potrdilo SSL za prvi mandat storitve. Upravljani načrt WordPress ima dodatno varnost, da prepreči napade DDoS, poleg tega pa nudi skeniranje zlonamerne programske opreme in jo samodejno odstrani..
Spletna stran BuilderNetworks Solutions ponuja omejeno vlečenje in spuščanje na podlagi predloge
vmesnik spletnega graditelja brezplačno s svojimi skupnimi načrti. Za doplačilo je na voljo različica z več funkcijami in predlogami.
Zlonamerna programska oprema in zaščita pred neželeno poštoVsi načrti imajo zaščito pred neželeno pošto in protivirusno zaščito, ki jo zagotavlja Symantec Brightmail Anti-Spam. Za dodatno zaščito je SiteLock na voljo za mesečno plačilo.
Nakupovalni vozičkiNetwork Solutions ponuja načrt e-trgovine, ki vsebuje prilagodljivo prodajalno, nadzor zalog, katalog izdelkov, obdelavo plačil in drugo, za mesečno plačilo. Ponujajo tudi storitev, ki jo imenujejo “Jumpstart”, v okviru katere bo za enkratno plačilo podporno osebje postavilo in delovalo vaše spletno mesto, konfiguriralo možnosti plačila in vzpostavilo pošiljanje in davke za vsako državo. Omejena je na 25 izdelkov, vendar lahko sami dodate več po tem, ko je spletno mesto postavljeno. Za Magento in WordPress obstaja namestitev z enim klikom.
Podpora jezikom programiranjaNetwork Solutions podpira večino programskih jezikov, ki delujejo v Linuxu, vključno s CGI, PHP, Ruby on Rails, Perl, Python in SSI. Windows strežniki podpirajo ASP.
Statistika spletnega mestaStatistika spletnega mesta je na voljo prek upravitelja računov z AWStats. Spletna mesta WordPress lahko uporabljajo tudi statistične vtičnike.
Dodatne funkcije in orodjaSpaceManager je funkcija 2 GB za spletno shranjevanje in skupno rabo datotek, ki je priložena vsakemu načrtu gostovanja. Za trženjske storitve Network Solutions je zagotovljenih 50 USD, na voljo pa je brezplačna 60-dnevna preizkusna različica programa trženja e-pošte. Za plačilo po dogovoru Network Solutions naredi oblikovanje po meri, ki sega od načrtovanja do spleta. Za dodatno mesečno plačilo vam je na voljo goMobi za ustvarjanje mobilnih spletnih mest – čeprav obstaja enomesečna brezplačna preskusna različica.
Partnerski in preprodajalski programPoleg prodajnega programa, Network Solutions ponuja strankam pridruženi program. Partnerski program zajema večino izdelkov, ki so na voljo v omrežjih NetNwork.


Načrti & Cenitev

Cene so premikajoči cilj, saj gostiteljska podjetja nenehno spreminjajo cene in ponujajo promocije zaradi močne konkurence v panogi. Network Solutions ne pomaga pri zmedeni spletni strani, ki na videz zagotavlja različne cene, odvisno od strani na kateri strani ste. Tu navedene cene veljajo za čas tega pregleda in če ni drugače določeno, veljajo za mesečne načrte. Na splošno lahko z daljšimi pogoji storitve dosežemo boljše cene. Pravzaprav bo nakupovalni voziček Network Solutions pri naročanju načrta privzel enoletno obdobje storitve in naknadne cene.

Trije deljeni načrti so promocijski po ceni z esencialnim gostovanjem v višini 9,96 USD na mesec, Professional
Gostovanje pri 13,29 dolarjev, nivo profesionalnega gostovanja pa pri 29,13 dolarja na mesec. Obnova po promocijskih cenah je po običajnih cenah, ki trenutno znašajo 15,95 USD, 23,95 USD in 41,95 USD. Premijski nivo je najbolj primeren za večja spletna mesta, saj ima neomejeno pasovno širino, shranjevanje, baze podatkov ter e-poštne in FTP račune. Bistvo je primerno za majhna spletna mesta ali osebne bloge. Profesionalno, s 500 GB prostora za shranjevanje, 50 računov FTP, 2.500 e-poštnih računov in neomejeno pasovno širino je zelo primeren za mala in srednja podjetja. Vsi trije imajo eno leto brezplačno registracijo omaina. Vsi trije načrti podpirajo tudi pretakanje in samodejno varnostno kopiranje baz podatkov.

Dva načrta VPS sta na voljo po promocijskih cenah 40 do 80 dolarjev na mesec. Po promociji so zdajšnje cene 55 in 95 dolarjev. Manjša raven VPS Essential omogoča 10 GB prostora za shranjevanje, 10 domen, 50 e-poštnih okenc in 500 GB pasovne širine. VPS Professional omogoča 50 GB prostora za shranjevanje, 100 domen, 200 e-poštnih računov in 2 TB pasovne širine. Oba načrta VPS imata namenski IP, nadzorno ploščo Plesk, enoletno brezplačno registracijo domen in sta osnovana na Linuxu.

