24 от най-добрите уеб сайтове за изтегляне на безплатни електронни книги

Ако сте стар ученически червей, който е станал цифров, вероятно ще се насладите на удобството да имате книгите си със себе си, където и да отидете. Независимо дали четете на мобилното си устройство или използвате четец на електронни книги, като например Kindle на Amazon, купуването на книги, които се интересуват от четенето, стана просто.


Не би ли било хубаво обаче, ако можете да изтеглите книгата безплатно и да я вземете със себе си? Е, познайте какво? В интернет има различни легални безплатни ресурси, в които можете да получите книги, без да харчите и стотинка! Тези сайтове не само са 100 процента безплатни, но предлагат и голям избор от книги, които да избирате, независимо от жанра, който предпочитате.

И така, търсите ли следващото си страхотно четене? Или вече имате предвид конкретна книга или автор? Така или иначе закопчайте; съставихме списък на 25-те най-добри уебсайтове (без конкретен ред), където можете да намерите и изтеглите богатство от електронни книги абсолютно безплатно.

1. Проект Гутенберг

Повечето хора вече са чували за Проект Гутенберг тъй като вероятно е една от най-старите налични цифрови библиотеки. Доброволците управляват сайта и той разполага с повече от 50 000 безплатни електронни книги за изтегляне. Те са достъпни в множество формати, от epub до запалящи до запален текст до обикновен текст. Освен това има селекция от аудиокниги, които обслужват всички видове читатели, като се започне от тези, които доброволците четат на глас, до тези, които компютърът чете.

Сайтът обаче може да обърка малко, тъй като електронните книги гнездят зад множество пластове за навигация. Но дори и да е така, това е може би все още един от най-пълните безплатни ресурси за електронни книги онлайн.

2. Отворена библиотека

Отворена библиотека разполага с огромен избор от електронни книги за избор, с повече от 3 милиона безплатни електронни книги, достъпни за изтегляне. Можете да създадете свои собствени списъци с електронни книги, които други хора също могат да преглеждат, и лесно да намерите електронни книги на вашия обект на интерес с удобния си инструмент за търсене на теми. Сайтът ви позволява да четете електронни книги онлайн във вашия браузър или можете да ги изтеглите и да ги прочетете на всяко устройство.

Тъй като дигиталната библиотека е отворен онлайн проект, тя позволява на потребителите да правят принос чрез добавяне на електронни книги. Можете също да търсите електронни книги по тема, заглавие и автор в лентата за търсене. Най-интересната функция на този сайт обаче е, че ви помага да намерите електронните книги, които искате в публична библиотека, така че лесно да получите отпечатано копие.

3. Безплатна библиотека Baen

Безплатна библиотека Baen е сайт, който се фокусира основно върху писането на фантастика и научна фантастика. Магазинът му за електронни книги е известен на мнозина с разумните цени и удобните за потребителите функции, например няма DRM. Потребителите могат да копират електронни книги на други устройства без ограничения. Американският издател има огромен избор от известни писатели, включително Майкъл А. Стакпол, Лоис Макмастър и Джон Скалци. Въпреки това, произведения на по-малко известни писатели ще намерите най-вече за изтегляне в безплатната секция на този сайт.

Едно интересно нещо за сайта е всичко, което в неговия каталог преминава през професионално редактиране, преди да стане достъпно на сайта. Така че, която и електронна книга да изберете, бъдете сигурни, че написаното е с най-високото възможно качество. Освен това, ако военната научна фантастика е вашият жанр, Baen Free Library е сайт, който определено не бива да пропускате!

4. Безплатни електронни книги

Умелото наречено Безплатни електронни книги е друг страхотен сайт, където можете да изтеглите електронни книги безплатно. Всъщност можете дори да се регистрирате, за да получите безплатни електронни книги за цял живот! Независимо дали харесвате драма, романтика, фантастика, научна фантастика или мистерия, тук със сигурност ще намерите нещо интересно; библиотеката на сайта съдържа хиляди електронни книги от различни жанрове.

За да ви улесни нещата, уебсайтът изброява топ 10 най-добри електронни книги във всяка категория. Не само това, но можете също да преминете през оценки и отзиви за всяка електронна книга. Всичко това ще ви помогне да придобиете привлекателна перспектива за това, което четат другите потребители. Или можете просто да вземете един и да се уверите сами. Пътуването към непознатото винаги е вълнуващо!

