Rishikimi i Zgjidhjeve të Rrjetit 2016


Zgjidhje rrjeti

Vizitoni Uebfaqen

8.9


Nota AWA

Zgjidhje rrjeti

Një nga emrat më të vjetër në industri, Network Solutions, filloi si një kompani këshilluese në 1979, dhe në 1993 u bë regjistri i parë i domain-ve. Në vitin 2005, ata filluan të ofrojnë produkte të tjera, duke përfshirë mbajtjen në internet. Sidoqoftë, ato ende rrjedhin 45% të fitimeve të tyre nga biznesi i regjistrimit të domain. Në vitin 2011, Rrjeti i Zgjidhjeve u ble nga Web.com, por vazhdon të funksionojë me emrin Rrjeti i Zgjidhjeve.

Përmbledhje

Rrjeti i Zgjidhjeve ofron plane të përbashkëta të menaxhimit, menaxhuar WordPress dhe VPS. Opsionet Linux dhe Windows janë në dispozicion për pritjen e përbashkët; VPS është vetëm Linux. Ka tre plane të përbashkëta, thelbësore, profesionale dhe Premium, për Linux dhe tre plane të ngjashme për Windows. Eachdo paketë plani nga Rrjeti i Zgjidhjeve vjen me qasje te një këshilltar i cili do të ndihmojë në vendosjen e sigurisë dhe transferimin e skedarëve për faqen tuaj. Paketa Thelbësore është për biznesin individual ose të vogël. Shumica e përdoruesve ka shumë të ngjarë të zgjedhin paketën Professional Hosting për shkak të veçorive të tij dhe çmimeve të intervalit mesatar. Premium me gjerësinë e tij të pakufizuar, ruajtjen dhe llogaritë e postës elektronike do të ishte zgjedhja për bizneset më të mëdha ose ato me shumë trafik.

Ekzistojnë dy pako VPS – një e përshtatshme për faqet e internetit të vogla ose ato fillestare, dhe një që kushton dy herë më shumë, por e dizajnuar për vendet me trafik të lartë. Nuk ka mundësi të dedikuara të serverit, kështu që nëse kërkon serverin tuaj, Zgjidhjet e Rrjetit nuk janë për ju.

Rrjeti i Zgjidhjeve ka një plan të menaxhuar WordPress që është i bazuar në Linux. WordPress i menaxhuar zakonisht kushton më shumë sesa pritja e përbashkët me shumicën e kompanive të mbajtjes në internet, dhe Zgjidhjet e Rrjetit nuk bëjnë përjashtim. Sidoqoftë, me çmimin më të lartë vijnë siguri shtesë, rezervë automatik ditor, ndihmë për konfigurimin, mbështetje të ekspertëve të WordPress dhe serverë të optimizuar për ngarkesë më të shpejtë dhe kohë përgjigjeje. Ata do të bëjnë të gjitha azhurnimet e nevojshme për WordPress dhe shtesat e lejuara, duke ju liruar të përqendroheni në përmbajtjen tuaj. Rrjeti i Zgjidhjeve gjithashtu siguron një certifikatë falas SSL për termin e parë të shërbimit.

Rrjeti i Zgjidhjeve ofron shumë më tepër produkte përveç mbajtjes në internet. Ata ofrojnë vetëm një postë elektronike, një opsion të dyqaneve në internet Ecommerce, certifikata SSL, shërbime të marketingut dhe SEO, krijimin e faqeve në internet, mbështetje premium dhe më shumë, për tarifat mujore Zgjidhjet e Rrjetit ishin në qendër të polemikave mbi praktikat e tij të fushës në 2008 dhe 2009. Ndërsa është praktikë e zakonshme që regjistruesit e domeneve të përdorin fushat e regjistruara me ta si faqe të parkuara derisa pronari i drejton ato në një faqe interneti aktive, në vitin 2008, Network Solutions filloi të vendoste reklama në nënfushat joaktive, duke i kthyer ato në faqe të parkuara me reklama – pa leje nga pronari i domenit. Në fund të vitit 2009, ata filluan të botojnë listat ditore të kërkimeve të bëra për domenet në kutinë e tyre të kërkimit të domain-it në uebfaqe. Ata gjithashtu filluan vendosjen e domeneve të kërkuara në faqen e tyre, duke parandaluar në mënyrë efektive dikë që të regjistronte domenin diku tjetër pasi ta gjente të disponueshëm në kërkim. Sapo Zgjidhjet e Rrjetit të regjistruan emrat pas katër ditësh, “krijuesit e domain” të cilët kishin abonime me Rrjete Zgjidhje për shërbimin, do të njoftoheshin menjëherë në mënyrë që ata të mund të blinin fushat dhe t’i ofronin për shitje me një çmim më të lartë. Ndërsa këto praktika duket se kanë ndalur, ka ende shumë ankesa se si Rrjeti i Zgjidhjeve merret me kërkesat e transferimit të domain.