Medtem ko omrežne rešitve na trenutke ponujajo celo nižje promocijske cene, so redne cene bližje prvovrstnim gostiteljskim cenam kot proračunskim gostiteljskim cenam. Tako kot druga podjetja za gostovanje z več izdelki, bo Network Solutions poskušal potisniti dodatke in nadgradnje ob vsaki priložnosti.

Network Solutions ima zlasti dve politiki pristojbin, ki prejemata številne pritožbe. Privzeto bodo samodejno obnovili gostovanje ali registracijo vaše domene in plačilo prevzeli že tri mesece vnaprej. Če pa domene ne obnovite samodejno in se ta izteče, lahko omrežne rešitve zaračunajo odkupno pristojbino v višini 299 USD za obnovitev domene za vas. Druga pristojbina se nanaša na jamstvo za vračilo denarja. Leta 2015 je FTC trdil, da je Network Solutions zavajal kupce, saj so odtegnili kar 30% povračila kot pristojbine za odpoved – ne da bi kjer koli navedli, da bi to storili. Omrežne rešitve so se dogovorile s FTC in se strinjale, da bodo te informacije objavile pred pridobitvijo podatkov za obračun stranke. V času tega pregleda obstajajo pristojbine za odpoved.

Pomoč strankam

Mnenja ne bi smela biti glavni dejavnik pri izbiri gostitelja, toda veliko število komentarjev na to posebno temo za Network Solutions vzbuja zaskrbljenost. Težko je najti spletnega gostitelja, ki bi imel več negativnih kritik glede podpore strankam kot Network Solutions. Čakalne dobe in počasni odzivi na zahteve so pogoste pritožbe. Številne stranke pravijo, da je podporno osebje prijazno in naklonjeno, vendar so pri storitvah, ki ga lahko nudijo, preveč omejeni. Stranke prenehajo prenašati od osebe do osebe, da bi rešili težave. Številne pritožbe strank glede storitve in podpore strankam so se začele že v času odkupa spletnega mesta in so morda povezane z velikim številom odpuščanj in znatnim zmanjšanjem števila spletnih mest. Network Solutions ponuja vrhunsko podporo za dodatnih 15,99 USD na mesec. Ponuja šestdeset minutnih sestankov 1 na 1, dostop do strokovnega osebja, oddaljeno prijavo in odpravljanje težav, svetovanje in nastavitev računa..

Omrežne rešitve ima navedene telefonske številke za večino storitev in izdelkov, ki jih ponujajo, večina pa je na voljo 24/7. Omrežne rešitve blog usmerja k matičnemu podjetju, web.com. Obstaja a Pogosta vprašanja, ali bazo znanja, ki usmerja tudi na spletno mesto. Na njihovi spletni strani je stran z naslovom “Laboratoriji“, Ki ponuja nekaj splošnih spletnih orodij in pripomočkov, ki so brezplačni. Žal v omrežnih rešitvah ni klepeta v živo.

Enostavnost uporabe

Spletno mesto Network Solutions vsebuje vse informacije na svojem spletnem mestu, ki jih potrebujete za izbiro, vendar je krmarjenje lahko nejasno. Načrtovanje cen je težko razvozlati. Presenetljivo je, da bo tudi spletna stran potekla – čeprav še ni bilo nobene prijave. Zaradi tega se lahko kdo vpraša, ali ima Network Solutions težave s pasovno širino. Network Solutions ima svojo nadzorno ploščo po meri, upravitelj računa. Lahko opravi delo, ki ga mora opraviti, le ni tako priročen ali enostaven za krmarjenje kot industrijski standard cPanel. Če ne temelji na cPanelu, lahko vaše spletno mesto oteži prenos, če se pozneje odločite za menjavo gostiteljev.

Zaključek

Network Solutions je najbolje opisati kot povprečno podjetje za spletno gostovanje. To zagotovo ni najvišje cene, niti nima nekje blizu proračunskih gostovalnih cen. Podobno kot ugled drugega pomembnega registratorja domen je splošno mnenje, da se omrežne rešitve bolj osredotočajo na registracijo domen kot na gostovanje. Časi odziva in nalaganja preizkušenih mest so le nekoliko nadpovprečne. V preteklosti je imel nekaj vprašljivih praks in za podporo strankam dobiva večino negativnih ocen. Kljub temu, ker poleg gostovanja ponuja številne izdelke in ker ima Network Solutions oblikovanje po meri in storitve izdelave spletnih mest, je to morda mesto začetnika ali pa se lahko odjavi za mala in srednje velika podjetja. Če potrebujete ASP za svoje spletno mesto, je Network Solutions tudi eno redkih ponudnikov gostovanja, ki Windows ponuja načrte za skupno gostovanje.

Primerjaj

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map