5. Google Книги

Google Книги е полезно за плуване чрез цифрови списания и книги, но знаете ли, че услугата ви позволява също да изтеглите електронни книги? Въпреки че има милиони заглавия на разположение за закупуване, можете също да преглеждате и изтегляте всичко – от съвременни до класически електронни книги от сайта на сайта раздел безплатни книги.

Функцията за визуализация на сайта е особено интересна, тъй като ви дава кратък поглед в най-новите електронни книги на пазара. И това може да се окаже полезно при откриването на следващата ви страхотна находка от нейните магазини. Независимо дали искате да купувате електронни книги или да изтеглите безплатно, Google Книги е чудесно място за всички видове читатели.

6. 2020ok

2020ok е страхотен сайт за намиране на електронни книги, но дизайнът на уебсайта е огромен недостатък. Тя е затрупана, така че понякога може да отнеме много време, за да намерите електронната книга, която ви интересува да четете. Сайтът обаче има електронни книги по редица теми, като история, право, медицина, бизнес и инвестиции, както и изкуства и фотография.

Можете също така да намерите множество компютърни и интернет електронни книги. И ако смятате, че това е всичко, има хиляди електронни книги за религия и духовност. Така че, търсите ли конкретна електронна книга? Преминете към този сайт; тя обхваща почти всеки предмет.

7. Книжки

Feedbooks е атрактивен сайт, който работи също толкова добре на мобилни устройства, колкото по-големите. Това го прави лесен за използване, ако четете на таблета или смартфона си и ви спестява проблемите с изтеглянето на електронни книги на вашия компютър. Въпреки че сайтът разполага с набор от електронни книги, предлагани за продажба, той предлага и две безплатни секции.

Разделът с публичното пространство има хиляди безплатни електронни книги за изтегляне. А в раздела за оригиналните книги ще намерите безплатни електронни книги, които до голяма степен се публикуват самостоятелно, което ви позволява да откривате нови автори и техните шедьоври. Колекцията в този сайт е организирана, което е огромен плюс!

8. Много книги

Много книги е подкрепен от прасенце към Project Gutenberg и предлага много от същите заглавия. Оформлението обаче е по-хубаво, а функцията за търсене е сравнително по-лесна за използване. По-интересното е, че за разлика от други безплатни сайтове за електронни книги, потребителите могат да изтеглят електронни книги в желания от тях формат. Те включват опции като PDF, eReader, HTML и други. Сайтът е активен и във Facebook, където редовно актуализира новини за най-новите електронни книги.

9. FreeBookSpot

Друг безплатен сайт за електронни книги, FreeBookSpot, която се простира в 90 категории, има хиляди електронни книги за изтегляне. Сайтът действа по-скоро като база данни; тя ще ви свърже с безплатни електронни книги, предлагани на други сайтове. Можете да намерите електронни книги, свързани с програмиране, наука, фантастика, изкуства, шах и биология, сред различни други теми. Има аудиокниги, ако предпочитате да слушате четене. Намирането на конкретна електронна книга е също лесно, любезно с функцията за разширено търсене на сайта.

10. GetFreeEbooks

GetFreeEbooks има повече от 100 категории, от които да избирате, като гарантира, че има нещо за всеки читател. От класическата литература до инженеринга до дори книги за извънземни, сайтът е обхванал всичко. Авторите могат да изпращат свои творби и на този сайт, а читателите могат да ги изтеглят безплатно. Сайтът е добре проектиран, така че е лесен за използване. Да не говорим, с активно присъствие в социалните медии можете да ги следите на техните Страница във Facebook за да получите най-новите актуализации.

11. Справочник за електронни книги

Директория за електронни книги е безплатен сайт за електронни книги, който предлага непрекъснато разрастващ се списък на бележници за лекции, електронни книги и документи за изтегляне. В момента сайтът има повече от 9 400 електронни книги за избор, обхващащи 666 категории. В горната 20 част са изброени най-популярните (и гледани) електронни книги сред огромната общност от читатели, докато в новата секция ще попаднете на най-новите допълнения в директорията. Авторите също могат да изпращат и популяризират свои собствени електронни книги.

12. Сто нули

Ако сте потребител на Kindle, Сто нули трябва да ви хареса. Сайтът разполага с колекция от бестселъри Kindle, които са безплатни за изтегляне. Предлаганите тук безплатни електронни книги обхващат различни категории, от изкуствата до фантастиката, до психологията и много други теми. Въпреки това, за да изтеглите и прочетете тези електронни книги на вашия таблет, смартфон или компютър, трябва да използвате Приложение за четене на Kindle. Не се притеснявайте обаче и приложението е безплатно.