Rrjeti i Zgjidhjeve vjen me një garanci prej 99,99% në kohën e duhur për Linux dhe 99.9% për planet e Windows dhe një garanci standarde të industrisë 30-ditore për kthimin e parave. Ashtu si me shumicën e konkurrentëve, rimbursimi nuk përfshin ndonjë tarifë domeni ose palë të treta.

Me gamën e tij të planeve dhe ofertave të produkteve, Network Solution ka një paketë të përshtatshme për të gjithë, nga blogerët personalë personalë, deri tek bizneset e mesme të vogla. Bizneset më të mëdha ose faqet shumë të larta të trafikut do të duhet të shikojnë diku tjetër, pasi nuk ka plan të dedikuar të serverëve.

Karakteristikat kryesore

Lidhjet e Shpejta

seriozitet & uptime

Zgjidhjet e Rrjetit garantojnë 99.99% në kohën e duhur për serverat e tij Linux, dhe 99.9% kohën e duhur për Windows – megjithëse Kushtet e Shërbimit nuk tregojnë se çfarë, nëse ka, kompensim do të kishte nëse ai uptime nuk përmbushet. Shtë e paqartë se ku ndodhen qendrat e tyre të të dhënave, përveçse ka disa në Amerikën e Veriut. Serverat e tyre janë bërë me shishe HP dhe IBM, dhe qendrat e të dhënave kanë fuqi të tepërt dhe ftohje, plus rezervë dizel. Ato gjithashtu monitorohen në vend për të siguruar besueshmëri dhe siguri. Testimi i një siti të pritur në Solutions të Rrjetit dha kohë mesatare – 3.21 për një sit të vogël, vetëm më shpejt se 52% e të gjitha faqeve të testuara.

Features & Tools

Shënim: Rrjeti i Zgjidhjeve ka disa tipare “të pakufizuara” në disa nga paketat e tij. Ju duhet të kuptoni se “i pakufizuar” nuk është ashtu siç mund të mendoni se është. Në realitet do të thotë gjithçka që ndihet nga kompania pritëse është “përdorim i arsyeshëm”. Ata rezervojnë të drejtën për të pezulluar, ngarkuar tarifat e tepërta ose automatikisht të azhurnojnë planin tuaj në nivelin e ardhshëm.

