15 най-добри блог платформи за създаване на нов блог

Въпреки продължаващите викове, че блоговете умират бавно от ръцете на нови методи за комуникация, като социални медии, все още има куп хора, които искат да започнат свои собствени блогове или да преминат към по-добра платформа в Интернет.


Всъщност не може да има по-добро време за блог от сега! Точно като добрия стар имейл, блоговете са живи и здрави. Статутът му на една от най-популярните онлайн дейности не се е променил, въпреки че фактите са разсеяли мнението, че дните на блоговете са номерирани. Така че, безопасно е да се каже, че блоговете под някаква или друга форма няма да отидат никъде дълго време.

Коя платформа за блогове обаче да използвате? С много услуги, достъпни днес, за да ви помогнат да стартирате и управлявате свой собствен блог, може да бъде доста обезсърчително да изберете платформата, която е идеална за вас. Не се тревожете обаче; ние проучихме и изброихме по-долу (без конкретен ред) 15 от най-добрите платформи за блогове:

1. Призрак

Ако сте минималист, Ghost е вашата мечта! С неподправен и чист интерфейс можете просто да влезете и да започнете да пишете на всяко устройство, което използвате. Това обаче не означава, че платформата не е мощна. Той разполага с цял пазар с ефектни теми за вашия блог и набор от инструменти за сътрудничество в екип.

Особено интересна е синтаксисната функция на синтаксиса Markdown на разделен екран. Това елиминира необходимостта непрекъснато да скачате напред и назад за разлика от много други платформи. Ако имате собствен сървър, можете да хоствате блога си безплатно. Ако обаче не, плановете започват от $ 8 на месец и стигат до $ 200 на месец.

2. MarketPress

Typepad
Една от най-ранните блог платформи в Интернет, Typepad съществува вече повече от десетилетие. Ако искате да създадете красив блог, без главоболие от работа с кодирането, хостинга или други технически неща, тази платформа е само за вас. Но ако обичате програмирането, можете да персонализирате CSS според вашите желания.

Можете лесно да пишете публикации на вашето мобилно устройство, десктоп и дори чрез имейли! Освен това можете да се присъедините към партньорската му програма или да пускате реклами, за да печелите от блога си, което е нещо, което повечето други блог платформи там не предлагат. Ако имате нужда от помощ по пътя, страхотният екип за поддръжка на клиенти ви покри. Плановете започват от разумните $ 8,95 на месец.

3. WordPress

Не е тайна: WordPress е най-популярната блог платформа в света днес! Самият WordPress захранва около 25 процента от сайтовете в световната мрежа. Освен това повече от 48 процента от най-популярните сайтове използват WordPress като своя система за управление на съдържанието. Трябва да признаете, че това са някои доста впечатляващи числа!

Писането, публикуването и управлението на съдържанието ви е невероятно лесно с тази платформа. Можете също да персонализирате своя блог с набор от редактируеми теми и хиляди приставки, които ви позволяват да правите почти всичко. Има две версии на WordPress, от които можете да избирате, като всяка от тях предлага нещо различно:

WordPress.org – Свободен е за използване и ви позволява да хоствате свой собствен блог.
WordPress.com – Безплатен е за основни блогове, но ако търсите нещо повече от това, премиум плановете започват от 99 долара годишно.

4. Котва

Супер проста платформа за блогове, Anchor, също е една от най-бързите. За да започнете да използвате платформата, изтеглете и я инсталирайте на вашия сървър. Програмата е лека, така че пространството определено не е проблем. Той е идеално подходящ за напреднали блогъри, тъй като, както трябва да знаете Markdown и HTML, за да използвате оптимално платформата.

Можете също да намерите някои функции за плъзгане и пускане, които ще ви бъдат полезни. Тя ви позволява да добавяте информация, особено снимки, без караница. Anchor също има огромна общност с отворен код в GitHub, чиито членове активно споделят работата си, за да помагат на другите. Можете да изтеглите платформата безплатно, но можете също да дарите 5 долара, ако сте в добро настроение.