13. FreeComputerBooks

Както подсказва името, FreeComputerBooks предлага огромна колекция от безплатни електронни книги, свързани с компютри. Можете също така да намерите технически, математически и инженерни книги, както и някои удобни уроци и бележки за лекции. Въпреки че сайтът е основен по отношение на дизайна, темите са добре категоризирани, което улеснява потребителите да намерят това, което искат. Сайтът разполага с 13 основни категории и повече от 200 подкатегории.

14. BookBoon

Търсите конкретна бизнес книга или учебник? Тогава, не гледайте повече от BookBoon! Сайтът има повече от 1000 безплатни електронни книги, достъпни за изтегляне, обхващащи различни теми. Въпреки че учебниците са безплатни, има премиум планове за достъп до електронни книги, свързани с бизнеса. Но можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия, по време на която можете да получите достъп до повечето от тях.

15. eBookLobby

eBookLobby има страхотна колекция от безплатни електронни книги, вариращи от образование, бизнес, компютърна техника и изкуство. Въпреки че колекцията не е толкова огромна, колкото бихте очаквали, сайтът компенсира дефицита от качеството на електронните книги, които са достъпни за изтегляне. Можете да намерите всички категории, изброени на уебсайта, с най-висок брой отбелязани от компютрите и интернет категорията. Сайтът съдържа и списък с топ 10 най-гледани електронни книги, което ви дава по-добра представа за това, което четат другите потребители.

16. eBook3000

Е, това е интересно име, нали?? eBook3000 е още един сайт, който предлага хиляди безплатни електронни книги за изтегляне. Има електронни книги от редица категории, което гарантира, че има по нещо за всеки. От архитектура до спорт до игри, сайтът разполага с всичко. Възможностите за търсене са похвални; те предоставят точни резултати, подходящи за въведените ключови думи. Освен това, за да улесните нещата, сайтът на видно място изброява най-популярните електронни книги.

17. KnowFree

KnowFree е уеб портал, който позволява на потребителите да обменят видеоклипове, доклади, списания, бели книги и електронни книги за самостоятелни практики и образователни цели. Тези материали са безплатни за професионалисти, които отговарят на изискванията. Има налични електронни книги за редица категории, като бизнес, мултимедия, инженеринг, образование, технологии, уеб разработка и други. Сайтът се актуализира ежедневно със стотици безплатни електронни книги, така че бъдете сигурни, че можете да намерите това, което търсите!

18. Scribd

Най-голямата дигитална библиотека в света, Scribd позволява на читателите да откриват нови електронни книги, комикси, аудиокниги и други. Сайтът е дом за повече от 1 милион електронни книги! Въпреки че трябва да платите абонаментна такса, за да получите достъп, можете да използвате 14-дневната безплатна пробна версия в своя полза.

19. Интернет архив

Библиотека с нестопанска цел, Интернет архив е дом на милиони безплатен софтуер, музика, видеоклипове и филми, както и електронни книги. На този сайт можете да намерите електронни книги в различни формати и езици. Всъщност това е един от най-добрите източници за академични и исторически електронни книги.
Други безплатни уебсайтове за електронни книги, които трябва да опитате!

20. Книга-бот

Книга-бот има повече от 14 000 безплатни електронни книги. Те включват някои от по-известните, както и произведения на по-малко известни писатели.

21. eBook Junkie

електронна книга Junkie предлага на читателите редица безплатни електронни книги, които обхващат различни категории, за изтегляне.

22. Планета електронна книга

Начало на електронни книги, свързани с класическата литература, Планета електронна книга разполага с повече от 80 вечнозелени класики за изтегляне.

23. Безплатен център за книги

Безплатен център за книги е сайт, който предлага хиляди връзки за електронни книги, свързани с компютри, включително теми като програмиране, работа в мрежа и други.

24. Директория за електронни книги

Търсите висококачествени електронни книги? Директория за електронни книги е мястото! Потребителите имат достъп до хиляди електронни книги, като преглеждат различни категории или използват полето за търсене.

И с това, хора, списъкът ни приключва. Надяваме се този списък да ви позволи да откриете няколко страхотни уебсайта, за да изтеглите безплатни електронни книги. И така, има ли други сайтове, които използвате? Уведомете ни в полето за коментар по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map