tiparPërmbledhje
Paneli i kontrollitZgjidhjet e Rrjetit përdor një panel kontrolli të pronarit. Shtë më pak e fuqishme se standardi i industrisë cPanel, por do ta bëjë punën pasi të jeni mësuar me mënyrën e funksionimit. Ata ofrojnë mësime në faqen e tyre të internetit për t’ju përshkuar veçoritë. Lundrimi mund të jetë zhgënjyes pasi kërkon shumë më tepër klikime për të marrë të njëjtat rezultate që cPanel ofron me një klik.
Domainet e shumëfishtaPlanet e përbashkëta lejojnë deri në 100 domene.
Domain falasZgjidhjet e Rrjetit është një regjistrues domain. Ata do të sigurojnë regjistrim falas të domenit për vitin e parë me një plan vjetor. Sidoqoftë, çmimi i rinovimit për një domen .com në Network Solutions është 34,99 $ – gati tre herë më shumë se ai i ngarkuar nga shumica e regjistruesve të domenit. Ju mund ta ulni atë në 9,99 dollarë nëse e keni blerë domenin për 100 vjet – megjithëse është i pakthyeshëm nëse anulohet më parë. Ata gjithashtu kërkojnë një plan të mbrojtjes së skadimit prej $ 9,99 $ me secilën domen të regjistruar përmes tyre.
Domain falasSite5 është një regjistrues i pazakontë i domeneve, në atë që ju duhet të keni një llogari pritjeje me ta për të blerë domene. Ato mbulojnë shumicën e TLD-ve kryesore, dhe ju mund të kërkoni dhe blini një domain nga Site5 në arkë. Site5 ofron një vit falas të regjistrimit të domain për planet e përbashkëta, dhe ata do të migrojnë faqen tuaj të internetit nga një host tjetër falas.
Mbështetje e bazës së të dhënaveRrjeti i Zgjidhjeve mbështet nga 25 në një numër të pakufizuar të bazave të të dhënave MySQL për planet Linux, në varësi të nivelit. Planet e Windows kanë nga 2 deri në 5 baza të të dhënave MS SQL. Menaxhimi i bazës së të dhënave bëhet përmes phpMyAdmin, e cila është dhënë në planet.
Hapësira e diskutHapësira e diskut në Zgjidhjet e Rrjetit do të ndryshojë sipas planit dhe nivelit të zgjedhur. Për pritjen e shpërndarë të kufijve ka kufij: Thelbësore ka 300 GB, Professional lejon 500 GB dhe Premium është i pakufizuar. Plani i WordPress ka një ruajtje të pakufizuar, dhe të dy planet VPS kanë secila nga 10 GB dhe 50 GB.
BandwidthGjerësia e bandës, përsëri, varet nga plani dhe niveli. Planet VPS lejojnë 500 GB dhe 2TB të bandwidth në muaj, WordPress i menaxhuar ka një bandë të pakufizuar, dhe tre planet e përbashkëta të gjitha janë të pakufizuara gjithashtu.
Rezervime të të dhënaveLlogaritë e menaxhuara të WordPress janë mbështetur nga Zgjidhjet e Rrjetit çdo ditë. Faqet e ndara të pritjes janë të rezervuara çdo ditë dhe mbahen për 7 ditë. Ju mund të hyni në kopjen rezervë përmes menaxherit të llogarisë dhe gjithashtu mund të krijoni kopje rezervë gjithashtu.
Instalues ​​me një klik të aplikacioneve Rrjeti i Zgjidhjeve ka një instalues ​​me një klik për rreth tridhjetë aplikime të quajtur “Open Source” që ju lejon të instaloni aplikacione si WordPress, blogs, forume dhe wikis. Sidoqoftë, mund të duhen shtatë ose tetë klikime përmes menaxherit të llogarisë për të arritur tek instaluesi me një klik.
Llogaritë e postës elektronikeZgjidhjet e Rrjetit vendosin kufijtë e 1000 llogarive të postës elektronike në planin thelbësor të përbashkët, dhe 2.500 në profesional. Plani Premium mund të ketë një numër të pakufizuar të llogarive të postës elektronike, megjithëse ruajtja e postës elektronike është e kufizuar në 1 GB për të tre nivelet. Të tre kanë një përcjellje të pakufizuar të postës elektronike.
Siguria e PritjesCertifikatat SSL mund të blihen për Zgjidhjet e Rrjetit për planet e përbashkëta. Siti i menaxhuar i WordPress përfshin një certifikatë SSL për termin e parë të shërbimit. Plani i menaxhuar i WordPress ka një siguri shtesë për të parandaluar sulmet DDoS, dhe siguron skanime për malware dhe heq atë automatikisht.
Ndërtues i faqes në internetRrjetet Zgjidhjet sigurojnë një model të kufizuar, të tërhequr dhe rënie nga modeli
ndërtues i ndërfaqes në internet falas me planet e tij të përbashkëta. Për një tarifë shtesë, është në dispozicion një version me më shumë modele dhe shabllone.
Mbrojtja nga malware dhe SpamTë gjitha planet kanë mbrojtje Spam dhe anti-virus të siguruar nga Symantec Brightmail Anti-Spam. Për mbrojtje shtesë, SiteLock është në dispozicion për një tarifë mujore.
Shporta blerjejeRrjeti i Zgjidhjeve ofron një plan Ecommerce që ka një dyqan të personalizueshëm, kontrollin e inventarit, katalogun e produkteve, përpunimin e pagesave dhe më shumë, për një tarifë mujore. Ata gjithashtu ofrojnë një shërbim që ata e quajnë “Jumpstart”, në të cilin, për një tarifë një herë, personeli mbështetës do të krijojë faqen tuaj dhe të funksionojë, të konfigurojë opsionet e pagesës dhe të vendosë transporti dhe taksat për çdo shtet. Ajo është e kufizuar në 25 produkte, megjithatë, ju mund të shtoni më shumë veten pasi faqja të ngrihet. Ekziston një instalim me një klikim për Magento dhe WordPress.
Mbështetja e gjuhëve programueseRrjeti i Zgjidhjeve mbështet shumicën e gjuhëve programuese që funksionojnë në Linux, duke përfshirë CGI, PHP, Ruby on Rails, Perl, Python dhe SSI. Serverat e Windows mbështesin ASP.
Statistikat e sititStatistikat e sitit janë të disponueshme përmes Menaxherit të Llogarisë me AWStats. Faqet e WordPress gjithashtu mund të përdorin shtojcat e statistikave.
Karakteristikat dhe mjetet shtesëSpaceManager është një veçori e ruajtjes në internet dhe shkëmbimi i skedarëve 2 GB që vjen me secilin plan pritës. Një kredi 50 $ ofrohet për shërbimet e marketingut të Rrjetit të Zgjidhjeve dhe ekziston një provë falas 60-ditore e programit të marketingut me email. Për një tarifë të negociuar, Rrjeti i Zgjidhjeve bën një dizajnim personal që shkon nga planifikimi në internet. Për një tarifë shtesë mujore, goMobi është në dispozicion për ju për të krijuar faqe interneti celular – megjithëse ekziston një provë falas prej një muaji.
Programi i Filialit dhe RishitesPërveç një programi shitës, Network Solutions ofron një program bashkëpunimi për klientët. Programi i Filialit mbulon pjesën më të madhe të produkteve të disponueshme Solutions onNetwork.