5. Postach.io

Използвали ли сте някога Evernote? Ако обичате това, което цифровото работно пространство може да предложи, е вероятно да се почувствате по същия начин и при Postach.io. Платформата работи безотказно с вашия работен процес в Evernote. Създаването на публикации в блогове е по-лесно от всякога. Просто маркирайте публикацията като „публикувана“ и тя излиза на живо във вашия блог.

Платформата предлага и набор от теми, които можете да избирате, които можете да редактирате с помощта на акаунт в GitHub. Можете да направите всичко това абсолютно безплатно, но ще трябва да се абонирате за план ($ 24.99 на година или $ 49.99 на година) за повече опции и функции, които ще ви помогнат да бъдете най-продуктивни.

6. Болт

Bolt е система за управление на съдържанието с отворен код, свободна за използване както за търговски, така и за лични уебсайтове. Платформата е идеална за блогъри, които обичат да имат невероятен интерфейс, с който да работят, докато играят с бек-енда на сайта. След като изтеглите Bolt и качите платформата на сървърите си, можете да промените почти всичко. Наистина CMS на мечтите на програмист, нали??

На преден план платформата е напълно отзивчива, което е нещо, което дори най-големите платформи за блогове не предлагат в момента. Ако имате акаунт в GitHub, можете безплатно да изтеглите работата на други членове на общността. Bolt също прави редактирането лесно и лесно за редакторите!

7. Tumblr

Ако искате да създадете блог, в който лесно и бързо да споделяте видеоклипове, връзки, снимки или дори вашите случайни мисли, Tumblr е чудесен вариант. Платформата е лесна за използване, което ви позволява да обходите лесно задачите си в блоговете. С помощта на неговите компоненти за социални медии можете да излагате съдържанието си на масите, като се свързвате с милиони потребители на Tumblr.

Ако търсите платформа за интегриране в съществуващия си бизнес или личен сайт, Tumblr може да не е най-добрата налична опция. Ако обаче искате да създадете самостоятелен блог, тази платформа си струва да се снимате. Налична е гама от първокласни шаблони и най-доброто от всичко, Tumblr е абсолютно безплатен.

8. Хексо

Ако искате да генерирате реклама за вашия бизнес, вероятно е необходима по-разширена платформа за блогове. Hexo е идеален за тази цел, но изисква добри умения за кодиране от ваша страна. Трябва да свършите по-голямата част от работата върху Markdown и тъй като Node.js захранва платформата, можете да се възползвате от пламтящи бързо генериращи скорости, които ви позволяват да създавате стотици файлове в рамките на секунди.

Друг плюс на използването на Hexo е активната му общност. Членовете активно споделят своите плъгини и теми в GitHub, които можете да изтеглите безплатно, при условие че имате акаунт. Ако това е, което търсите, защо да не опитате Hexo? Освен това, тъй като платформата е безплатна, наистина нямате какво да губите.

9. Svbtle

Блогърска платформа, която е може би най-минималистичната от партидата, почти всеки може да използва Svbtle. Разделът му за управление е отличен, защото разработчиците разбраха как работят блогърите. От дясната страна ще намерите всички публикации, които сте публикували, а отляво можете да изброявате идеи, тъй като те идват и евентуално да започнете да работите върху тях.

Що се отнася до писането, интерфейсът на платформата е изцяло празен, така че можете да се фокусирате, докато пишете. Markdown се справя с форматирането на вашето съдържание! Липсата на разнообразие по отношение на темите обаче е разочароваща. Въпреки това, ако искате лесен начин да се занимавате с дейностите си в блоговете, Svbtle си струва да опитате, тъй като струва само 6 долара на месец.

10. Квадратно пространство

Въпреки че Squarespace е по-известен като създател на уебсайтове на едно гише, платформата предлага блогови функционалности и възможности, които могат да дадат възможност на парите дори за най-големите блогове. Той има впечатляваща система за екипно сътрудничество, гама от привлекателни теми и хостинг, както и анализи.