planet & Çmimeve

Prmimet janë një objektiv lëvizës pasi që kompanitë pritëse janë në ndryshim të vazhdueshëm të çmimeve dhe promovime të mprehta për shkak të konkurrencës së rëndë në industri. Zgjidhjet e Rrjetit nuk ndihmojnë me faqen e saj konfuze që në dukje ofron çmime të ndryshme në varësi të faqes ku jeni. Mimet e listuara këtu janë aktuale për kohën e këtij shqyrtimi, dhe nëse nuk përcaktohet ndryshe, janë për planet mujore. Normat më të mira zakonisht mund të merren me kushte më të gjata të shërbimit. Në fakt, kur porosisni një plan, karroca e Rrjetit të Zgjidhjeve të Rrjetit do të paracaktojë një term shërbimi një vjeçar dhe çmimet pasuese..

Të tre planet e përbashkëta janë me çmim promo me Essential Hosting me 9,96 dollarë në muaj, Professional
Hosting me 13.29 dollarë, dhe niveli i Hosting Professional me 29,13 $ në muaj. Rinovimi pas çmimit të promos është në çmimin e rregullt, i cili aktualisht është respektivisht 15,95 $, 23,95 $ dhe 41,95 $, përkatësisht. Niveli Premium është më i përshtatshmi për faqet më të mëdha pasi ka gjerësi të pakufizuar, ruajtje, bazat e të dhënave dhe llogaritë e postës elektronike dhe FTP. Thelbësore është e përshtatshme për faqet e vogla ose bloget personale. Profesionale, me 500 GB hapësirë ​​ruajtjeje, 50 llogari FTP, 2.500 llogari me postë elektronike dhe një bandë të pakufizuar, është e përshtatshme për bizneset me madhësi të vogël deri në mes. Të tre vijnë regjistrim falas për një vit. Të tre planet gjithashtu mbështesin transmetimin dhe kopjet rezervë automatike të bazës së të dhënave.

Dy planet e VPS-së ofrohen me çmimin promovues prej $ 40 dhe $ 80 në muaj. Përsëri, pas promos, çmimi aktual është 55 dhe 95 dollarë. Niveli më i vogël VPS Thelbësor lejon 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje, 10 domene, 50 kuti emaili dhe 500 GB bandwidth. VPS Professional lejon 50 GB ruajtje, 100 domene, 200 llogari me email, dhe 2 TB të bandwidth. Të dy planet VPS vijnë me një IP të dedikuar, panelin e kontrollit Plesk, regjistrimin e një viti falas të domain, dhe bazohen në Linux.

Ndërsa Rrjeti i Zgjidhjeve ofron çmime edhe më të ulta të promovimit, çmimi i rregullt është më afër çmimeve të primit të pritësit sesa çmimet e pritësit të buxhetit. Ashtu si ndërmarrjet e tjera pritëse të shumë produkteve, Rrjetet e Solutions do të përpiqen të shtojnë shtesa dhe ngritje në çdo shans që merr.

Rrjeti i Zgjidhjeve ka dy politika tarifash në veçanti që marrin ankesa të shumta. Ata do të rinovojnë automatikisht hostin ose regjistrimin e domenit tuaj si parazgjedhje, dhe do të marrin pagesën sa më shpejt tre muaj më parë. Sidoqoftë, nëse nuk e rinovoni automatikisht domenin tuaj dhe ai skadon, Zgjidhjet e Rrjetit mund të paguajnë një tarifë shlyerjeje 299 $ për të rinovuar fushën për ju. Pagesa tjetër ka të bëjë me garancinë e kthimit të parave. Në vitin 2015, FTC pretendoi se Network Solutions mashtroi klientët duke ndaluar sa më shumë që 30% të çdo rimbursimi si tarifat e anulimit – pa deklaruar kudo që do të bëhej. Zgjidhjet e Rrjetit u vendosën me FTC dhe ranë dakord ta bëjnë atë informacion të njohur përpara se të marrin informacionin e faturimit të klientit. Ka tarifa për anulimin në kohën e këtij shqyrtimi.