Ако имате нужда от помощ по пътя, обслужването на клиенти 24/7 се оказва полезно. Компанията предлага и безплатна пробна версия за 14 дни, която ви позволява да използвате платформата и да решите дали тя отговаря на вашите нужди. Можете също така да останете социално свързани. С набор от мощни инструменти можете да импортирате от, да публикувате или да синхронизирате с различни социални медийни мрежи. Плановете започват от 8 долара на месец.

11. Silvrback

Silvrback носи нещо ново на масата: Платформата без усилие интегрира предния и задния край на блога. Това означава, че когато избирате някоя от темите на потребителския си интерфейс, той не би се отнасял само до това, което виждат вашите читатели, но и това, което виждате, докато пишете. Въпреки че промяната не е нещо невероятно, тя ефективно предизвиква усещането, че пишете за своя блог.

В крайна сметка, не всеки блогър може да напише най-доброто от тях, използвайки скучна програма за обработка на текстове. Ако сте сред тази група, трябва да помислите за тази платформа. Silvrback също предлага някои други функции, като имейл абонамент, който автоматично изпраща най-новите ви публикации, и персонализираща био страница на автора. Плановете започват от $ 29,99 на година и стигат до $ 49,99 на година.

12. Капки

Dropplets е друга платформа за блогове, базирана на Markdown. Това, което отделя тази платформа от останалите в този списък, е нивото на контрол, което ви дава над различни аспекти на вашия блог. Ще ви е необходим сървър, който да хоства блога ви, когато използвате капчици. Това също означава, че можете да използвате тази платформа безплатно.

Софтуерът предлага и набор от първокласни шаблони, от които да избирате, които можете да използвате, за да придадете на блога си елегантен, стилен и привлекателен вид. Всъщност можете да персонализирате шаблоните. Ако сте разработчик или дизайнер, можете да създавате и използвате свои собствени шаблони с капчици.

13. Постагон

Лесна и чиста платформа, Postagon е идеален за блогъри, които искат да създадат блог лесно и бързо. Предлага се с набор от функции, които осигуряват похвално изживяване при писане и четене. Платформата ви позволява да публикувате по имейл и дори да обработва абонатите си и да коментирате.

Липсата на персонализация, когато става въпрос за теми, обаче е може би най-големият недостатък на Postagon. Имате само тема по подразбиране и никакви опции за разширено персонализиране. Безплатната пробна версия обаче ви дава възможност да тествате платформата, за да видите дали тя отговаря на вашите нужди.

14. Posthaven

Друга проста платформа за блогове, Posthaven предлага редица функции, като множество автори, частни сайтове, защитени с пароли, абонаменти за електронна поща, автоматично публикуване в Twitter / Facebook, както и коментари. Въпреки това, може би най-впечатляващата му функция е, че ви позволява да публикувате по имейл документи, снимки, видеоклипове и музика.

Платформата също има огромни предложения в разработката, включително автоматично публикуване в услуги като App.net, маркери и отметки за CSS / HTML. Можете да използвате Posthaven за разумните 5 долара на месец и „се прави така, че да трае вечно“, както се казва на уебсайта. Можете да преминете през целия им залог тук.

15. Среден

Medium е блог платформа, която комбинира блоговете със социалната журналистика. Това е не само идеално място за бързо извеждане на съдържанието ви на по-широка аудитория, но също така е изключително полезно да ви помогне да намерите подходящи и нови статии, които други блогъри публикуват по различни теми. Платформата е особено обичана заради фокуса си върху съдържанието и писането без тълпа.

Като се има предвид, липсата на възможности за персонализиране е един недостатък на използването на тази платформа. Ако това не е проблем и планирате само да пишете блогове, богати на съдържание, трябва да дадете снимка на Medium. Да не говорим, други (със сходни интереси) бързо ще открият вашите блогове и кой на земята би имал това против? Плановете започват от 75 долара на тримесечие.

И с това стигаме до края на този пост. Това са 15 от най-добрите блог платформи, които можете да обмислите да използвате за стартиране на блога си. Уверете се, че вземете предвид всички важни фактори, като например ценови планове и функции, преди да вземете окончателно решение, за да можете да постигнете успеха в блоговете, който желаете.
Има ли други блог платформи, които бихте искали да използвате? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map