Ndihma për klientët

Shqyrtimet nuk duhet të përdoren si faktori kryesor vendimmarrës në zgjedhjen e një hosti, por numri i madh i komenteve për këtë temë të veçantë për Zgjidhjet e Rrjetit ngre shqetësime. Shtë e vështirë të gjesh një host në internet që ka më shumë komente negative në lidhje me mbështetjen e klientit sesa Zgjidhjet e Rrjetit. Koha e pritjes dhe përgjigjet e ngadalta të kërkesave janë ankesa të zakonshme. Shumë klientë thonë se stafi mbështetës është miqësor dhe simpatik, por ata janë thjesht shumë të kufizuar në shërbimin që mund të ofrojnë. Konsumatorët përfundojnë duke u transferuar nga një person në tjetrin për të zgjidhur çështjet. Shumë prej ankesave të klientëve në lidhje me shërbimin dhe mbështetjen e klientëve filluan rreth kohës së blerjes së faqes në internet, dhe ka të ngjarë të jenë të lidhura me numrin e madh të pushimeve nga puna dhe zvogëlimin domethënës të internetit. Rrjeti i Zgjidhjeve ofron një mundësi suporti premium për një 15,99 $ shtesë në muaj. Ajo ofron takime gjashtëdhjetë minutës 1-në-1, qasje në stafin e nivelit të ekspertëve, hyrje në distancë dhe zgjidhje të problemeve, konsultime dhe llogari.

Zgjidhjet e Rrjetit ka numrat e telefonit të listuar për shumicën e shërbimeve dhe produkteve që ato ofrojnë, dhe shumica janë në dispozicion 24/7. Zgjidhjet e Rrjetit ‘ blog drejton kompaninë mëmë, web.com. Aty eshte nje FAQ, ose baza e njohurive, e cila gjithashtu drejton në faqen e internetit. Ka një faqe në faqen e tyre të internetit të quajtur “Labs“Që ofron disa mjete të përgjithshme të internetit dhe widget që janë pa pagesë. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë bisedë live në Solutions të Rrjetit.

Lehtësinë e përdorimit

Uebfaqja e Rrjetit të Zgjidhjeve ka të gjitha informacionet në faqen e saj të internetit që ju nevojiten për të bërë zgjedhjen tuaj, por mund të jetë konfuz për të lundruar. Prmimi i planit është i vështirë për t’u deshifruar. Suruditërisht, faqja në internet gjithashtu do të përfundojë – edhe pse nuk ka pasur ndonjë hyrje të ndonjë lloji. Kjo mund të bëjë që dikush të pyes veten nëse Rrjeti i Zgjidhjeve ka probleme me gjerësinë e bandës. Rrjeti Solutions ka panelin e tij të kontrollit me porosi, Menaxher i Llogarisë. Ajo mund të bëjë punën që duhet të bëjë, nuk është aq e përshtatshme ose aq e lehtë për të lundruar sesa standardi i industrisë cPanel. Duke mos u bazuar në cPanel gjithashtu mund ta bëjë faqen tuaj më të vështirë për tu transferuar nëse vendosni të ndryshoni hostet më vonë.

përfundim

Rrjeti i Zgjidhjeve përshkruhet më së miri si një kompani mesatare e pritjes së faqes në internet. Padyshim që nuk është me çmimet më të larta, as nuk ka diku afër çmimeve të pritjes së buxhetit. Ngjashëm me reputacionin e një regjistruesi tjetër madhor, një ndjenjë e përgjithshme është se Rrjetet e Solucioneve përqendrohen më shumë në regjistrimin e domenit sesa të presin. Koha e reagimit dhe ngarkesës për vendet e testuara janë pak më lart se mesatarja. Ajo ka pasur disa praktika të diskutueshme në të kaluarën e saj, dhe ajo merr një shumicë të vlerësimeve negative për mbështetjen e klientit. Përkundër kësaj, sepse ofron një numër produktesh përveç pritjes, dhe për shkak se Rrjeti i Zgjidhjeve ka dizajn të personalizuar dhe shërbime të ndërtimit të sitit, mund të jetë një sit fillestar ose një biznes i mesëm i vogël mund të kontrollohet. Nëse keni nevojë për ASP për sitin tuaj, Solutions Rrjeti është gjithashtu një nga kompanitë e pakta pritëse që ofrojnë plane të Windows në pritje të përbashkët.

krahasim

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map